Στους δήμους μεταθέτει το Υπουργείο την ευθύνη της κάλυψης των κενών, όσον αφορά στις προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών στα σχολεία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου των σχολικών επιτροπών του δήμου Κω Μανώλη Μήτρου, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου .
Παράλληλα, όπως είπε, συστήνει στις σχολικές επιτροπές των δήμων να υπολογίσουν τις ανάγκες με βάση τις 287 εργατοώρες και όχι με τοποθέτηση προσωπικού πλήρους απασχόλησης.
“Η Κυβέρνηση ενώ έχει ενημερωθεί για τις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων για τη νέα σχολική χρονιά, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις πετά το μπαλάκι στους δήμους και προχωρά στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης με τη μέθοδο του μέγιστου αριθμού ωρών ημερήσιας απασχόλησης σε περίοδο μάλιστα πανδημίας” τονίζει ο κ Μήτρου.
Μετά από διάβημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και των Σχολικών Επιτροπών, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου Κω ,εξηγήθηκαν αναλυτικά οι ανάγκες βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπ. Παιδείας και ζητήθηκαν τουλάχιστον τρείς καθαρίστριες για κάθε σχολείο, 66 ζήτησε ο δήμος της Κω για τα 42 εκπαιδευτήρια που λειτουργούν στο νησί.
‘’Το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό ‘’ανέφερε ο κ Μήτρου και ‘’το Υπουργείο μας συνέστησε να διαχειριστούμε το θέμα με σημείο αναφοράς τις 287 εργατοώρες. Κάναμε τους υπολογισμούς και μας έβγαιναν λιγότερες καθαρίστριες από πέρυσι που ήταν 36, από τις οποίες 21 πλήρους απασχόλησης και 15 μερικής .
Μετά τη διαμαρτυρία των σχολικών επιτροπών, ακολούθησε διευκρινιστική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Ο δήμος Κω ήδη έχει δημοσιεύσει τη προκήρυξη για πρόσληψη 60 ατόμων.
Ο σχεδιασμός του δήμου Κω για τη φετινή χρονιά προβλέπει δυο καθαρίστριες για κάθε σχολείο, μια πλήρους και μια μερικής απασχόλησης. Όσον αφορά στα μεγάλης δυναμικότητας σχολεία όπως το 1ο Γυμνάσιο της πόλης και το 3ο προβλέπονται τρεις εργαζόμενες στο κάθε ένα για τις ανάγκες καθαριότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου