Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Με Π.Γιαννουλάκη!Ο ..paranormal μυστικός άνθρωπος!


Άγιοι Βονιφάτιος και Αγλαΐα η Ρωμαία





Ζητῶν Βονιφάτιος ὀστᾶ Μαρτύρων.
Ἑαυτὸν εὗρε μάρτυρα, τμηθεὶς ξίφει.
Ἐννεακαιδεκάτῃ Βονιφάτιος αὐχένα τμήθη.


Λειτουργικά κείμενα

Στις φλόγες «Κατράντζος» και «Μινιόν»

 Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαϊές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος», εν μέσω της εορταστικής περιόδου.


Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαϊές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, «Μινιόν» και «Κατράντζος», εν μέσω της εορταστικής περιόδου. Επρόκειτο για εμπρησμούς και αποδόθηκαν από τις αρχές σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στις 3:07 το πρωί της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες και στα δύο πολυκαταστήματα άκουσαν εκρήξεις και δευτερόλεπτα μετά είδαν φλόγες να ξεπηδούν από τα δύο κτήρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν παρανάλωμα του πυρός, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και της απουσίας χωρισμάτων στους ορόφους.

Η Πυροσβεστική, που έφθασε και στα δύο σημεία μισή ώρα αργότερα με 38 οχήματα και 170 άνδρες, είχε να επιτελέσει δύσκολο έργο. Κύριο μέλημά της ήταν να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς στα διπλανά κτίρια. Επιτόπου κατέφθασε και ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, που μίλησε για «μεγάλη καταστροφή». Πριν από λίγες ώρες υπεράσπιζε στη Βουλή τον πρώτο και τελευταίο προϋπολογισμό της πρωθυπουργικής του θητείας. Βρισκόμαστε ήδη στον αστερισμό του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν προ των πυλών της εξουσίας.


Η πυρκαγιά στο MINION

Η φωτιά είχε τέτοια ένταση, που από το Μινιόν απέμεινε μόνο ο σκελετός, ενώ το κτίριο του Κατράντζου κατέρρευσε. Οι ζημιές σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Πυροσβεστικής ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο δημιουργός και ψυχή του «Μινιόν» Γιάννης Γεωργακάς υπολόγισε μόνο σε 2 δισεκατομμύρια δραχμές το εμπόρευμα που χάθηκε, ενώ, όπως δήλωσε, το κατάστημα ήταν ασφαλισμένο μόνο για 200 εκατομμύρια δραχμές.

Με δηλώσεις του ο Ανδρέας Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιτρέπει σε παρακρατικά και εγκληματικά στοιχεία να επιδίδονται σε καταστροφές που θίγουν επαγγελματίες και εργαζόμενους, καθώς και τη γαλήνη του κόσμου». Για «σκοτεινή υπόθεση» έκανε λόγο το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης ενημέρωσε το πρωί τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΚωνσταντίνο Καραμανλή και σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος».

Στις 22 Δεκεμβρίου ήλθε και η επιβεβαίωση της τρομοκρατικής ενέργειας. Την ευθύνη για τους εμπρησμούς ανέλαβε η νεοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Οργάνωση Οκτώβρης 80», που ήταν παρακλάδι του ΕΛΑ. Στην προκήρυξή της, που ταχυδρομήθηκε στις εφημερίδες, δικαιολόγησε την επίθεση στα πολυκαταστήματα υποστηρίζοντας ότι «κάθε επιχείρηση, έτσι και αυτές στηρίζονται στην εκμετάλλευση των προλετάριων. Τα αφεντικά εκμεταλλεύονται την ανάγκη των προλετάριων να έχουν ένα εισόδημα για να ζήσουν και τους στριμώχνουν στο μεροκάματο, την αλλοτρίωση και τη μιζέρια».

 
 Τα κατεστραμμένα κτίρια

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία. Αργότερα, συνέλαβε δύο αδελφές, την Αικατερίνη και την Ευαγγελία Τσαγκαράκη, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, επειδή η μία σχετιζόταν με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα στοιχεία της Ασφάλειας δεν άντεξαν στη δικαστική βάσανο και ο ανακριτής της υπόθεσης Μιχάλης Μαργαρίτης (ο δικαστής της 17Ν) τις άφησε ελεύθερες.

Οι εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα «Κατράντζος» και «Μινιόν» ήταν μόνο η αρχή. Το εφιαλτικό σκηνικό επαναλήφθηκε στις 3 Ιουνίου 1981 με την ταυτόχρονη πυρπόληση των πολυκαταστημάτων «Κλαουδάτος» και «Ατενέ» και σε μικρότερη έκταση στις 4 Ιουλίου στον «Δραγώνα» και τρεις μέρες αργότερα στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» στον Πειραιά. Το μπαράζ αυτό των εμπρηστικών επιθέσεων έβαλε την «ταφόπλακα» στο ελληνικό λιανεμπόριο και οδήγησε στην εισβολή των ξένων πολυκαταστημάτων στη χώρα μας.

Θέση για τη διπλή εμπρηστική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου πήρε και ο ΕΛΑ, που κατήγγειλε όσους είχαν αποχωρήσει από τις τάξεις του. Μάλιστα, αποκάλυψε στο περιοδικό «Αντιπληροφόρηση» ότι η εμπρηστική ουσία έχει εισαχθεί από την Ολλανδία και χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της φωτιάς σε πετρελαιοπηγές. Κριτική στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα άσκησε και η 17Ν. Με προκήρυξή της, που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου 1981, υποστήριξε ότι ήταν «επιχειρησιακά ασυντόνιστες, όχι κατάλληλα προετοιμασμένες και πολιτικά επιβλαβείς».

Μέχρι σήμερα, οι δύο υποθέσεις εμπρησμών στα πολυκαταστήματα «Κατράντζος» και «Μινιόν», όπως και οι άλλες τέσσερις που ακολούθησαν, παραμένουν ανεξιχνίαστες και έχουν παραγραφεί δικαστικά.



                                   Πηγή

ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ! Ξέχνα την Ελλάδα που ήξερες!


«Ελλάς-Ελλήνων», οριστικά τέλος: Ψηφίστηκε η νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών – «Αβρόχοις ποσί» για ΝΔ η διαφωνία Α.Σαμαρά

Με 262 ψήφους πέρασε η τροπολογία - Ποιοι την καταψήφισαν


Πέρασε και επίσημα η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών, κάτι που τελειώνει και οριστικά την «Ελλάς των Ελλήνων» και επιβεβαιώνει ότι οι διαφωνίες εντός της Νέας Δημοκρατίας ήταν απλώς θεωρητικές. 

Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, από τη ΝΔ, καταψήφισε το νομοσχέδιο κάτι που είχε προαναγγείλει, με τη διαφωνία του ωστόσο να αποδεικνύεται «φτωχή», καθώς δεν ήταν αρκετή ούτε στο ελάχιστο για να αλλάξει τη μοίρα της ψηφοφορίας. 


Παράλληλα, παρά τις προειδοποιήσεις περί διαγραφών, η ΝΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία διαγραφή του Α.Σαμαρά, καθώς είναι παράδοση να διαφοροποιούνται οι πρώην πρωθυπουργοί.


Το ίδιο είχε διαφοροποιηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί Έβερτ, το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επί Καραμανλή, δεν τους διαγράφανε γιατί ήταν πρώην πρωθυπουργοί. Ειδικά στην κρίση τον Μάρτιο του 97′ Σουφλιά και Μάνου, τον πατέρα του νυν πρωθυπουργού δεν τον διέγραψε γιατί ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός δικαιούται να εκφράζει διαφορετικές απόψεις.

Η διαφωνία Α.Σαμαρά είναι μια «δωρεάν» διαφωνία για τη ΝΔ και χρησιμοποιείται για να ισορροπήσει το δεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα υπέρ της διάταξης ψήφισαν 262 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας ενώ καταψήφισαν 32 βουλευτές από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες καθώς και ο Α.Σαμαράς ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ψήφιση «παρών».

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.



                           Πηγή

Παλαιά εναντίον Νέας Τάξης Πραγμάτων! Λάβρος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας! ΒΙΝΤΕΟ


Δείτε...

Τον θεσμό της πατροπαράδοτης, Ορθόδοξης, ελληνικής οικογένειας, όπως είπε, υπερασπίστηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κκ Συμεών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Μητρόπολης “Γερμανός ο Μελωδός”.

«Η ξενόφερτη ψευδοπρόοδος ορισμένων» σημείωσε, οδηγεί την ανθρωπότητα στο σκοτάδι της προόδου» και κάλεσε όλους να μείνουν όρθιοι, ενωμένοι, συντηρητικοί και παραδοσιακοί!

Δείτε το βίντεο:

photo eurokinissi

Στην Ελλάδα θέλουν τους αλλοδαπούς στα χωράφια, στις ΗΠΑ στον στρατό – Ξεκινούν αλλαγές παντού


Ταυτόχρονα, όλως τυχαίως, επιχειρείται ριζική αναδιαμόρφωση σε Αμερική και Ευρώπη...

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει με τροπολογία παράνομους μετανάστες, προκειμένου να δουλέψουν στα χωράφια, επειδή κυρίως οι νέοι Έλληνες δεν θέλουν, όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, να δουλέψουν πια σε αυτά.

Σημειώνεται πως η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών σε ανακοίνωση της με τίτλο «Η ΕΘΕΑΣ στηρίζει τη νομιμοποίηση των ξένων εργατών γης που ήδη απασχολούνται στη χώρα», τονίζει: 

«Είναι καταφανές πλέον, ότι η έλλειψη εργατικού δυναμικού σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας οδηγεί σε κρίση βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Τομείς, όπως αγροτικός, τουριστικός, κατασκευαστικός και βιομηχανικός αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Διαπιστώνοντας η κυβέρνηση την εν λόγω πραγματικότητα υιοθετεί ένα πολυετές πιεστικό αίτημα των αγροτών και προβαίνει στην ικανοποίηση του, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας του Κώδικα Μετανάστευσης. Η εν λόγω τροπολογία δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης της παραμονής και της απασχόλησης αλλοδαπών εργατών, που ήδη επί σειρά ετών διαμένουν στη χώρα μας και προσφέρουν την εργασία τους, καλύπτοντας παραγωγικές ανάγκες. Δηλαδή, να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την πραγματικότητα, δημιουργώντας παράλληλα νομιμότητα στην απασχόλησή τους για όσο διάστημα θα βρίσκονται προσωρινά στην χώρα μας».

Στην Αμερική πηγαίνουν ακόμα ένα βήμα παραπάνω και λένε πως, εκτός από τις δύσκολες εργασίες, οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μπουν και στον Στρατό!

Σε μια ομιλία του στο βήμα της Γερουσίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας Ντικ Ντάρμπιν κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να συνεργαστούν με τους Δημοκρατικούς για μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης για να βοηθήσουν στην διασφάλιση των συνόρων της Αμερικής και στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού στην χώρα.

Ο Durbin σημείωσε ότι ο αμερικανικός στρατός υποφέρει από χαμηλά επίπεδα στρατολόγησης, τα οποία έχουν γίνει σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

“Δεν μπορείτε να βρείτε αρκετούς ανθρώπους για να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις μας. Και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς έγγραφα που θέλουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν και να ρισκάρουν την ζωή τους για αυτή την χώρα”, είπε ο Durbin.

Εάν υπηρετούν «τιμητικά», θα πρέπει να λάβουν την υπηκοότητα των ΗΠΑ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ana-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Με Απολλώνιο Καραβασίλη-Τα μυστικά του ήλιου-Ολυμπίων-Ελληνικής γλώσσας!



Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ