Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Η νέα... «κανονικότητα»: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμών είναι αναγκαίος» υποστηρίζει Δικαστήριο Δικαιωμάτων

 Η νέα... «κανονικότητα»: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμών είναι αναγκαίος» υποστηρίζει Δικαστήριο Δικαιωμάτων

Ετοιμάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ακόμα και των παιδιών


Μία νέα, δυστοπική, «κανονικότητα» η οποία καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα ετοιμάζεται, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να αποφασίζει πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «αναγκαίος σε μία δημοκρατική κοινωνία».

 Δηλαδή οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλονται σε ιατρικές πράξεις, ακόμα και αν δεν τον επιθυμούν, μία πρωτοφανής απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.                                     Συγκεκριμένα το δικαστήριο δήλωσε για την απόφαση του ότι «τα μέτρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως απαραίτητα σε μια δημοκρατική κοινωνία», λέγοντας ότι η τσεχική πολιτική για την υγεία ήταν σύμφωνη με τα «καλύτερα συμφέροντα» των παιδιών.                                                              Να σημειώσουμε εδώ ότι απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση σε προσφυγή γονέων παιδιών τα οποία δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα. 

​«Ο στόχος πρέπει να είναι ότι κάθε παιδί προστατεύεται από σοβαρές ασθένειες, μέσω εμβολιασμού ή της ανοσίας της αγέλης», πρόσθεσε.

Έτσι, ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση του άρθρου 8 σχετικά με το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε απόφαση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά των παιδικών ασθενειών. Αυτή η απόφαση «ενισχύει τη δυνατότητα ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού υπό συνθήκες της τρέχουσας επιδημίας Covid-19», δήλωσε ο Νικολά Ερβιέ, νομικός εμπειρογνώμονας που ειδικεύεται στην ΕΣΔΑ.

Στην Τσεχική Δημοκρατία, υπάρχει γενικό νομικό καθήκον για εμβολιασμό παιδιών εννέα ασθενειών, όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκκύτης, η ηπατίτιδα Β και η ιλαρά.

Η υπόθεση είχε κατατεθεί στο δικαστήριο από τους Τσέχους γονείς, στους οποίους επεβλήθη πρόστιμο λόγω μη συμμόρφωσης με αυτό το καθήκον εμβολιασμού ή των οποίων τα παιδιά στερήθηκαν την είσοδο τους στο νηπιαγωγείο για τον ίδιο λόγο.


Πηγή: pronews.gr

Το είπε ΩΜΑ ο Κυριάκος! Έφτασε η ώρα που...

 


Η Κεραμέως επικαλείται «ατομική ευθύνη» για τις τρύπες του σχεδιασμού στο άνοιγμα Λυκείων

 Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αφού περιέγραψε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με τα self test, καθώς από εδώ και πέρα οφείλουν να έχουν τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, είπε ότι στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εκτυπωτής για να εκτυπώσει τη βεβαίωση ότι έγινε το τεστ, «υπάρχει η δυνατότητα χειρόγραφης βεβαίωσης». Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε «αν ο μαθητής δεν έχει κάνει το τεστ αλλά έχει μια ψευδή βεβαίωση από τον γονέα, αφού αυτή είναι χειρόγραφη, πώς θα ελέγχεται η αξιοπιστία;», η ίδια απάντησε ότι «οι λέξεις κλειδί είναι προσωπική και ατομική ευθύνη», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με την εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία, καταλήγωντας ότι όλοι τήρησαν τα μέτρα στο έπακρο.


Το άνοιγμα των Λυκείων ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως και σήμερα κλήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα μέτρα που έχει πάρει το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα λύκεια με τα self test.

Η Κεραμέως αφού περιέγραψε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με τα self test, καθώς από εδώ και πέρα οφείλουν να έχουν τη βεβαίωση του αρνητικού τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, είπε ότι στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εκτυπωτής για να εκτυπώσει τη βεβαίωση ότι έγινε το τεστ, «υπάρχει η δυνατότητα χειρόγραφης βεβαίωσης».

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε «αν ο μαθητής δεν έχει κάνει το τεστ αλλά έχει μια ψευδή βεβαίωση από τον γονέα, αφού αυτή είναι χειρόγραφη, πώς θα ελέγχεται η αξιοπιστία;», η ίδια απάντησε ότι «οι λέξεις κλειδί είναι προσωπική και ατομική ευθύνη», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με την εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία, καταλύγωντας ότι όλοι τήρησαν τα μέτρα στο έπακρο.

«Τα παιδιά μας επιστρέφουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον» υποστήριξε η υπουργός, και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι το μέτρο των self test ισχύει για όλους τους τύπους λυκείων, ενώ οι ενήλικες μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται μόνοι τους το τεστ.

Ειδικά για τα εσπερινά, η Κεραμέως είπε ότι «επειδή το ΑΜΚΑ τους δεν ανοίγει με τέτοιο τρόπο, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για αποστολή Self test στα εσπερινά που την ευθύνη έχει αναλάβει ο διευθυντής του σχολείου».

Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων». Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι το υπουργείο δεν θα εισηγηθεί επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων πριν το Πάσχα.

«Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες», είπε.

Η διαδικασία

1. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν από σήμερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και από αύριο στην υπόλοιπη χώρα, να παραλάβουν δωρεάν το πρώτο τεστ από τα φαρμακεία, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα και τα δεύτερα τεστ.

2. Για τα Ειδικά Σχολεία η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους μαθητές.

3. Η διαδικασία θα γίνεται στο σπίτι. Μάλιστα, συστήνεται να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ της μέρας που θα πρέπει να πάνε οι μαθητές σχολείο. Δηλαδή, το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει είτε το βράδυ της Κυριακής είτε το πρωί της Δευτέρας και το δεύτερο είτε το βράδυ της Τετάρτης είτε το πρωί της Πέμπτης.

4. Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η είσοδος στην οποία θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet.

● Στην περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, εκδίδεται σχετική δήλωση για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές σχολική κάρτα, την οποία θα επιδεικνύουν την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Αν η πρόσβαση σε εκτυπωτή είναι αδύνατη, τότε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα ή τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

● Στην περίπτωση που το τεστ είναι θετικό θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή υγείας. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, τότε οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Σε ερώτηση που απευθύναμε στο υπουργείο Παιδείας για περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς την «τύχη» όσων έχουν θετικό τεστ, η απάντηση ήταν: «Δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική».


Πηγή: thepressproject.gr

Παύση δημάρχου στη Γερμανία καθώς εμβολιάστηκε εκτός σειράς

 Ο ανεξάρτητος δήμαρχος της πόλης Χάλε Μπερντ Βίγκελαντ, κατηγορείται ότι εμβολιάστηκε ήδη από τον Ιανουάριο εκτός σειράς και χωρίς να προβλέπεται από τον κανονισμό προτεραιότητας του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.


Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία το σκάνδαλο που προέκυψε με τον δήμαρχο της πόλης Χάλε καθώς αυτός και οι συνεργάτες του εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, κάτι που τελικά κατέληξε στην  την αποπομπή του.

Ο ανεξάρτητος δήμαρχος της πόλης Χάλε Μπερντ Βίγκελαντ, κατηγορείται ότι εμβολιάστηκε ήδη από τον Ιανουάριο εκτός σειράς και χωρίς να προβλέπεται από τον κανονισμό προτεραιότητας του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

Ο ίδιος είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν, καθώς ήταν έτοιμες για χορήγηση, αλλά δεν είχαν προσέλθει στο ραντεβού τους άλλοι πολίτες. Μαζί με τον δήμαρχο της πόλης εμβολιάστηκαν σύμβουλοι του αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη της ομάδας προστασίας από καταστροφές.

Σύμφωνα με το Spiegel, ταχύτατη υπήρξε η αντίδραση των τοπικών αρχών, αφού το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία την παύση του δημάρχου με ψήφους 34 υπέρ και 13 κατά, ενώ ένας δημοτικός σύμβουλος απείχε.

Η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είχαν ζητήσει την προσωρινή παύση του δημάρχου από τα καθήκοντά του.

Η εισαγγελία της περιοχής από τον Φεβρουάριο έχει διατάξει έρευνα στα δημοτικά γραφεία, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν τελικά 585 περιπτώσεις παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.


Πηγή: thepressproject.gr

Διάταξη Βορίδη για «έλεγχο του ΑΣΕΠ» με μήνυμα «δεν είμαι άνθρωπος των συναινέσεων»

 Κύμα αντιδράσεων και τα πυρά της αντιπολίτευσης προκαλεί νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για την τοποθέτηση προέδρου και μελών στο ΑΣΕΠ. «Φωτογραφική» χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τη διάταξη, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως το ΑΣΕΠ, τοποθετώντας νέο πρόεδρο και λοιπά μέλη της επιλογής της στην Ανεξάρτητη Αρχή που είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο». ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησαν να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής, με τον Βορίδη, να απαντά πως «δεν είναι άνθρωπος των συναινέσεων και δεν συγκυβερνούν».


Η νέα διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο» προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Η διάταξη που αναφέρει ότι «η διανυθείσα ή διανυόμενη σε θέση αντιπροέδρου ή αναπληρωτή προέδρου ή απλού μέλους δεν αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του σε θέση ανώτερης βαθμίδας της ίδιας αρχής για πλήρη θητεία και μέχρι 2 θητείες κατ’ ανώτατο όριο» προκάλεσε διαφωνίες, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να τοποθετήσει πρόσωπα της επιλογής της στην ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και επιπλέον της καταλογίζει και απόπειρα να επιβληθεί στα κόμματα ποια πρόσωπα θα προτείνουν τα ίδια για τη στελέχωση των κατώτερων θέσεων.

Η θητεία του νυν προέδρου του ΑΣΕΠ, Ι. Καραβοκύρη, ολοκληρώνεται λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας. Η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά στο αίτημα του για ανανέωση της θητείας του για τρία επιπλέον έτη, όπως επιτρέπει ο νόμος. Κυβερνητική επιθυμία είναι η κατάληψη της προεδρικής θέσης από σημερινό αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, εφόσον ξεπεραστεί με προωθούμενη διάταξη ένα εμπόδιο που προέκυψε. Σύμφωνα με ισχύουσα και αρκετά «νωπή» ρύθμιση (άρθρο 49, ν. 4779/2021, εκδόθηκε σε ΦΕΚ στις 20/2/2021), σε περίπτωση παραίτησης «ή με οποιονδήποτε τρόπο απώλειας της ιδιότητας του μέλους Ανεξάρτητης Αρχής», τότε «διορίζεται νέο μέλος για εξαετή θητεία». Η ρύθμιση αποτελεί τον εκτελεστικό νόμο της αναθεωρημένης διάταξης του άρθρου 101Α του Συντάγματος. Η σημασία της έγκειται στο ότι  η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μπορεί να επιλέξει για το ΑΣΕΠ μόνο νέα μέλη και να αποκλείσει ήδη υπηρετούντα μέλη.

Το παραπάνω σκεπτικό τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατο σημείωμα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ενόψει της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΑΣΕΠ, με την υπόμνηση να τεθούν υπόψη της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής ζητήματα αντισυνταγματικότητας ή παρανομίας από τυχόν απόφαση της Διάσκεψης για ορισμό μελών που ήδη διανύουν θητεία στο ΑΣΕΠ, σε θέσεις Προέδρου ή Αντιπροέδρου. Η κυβερνητική «απάντηση» έρχεται με μια διάταξη που καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση ως «απροκάλυπτα φωτογραφική».

Η προωθούμενη «απροκάλυπτα φωτογραφική» ρύθμιση, καταγγέλλουν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ευνοεί σημερινό αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, «πρόσωπο της αρεσκείας του Μαξίμου», να εξελιχθεί σε πρόεδρο για νέα και πλήρη εξαετή θητεία, ενώ το ισχύον πλαίσιο απαιτεί την επιλογή νέου προσώπου -που δεν διανύει ήδη θητεία στο ΑΣΕΠ- για τη θέση. Ολα αυτά, ενώ άλλος, επίσης πρόσφατος κυβερνητικός νόμος (ο νέος νόμος για το ΑΣΕΠ, που συντάχθηκε επί υπουργικής θητείας Τ. Θεοδωρικάκου) προέβλεπε ότι «η θητεία των μελών του ΑΣΕΠ είναι εξαετής χωρίς δυνατότητα ανανέωσης». Με την προωθούμενη ρύθμιση, ένα νυν στέλεχος, αν εξελιχθεί στη θέση του προέδρου, ανανεώνει την εξαετία.

«Πρόκειται για μεγάλη θεσμική εκτροπή για τον θεσμό που στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι αδιάβλητος» τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτ. Χατζηγιαννάκης, ενώ και η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Ευαγγελία Λιακούλη, πρόσθεσε πως «τσαλακώνετε τις προτάσεις των κομμάτων. Δημιουργείτε ένα πολιτικό δεδομένο που θα μας ακολουθεί και θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω». Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Βορίδ, ο οποίος τόνισε : «Επειδή ακούω πολλά. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των συναινέσεων. Δεν συγκυβερνάμε». Αν και «προσωπική» θέση, μοιάζει να αποτυπώνει την κυβερνητική αντίληψη.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η προωθούμενη διάταξη «αποσαφηνίζει» το ισχύον πλαίσιο και σχετικά με την επιλογή του νέου προέδρου παρέπεμψε στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων. Η προωθούμενη διάταξη για το ΑΣΕΠ αποτελεί «σαφές μήνυμα ότι μπορεί να κάνετε τα ίδια σε όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές», προειδοποίησε η κ. Λιακούλη. «Η “σκοτεινή” Δεξιά, που θεωρεί τον εαυτό της ιδιοκτήτη της χώρας, επιχειρεί να γίνουν αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς για να μην έρθει ξανά η Αριστερά στην εξουσία. Την αναγνωρίζετε αυτή τη δήλωση, κύριε Βορίδη;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, έχοντας νωρίτερα τονίσει ότι οι κυβερνητικές αυτές κινήσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεθοδευμένες ενόψει του πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2022 για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.


Πηγή: thepressproject.gr

Έκτακτη Μουσική Πέμπτη με Χαρούλα Λαμπράκη, ABBA, Εκείνος και Εκείνος, Νότη Μαυρούδη και Bee Gees

     Χαρούλα Λαμπράκη - Ήλιε φονιά



Και πού να ρίξω το μεγάλο μου καημό
όπου θ' ανοίξει η γης, θ' ανοίξει η γης
και θα ραΐσει το βουνό

Ήλιε φονιά πως άφησες να γίνει το κακό
σκοτώσανε το σταυραετό και τον αυγερινό
κάτω στο σταυροδρόμι σκοτώσανε το νιο
Παρασκευή μεγάλη σταυρώσαν τον Χριστό.

Και τα κορίτσια ρίξανε κάτω τα μαλλιά
για να πιαστείς αϊτέ, να πιαστείς αϊτέ
ν' ανέβεις απ' τη λησμονιά

Ήλιε φονιά πως άφησες να γίνει το κακό
σκοτώσανε το σταυραετό και τον αυγερινό
κάτω στο σταυροδρόμι σκοτώσανε το νιο
Παρασκευή μεγάλη σταυρώσαν τον Χριστό


    ABBA - Dancing Queen

 


Ooh
You can dance
You can jive
Having the time of your life
Ooh, see that girl
Watch that scene
Digging the dancing queen
Friday night and the lights are low
Looking out for a place to go
Where they play the right music
Getting in the swing
You come to look for a king
Anybody could be that guy
Night is young and the music's high
With a bit of rock music
Everything is fine
You're in the mood for a dance
And when you get the chance
You are the dancing queen
Young and sweet
Only seventeen
Dancing queen
Feel the beat from the tambourine, oh yeah
You can dance
You can jive
Having the time of your life
Ooh, see that girl
Watch that scene
Digging the dancing queen
You're a teaser, you turn 'em on
Leave 'em burning and then you're gone
Looking out for another
Anyone will do
You're in the mood for a dance
And when you get the chance
You are the dancing queen
Young and sweet
Only seventeen
Dancing queen
Feel the beat from the tambourine, oh yeah
You can dance
You can jive
Having the time of your life
Ooh, see that girl
Watch that scene
Digging the dancing queen
Digging the dancing queen


ABBA -  Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)




Half past twelve
And I'm watching the late show in my flat all alone
How I hate to spend the evening on my own
Autumn winds
Blowing outside my window as I look around the room
And it makes me so depressed to see the gloom
There's not a soul out there
No one to hear my prayer
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Won't somebody help me chase the shadows away
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Take me through the darkness to the break of the day
Movie stars
Find the end of the rainbow with a fortune to win
It's so different from the world I'm living in
Tired of TV
I open the window and I gaze into the night
But there's nothing there to see no one in sight
There's not a soul out there
No one to hear my prayer
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Won't somebody help me chase the shadows away
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Take me through the darkness to the break of the day
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
There's not a soul out there
No one to hear my prayer
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Won't somebody help me chase the shadows away
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Take me through the darkness to the break of the day
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Won't somebody help me chase the shadows away
Gimme, gimme, gimme a man after midnight
Take me through the darkness to the break of the day


Εκείνος και εκείνος - Τα λόγια κομμένα


Κοιτάς μ' ένα βλέμμα φωτιά
να χάνεις τα τρένα
τα όνειρα γίναν σιωπές
βαγόνια αραγμένα
 
Δεν είναι που όλα πήγαν στραβά
τη μοναξιά δε φοβάσαι
Τα λόγια που πίστεψες
δε θες να θυμάσαι
 
[Ρεφραίν:] x2
Τα λόγια κομμάτια
καπνός οι στιγμές
Τα λόγια θα μείνουνε λόγια
άλλα λόγια δεν θες
 
Γυρεύεις στο σκοτάδι ένα φως
η ανάσα σου τρέχει
σε πνίγει του κόσμου η βουή
που τέλος δεν έχει
 
Μαζί του σε παίρνει ο καιρός
οι εικόνες αλλάζουν
στα χείλη παγώνει η φωνή
κι οι λέξεις διστάζουν
 
(ρεφραίν) x4



Νότης Μαυρούδης (στίχοι) - Θα βρεθούμε ξανά


Εδώ θα ρίξω στη θάλασσα
σαν πέτρες τα χρόνια που χάλασα
Εδώ θα μου φέρει το κύμα
ένα γράμμα που θα έχει και ρίμα
και θα λάμπει στο τέλος η υπογραφή:
Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Φιλικοί.

Θα βρεθούμε ξανά
όταν όλα θα έχουν περάσει.
Στην Πατρίδα φιλιά
και κουράγιο να πεις, μην ξεχάσει.
Θα βρεθούμε ξανά
όταν όλοι θα έχουν αλλάξει
Θα βρεθούμε ξανά.

Εδώ αρχαία μου θάλασσα
που ξέρεις τι βάσανα τράβηξα
Εδώ θα μου στείλει τ’ αγέρι
ένα γράμμα απ’ τ’ αόρατα μέρη
ο χαμένος ο λόγος, ο πιο ζεστός:
Σεφέρης, Κάλβος, Εμπειρίκος, Σολωμός.


               

                              Bee Gees - Stayin' Alive


Well, you can tell by the way I use my walk
I'm a woman's man, no time to talk
Music loud and women warm
I've been kicked around since I was born
And now it's all right, it's okay
You may look the other way
We can try to understand
The New York Times' effect on man

Whether you're a brother or whether you're a mother
You're stayin' alive, stayin' alive
Feel the city breakin' and everybody shakin'
And you're stayin' alive, stayin' alive
Ah, ah, ah, ah, stayin' alive, stayin' alive
Ah, ah, ah, ah, stayin' alive

Oh, when you walk

Well, now I get low and I get high
And when I can't get either, I really try
Got the wings of heaven on my shoes
I'm a dancin' man and I just can't lose
You know, it's all right, it's okay
I'll live to see another day
We can try to understand
The New York Times' effect on man

Whether you're a brother or whether you're a mother
You're stayin' alive, stayin' alive
Feel the city breakin' and everybody shakin'
And you're stayin' alive, stayin' alive
Ah, ah, ah, ah, stayin' alive, stayin' alive
Ah, ah, ah, ah, stayin' alive

Life's goin' nowhere, somebody help me
Somebody help me, yeah
Life's goin' nowhere, somebody help me yeah
I'm stayin' alive

Well, you can tell by the way I use my walk
I'm a woman's man, no time to talk
Music loud and women warm
I've been kicked around since I was born
And now it's all right, it's okay
You may look the other way
We can try to understand
The New York Times' effect on man

Whether you're a brother or whether you're a mother
You're stayin' alive, stayin' alive
Feel the city breakin' and everybody shakin'
And you're stayin' alive, stayin' alive
Ah, ah, ah, ah, stayin' alive, stayin' alive
Ah, ah, ah, ah, stayin' alive

Life goin' nowhere, somebody help me
Somebody help me, yeah!
Life goin' nowhere, somebody help me, yeah!
I'm stayin' alive













                

Αντί για τους εκδότες, τα χρήματα στην κυβέρνηση!

 

Η κυβέρνηση –και όχι οι εκδότες– προχωράει σε συμφωνία με την Google για την απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν τη χρήση των κειμένων των εφημερίδων και ενώ εκκρεμεί η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα στο Εθνικό Δίκαιο (ως το 2022). Το ποσό αυτό, όπως ακούγεται, θα φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως, φανερώνοντας τις αδυναμίες οργάνωσης που υπάρχουν στο εκδοτικό πεδίο.

Τα χρήματα δεν θα πηγαίνουν στους εκδότες που έχουν τα δικαιώματα αλλά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που θα κάνει τη διανομή των ποσών! Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει διότι απλώς η ΓΓΕΕ δεν είναι φορέας συλλογικής διαχείρισης και δεν εκπροσωπεί τον εκδοτικό κλάδο. Προς το παρόν επικρατεί συγκεχυμένη εικόνα.

Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, προκειμένου να γίνει εφικτή η είσπραξη των ποσών, στην ΕΙΗΕΑ επιστρέφουν και οι μεγάλοι εκδότες, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν πλέον και οι εβδομαδιαίες εφημερίδες.


Πηγή: typologies.gr


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ