Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ο Γεωργιάδης προτείνει στους επιχειρηματίες να απολύουν τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση

 Σε άρθρο το οποίο ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για να απολύσει εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση βασίστηκε ο Άδωνις Γεωργίαδης για να προτείνει αυτή τη «λύση» για τις απολύσεις στους μη εμβολιασμένους. Παράλληλα, διαχώρησε το ηθικό από το νομικοπολιτικό πεδίο όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην εστίαση και τόνισε πως «οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς».


Την «ιδέα» να απολύουν οι επιχειρηματίες χωρίς αποζημίωση, όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί έδωσε για άλλη μία φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε εμφάνιση στο MEGA. «Ως ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει απόλυση από κάποια επιχείρηση εξ αυτού του λόγου (σ.σ. μη εμβολιασμού για κορονοϊό) το θεωρείτε εφεύρεση του Άδωνη Γεωργιάδη ή κάτι που συμβαίνει; H κείμενη νομοθεσία έχει άρθρο που λέει ότι μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο και να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση. Συζητάμε το αν δουλεύεις σε μια επιχείρηση και η επιλογή σου να μην εμβολιαστείς σε καθιστά κίνδυνο για την λειτουργία της επιχείρησης, είναι ή όχι σπουδαίος λόγος. Κατά τη γνώμη μου, υπό συνθήκες, ασφαλώς είναι σπουδαίος λόγος. Είναι πράγματα που θα συμβούν».

Παράλληλα, όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους της εστίασης, ο υπουργός διαχώρησε το ηθικό από το νομικοπολιτικό: «Αν ένας επιχειρηματίας κάνει την επιχείρησή του αμιγώς για εμβολιασμένους, και 1-2 εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι, θα θέλει να βάλει το σηματάκι ότι είναι όλοι εμβολιασμένοι στο μαγαζί και δεν θα μπορεί. Από αυτό το σηματάκι θα εξαρτάται η επιλογή των πελατών αν θα μπουν ή όχι. Η επιλογή αυτών των εργαζομένων θα κοστίζει χρήματα και θέσεις εργασίας στην επιχείρηση» σημείωσε.

«Είναι εξαιρετικά ανήθικο, κάποιος κοιτώντας τον εαυτούλη του να αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Βαθιά εγωιστική και ανήθικη πράξη» πρόσθεσε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ποιοι θα υποχρεωθούν να εμβολιαστούν «το έχουμε πει πολλές φορές».

«Υπάρχει Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και Επιτροπή Βιοηθικής. Εγώ να θεσπίσω υποχρεωτικότητα σε έναν κλάδο χωρίς να το έχουν αποφασίσει αυτές οι επιτροπές, αποκλείεται. Το κοινό, συλλογικό, εθνικό, κοινωνικό συμφέρον είναι η πανδημία να ελεγχθεί. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα».

«Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης και ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησης όσον αφορά αν κατάφερε να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί: «Δεν υπάρχει θέμα λάθους από τις κυβερνήσεις. Σε κάθε μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη, ένα κομμάτι είναι πιο πρόθυμο να εμπιστευτεί την επιστήμη και ένα κομμάτι είναι πιο επιφυλακτικό, πιο φοβισμένο έως και οπισθοδρομικό».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ