Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ! Έρχονται με φόρα! Το κρύβουν όλα τα ΜΜΕ κατόπιν εντολής



 

ΚΟΥΝΗΣΕ ΜΑΝΤΗΛΙ Ο ΣΚΑΪ στην κυβέρνηση! Τους "γάζωσε" ο Παπαχελάς



 

ΑΙΧΜΕΣ:”Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα…”

**Αλλάζει ο καιρός. Και μπαίνοντας στο Φθινόπωρο, οι συννεφιές θα φέρουν βροχές και ίσως καταιγίδες και τότε να δούμε ποιος θα επιβιώσει.

**Οι λεγόμενες “ψυχαγωγικές” εκπομπέςγίνονται “όχημα” για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και για χτυπήματα κάτω από τη μέση από γυναίκες σε γυναίκες. Αηδιαστικό.

**Στην κεντρική διαχείριση, το πρωί της Τρίτης, θα γνωρίζουμε που περίπου θα κινηθεί η φετεινή σεζόν. Και επίσης, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τις σειρές της ΕΡΤ.

**Δεν είναι λίγο να τραγουδάει ο Σ. Μάλαμας στο “Καρτ ποστάλ”.

**Έβγαλε τα σανδάλια ο Μαραβέγιας και φόρεσε επιτέλους παπούτσια στο σποτ.

**Στην ΕΡΤ σημειώνονται τα γνωστά προβλήματα. Οι ενημερωτικές εκπομπές, οι κόντρες των στελεχών του τομέα, οι εντάσεις στο πρόγραμμα, η απογευματινή ζώνη, παρά την προσθήκη μίας νέας εκπομπής.

**Το “ψυγείο” ισχύει για όσους έχουν έρθει απέξω και είναι καταφανώς καλύτεροι από τους “άριστους” της ΝΕΡΙΤ.

**Η συμμαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ+53) με άλλοθι τον ΕΔΟΕΑΠ προχώρησε χθες στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, ενώ ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ, ο προεδρικός, δήλωνε την αντίθεσή του, για τον ίδιο νόμο, εμφανιζόμενος να συμπαρίσται στους εργαζόμενους της e-food.

Τι ισχύει; Μα φυσικά η πράξη. Από το 2017 ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στα ΜΜΕ  συνεργάζεται, όπως και στην εποχή Καραμανλή με τη ΝΔ.

**Να δούμε τι θα συμβεί αν η Cosmote TV,  ή η United Media  που μαζί με την ΕΡΤ είναι οι πυλώνες της χρηματοδότηςη του ΕΔΟΕΑΠ, διεκδικήσουν να εκπροσωπούνται και στο ΔΣ  και ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο;

Διότι ως σήμερα , εξαιτίας του νόμου ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η   ΕΙΤΗΣΕΕ εκπροσωπείται απευθείας στον ΔΣ του φορέα, ενώ οι άλλοι διοικούν με τα λεφτά των άλλων

**Προχωρημένο το “Vigil” η σειρά του BBC που μεταδίδεται από την Cosmote TV.  Και έρχεται και ο 6ος κύκλος του “Line of Duty”.  H Cosmote TV φέτος έχει κάνει την υπέρβαση στο ξένο πρόγραμμα.

** “Τα κομάντα και οι δράκοι”  του Ν. Παπαδουλάκη  για το Mega είναι μία σειρά απρόσμενη που επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα, ανάμεσα στην ελληνική παραγωγή και τη διεθνή τηλεοτπική πραγματικότητα.

**Τα άλλα είναι μόνο για την τηλεθέαση. Οι βιασμοί και οι σκοτωμοί ως κομμάτι μιας γραφικής Ελλάδας της δεκαετίας του 50 ή μίας εξαίρεσης της σημερινής εποχής που επιβάλλεται ως κανόνας.

**Στον “Σασμό” ευτυχώς, δούλεψαν με τις τοπικές διαλέκτους και έτσι τουλάχιστον υπάρχει μια αληθοφάνεια στους διαλόγος. Διότι, στην ελιά, έχουμε Μανιάτες και Κυπριακή προφορά!

**Ρωσία, Σερβία, Ορθοδοξία;



Πηγή

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην καταδίκη κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων!

 

Η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία, με σαρωτική διαφορά, στις καταδίκες ατόμων που κατηγορήθηκαν και κρίθηκαν ένοχοι για την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τον ν. 2121/1993. Τα στοιχεία από τα δικαστήρια μέχρι και το 2019 δόθηκαν από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας συμπληρωματικά στην έκθεση της ευρωπαϊκής EUIPO και καταδεικνύουν πως στην Ελλάδα  έχουν καταδικασθεί για την παραβίαση του νόμου συνολικά 465 άτομα,  όταν σε άλλες χώρες οι καταδίκες δεν ξεπερνούν τις 10!

Οι εν λόγω καταδίκες ωστόσο είναι μόλις το 22% στις συνολικές υποθέσεις κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας που έφθασαν στις αίθουσες. Το 30% (691 άτομα) των κατηγορουμένων αθωώθηκε, ενώ καταγράφηκαν 1.126 αναβολές δικών (48%). Το 82% των καταδικασθέντων ήταν με αναστολή και το 18% χωρίς αναστολή. Σε ποσοστό 58% των υποθέσεων καταδίκης επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης άνω των 365 ημερών. Σε 236 περιπτώσεις δεν επιβλήθηκαν χρηματικές κυρώσεις, σε 117 το χρηματικό πρόστιμο ήταν της τάξης των 2.900 ευρώ και σε 132 το πρόστιμο ήταν 3.000 ευρώ. Σε 4 μόνο υποθέσεις η χρηματική ποινή ξεπέρασε τα 15.000 ευρώ.


Πηγή

Η άγνωστη «βεντέτα» Τράγκα – Μητσοτάκη! Δεν του έχει συγχωρέσει το…





 


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ