Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ο ΣΚΑΪ του 2006 και ο ΣΚΑΪ του 2021

 Ο ΣΚΑΪ του 2006 και ο ΣΚΑΪ του 2021

15 χρόνια σήμερα από την επιστροφή του καναλιού του Νέου Φαλήρου στη μικρή οθόνη.

Ήταν Πρωταπριλιά του 2006 όταν, αιφνιδιαστικά, στις συχνότητες του εγκαταλελειμένου και ενεχυριασμένου Seven, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το λογότυπο του ΣΚΑΪ μετά από 6,5 χρόνια. Το οποίο, κανονικά, ήταν να εμφανιστεί μέσα από το τοπικής εμβέλειας Smart, ωστόσο λίγες ημέρες πριν το επίσημο επαναλανσάρισμα ο Γιάννης Αλαφούζος ήρθε σε συμφωνία με την (τότε) Αγροτική Τράπεζα, στην οποία άνηκε ο Seven, εξασφαλίζοντας την πανελλαδική του άδεια.

Ιδού πως παρουσίασε την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και τον βασικό «πυλώνα» του προγράμματός του, το ενημερωτικό portal του ΣΚΑΪ 100.3:

Επανεμφάνιση στην τηλεοπτική πραγματικότητα κάνει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ που εκπέμπει και πάλι από την 1η Απριλίου 2006. Με νέο πρόσωπο, σε νέα συχνότητα, (η εκπομπή του σήματος θα γίνεται από τον Υμηττό στη συχνότητα 49 UHF, από την Πάρνηθα στη συχνότητα 30 UHF, αλλά και δορυφορικά μέσω του Hellas Sat). Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ θα βγει στον αέρα στις 18:30 του Σαββάτου. Στόχος του σταθμού είναι η προσφορά προγράμματος υψηλής ποιότητας και έγκυρης ενημέρωσης, με έμφαση στην παροχή πολύπλευρης γνώσης, ανοικτής πληροφόρησης, ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΚΑΪ έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οργανισμούς παραγωγής ενημερωτικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών σειρών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ (National Geographic, ΒΒC, Discovery, Animal Planet, Freemantle).

To πρόγραμμα θα μεταδίδεται κάποιες ώρες στη διάρκεια της ημέρας, θα εμπλουτιστεί σταδιακά από το Σεπτέμβριο με ειδικές παραγωγές στηριγμένες στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και με εκπομπές που παρουσιάζουν και αναλύουν θέματα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Σε πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα ξεκινά στις 18:30 με την προβολή ντοκιμαντέρ. Στόχος των υπευθύνων είναι να διαμορφωθούν εξειδικευμένες ζώνες. Για παράδειγμα, ο τηλεθεατής θα δίνει ραντεβού με το πολεμικό ντοκιμαντέρ, όπου θα μεταδίδονται ιστορικές σειρές της Freemantle για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ή τον πόλεμο στην Κορέα.

Στις 20:30 θα μεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ημίωρης διάρκειας, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Οι ειδήσεις του ΣΚΑΪ θα συνεχίσουν την παράδοση, το ύφος και το ήθος της ήδη επιτυχημένης παρουσίας στο ραδιοφωνικό τοπίο: ειδήσεις έγκυρες, δυναμικές, χωρίς περιττές αναλύσεις, ανούσια «παράθυρα».

Στις 21:00 ακριβώς θα μεταδίδεται ακόμα μία σειρά ντοκιμαντέρ, ενώ τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα παίρνει κάθε βράδυ στις 22:00 από Δευτέρα έως Πέμπτη η εκπομπή «ΣΚΑΪ ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με παρουσιαστή τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, στην οποία ο δημοσιογράφος θα σχολιάζει την επικαιρότητα συντροφιά με καλεσμένους που γνωρίζουν το θέμα. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα μεταδίδεται και βαρόμετρο ΣΚΑΪ - VPRC, το οποίο κάθε μήνα θα καταγράφει τον παλμό της επικαιρότητας.

Το μεγάλο «χαρτί» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ είναι η μετάδοση εκπομπών που σαρώνουν σε τηλεθέαση σε Ευρώπη και Αμερική. Αυτές είναι:

• Το σόου της Όπρα Γουίνφρι. Πρόκειται για τη διασημότερη σειρά που μεταδίδεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην οποία η Γουίνφρι φιλοξενεί στον καναπέ της σταρ, αλλά και απλούς πολίτες

• Η ώρα του κρασιού. Από τις πλέον δημοφιλείς σειρές του καλωδιακού καναλιού Wine TV. Ειδικοί οινολόγοι ξεναγούν τους τηλεθεατές στα γνωστότερα και διασημότερα οινοποιεία του πλανήτη και αξιολογούν γνωστά κρασιά.

• Τοpgear. Η διασημότερη εκπομπή του BBC για το αυτοκίνητο.

• Entertainment Tonight. Δημοφιλής σειρά life style με ειδήσεις και πιπεράτα κουτσομπολιά από το Hollywood.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
ΥΜΗΤΤΟΣ - 49 UHF
ΠΑΡΝΗΘΑ - 30 UHF

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Από το δορυφόρο του Hellas Sat.

Η διαφημιστική καμπάνια του ΣΚΑΪ συνοδεύτηκε από (ευρηματικά) ραδιοφωνικά σποτ:

Σποτ 1
Σποτ 2
Σποτ 3

Στη διεύθυνση του νέου ΣΚΑΪ ήταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, νυν βουλευτής της ΝΔ, επικεφαλής στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης ήταν η Λία Παρασκευά που «μετακόμισε» πρόσφατα στο Mega και ο Γιάννης Παλιούρας, στη διεύθυνση marketing ήταν η Πόπη Wallick, στην εμπορική διεύθυνση ο Βαγγέλης Σπάρταλης που σήμερα είναι στέλεχος του Real Group, στη διεύθυνση προγράμματος η Τζένη Πουπουλίδου και στην τεχνική διεύθυνση ο Νίκος Μήλλας.

Στην παρουσίαση του πρώτου δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, που βγήκε στις 18.30 εκείνης της ημέρας, ήταν η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Πόσο, όμως, έχει αλλάξει ο ΣΚΑΪ, 15 χρόνια μετά την επαναλειτουργία του;

Παρακάτω το πρόγραμμά του σε μια από τις πρώτες ημέρες του, στις 7 Απριλίου 2006. Για περίπου 12 ώρες, από τις 6 το πρωί, έπαιζαν διάφορα μίνι ντοκιμαντέρ του BBC, ενώ στο ακριβώς και στο και μισή κάθε ώρας γινόταν σύνδεση με τον ΣΚΑΪ 100.3 για τα δελτία ειδήσεών του. Στο ολιγόωρο κανονικό του πρόγραμμα κυριαρχούσαν πάλι τα ντοκιμαντέρ, μαζί με μια ροκ μουσική ζώνη από τον Red 96.3, ο οποίος τότε άνηκε στον όμιλο ΣΚΑΪ, και αναμετάδοση του Fashion TV τις νυχτερινές ώρες.

Η πρώτη του συμμετοχή στις μετρήσεις, που αρχικά κατήγγειλε ως αναξιόπιστες (το πρώτο ρεπορτάζ που έπαιξε στο κανάλι!) έγινε περίπου 1,5 χρόνο αργότερα, στο διάστημα 6-12 Αυγούστου 2007, σημειώνοντας ένα 4,8% στο σύνολο.

18.30 Red 96.3 - Music for the Masses
19.00 Ανθρώπινα λάθη
19.30 Ευαίσθητοι καρχαρίες
20.00 Δελφίνια: Οι στοχαστές του βυθού
20.30 Ειδήσεις (Κατερίνα Ακριβοπούλου)
21.00 Αφρική 1: Επιστροφή στη Σαβάνα
22.00 Οι μονομάχοι του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου
23.00 H δολοφονία του Κένεντι 1
00.00 Διάσημα ζευγάρια
00.30 Red 96.3 - Music for the Masses
02.00 Fashion TV

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, κυριαρχούν οι εμπορικές εκπομπές στο (24ωρο, φυσικά) πρόγραμμά του. Ενημέρωση το πρωί, «μεσημεριανάδικα» στη συνέχεια, ριάλιτισειρές και ταινίες, μαζί με πολύ λίγα (πλέον) ντοκιμαντέρ. Με αυτά τα προγράμματα όμως ο ΣΚΑΪ πρωταγωνιστεί στις μετρήσεις τηλεθέασης. Στην πιο πρόσφατη σημείωσε 16,9% όντας πρώτος στον ανταγωνισμό, με διαφορά 2,4 μονάδων από το δεύτερο κανάλι.

06.00 Σήμερα
10.00 Αταίριαστοι
11.30 Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ
12.00 Love It
14.00 Ειδήσεις (Εύα Αντωνοπούλου)
15.00 Καλό Μεσημεράκι
16.55 Δελτίο στη Νοηματική
17.00 Super Makeover (E)
18.00 House Of Fame
19.50 Ειδήσεις (Σία Κοσιώνη)
21.00 200 Χρόνια Από Την Επανάσταση του 1821
22.00 Περί Ελευθερίας: 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση
23.15 Κυνηγός
01.30 Deadly Women
02.30 House Of Fame (E)
03.45 Super Makeover (E)
04.30 Καλό Μεσημεράκι (E)

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.

Η φωτογραφία είναι από το SatLeo Forum.

Αναδημοσίευση από e-tetradio.gr .

Πωλητήριο στις εγκαταστάσεις του Alter στο Περιστέρι

Πωλητήριο στις εγκαταστάσεις του Alter στο Περιστέρι

Την στιγμή που φέτος κλείνουν 10 χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης στο κανάλι.

Το κτίριο από όπου για σχεδόν μια δεκαετία έβγαιναν τα δελτία ειδήσεων, οι ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές του Alter αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Τόσο μέσα από ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων όσο και από την δική της ιστοσελίδα, η εταιρεία ακινήτων Cerved Property Services έχει βάλει πωλητήριο στις εγκαταστάσεις του καναλιού, επί της οδού Αγίας Παρασκευής 36-38 στο Περιστέρι, έναντι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αγγελία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο και η τελευταία ενημέρωση έγινε την περασμένη Τρίτη. Πρόκειται για ένα 5 επιπέδων κτίριο 1.219 τ.μ. (Ισόγειο-2ος όροφος 393 τ.μ έκαστος, δώμα 40 τ.μ) με υπόγειο χώρο 1.280 τ.μ. (Υπόγειο Α:393 τ.μ και Υπόγειο Β:887 τ.μ) και εύκολη πρόσβαση, εξυπηρετούμενο από ΜΜΜ, και παραδίδεται ως ελεύθερο και άμεσα διαθέσιμο, όπως αναφέρει η εταιρεία που το πωλεί.

Στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, πάντως, υπάρχει ακόμα η ταμπέλα του Alter στην πρόσοψη, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν ακόμα πολλά από τα στούντιο και τα μηχανήματα του καναλιού, όπως κάμερεςμικρόφωναμπαλαντέζεςφώταμόνιτορείδη γραφείου κ.ά. Όλα αυτά, τη στιγμή που συμπληρώνεται δεκαετία από την έναρξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του καναλιού, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Πηγή: e-tetradio.gr

Μηνυτήρια αναφορά για τις «Λίστες Πέτσα»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνυτήρια Αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κατέθεσαν 48 Έλληνες πολίτες για Απιστία σε βάρος του Δημοσίου από τις  περιβόητες «Λίστες Πέτσα».

Κατηγορία για απιστία που διέπραξαν οι συνυπογράψαντες Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υφυπουργός Οικονομικών για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ διαφημιστικής δαπάνης, που μπορούσε κατά τον νόμο να γίνει δωρεάν, προς ΜΜΕ ή ανύπαρκτα τέτοια, με αδιαφανή και μεροληπτικό τρόπο, αποβλέποντας στη χειραγώγηση τους σε εποχή πανδημίας, έλλειψης ΜΕΘ και χειμαζόμενης οικονομίας.

Όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν, ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ. Σύμφωνα με αφιέρωμα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα στην προστασία της ελευθεροτυπίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.

Η κοινή γνώμη έχει συνειδητοποιήσει, το καθεστώς έκτακτης συνθήκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση προσχηματικά, ώστε να παρακαμφθούν οι ελληνικοί νόμοι και οι γενικές αρχές του ανταγωνισμού, της διαφάνειας και της αμεροληψίας του κοινοτικού δικαίου κατά τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών και υπηρεσιών.

Μια τέτοια περίπτωση, που πλήττει και την ίδια τη δημοκρατία, αφορά τη διαφημιστική δαπάνη στα πλαίσια της καμπάνιας για τον COVID-19 «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου η κυβέρνηση να τα ποδηγετήσει. Τα χρήματα αυτά, ύψους 31 εκατομμυρίων, στερήθηκαν από το ΕΣΥ και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικής Απιστίας κατά του Δημοσίου:

Α) Κατασπατάληση τουλάχιστον 31 εκατομμυρίων για διαφημιστική δαπάνη κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, αφ’ ης στιγμής προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της νομοθεσίας μας, ότι μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία οφείλει να προβάλλεται δωρεάν,

Β) Για τη κατανομή της ανωτέρω δαπάνης και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα, ή χαμηλότατης αναγνωσιμότητας ή ξένα και όχι εγχώρια ΜΜΕ,

Γ) Για την παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στη Κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Προσφεύγουμε στις Εισαγγελικές Αρχές για να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και Ελληνικού Λαού, από τη τριπλή Απιστία που θεωρούμε πως διαπράχτηκε με τις «Λίστες Πέτσα».

 

Η Μηνυτήρια Αναφορά υπογράφεται από 48 καταξιωμένους πολίτες με έντονη κοινωνική  παρουσία. 

 

  1. Αρβανίτη – Σωτηροπούλου Μαρία, Γιατρός, συγγραφέας, Πρόεδρος του Ελληνικού Κλάδου της IPPNW, Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της ICAN (Νόμπελ Ειρήνης 2017)

 

  1. Αστρινάκη Ράνια, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

  1. Γεωργόπουλος Θύμιος, Οικονομολόγος, πρώην Διοικητής των Νοσοκομείων “Κοργιαλένειο Μπενάκειο “, “Άγιος Παντελεήμων Νίκαιας”, ” Δυτικής Αττικής Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”.

 

  1. Γιαννακάκη Μαρία, Διεθνολόγος– Ιστορικός, πρώην ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

  1. Γκίβαλος Μενέλαος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α.

 

  1. Γεωργούδης Στράτος, Μέλος ΔΣ της OIEΛE – Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ

 

  1. Γουγούλης Γιώργος, Πρόεδρος Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, Γενικός Σύμβουλος ΟΤΟΕ

 

  1. Δαρδανός Γιώργος, συγγραφέας και εκδότης (“Gutenberg”, “Τυπωθήτω”, “Σπουδή”).Τιμήθηκε με το Βραβείο Γραμμάτων-Καλών Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών

 

  1. Δαφέρμος Ολύμπιος, Επίτιμος Σύμβουλος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Συγγραφέας

 

  1. Δεληπέτρος Βαγγέλης, δημοσιογράφος πρ. Ειδικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΑ

 

  1. Δεμερτζιάν Μαρίνα, Δημοσιογράφος

 

  1. Δερμεντζόγλου Γιάννης, Σκιτσογράφος- Δημοσιογράφος

 

  1. Διαμαντοπούλου Δήμητρα, Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου  και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

 

  1. Ευθυμίου Χρήστος, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας.

 

  1. Ζώρας Κώστας, ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Συνταγματικών Θεσμών, πρώην αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

  1. Καββαδία Αννέτα, δημοσιογράφος – τ. Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

  1. Καβουριάρης Μάκης, ομότιμος Καθηγητής Université Paris VIII (Vincent de Saint Denis).

 

  1. Καλδάρας Κώστας, Μουσικός, στιχουργός, εικαστικός

 

  1. Καπάκος Σταύρος, Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

 

  1. Καρασαββίδου Ελένη, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Συγγραφέας,

 

  1. Κάσδαγλης Χριστόφορος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας,

 

  1. Κεϊμαλή Ελένη, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας RNMScPhD

 

  1. Κουζέλης Μάκης, Ομότιμος Καθηγητής Επιστημολογίας και Κοινωνιολογίας της Γνώσης του ΕΚΠΑ.

 

  1. Κυβέλος Βαρθολομαίος, «Αλληλεγγύη για Όλους», συντονιστής «λαϊκών αγορών χωρίς μεσάζοντες» Ν. Φάληρο-Ταμπούρια Πειραιά

 

  1. Κωνσταντακάκη Άννα, Δημοσιογράφος, Μέλος κοινωνικών κινημάτων ΚΕΡΦΑΑ.

 

  1. Λαζαροπούλου Γιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΕΤΕ, πρώην Εθνοdata

 

  1. Λιόπα –Μποδιώτη Μαρία, Νομικός, Συγγραφέας,

 

  1. Λύρας Δημήτρης, τ. Διευθυντής Τράπεζας

 

  1. Μακρινού Δέσποινα, Δημοσιογράφος, Αναπληρωματικό Μέλος Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

 

  1. Μανταίος Κώστας, Νομικός, τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων 1967-1974, Αντιπρόεδρος ΣΑΕΕΑ

 

  1. Μαντζαβάς Αντρέας, μέλος ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, Γεν. Γραμματέας ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

 

  1. Μανωλάκος Αριστείδης, Δημοσιογράφος, πρώην Προέδρος ΕΣΗΕΑ

 

  1. Μάτσα Αικατερίνη, Ψυχίατρος, πρώην Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Απεξάρτησης  18 ΑΝΩ του ΨΝΑ

 

  1. Μεταλληνού Βιβιάννα, Αρχιτέκτων, Κριτικός Αρχιτεκτονικής, Ιστορικός Περιβάλλοντος

 

  1. Μπαλαούρας Γεράσιμος- Μάκης, Προέδρος Δ.Σ. Εφημερίδας «Η Εποχή»

 

  1. Νικολάρα Μάχη, Δημοσιογράφος Ειδική Γραμματέας Δ.Σ EΣHEA

 

  1. Παπαστεργίου Βασίλης, Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

 

  1. Παπαχρήστος Δημήτρης, Συγγραφέας, αρθρογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών.

 

  1. Πετσαλάκης Γιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

  1. Πολυχρονόπουλος Κώστας, ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», αρνήθηκε ανακήρυξη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως “Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς”

 

  1. Πορτάλιου Ελένη, ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π. Δραστηριοποιείται στο Περιβαλλοντικό Κίνημα και τα Κινήματα για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα.

 

  1. Σάββας Μιχαήλ, Γιατρός, συγγραφέας

 

  1. Ρέλλας Αντώνης, Σκηνοθέτης- Ανάπηρος ακτιβιστής

 

  1. Ρόκος Κυριάκος, Γλύπτης ομότιμος καθηγητής, Α΄ Βραβεία: Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ΕΕΤΕ, Ε.Μ.Π., Δήμου Αθηναίων, Vangjush Mio Korcas Αλβανίας, Υπότροφος της Ακαδημίας  Αθηνών

 

  1. Τουφεξή Μιμή, Δημοσιογράφος, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ.

 

  1. Τρίμης Δημήτρης, Δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

 

  1. Φίλιος Φίλιππος, γιατρός πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων

 

  1. Xαλβατζάκης Κώστας, Δημοσιογράφος, πρώην Γεν. Διευθυντής Ειδήσεων Ενημέρωσης EPT, πρώην Διευθυντής Τηλεόρασης της Βουλής

 

*Προς τιμή του αείμνηστου μεγάλου συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη που είχε υπογράψει το Εξώδικο 21 πολιτών προς τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου η Πολιτεία να διεκδικήσει τη ζημιά, που προξένησε η Novartis στο Ελληνικό Δημόσιο και δικαιωθήκαν από το Ν.Σ.Κ.

** Συντάκτες του δικογράφου και πληρεξούσιοι δικηγόροι, ο Βασίλης Μάρκου και ο Γεράσιμος Κουλουμπής, δικηγόροι Πατρών.


Πηγή: thepressproject.gr

Η ΕΣΗΕΑ για τη δεοντολογία

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κρίσιμο θέμα της δεοντολογίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση είναι στο επίκεντρο του προβληματισμού όλων των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των μελών της ΕΣΗΕΑ, καθώς και της κοινωνίας γενικότερα. Η ΕΣΗΕΑ έχει τοποθετηθεί συχνά, στηρίζοντας την ελευθερία της έκφρασης, ενώ βρίσκεται απέναντι σε κάθε απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από την πολιτική εξουσία, καθώς και κάθε αυθαιρεσία των ιδιοκτητών των Μέσων.

Η ΕΣΗΕΑ διαθέτει πειθαρχικά όργανα, που λειτουργούν με πλήρη αυτονομία από το Διοικητικό Συμβούλιο, επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσους καταπατούν τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματός μας, ενώ υπάρχει και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, που επιλαμβάνεται σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Θεωρούμε πλούτο για την ιστορική μας Ένωση τις απόψεις που εκφράζονται μεμονωμένα ή από την κοινωνία για την ενίσχυση της εφαρμογής των αρχών δεοντολογίας με την αποτελεσματική λειτουργία και από αλλά θεσμικά όργανα, όπως το ΕΣΡ, η τη συγκρότηση και άλλων, όπως Επιτροπές Δεοντολογίας ή Παρατηρητήρια με συμμετοχή δημοσιογράφων κοινής αποδοχής, πανεπιστημιακών, ανθρώπων του πολιτισμού και τα οποία επίσης μπορούν να συμβάλλουν στην αξιοπιστία της ενημέρωσης, η οποία επιτελεί δημοκρατική λειτουργία. Όμως, σε κάθε περίπτωση, για την συγκρότηση τους, απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, την οποία μπορούν να απαιτήσουν οι συνάδελφοι, βάσει όσων ορίζονται στο άρθρο 26 του Καταστατικού.

Στην ίδια κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν η λειτουργική αυτονομία των δημοσίων Μέσων ενημέρωσης, που οφείλουν να επιτελούν την ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα για τους πολίτες και τους ανθρώπους της ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για αξιοπιστία και πλουραλισμό στην ενημέρωση και την ελευθερία της έκφρασης είναι συνεχής, ενώ σήμερα περιλαμβάνει και την αντίθεσή μας στις απόπειρες φίμωσης δημοσιογράφων από το Facebook.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πηγή: typologies.gr

Τώρα διαμηνύουν ότι «πιθανό να ξανακλείσει το λιανεμπόριο» μετά το «ό,τι θα ανοίξει δεν ξανακλείνει» του Άδωνι

 Το (μη) συντονισμένο σχέδιο της κυβέρνησης απέναντι στα μέτρα αλλά και ευρύτερα στην πανδημία καταδεικνύουν οι δηλώσεις δύο υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Ότι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει» δήλωνε χαρακτηριστικά πριν τρεις ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «δεν αντέχει κανένας μας άλλο το ακορντεόν και το άνοιγμα κλείσιμο». Σήμερα, σε μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ξεκαθάρισε ότι «πιθανό να ξανακλείσει το λιανεμπόριο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβαρυνθούν».


Μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου με ευχολόγια και «ατομική ευθύνη» έρχονται οι διευκρινίσεις της υφυπουργού Υγείας η οποία πήρε διαφορετική θέση από αυτή του υπουργού Ανάπτυξης προ τριών ημερών.

Η Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξήγησε σε κάθε περίπτωση πως τα «μέτρα αποσυμπίεσης» που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο ακριβώς στο να βοηθήσουν στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας, ενώ υποστήριξε ότι «πιθανό να ξανακλείσει το λιανεμπόριο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβαρυνθούν».

«Είναι ένα εργαλείο ουσιαστικά για να συνεχίσουμε στο δρόμο που γνωρίζουμε» είπε τονίζοντας πως το βήμα αυτό γίνεται με προσοχή, το επιδημιολογικό φορτίο εξετάζεται συνεχώς και η επιδημιολογική επιτροπή θα κρίνει το κατά πόσο μπορούν να δοθούν στην συνέχεια επιπρόσθετα μέτρα.

«Είμαστε πράγματι σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο ειδικά στην Αττική αλλά και στην Θεσσαλονίκη όπως φαίνεται», τόνισε και πρόσθεσε πως «το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί, συνεχώς ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωνε πως «ό, τι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει», υπογραμμίζοντας πως «δεν αντέχει κανένας μας άλλο το ακορντεόν και το άνοιγμα κλείσιμο».


Πηγή: thepressproject.gr

Κυβερνητική επιχείρηση αδειάσματος Χρυσοχοΐδη και αστυνομίας μετά το ξεγύμνωμα Φουρθιώτη

 Εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φέρεται να ζητά το Μέγαρο Μαξίμου, μία μόλις ημέρα μετά το φιάσκο που αποκαλύφθηκε με τη φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, για τον οποίο η ΕΛΑΣ επιβεβαίωνε προ εβδομάδος πως δεν φυλάσσεται από αστυνομικούς, για να αναγκαστεί στην εξευτελιστική ομολογία της Τετάρτης, κατά την οποία ανακοίνωσε πως αποσύρει τη φύλαξή του και θα επαναξιολογήσει την απόφαση για τη χορήγηση αστυνομικής φρουράς.

Για «κυβερνητική παρέμβαση» με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κάνει λόγο η Καθημερινή σε δημοσίευμά της, ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί σε πρόσωπα για τη φύλαξή τους, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει αποστάσεις από τις προηγούμενες αποφάσεις της ΕΛΑΣ, και το φιάσκο που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ ζητήθηκε να καταρτιστεί «κατάλογος» με τα πρόσωπα που φυλάσσονται, καθώς και για τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξή τους, προσωπικό και οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις στις 24 Μαρτίου, απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περισσότερους από δέκα αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη του παρουσιαστή, η Ελληνική Αστυνομία είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία διέψευδε κατηγορηματικά τις πληροφορίες. «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε τότε η λιτή ανακοίνωση.

Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, και υπό το βάρος δημοσιευμάτων αλλά και της σύλληψης φωτορεπόρτερ που επιχείρησε να φωτογραφήσει τα οχήματα της φρουράς του παρουσιαστή, το Αρχηγείο της αστυνομίας διέρρευσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την εντολή του αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί φρουρά στον Μ. Φουρθιώτη, επιβεβαιώνοντας έτσι πως πράγματι φυλασσόταν από αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε εξηγήσεις διά στόματος του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε πληροφορίες για 14 αστυνομικούς και δύο θωρακισμένα οχήματα.

Πάντως, στο δημοσίευμα της Καθημερινής με το οποίο επιχειρείται να αποσυνδεθεί ο στενός πυρήνας της κυβέρνησης από τις αποφάσεις για τη φύλαξη του παρουσιαστή, αναφέρεται πως πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο για τέσσερις αστυνομικούς, ένα συνοδευτικό όχημα, μία μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ, καθώς «επιτήρηση στο σπίτι του», χωρίς να γίνεται γνωστός ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που του είχαν διατεθεί μέχρι σήμερα.

Διαρροή για απόσυρση της προσωπικής φρουράς του Φουρθιώτη – Απαντήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ



Πηγή:  thepressproject.gr

Εργατικό δυστύχημα στην Ερέτρια με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία

 Τραγικό εργατικό δυστύχημα με θύματα τρεις εργαζόμενους συνέβη στο δήμο Ερέτριας στην Εύβοια. Οι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών.


Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εργατικό δυστύχημα στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για εργαζόμενους σε εργολάβο -ο οποίος εκτελούσε εργασίες της ΔΕΗ και στον οποίο είχε δοθεί εντολή να αποκαταστήσει βλάβη σε μία κολόνα – και κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.


Πηγή: thepressproject.gr

«Ντροπή και να το συζητάμε» η απάντηση της κυβέρνησης στην «ιερή» τροπολογία για έκτακτη επιχορήγηση

 Το επιχείρημα της θρησκευτικής ελευθερίας εργαλειοποίησε η κυβέρνηση για να απαντήσει στις αντιδράσεις από την τροπολογία Κεραμέως - Σταϊκούρα για επιχορήγηση στην Εκκλησία και άλλους θρησκευτικούς φορείς, το ύψος της οποίας μάλιστα δεν είναι ακόμα γνωστό και θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση. «Είναι ντροπή να συζητάμε εάν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες εν μέσω κορονοϊού» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεχνώντας ότι η επιχορήγηση αναφέρεται και στην ενίσχυση του «φιλανθρωπικού έργου» των φορέων αυτών.


«Η έκτακτη επιχορήγηση δεν αφορά μόνο την Εκκλησία, αλλά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή θεωρώ να συζητάμε εάν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες και τη θρησκευτική ελευθερία όλων» ήταν συγκεκριμένα η επιθετική απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου στο news247.gr, παρά τις έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι  η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις έκτακτες ρυθμίσεις λόγω κορονοϊού, προβλέπει την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Ο σκοπός, όπως αναφέρεται, είναι «η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορονοϊού», αλλά και η «ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους». Η επιχορήγηση προβλέπεται να είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφιστεί με άλλες υποχρεώσεις.

Το ύψος της επιχορήγησης δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς όπως αναφέρεται, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι θα οριστούν με Κοινή Υπουργικη΄Απόφαση.

Πηγή:thepressproject.gr

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Marfin και από την εισαγγελία ένα χρόνο μετά τον Χρυσοχοΐδη

 Πέρυσι τον Μάιο είχε γίνει γνωστό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για την τραγωδία της Marfin, ενώ μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι διετάχθη από την Εισαγγελία Αθηνών Προκαταρκτική διερεύνηση των αδικημάτων για την υπόθεση, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

«Πριν 10 χρόνια Έλληνες έκαψαν Έλληνες, πολίτες έκαψαν συμπολίτες. Η δολοφονία στη Marfin δεν ξεχνιέται. Ήταν ένα έγκλημα μίσους που δεν παραγράφεται, αυτό το στίγμα φανατισμού δεν ξεπλένεται. Οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ευθύνη της πολιτείας να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση του ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν 11 μήνες με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την τραγωδία.

Ανοίγουν ξανά τον φάκελο της υπόθεσης της Marfin

Σήμερα έγινε γνωστό ότι Προκαταρκτική διερεύνηση των αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών.Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου προστασίας του πολίτη που επικαλείται η «Καθημερινή», αναφέρουν ότι έχουν προκύψει στοιχεία για πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στο τραγικό γεγονός.

To θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γράφοντας: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».



Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα thepressproject.gr την 31η Μαρτίου 2021.

Κ.Καραμανλής: Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης, οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες

 Περισσότερο από έναν χρόνο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας και με τις τραγικές εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία και μετρό ο υπουργός ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες» και ότι «πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης».


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» ο υπουργός Μεταφορών σήμερα εμφανίστηκε να μην έχει δει τις εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ που συνεχίζονται έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ υποβίβασε πλήρως το ζήτημα της υπερμετάδοσης στα Μέσα Μεταφοράς υποστηρίζοντας μάλιστα οτι κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.

«Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

«Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί, σε καμία μελέτη, ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης. Εστίες μετάδοσης φυσικά και είναι. Στις αστικές συγκοινωνίες έχουμε επίγνωση και είμαστε κάθε μέρα από πάνω. Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που έχουμε προσθέσει προσωπικό στις εταιρείες αυτές» δήλωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια προσλαμβάνουμε οδηγούς και τεχνίτες».

«Έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε μια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλο μας, ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι ελεγχόμενες» υποστήριξε.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Κ. Καραμανλής ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, είπε «χώροι δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, τις βασικές εστίες μετάδοσης της πανδημίας. Η πραγματικότητα όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Καραμανλή. Σε σημερινή του συνέντευξη στο Θέμα 104,6, αμφισβήτησε την άποψη ότι τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης. Ο κ. Καραμανλής δε διαφωνεί μόνο με τα επιστημονικά δεδομένα, διαφωνεί και με τον ίδιο του τον εαυτό. Το δικό του υπουργείο, με τροπολογία στις 10 Μαρτίου, παραδεχόταν ότι η “χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορωνοϊού”».

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τον κ. Καραμανλή ότι: α. η γη δεν είναι επίπεδη. β. τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός. γ. τα μέσα μεταφοράς αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού» δήλωσε και πρόσθεσε «καλό θα ήταν λοιπόν, τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσουν τουλάχιστον να κοροϊδεύουν τους πολίτες που καθημερινά στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς. Είναι φανερό ότι ούτε έχουν, ούτε ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας».


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα thepressproject.gr την 31η Μαρτίου του 2021.
 

Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ