Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας υποθέσεις για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία

 Οι τρεις υποθέσεις συνενώθηκαν μάλιστα σε μία και ανατέθηκαν σε έναν εισαγγελέα καθώς το αντικείμενό τους κρίθηκε ότι έχει συνάφεια. Αφορούν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κατέθεσε στα μέσα Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, δεύτερη αναφορά στις 23 Μαρτίου, αυτή τη φορά από το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, και τέλος, αναφορά στον Άρειο Πάγο από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν ευθύνες για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη το 2020.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Documentonews.gr, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έχει δώσει εντολή για έρευνα με τη μορφή του κατεπείγοντος αναφορικά με τη διερεύνηση όσων καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), όπως επίσης μεμονωμένα οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο και το Δρομοκαΐτειο.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Τριάντης, οι τρεις υποθέσεις συνενώθηκαν μάλιστα σε μία και ανατέθηκαν σε έναν εισαγγελέα καθώς το αντικείμενό τους κρίθηκε ότι έχει συνάφεια.

Σχετικά με το Θριάσιο, αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε στα μέσα Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αφού μόνο 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 5 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, COVID και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πνευμονολογικής κλινικής, όπου ένας μόνο γιατρός εφημερεύει για 69 ασθενείς».

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι εργαζόμενοι του Θριασίου περιγράφοντας δραματική κατάσταση και αναζητώντας ευθύνες

Ακολούθησε δεύτερη αναφορά στις 23 Μαρτίου, αυτή τη φορά από το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε κείμενο τους τότε, οι εργαζόμενοι/-ες στο Δρομοκαΐτειο καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους πως η διασπορά του του κορωνοϊού είναι πλέον ανεξέλεγκτη εντός της μονάδας και προτίθενται να ζητήσουν την παρέμβαση της Εισαγγελίας για το ζήτημα. Υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων πως στο ψυχιατρικό νοσοκομείο έχουν ήδη εντοπιστεί περίπου 40 ασθενείς θετικοί και πάνω από 50 ύποπτα κρούσματα.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο – Αφημένοι στην τύχη τους ασθενείς και εργαζόμενοι/ες

Τέλος, με εκτενή καταγραφή όσων συμβαίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο λειτουργεί εδώ και καιρό πέρα από τα όρια του η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κατέθεσε στις 26 Μαρτίου αναφορά στον Άρειο Πάγο. Στο έγγραφο επισημαίνεται πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η αναφορά της ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο, για τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες αφού ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, ομολόγησε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης πως υπήρχαν πιθανοί κίνδυνοι με τον εορτασμό του τριήμερου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γνωστό έγινε ότι παρενέβη εισαγγελέας για το δεύτερο κύμα πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που φέρεται ότι δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων στο δεύτερο κύμα πανδημία στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, όπως γνωστοποιήθηκε αυτό προέκυψε μετά τις σχετικές καταγγελίες του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Εισαγγελική έρευνα για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της διασποράς στη Θεσσαλονίκη με την Επιτροπή στο μικροσκόπιο 


Πηγή: thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ