Μετά τον «τελευταίο κάβο της πανδημίας, η χώρα θα κάνει άλμα δεκαετίας στον τομέα της ανάπτυξης», υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς κανένα στοιχείο να συνηγορεί υπέρ του για μία τέτοια υπόσχεση. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει, παρά τη σειρά νομοσχεδίων που πέρασε με σύμμαχο την πανδημία, ότι «ο ίδιος επιδίωξε ήπιο πολιτικό κλίμα κάνοντας και αυτοκριτική», ενώ σχετικά με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, παρά τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αναφέρει ότι « τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του».
Στη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, καθώς στόχος του είναι «η κυβέρνηση να κριθεί για τη συνολική πολιτική της, και για τα συγκεκριμένα “παραδοτέα” που αφορούν την ανάταξη της χώρας». «Θέλω να παρουσιάσω μία αλλαγμένη χώρα στο τέλος της 4ετίας» τονίζει.
Κατηγορεί επίσης τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με σλόγκαν το ότι « προτιμά το δρόμο από το νόμο» παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις δεν καλούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ότι οι δημόσιες συναθροίσεις επιτρέπονται από τα σχετικά ΦΕΚ.
Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τις πολιτικές επιλογές του στο θέμα της επίταξης του ιδιωτικού ιατρικού τομέα, υποστηρίζοντας ότι «εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του». Σημειώνεται ότι το υποτιθέμενο «τελεσίγραφο» του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προς τους ιδιώτες γιατρούς, έχει λήξει εδώ και μία μέρα, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει πράξη την επίταξη.
Μάλιστα, παρά τη σωρεία νομοσχεδίων που πέρασε η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις (όπως ο νόμος για τα ΑΕΙ), ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι ο ίδιος επιδίωξε ήπιο πολιτικό κλίμα κάνοντας και αυτοκριτική, αλλά -όπως σημειώνει – “στη χώρα μας η πανδημία και ο κορονοιός εργαλειοποιήθηκαν, ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση, αντί να είναι αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται, μια πρωτοφανής υγειονομική κρίση που χτυπάει όλο τον κόσμο”.
Σε γραμμή Άδωνη Γεωργιάδη, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «εντάσσει τον covid στην ατζέντα της κομματικής μάχης» και τον Αλ. Τσίπρα ότι ακολούθησε ένα «υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ».
Τόνιζει επίσης ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στηρίζεται σε δυο πυλώνες: Πρώτον, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με την αντιμετώπισης της διασποράς και αυξημένα τεστ, και δεύτερον στη μερική αποσυμπίεση «με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας». Προαναγγέλλει επίσης ρυθμίσεις για σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου ως πρώτο βήμα απελευθέρωσης της οικονομικής δραστηριότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου