Η ΕΣΗΕΑ απαντά στη διάταξη για τις θέσεις εργασίας στους αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς προσκαλώντας σε διάλογο τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για τη ΣΣΕ. Η συνδικαλιστική Ένωση του δημοσιογραφικού κλάδου αποδέχθηκε τη μείωση του υποχρεωτικού αριθμού εργαζομένων κατά 60, ανά αδειούχο κανάλι, χωρίς καμιά κινητοποίηση. Μετά την παρουσίαση των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στη Βουλή την προπερασμένη Τρίτη δόθηκε κυριολεκτικά μάχη από την παράταξη των «Ενωμένων Δημοσιογράφων» για να μη γίνει στάση εργασίας, παράσταση διαμαρτυρίας ή 24ωρη απεργία για τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ οδηγεί σε πλήρη ενσωμάτωση της ΕΣΗΕΑ στο κυβερνητικό μπλοκ, με την ανοχή της σύμμαχης στο προεδρείο παράταξης της «Συσπείρωσης», η οποία έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το έγγραφο για συνομιλίες επί της συλλογικής σύμβασης εργασίας εστάλη στην ΕΙΤΗΣΕΕ, ο πρόεδρος της οποίας είχε αποδεχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο να γίνουν συζητήσεις για τη σύμβαση, αν συμφωνούσαν οι συνδικαλιστές στη μείωση του προσωπικού που θέσπιζε ο νόμος.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη εβδομάδα, η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», με επιχείρημα πως κερδήθηκαν λιγότερες απολύσεις προσωπικού από όσες προβλέπονταν στο αρχικό νομοσχέδιο Πέτσα, αρνήθηκε κάθε πρόταση για κινητοποίηση. Η πρόταση για 24ωρη απεργία, ως έκφραση της διαφωνίας του κλάδου, ψηφίστηκε μόνο από τις παρατάξεις «Δημοσιογραφική Συνεργασία» του ΠΑΜΕ, «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και «Συσπείρωση». Η «ΚΕΔ» δεν μετείχε στη συνεδρίαση, αλλά είχε στείλει πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η «Νέα ΕΣΗΕΑ», που επίσης πρόσκειται στη ΝΔ, δεν ψήφισε την απεργία γιατί δεν ξεκινούσε αμέσως…
Πηγή: typologies.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου