Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Τζο Μπάιντεν: Η Κίνα κρύβει κρίσιμες πληροφορίες για τον κορονοϊό

 Σύνταξη: Συντακτική ομάδα ert.gr

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παραμένουν διχασμένες και δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά την ακριβή προέλευση του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο Covid-19, αφήνοντας ανοιχτή τη συζήτηση για το αν ευθύνεται κάποιο συμβάν σε κινεζικό εργαστήριο, αναφέρει η αποχαρακτηρισμένη σύνοψη της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση πάντως επισημαίνεται ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν αναπτύχθηκε ως «βιολογικό όπλο».

Η Covid-19 ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας, αρχικά σε μικρή κλίμακα και οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν γνώριζαν για τον ιό πριν από το αρχικό ξέσπασμα της επιδημίας.

Μία από τις υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμά ότι η πρώτη μόλυνση ανθρώπου προήλθε πιθανότατα από ατύχημα σε κάποιο εργαστήριο. Τρεις άλλες όμως αναφέρουν ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποιο συμπέρασμα και ότι ορισμένοι αναλυτές προκρίνουν τη «φυσική προέλευση» του ιού ενώ άλλοι την «εργαστηριακή».

Χωρίς νέες πληροφορίες, κρίνεται αδύνατον να παρασχεθεί μια οριστική εξήγηση για την προέλευση της Covid-19. Θα χρειαζόταν η συνεργασία της Κίνας για κάτι τέτοιο, όμως το Πεκίνο «παρεμποδίζει» την έρευνα, συνεχίζει το κείμενο αυτό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε την Κίνα ότι κρύβει «κρίσιμες πληροφορίες για την προέλευση της πανδημίας» και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της σε όλον τον κόσμο ώστε να πιεστεί το Πεκίνο να μοιραστεί πληροφορίες και να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Πηγή

Σοβαρή καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ

 

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, σύμφωνα με τον οποίο πολιτικό πρόσωπο της περιοχής πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου σε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την ώρα του εμβολιασμού, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αφαίρεσε τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια που επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, «στις 22 Μαΐου στις 2.15 το μεσημέρι, πολιτικό πρόσωπο ήρθε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο. Πέρασε όλη την διαδικασία καταγραφής αλλά την ώρα που πήγε να τον εμβολιάσει η νοσοκόμα, ο διοικητής πήρε την σύριγγα και είπε πως θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν ξέρουμε τι έγινε και αν το έκανε, αλλά μετά πήρε κανονικά πιστοποιητικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε πιστοποιητικά και όλοι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόμαστε».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη αντίδραση του καταγγελλόμενου διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε συγκεκριμένη καταγγελία, με στοιχεία και ονόματα, στις αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης Κοροξενός απουσιάζει 9 στις 10 ημέρες από το νοσοκομείο, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την αξία της καταγγελία του.

«Αν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει ο κ. Κοροξενός, να βγει και να το καταθέσει δημόσια, με ονόματα και στοιχεία. Ο εισαγγελέας και οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή θα ελέγξει τη σοβαρότητα της καταγγελίας, αν υπάρχουν ψευδή ή πλασματικά πιστοποιητικά και ό,τι άλλο», είπε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης και πρόσθεσε: «Ο κ. Κοροξενός είναι ένας εργαζόμενος ο οποίος από τις 365 μέρες του χρόνου λείπει τις 290. Εννέα με δέκα μήνες το χρόνο δεν βρίσκεται στην εργασία του. Αν έχει στοιχεία για πλασματικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή για οποιαδήποτε άλλη παράτυπη ή παράνομη πράξη, να τα καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές. Από τον έλεγχο θα προκύψει η αξιοπιστία και του κύριου Κοροξενού και της καταγγελίας του».

Σε δήλωσή του προς την «Εφ,Συν.», ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ είπε: «Αν με καλέσει ο εισαγγελέας, θα δώσω όλα τα στοιχεία και το όνομα του πολιτικού προσώπου στο οποίο αναφέρθηκα».

Επίσης, συνάδελφοί του διέψευσαν σαφέστατα τους ισχυρισμούς του διοικητή του ΑΧΕΠΑ, λέγοντας ότι ο κ. Κοροξενός είναι απολύτως συνεπής εργαζόμενος.

Από τα λεγόμενά του, που έχουν αναρτηθεί στο ιστότοπο της εφημερίδας «Μακεδονία», προκύπτει ζήτημα συμπαιγνίας του Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη. Ο μεν Διοικητής δεν έχει προβεί ακόμη σε απάντηση για το θέμα, ο δε κ. Κοροξένος αναφέρει ότι γνωρίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει εξαιτίας της καταγγελίας του αλλά προτρέπει τις εισαγγελικές αρχές, να παρέμβουν και να ερευνήσουν τα λεγόμενά του: «Περιμένω να με κυνηγήσουν αύριο, αλλά αντί να κυνηγήσουν εμένα, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας και να κάνει έρευνα στο νοσοκομείο; Έδωσα ημερομηνία και ώρα. Να δει ποιος πέρασε εκείνη την ώρα που είναι πολιτικό πρόσωπο και ποιος γιατρός υπέγραψε αυτόν τον εμβολιασμό και ποια είναι η νοσηλεύτρια που το έκανε» σημείωσε.

Πάντως, για την απόδειξη ή μη των λεγομένων, παραδέχεται ότι οι συνάδελφοί μπορεί να υποκύψουν σε πιέσεις αλλά προτρέπει τον εμπλεκόμενο πολιτικό να κάνει τεστ αντισωμάτων: «Αν γίνει αυτό, εγώ προκαλώ τον άνθρωπο που ήρθε να κάνει το εμβόλιο, να κάνει τεστ αντισωμάτων…» καταλήγει. Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία, παρά την μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται ότι θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του Νοσοκομείου ή του Διοικητή.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σύμφωνα με ανάρτηση της Αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη, λίγη ώρα αργότερα, οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό για το περιστατικό. Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, σημειώνει: «Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν εδώ και καιρό. Τώρα παίρνουν τη μορφή επώνυμης καταγγελίας. Διαψεύδει το Υπουργείο; Μέχρι στιγμής σιγή ασυρμάτου, όπως και από την διοίκηση του Νοσοκομείου…»


Πηγή

Στο 45% ο μέσος όρος της απορροφητικότητας του ΠΕΠ Πελοποννήσου

 Σύνταξη: Σταύρος Ζορμπαλάς

Στο 45% είναι ο μέσος όρος της απορροφητικότητας των πιστώσεων, των ενταγμένων έργων, στο σύνολο των αξόνων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ενώ υπολείπονται αρκετοί μήνες μέχρι αυτό να λήξει.

 

Αυτό διαπιστώθηκε, στις συνεχείς συσκέψεις που έγιναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στις συσκέψεις, έγινε ανάλυση της πορείας κάθε έργου, για όλους τους άξονες του προγράμματος.

“Υπάρχουν ζητήματα που θα αντιμετωπιστούν άμεσα, ακόμα και με απένταξη έργων που δεν προχωρούν”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.


Πηγή

Πίστωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παροχή ζωοτροφών σε πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

 Σύνταξη: Σταύρος Ζορμπαλάς

Πίστωση 125.722 ευρώ θα προωθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών.

 

Πρόκειται για άμεσο μέτρο που αφορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Οι ζωοτροφές αυτές, παρέχονται, ώστε, να καλυφθεί το πρόβλημα στέρησης βοσκήσιμης ύλης που αντιμετωπίζουν τα ζώα των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων.

Με την εν λόγω απόφαση, πιστώνεται η ΔΑΟΚ Αρκαδίας, με 61.288 ευρώ, η ΔΑΟΚ Λακωνίας με 43.250 ευρώ και η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με 21.184 ευρώ.



Πηγή

Καμπούλ: Τελευταίες ώρες πτήσεων απεγκλωβισμού – ΟΗΕ: Να αναμένονται ως και 500.000 πρόσφυγες

 Σύνταξη: Συντακτική ομάδα ert.gr

Ελάχιστες ώρες μετά τις εικόνες φρίκης από την τρομοκρατική επίθεση, εκατοντάδες άμαχοι επέστρεψαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ελπίζοντας σε μια θέση στις τελευταίες πτήσεις αναχώρησης. Αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία, και η Νορβηγία ανακοίνωσαν πως οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού τελείωσαν, ενώ εκφράζονται φόβοι πως όσο πλησιάζει το τελεσίγραφο των Ταλιμπάν για απομάκρυνση των ξένων ως τις 31 Αυγούστου, αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα αιματοχυσία.

 

Περίπου 5.500 άνθρωποι παραμένουν στο αεροδρόμιο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει ανθρώπους στο Αφγανιστάν οι οποίοι δικαιούνται να μετεγκατασταθούν αλλά οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να τους απεγκλωβίσουν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά πως αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι χαοτική στο Αφγανιστάν, μέχρι το τέλος του έτους τη χώρα θα έχουν εγκαταλείψει πάνω από 500.000 άνθρωποι.

Διακομματική επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας απευθύνει έκκληση στον Τζον Μπάιντεν να παρατείνει την επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν και μετά τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με Αμερικανοί αξιωματούχους, η ηγεσία των Ταλιμπάν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες να διατηρήσουν ανοιχτές τις πρεσβείες τους και μετά τις 31 Αυγούστου.

«Τελευταίες ώρες πτήσεων απεγκλωβισμού»

Ιταλικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν απομακρύνει συνολικά τουλάχιστον 4.800 Αφγανούς , περιλαμβανομένων τουλάχιστον 1.100 παιδιών.

Με τη γερμανική αερογέφυρα εκκένωσης του Αφγανιστάν μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ συνολικά 5347 άτομα από 45 χώρες, οι 500 ήταν Γερμανοί. Πάνω από 4000 Αφγανοί μεταφέρθηκαν κυρίως στην αμερικανική βάση Ραμιστάιν της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν δείχνουν διατεθειμένοι να επιτρέψουν τις πτήσεις απομάκρυνσης Αφγανών και μετά την ολοκλήρωση της αερογέφυρας εκκένωσης.

Η Νορβηγία ανακοίνωσε επίσης τον τερματισμό των επιχειρήσεων ανεβάζοντας στους 1.098 τους απεγκλωβισθένες από το Αφγανιστάν.

Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε «υπερήφανος» για την «επιτυχή» προσπάθεια. Συνολικά, η Ισπανία έβγαλε από την Καμπούλ 2.206 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους οικογένειες Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ισπανικές δυνάμεις. Απεγκλώβισε επίσης 333 ανθρώπους εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 131 για τις ΗΠΑ, 50 εργαζόμενους του ΝΑΤΟ και 21 Πορτογάλους ή Αφγανούς συνεργάτες της Πορτογαλίας.

Άγνωστο αν η Τουρκία θα αναλάβει ρόλο ελέγχου στο αεροδρόμιο

«Θα παραμείνει μόνο μία μικρή τεχνική ομάδα Τούρκων στο Αφγανιστάν», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει εάν θα δεχτεί την πρόταση των Ταλιμπάν, για συμβολή στον έλεγχο του αεροδρομίου. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera που εδρεύει στο Κατάρ, επικαλούμενο πηγή των Ταλιμπάν, είπε ότι η Τουρκία ενέκρινε το αίτημά τους να αναλάβουν τη διαχείριση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν ζήτησαν επίσης τεχνική βοήθεια και από το Κατάρ για τον ίδιο λόγο.

Μπάιντεν: Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν

Η εξτρεμιστική οργάνωση του “Ισλαμικού κράτους του Χορασάν”,  ήταν αυτή που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο της Καμπούλ και προκάλεσε εκατόμβη νεκρών.

Επικρίσεις και αγανάκτηση συγκεντρώνει ο Τζο Μπάιντεν για την βιαστική επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από την Καμπούλ που μετατράπηκε σε μακελειό μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Συναισθηματικά φορτισμένος έδειχνε στο έκτακτο διάγγελμα, ο Τζο Μπάιντεν, προαναγγέλλοντας χτυπήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο δεκάδων Αφγανών, 13 Αμερικανών πεζοναυτών και μιας οικογένειας Βρετανών υπηκόων.

Την ώρα που ακόμη και ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ζητούν την παραίτησή του, για την αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ο Τζο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να επισημάνει τον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στο «φιάσκο» του Αφγανιστάν.

«Ο κ. Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε αποχωρήσει μέχρι την 1η Μαΐου. Στο μεταξύ, υπήρξε συμφωνία να μην γίνουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών», είπε για να λάβει την απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ: «Αυτή η τραγωδία δεν  θα συνέβαινε εάν ήμουν εγώ πρόεδρος».

Politico: Λίστα των ΗΠΑ για επιλεκτική αναχώρηση από την Καμπούλ

Την οργή των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και αξιωματικών του στρατού, προκαλεί και η αποκάλυψη του Πολίτικο ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν στους Ταλιμπάν λίστα με ονόματα Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συνεργατών προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο αεροδρόμιο της πόλης.

Λόγω της αμέλειας της κυβέρνησης, οι Ταλιμπάν έχουν πλέον πρόσβαση σε αξίας 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικό εξοπλισμό, υπενθύμισε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζι Μπανκς.

Οι βρετανικές δυνάμεις αποχωρούν από το Αφγανιστάν το Σαββατοκύριακο

Η κυβέρνηση Τζόνσον δέχεται βροχή επικρίσεων ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές της,  την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν και δύο Βρετανοί ενήλικες και το παιδί ενός τρίτου Βρετανού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «την δυνατότητα» να κυνηγήσει μαχητές του ISIS στο Αφγανιστάν, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, δίνοντας μία πρόγευση για το τι έπεται ίσως στην περιοχή.

Χάσαμε τον έλεγχο, δεν έχουμε λόγο, δεχτήκαμε ήττα, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της βρετανικής Βουλής.

Εν τω μεταξύ αγανάκτηση προκαλεί η είδηση για τα έγγραφα με προσωπικά στοιχεία  Αφγανών που εγκαταλείφθηκαν σε κοινή θέα, στην πρεσβεία όπου βρίσκονται πλέον οι Ταλιμπάν.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Δημήτρης Απόκης, Ζέτα Κονταξή, Λήδα Παπαδοπούλου, Ρένα Δημητρίου, Ευγενία Μυρίδου

Ανταποκρίσεις:

  • Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη
  • Γερμανία: Γιώργος Παππάς


“Αρκαδία 2020” και “Αρκαδία Α.Ε.” θα στηρίξουν την πυρόπληκτη Γορτυνία

 Σύνταξη: Σταύρος Ζορμπαλάς

Η πορεία των έργων στην Αρκαδία, του προγράμματος ΤΑΠ ΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων), στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελέχη της “Αρκαδία 2020” – ΤΑΠΤοΚ.

 

Εν’ τω μεταξύ, την Δευτέρα 30 Αυγούστου, συγκαλείται σύσκεψη με συμμετοχή των διοικήσεων της “Αρκαδία 2020” – ΤΑΠΤοΚ και της “Αρκαδία” Α.Ε., καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης, αποτελεί η διάθεση πιστώσεων, από τους εν λόγω φορείς, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Αρκαδίας.



Πηγή

Μουσική Παρασκευή - Φάιστ (Feist) ~ Past In Present

File:Feist Coachella 2012 2.jpg

Η Φάιστ στο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Coachella Valley.

Λίγα λόγια για την Φάιστ

Η Leslie Feist (γεννημένη στις 13 Φεβρουαρίου 1976), πιο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Feist , είναι Καναδή indie pop τραγουδιστής και κιθαρίστας, που παίζει τόσο ως σόλο καλλιτέχνης όσο και ως μέλος του indie rock συγκροτήματος Broken Social Scene .

Η Feist ξεκίνησε τη σόλο μουσική της καριέρα το 1999 με την κυκλοφορία του Monarch . Τα επόμενα στούντιο άλμπουμ της, Let It Die , που κυκλοφόρησαν το 2004 και The Reminder , που κυκλοφόρησαν το 2007, έτυχαν κριτικής και εμπορικά επιτυχημένα, πουλώντας πάνω από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Το The Reminder κέρδισε Feist τέσσερις υποψηφιότητες για Grammy, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη . Έχει λάβει 11 βραβεία Juno, συμπεριλαμβανομένων δύο καλλιτεχνών της χρονιάς. Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της, Metals , κυκλοφόρησε το 2011. Το 2012, η ​​Feist συνεργάστηκε σε ένα διαχωρισμένο EP με το metal συγκρότημα Mastodon , κυκλοφορώντας ένα διαδραστικό μουσικό βίντεο κατά τη διαδικασία.

Η Feist έλαβε τρία βραβεία Juno στην τελετή του 2012: Καλλιτέχνης της Χρονιάς, Εναλλακτικό Άλμπουμ της Χρονιάς για Μέταλλα και Μουσικό DVD της Χρονιάς για το ντοκιμαντέρ της Look at What the Light Did Now .


Περισσότερα εδώ κι εδώ


Ας απολαύσουμε το τραγούδι ''Past In Present''...





The scarlet letter isn't black
Gotta know who's got your back
Because they're right in front of you
Because they're telling you the truth

So much present inside my present
Inside my present, so, so much past
Inside my present, inside my present
Inside my present, so, so

La, la, la, la
La, la, la, la
La, la, la, la
La, la, la, la

Feeling it from dark to bright
When a wrong becomes a right
When a mountain fills with light
It's a volcano, it's a volcano
It's a volcano, it's a volcano

So much present inside my present
Inside my present, so, so much past
Inside my present, inside my present
Inside my present, so, so much past
Inside my present, inside my present
Inside my present, so, so much past
Inside my present, inside my present
Inside my present, so, so





File:EPT logo.svg

Το ίδιο τραγούδι χρησιμοποίησε και η βρετανική εταιρεία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Red Bee Media στο βίντεο της για την ανασκόπηση της δουλειάς της για την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι: Από τον Νοέμβριο του 2007 η Red Bee Media είχε συνεργασίες με την ΕΡΤ, για τον σχεδιασμό όλων των λογοτύπων της. Η συνεργασία στοίχισε περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα σήματα προβάλονταν από το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008 έως τη Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, λόγω κλεισίματος της ΕΡΤ. 



Τα εν λόγω λογότυπα (  ,  ,  , το εταιρικό της που το έβαλα πιο πάνω κλπ.)που δημιούργησε  είχαν επικριθεί τόσο από τηλεθεατές, όσο και από ιστοσελίδες γιατί θεωρήθηκε ότι τα χρήματα που δόθηκαν για τον σχεδιασμό τους ( περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ) ήταν πολλά για την (κακή, κατά την άποψή τους) γραφιστική αποτύπωσή τους στην οθόνη. 

(Προσωπικό σχόλιο: Εγώ θεωρώ ότι η Red Bee Media έκανε εξαιρετική δουλειά και τα σήματα και τα λογότυπα που δημιούργησε ήταν τα καλύτερα της ελληνικής τηλεόρασης Μάλιστα στο fostoskotadi.blogspot.com έχω βάλει ένα σήμα που έβαζε η ΝΕΤ πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 09:00 μ.μ. με τα φαναράκια [πίσω φόντο] και στο chromastizoi.blogspot.com ένα σήμα που έβαζε η ΕΤ1 πριν από τα παιδικά [πίσω φόντο] και ένα σήμα της ΕΤ3 [εκεί που είναι ο τίτλος και το σλόγκαν].)




 Και στην ιστοσελίδα της Red Bee Media το ίδιο ακριβώς βίντεο: ERT Network - ERT Network | Red Bee




Καλή σας Συνέχεια!!!







(Το ίδιο βίντεο, αλλά χωρίς το λογότυπο της ΝΕΤ εδώ)




Κως – Π. Αβρίθης: Είμαστε πολιτικά αντίθετοι με τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς

 Σύνταξη: Καλλιόπη Βερβέρογλου

Την αντίθεση της δημοτικής αρχής στη δημιουργία Λαϊκής αγοράς στη Κω, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας, επανέλαβε για μια ακόμα φορά σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος του Πρωτογενή τομέα Παναγιώτης Αβρίθης.

 

“Είμαστε πολιτικά αντίθετοι σε αυτή τη νοοτροπία ,τόσο για τη προστασία των αγροτών όσο και των εμπόρων” τόνισε ο κ Αβρίθης, προτείνοντας αντί της Λαϊκής αγοράς, που αποτελεί όπως είπε νομικό ορισμό, δημιουργία έκθεσης τοπικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα η θέση και πρόταση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός εκθετηρίου τοπικών προϊόντων με δυνατότητα πώλησης σε καθημερινή βάση σε τρία σημεία του νησιού δύο στη πόλη και ένα στη Καρδάμαινα για τον καθορισμό των οποίων περιμένει την υπόδειξη του Συλλόγου.
Παράλληλα η δημοτική αρχή έχει καλέσει τους εκπροσώπους των αγροτών να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανάδειξης των τιμών και των προϊόντων που διαθέτουν προς πώληση.

Από τη πλευρά της η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου εμμένει στην εδώ και χρόνια θέση της δημιουργίας Λαϊκής αγοράς στο νησί της Κω.

“Είναι αδιανόητο” υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου “να έχουμε τόσα τοπικά προϊόντα και να μη μπορούμε να τα αναδείξουμε όταν όλη η χώρα όλη η Ευρώπη προβάλλουν τα δικά τους μέσα από τις Λαϊκές αγορές”.
“Προφανώς ” πρόσθεσε ο κ Παπαποστόλου η δημοτική αρχή φοβάται ότι θα έρθουν έμποροι από άλλες περιοχές και θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός αλλά θεωρώ ότι ακόμα και αν αυτό συμβεί δεν θα επηρεάσει τη τοπική αγορά, ειδάλλως θα είχαμε αντιδράσεις και σε άλλες πόλεις, κάτι που δεν συμβαίνει”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω.


Πηγή

Ιταλία: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

 Σύνταξη: Κρίστιαν Μαυρής

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

 

Μόλις ένα 24ωρο κράτησε η διαμονή-νοσηλεία του Καβαλιέρε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. 

Ο 84χρονος Μπερλουσκόνι αποχώρησε από το νοσοκομείο στις 15:45 και εμφανίστηκε σε καλή σωματική κατάσταση. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ επιβεβαιώνεται το καρδιακό πρόβλημα για τον Καβαλιέρε ως επακόλουθο του CoViD με τον οποίο προσβλήθηκε πέρσι. 


Πηγή

Ιταλία: Επίσκεψη στη Ρώμη του Ρώσου ΥπΕξ Λαβρόφ — Στο επίκεντρο Αφγανιστάν, Λιβύη και η υπόθεση Ναβάλνι

 Σύνταξη: Κρίστιαν Μαυρής

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη η πολυσυζητημένη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ΥπΕξ Λαβρόφ και των Μάριο Ντράγκι και Ιταλού ΥπΕξ Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μια συνάντηση εφ όλης της ύλης από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη και την υπόθεση του κρατούμενου Ναβάλνι.

Αφγανιστάν

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ενημέρωση, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ντράγκι τόνισε την σημασία μια έκτακτης Συνόδου Κορυφής G20 με επικεφαλής την Ιταλία και με επίκεντρο το Αφγανιστάν, με τη συμμετοχή της Ινδίας, της Ρωσίας και της Κίνας. Να σημειώσουμε πως σήμερα ο Ντράγκι μίλησε τηλεφωνικά και με τον Πρόεδρο της Ινδίας κ. Μόντι ακριβώς για αυτό το λόγο.

“Είμαστε έτοιμοι να σεβαστούμε τις συμφωνίες που έχουν συνάψει οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους Ταλιμπάν, είναι όμως απαραίτητο να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο που βλέπουν οι εταίροι μας για τη Ρωσία στην G20” δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο. 

Να τονίσουμε πως σήμερα ο Ντι Μάιο δήλωσε πως η τελευταία (ιταλική) πτήση από την Καμπούλ αναχώρησε με όλους τους Ιταλούς που ήθελαν να επιστρέψουν, ενώ διασώθηκαν και 4.900 Αφγανοί που ήθελαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Λιβύη

Ένα άλλο μείζον θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συζήτηση είναι η σταθερότητα της Λιβύης και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Αφρικής ενόψει των Λιβυκών εκλογών στα τέλη Δεκεμβρίου αλλά και της ανάγκης μιας ταχείας αποχώρησης όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα. Ο Ιταλός ΥπΕξ Ντι Μάιο επιβεβαίωσε “την ιταλική δέσμευση για διαρκή σταθεροποίηση της Λιβύης” και συμμερίστηκε “την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ενδολιβυκές διαπραγματεύσεις”, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη απόσυρσης των ξένων μισθοφόρων από τη χώρα. Δηλώσεις στις οποίες ο ΥπΕξ Λαβρόφ συμφώνησε και στις οποίες απάντησε πως στη Λιβύη και στη Βόρεια Αφρική “δεν υπάρχει θετική εξέλιξη”. 

Η υπόθεση Ναβάλνι

Ενδιαφέρον ήταν το σημείο όπου ο Ιταλός ΥπΕξ υπογράμμισε με ανησυχία την υπόθεση του πολιτικού κρατούμενου Αλεξέι Ναβάλνι. 

“Είναι αναγκαίο να μιλήσουμε ειλικρινά μεταξύ φίλων χωρών. Υπενθύμισα στον Υπουργό (Λαβρόφ) την ανησυχία μας για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι” για τον οποίο η Ιταλία ζητά να εφαρμοστούν νόμιμες εγγυήσεις για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στο εν λόγω σημείο ο Ρώσος ομόλογός του απάντησε πως “πολλά μπορούν να γίνουν κατανοητά από τα πρακτικά της ακρόασης της γερμανικής Bundestag” και κάλεσε όσους θέλουν να κατανοήσουν την ουσία της καταδίκης “να μελετήσουν τα πρακτικά της ακρόασης στη Bundestag σχετικά με τη δηλητηρίαση”.



Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ