Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΚΚΕ: Μία απέραντη φυλακή ψυχών της ΕΕ τα νησιά μας

 Σύνταξη: Νάσος Μπράτσος

Σε σχολιασμό της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Ίλβα Γιόχανσον, προχώρησε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ: “Η επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ Ι. Γιόχανσον σε Λέσβο και Σάμο, οι συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, επιβεβαιώνουν την προσήλωση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μια απέραντη φυλακή ψυχών της ΕΕ.

Οι νέες υπερδομές, που σχεδιάζονται και συνοδεύονται από πακτωλό χρηματοδοτήσεων -όπως και αν ονομαστούν- προορίζονται να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να διαιωνίσουν τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των Κανονισμών της ΕΕ και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, που με συνέπεια υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις”.

Τέλος, το ΚΚΕ επισημαίνει πως: “Ο αγώνας των νησιωτών, μαζί με την αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, με την απομόνωση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών κραυγών, μπορεί να έχει αποτέλεσμα, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ και της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, απορρίπτοντας το αντιδραστικό Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που επιδιώκει να επικυρώσει η ΕΕ εν μέσω των εντεινόμενων ανταγωνισμών που εργαλειοποιούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό”.

Σχετική είδηση: Συνάντηση Μητσοτάκη – Γιόχανσον: Στο τραπέζι το νέο Σύμφωνο της E.E για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πηγή: ertnews.gr

Σ. Bαλυράκης: Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο η οικογένειά του

 Σύνταξη: Νάσος Μπράτσος

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενήργησε η Χαρά Σπηλιοπούλου κάνει λόγο και για άλλα όργανα, εκτός από την προπέλα, που προκάλεσαν κακώσεις.

Σε δήλωσή της η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, αναφέρει: «Σήμερα πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας ….».

O Σήφης Βαλυράκης είχε βρεθεί νεκρός από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. Το σώμα του 78χρονου βρέθηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

Αναδημοσίευση από ertnews.gr

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας

 Σύνταξη: Σταύρος Ζορμπαλάς

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για το πρωί της Τετάρτης 31 Μαρτίου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στον πεζόδρομο της Πυλαρινού και της Εθνικής Αντίστασης, στο κέντρο της Κορίνθου.

Τα βασικά αιτήματά τους, είναι η οικονομική ενίσχυση, οι χορηγήσεις, η απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές, από τα δημοτικά τέλη, από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, καθώς και το άμεσο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ανακοίνωση στήριξης της διαμαρτυρίας, εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας.

Πηγή: ertnews.gr

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Γορτυνία

 Σύνταξη: Σταύρος Ζορμπαλάς

Σε εξέλιξη είναι από τις 4 το απόγευμα πυρκαγιά στη ορεινή περιοχή “Ντελάλι”, πάνω από τον οικισμό Δωδεκάμετρο της Γορτυνίας.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, με πάνω από 30 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 άτομα, ενώ συμβάλλει και ο Δήμος Γορτυνίας.

Το Δωδεκάμετρο είναι συνοικισμός λίγο έξω απ’ τη Χώρα Γορτυνίας και παράπλευρα του ποταμού Λάδωνα, δίπλα στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου.

Πηγή: ertnews.gr

Μπομπ Σφουγγαράκης: Αποσύρθηκε επεισόδιο του 2019 γιατί... «θύμιζε» κορωνοϊό

 Μπομπ Σφουγγαράκης: Αποσύρθηκε επεισόδιο του 2019 γιατί... «θύμιζε» κορωνοϊό

Αποσύρθηκε επεισόδιο του «Μπομπ Σφουγγαράκι» γιατί αναφερόταν σε «επιδημία»


Ένα επεισόδιο του 2019 του «Μπομπ Σφουγγαράκι» απέσυρε η Paramount+, καθώς «θύμιζε» την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με τον κορωνοϊό. 

Μετά την Disney+ που έκανε αρκετές ταινίες της, όπως για παράδειγμα τον «Dumbo» και τον «Peter Pan», μη διαθέσιμες για παιδιά, την σκυτάλη πήρε τώρα η Paramount+.

Αυτή τη φορά «θύμα» ήταν ο «Μπομπ Σφουγγαράκης» και συγκεκριμένα το επεισόδιο «Kwarantined Krab» της 12ης σεζόν, στο οποίο ξεσπάσει ένα είδος γρίπης στο εστιατόριο που δουλεύει ο πρωταγωνιστής.

Έτσι, η επιχείρηση μαζί με το προσωπικό και τους πελάτες μπαίνουν σε καραντίνα και ο επιθεωρητής καλείται να ανακαλύψει ποιος έχει τον ιό, με τους ύποπτους να μπαίνουν στο ψυγείο.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η κατάσταση αυτή παραπέμπει με αυτή που βιώνουμε με τον κορωνοϊό και έτσι αποφασίστηκε να σταματήσει η προβολή του.

Πηγή: pronews.gr

Βρετανία: Κηρύχθηκε κλινικά νεκρός - Πήγαν να δωρίσουν τα όργανά του και… ζωντάνεψε!

 Βρετανία: Κηρύχθηκε κλινικά νεκρός - Πήγαν να δωρίσουν τα όργανά του και… ζωντάνεψε!

Ένας έφηβος που κηρύχθηκε κλινικά νεκρός μετά από τροχαίο (χτυπήθηκε από φορτηγό) και η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, επανήλθε στη ζωή λίγο πριν την επέμβαση για τη δωρεά οργάνων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Sun ο 18χονο,ς Λιούις Ρόμπερτς, άρχισε να «ξυπνά» τέσσερις ημέρες αφού ανακοινώθηκε στους γονείς του ότι είναι κλινικά νεκρός μετά το τραγικό δυστύχημα.

Λίγες ώρες πριν μπει στο χειρουργείο ο έφηβος άρχισε να αναπνέει μόνος του, παρά το μηδαμινές πιθνότητες που είχαν δώσει οι γιατροί να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρώην μαθητής του Λυκείου Leek, από το Blackshaw Moor, Staffordshire, φάνηκε να έχει χάσει τον αγώνα του να κρατηθεί στη ζωή. Ο Lewis χτυπήθηκε στην περιοχή Leek το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Μαρτίου.

Αλλά τώρα, φαίνεται να γίνεται πιο δυνατός καθημερινά μετά το “θαύμα” που του δίνει πολλές ελπίδες να ζήσει», γράφει χαρακτηριστικά η Sun.

Να σημειωθεί ότι η οικογένειά του έχει ξεκινήσει προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου ο έφηβος να συνεχίσει τις θεραπείες αποκατάστασης που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: pronews.gr

Ρωσία: Δικαστήριο στην Κριμαία επέβαλε κάθειρξη σε Μάρτυρα του Ιεχωβά για εξτρεμισμό

 Ρωσία: Δικαστήριο στην Κριμαία επέβαλε κάθειρξη σε Μάρτυρα του Ιεχωβά για εξτρεμισμό

Δικαστήριο στην Κριμαία επέβαλε σε μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά ποινή κάθειρξης 6,5 ετών καθώς το έκρινε ένοχο για διοργάνωση εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων.

Η ετυμηγορία την οποία εξέδωσε το δικαστήριο της περιοχής Γκαγκάρινσκι, στην πόλη της Σεβαστούπολης, ανακοινώθηκε την Δευτέρα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης καταστολής της θρησκείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι στην Ρωσία έχουν χαρακτηρισθεί εξτρεμιστές και έχουν τεθεί εκτός νόμου από το 2017.

Το δικαστήριο δεν αποκάλυψε το όνομα του εναγόμενου. Ούτε ανέφερε τι έκανε για να καταδικαστεί. Ανέφερε ότι στην απόφασή του μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός 10 ημερών.

Το γραφείο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ότι ο καταδικασθείς είναι ο Βίκτορ Στασέφσκι. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει ότι η υπόθεση αυτή "όπως πολλές παρόμοιες υποθέσεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά, βασίσθηκε σε κατάθεση μυστικού μάρτυρα".

Πηγή: pronews.gr

«Παιγνίδια πολέμου»:Ένα παιδί εισχώρησε στο twitter της στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ Stratcom

 «Παιγνίδια πολέμου»:Ένα παιδί εισχώρησε στο twitter της στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ Stratcom

«; l ;; gmlxzssaw,» Αυτή την ανάρτηση είδαν χρήστες του διαδικτύου την Κυριακή στον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης που είναι υπεύθυνη για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ (Stratcom). Λίγα μετά το tweet διαγράφηκε.

Κωδικοί πυρηνικών όπλων; Χακάρισμα του Πενταγώνου; Συνομωσία; Ένα σιβυλλικό tweet, αποτελούμενο από σημεία στίξης και μια ακατανόητη διαδοχή γραμμάτων, που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ στο twitter προκάλεσε σύγχυση.

«; l ;; gmlxzssaw,» Αυτή την ανάρτηση είδαν χρήστες του διαδικτύου την Κυριακή στον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης που είναι υπεύθυνη για τον στρατιωτικό έλεγχο ολόκληρου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ (Stratcom). Λίγα μετά το tweet διαγράφηκε.

Προς δυσαρέσκεια των οπαδών της κρυπτογραφίας, η μυστηριώδης ανάρτηση ήταν απλώς μια ασυναρτησία, γραμμένη από ένα παιδί που άρπαξε το λογαριασμό twitter του στρατού για λίγα λεπτά, ανέφερε η Stratcom σε δημοσιογράφο του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης Dot Daily Dot.

«Ο υπεύθυνος για το twitter της Στρατηγικής Διοίκησης, κατά τη διάρκεια τηλεργασίας, άφησε τον λογαριασμό ανοικτό και χωρίς επίβλεψη για λίγα λεπτά. Το μικρό παιδί του εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και άρχισε να παίζει με το πληκτρολόγιο και, δυστυχώς, και χωρίς να το συνειδητοποιήσει, δημοσίευσε το tweet», ανέφερε ένας επρόσωπος της Stratcom σε ανακοίνωση.

«Δεν συνέβη απολύτως τίποτα κακό, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του λογαριασμού μας στο Twitter», πρόσθεσε.

Πηγή: pronews.gr

Ο πραγματικός Survivor: Πιλότος επέζησε συντριβής αεροσκάφους και περιπλανήθηκε στον Αμαζόνιο για 36 ημέρες

 Ο πραγματικός Survivor: Πιλότος επέζησε συντριβής αεροσκάφους και περιπλανήθηκε στον Αμαζόνιο για 36 ημέρες

Απίθανη ιστορία

Μία πραγματική περιπέτεια από αυτές που βλέπουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες έζησε ένας πιλότος αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στον Αμαζόνιο, με τον Αντόνιο Σένα να βγαίνει ζωντανός από τα συντρίμια. 

Ο Σένα όχι μόνο επέζησε από την συντριβή, αλλά κατάφερε να βγει αλώβητος από τη ζούγκλα (με τόσα άγρια ζώα μέσα της) ένα μήνα μετά και τελικά να διασωθεί σώος και αβλαβής, στις 6 Μαρτίου.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιανουαρίου, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στην αφιλόξενη και αχανή ζούγκλα. Πετούσε σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, όταν το μονοκινητήριο Cessna 210 αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο πιλότος αποφάσισε να κατευθύνει το αεροπλάνο σε μια σειρά από φοίνικες, εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κοντά θα βρισκόταν ένα ποτάμι και έστειλε σήμα κινδύνου από τον ασύρματο.

Ο ίδιος γλύτωσε απλές αμυχές και πέρασε τις υπόλοιπες 36 ημέρες προσπαθώντας να βρει τον δρόμο του, να αποφύγει να συναντήσει επικίνδυνα άγρια ζώα αλλά κυρίως να επιζήσει με όσα, λίγα και πρόχειρα, μπορούσε να φάει στο δάσος.

Αρχικά κατασκήνωσε κοντά στα συντρίμμια, ελπίζοντας ότι θα είναι ορατά από αέρος. Είδε αρκετές φορές να περνά από πάνω του αεροσκάφος, προσπάθησε να φωνάξει, μήπως και εντοπιστεί, αλλά μάταια.

Τελικά αποφάσισε ότι η μόνη του επιλογή ήταν να περπατήσει για να βρεθεί σε ένα κατοικήσιμο και ασφαλές μέρος. Μια απόσταση 25 χλμ. του πήρε να την διανύσει πάνω από ένα μήνα μέσα στο πυκνό δάσος. Εντόπισε το κοντινότερο ποτάμι και στη συνέχεια κινούνταν προς τα ανατολικά, με «οδηγό» του τον ήλιο. Τις ημέρες περπατούσε και το βράδυ κοιμόταν σε λόφους, καθώς υπέθετε ότι τα άγρια ζώα είναι πιο πιθανό να κυνηγούν κοντά στο νερό.

Έπειτα από περίπου 30 ημέρες και έχοντας ήδη χάσει 25 κιλά, άρχισε να έχει αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να επιζήσει τελικά. Τότε, άκουσε έναν ανέλπιστο ήχο από μακριά: ένα αλυσοπρίονο.

Το επόμενο πρωί το άκουσε ξανά. Συνέχισε να περπατά και το απόγευμα εντόπισε μια οικογένεια ντόπιων, που βρίσκονταν εκεί για να μαζέψουν καρπούς. Μαζί τους οι ντόπιοι είχαν ασύρματο, μέσω του οποίου επικοινώνησαν με έναν συγγενή του στον οποίο ζήτησαν να τηλεφωνήσει στη μητέρα του πιλότου και να την ενημερώσει ότι είναι ζωντανός.

Πηγή: pronews.gr

Γκέτο παράνομων μεταναστών στην Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου! - Δείτε φωτό

 Γκέτο παράνομων μεταναστών στην Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου! - Δείτε φωτό

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στους Αγίους Θεόδωρους Κορινθίας με τους κατοίκους και επαγγελματίες να είναι κυριολεκτικά στα… «κάγκελα» αφού παρακολουθούν αγανακτισμένοι τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία, παραλία «Πευκάκια» να έχει μετατραπεί σε γκέτο και την εικόνα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του 63 χιλιομέτρου να παραπέμπει σε υπαίθρια δομή παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που εδρεύει στον Άλιμο, σταμάτησε να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα στέγασης και σίτισης των συγκεκριμένων αλλοδαπών εδώ και εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ηλιόχαρη» να τους κόψει το νερό και το ρεύμα, προκειμένου να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του.

Με θλιβερό επακόλουθο οι παράνομοι μετανάστες να βγουν στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, να στήσουν αντίσκηνα και να ζουν όλο αυτό το διάστημα σ’ ένα αυτοσχέδιο καμπ που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα.

Ουσιαστικά είναι οι αλλοδαποί που ξέμειναν στην πατρίδα μας, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν στο εξωτερικό, όπως προβλεπόταν, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία εξ' ορισμού της, εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία συναντούν την παγερή αδιαφορία από τους πλέον αρμόδιους φορείς που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Φωτιές, γκλοπ, μαχαίρια και… μέλη του ISIS

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2018 μεταφέρθηκαν γύρω στους 400 παράνομους μετανάστες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων-οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του τότε Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα- θα παρέμεναν στη μονάδα υποτίθεται μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Τελικά -παρά τις αρχικές δεσμεύσεις περί εξαμήνου- οι αλλοδαποί έκλεισαν περίπου δύο χρόνια παραμονής. Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις κατά της γκετοποίησης της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί από «γνωστούς-αγνώστους» κύκλους με υβριστικά συνθήματα σε τοίχους και να τον αποκαλέσουν μάλιστα κάποιοι μέχρι «φασίστα» για τη σθεναρή αντίσταση του!

Η εξέλιξη όμως των εκρηκτικών συνθηκών που δημιούργησε η φιλοξενία των παράνομων μεταναστών ουσιαστικά δικαίωσε την αρχική άρνησή του για εγκατάστασή τους στην «καρδιά» των Αγίων Θεοδώρων.

Εκτός από ορισμένες οικογένειες όπου κάποιο μέλος τους δεν είχε διαβατήριο και προσπαθούσαν να βρουν μια λύση, ανάμεσά στους υπόλοιπους, υπήρχαν και δυο-τρεις Μουσουλμάνοι οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για συμμετοχή τους στον ISIS. Μα αν συμβαίνει στ’ αλήθεια κάτι τέτοιο, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, καλά φυλασσόμενο, έως ότου διασταυρωθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο και όχι να περιφέρονταν ελεύθεροι στους δρόμους των πόλεων σαν τουρίστες. 

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση κατά την διαμονή των αλλοδαπών στους Αγίους Θεόδωρους με αποκορύφωμα τους εμπρησμούς κάδων απορριμμάτων και την απόπειρα πυρπόλησης δέντρων στην παραλία «Πευκάκια» τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 από ομάδες νεαρών μεταναστών.

Κατά το άγριο περιστατικό προσήχθησαν από την Αστυνομία δύο αλλοδαποί οι οποίοι κρατούσαν γκλοπ και μαχαίρι ενώ λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί με πέτρες σε πυροσβεστικό όχημα που έσπευσε στο σημείο να σβήσει τις εστίες φωτιάς.

Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων: «Δικαιώθηκα που δεν επιθυμούσα την εγκατάσταση τους»

Το pronews.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, Σπύρο Ράτη, ο οποίος τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση δικαιώνει ουσιαστικά τη στάση του και την πρωτοβουλία του να μην εγκατασταθούν οι πολυάριθμοι παράνομοι μετανάστες σε ξενοδοχείο ακριβώς απέναντι από την πολυσύχναστη παραλία «Πευκάκια»:  «Το εξάμηνο που μας είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι έγινε… δύο χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που υποστήριζα ότι δύσκολα θα απομακρυνθούν οι μετανάστες από το εν λόγω ξενοδοχείο».

- Ποια είναι η στάση της Αστυνομίας απέναντι στον αυτοσχέδιο καταυλισμό που έστησαν οι αλλοδαποί πάνω στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου;

Η Αστυνομία κρατάει μια ουδέτερη στάση. Δεν θέλει να εμπλακεί… Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

- Θεωρείτε ότι αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη δικαιώνει τον αγώνα σας κατά της δομής μεταναστών σε νευραλγικό σημείο των Αγίων Θεοδώρων;

«Δικαιώθηκα ως προς το χρόνο παραμονής τους που φυσικά δεν ήταν μόνο έξι μήνες αλλά δύο χρόνια… Επίσης είχα προβλέψει τα επεισόδια και τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργούσε η διαμονή τόσο μεγάλου αριθμού αλλοδαπών. Η εικόνα ήταν αποτρεπτική για τους παραθεριστές και κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων με άμεσο αποτέλεσμα η εμπορική κίνηση να παραλύσει και η παραλία να φαντάζει έρημη.


Πηγή: pronews.gr

Έρευνα: Οι έξι επιπλοκές της εγκυμοσύνης που αυξάνουν τον μετέπειτα καρδιαγγειακό κίνδυνο

 Έρευνα: Οι έξι επιπλοκές της εγκυμοσύνης που αυξάνουν τον μετέπειτα καρδιαγγειακό κίνδυνο

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική δήλωση από την American Heart Association, εντοπίστηκαν οι έξι επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη  οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας γυναίκας να εμφανίσει καρδιαγγειακή νόσο αργότερα στη ζωή της.

Περίπου το 10% έως 15% των κυήσεων εμφανίζουν επιπλοκές για τη μητέρα ή για το έμβρυο. Οι κατοπινές καρδιαγγειακές επιπτώσεις περιλαμβάνουν το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, αρκετά μετά την εγκυμοσύνη, όπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής που εξέδωσε τη νέα ανακοίνωση, η αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής Νίσα Πάρικχ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Αναλυτικότερα:

  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση άνω των 140/90 mmHg στην εγκυμοσύνη (υπέρταση κύησης) αυξάνει κατά 67% τον κίνδυνο κατοπινής καρδιαγγειακής νόσου και κατά 83% ενός εγκεφαλικού.
  • Η προεκλαμψία -υπέρταση στην εγκυμοσύνη σε συνδυασμό με βλάβες στο ήπαρ, στα νεφρά ή άλλα ζωτικά όργανα- αυξάνει κατά 2,7 φορές τον κίνδυνο κατοπινής καρδιαγγειακής νόσου.
  • Ο διαβήτης κύησης αυξάνει κατά 68% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και κατά δέκα φορές την πιθανότητα εμφάνισης κανονικού διαβήτη τύπου 2 μετά την εγκυμοσύνη.
  • Ο πρόωρος τοκετός πριν την 37η εβδομάδα της κύησης διπλασιάζει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο της γυναίκας.
  • Το ίδιο συμβαίνει με τη θνησιγένεια (θάνατος του μωρού πριν τον τοκετό).
  • Η απορρόφηση του πλακούντα (διαχωρισμός του πλακούντα από τη μήτρα πριν τη γέννα) αυξάνει κατά 82% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
  • Η υγιεινή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο των επιπλοκών την κύησης, καθώς επίσης ο καλός ύπνος.
  • Ο θηλασμός του μωρού φαίνεται να μειώνει τον κατοπινό καρδιαγγειακό και μεταβολικό κίνδυνο μιας γυναίκας.
Πηγή: pronews.gr

Εν μέσω πανδημίας βγάζουν στο δρόμο 15 οικογένειες στο Μάτι

 Εν μέσω πανδημίας βγάζουν στο δρόμο 15 οικογένειες στο Μάτι

Ακριβώς μια μέρα πριν τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, οι πυρόπλκηκτοι στο Μάτι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο «μαντάντο». Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν από τον τον στρατό, οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν τα Μοτέλ του ΚΑΑΥ στον Άγιο Ανδρέα.

Κι ενώ η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο μετά από έναν ολόκληρο χρόνο περιοριστικών μέτρων που έχουν ισοπεδώσει την οικονομία και την εργασία, οι πυρόπληκτοι έλαβαν τελεσίγραφο να αποχωρήσουν μέχρι τέλος Απριλίου.

Η επιστολή που τους «διώχνει»

«Σας γνωρίζουμε οτι παρήλθαν δύο και πλέον έτη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία εκτίμησε οτι η παρασχέθεισα υποστήριξη προς τους πληγέντες υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο μετά την καταστροφή. Σημειώνεται οτι το μέγεθος αυτής της προσφοράς υπερέβη κάθε άλλη παρόμοια δράση της Υπηρεσίας στο παρελθόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς.

Κατόπιν των παραπάνω, αποφασίστηκε οι διαμένοντες στα Μοτέλ του ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, όπως παραδώσουν τα διατιθέμενα σε αυτούς οικήματα, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία» αναφέρεται.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τις οικογένειες που δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ενοικίου και φυσικά κάνουν έκκληση για μια μικρή παράταση προκειμένου να μην ξεσπιτωθούν εν μέσω πανδημίας και lockdown.

 https://www.megatv.com/?p=315907


Πηγή: pronews.gr

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας - Τον πίεσαν οι εταίροι του γιατί αγόρασε τα ρωσικά εμβόλια!

 Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας - Τον πίεσαν οι εταίροι του γιατί αγόρασε τα ρωσικά εμβόλια!

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ίγκορ Μάτοβιτς υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, όπως αναμενόταν, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ώστε να τερματιστεί η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και έναν μήνα.

Η πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα ανέθεσε στον υπουργό Οικονομικών Έντουαρντ Χέγκερ, που προέρχεται από το κόμμα του Μάτοβιτς, να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Και τα τέσσερα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν συμφωνήσει ότι θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Χέγκερ.

Ο Μάτοβιτς είχε επικριθεί σφοδρά από τους εταίρους του για τη διαχείριση της πανδημίας και την απόφασή του να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πηγή: pronews.gr

Ποια κίνηση δεν πρέπει να κάνετε πριν να βάλετε τα αυγά στο ψυγείο

 Ποια κίνηση δεν πρέπει να κάνετε πριν να βάλετε τα αυγά στο ψυγείο

Πόσο κρατάνε τα αυγά στο ψυγείο για να θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση; Πού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο ψυγείο; Αυτές είναι μερικές από τις συνηθισμένες απορίες που έχουμε συνήθως για τη συντήρηση των αυγών.

Στην πραγματικότητα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο από 3-5 εβδομάδες, ενώ δεν συνίσταται η αποθήκευσή του στην κατάψυξη. Επίσης το ωμό ασπράδι αυγού μπορεί επίσης να διατηρηθεί για δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και ο κρόκος. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν από 2-4 ημέρες, ενώ εάν κρατήσετε τον κρόκο ή το ασπράδι ενός αυγού στην κατάψυξη, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.

Υπάρχει όμως και μια κίνηση που δεν πρέπει να κάνετε πριν βάλετε τα αυγά στο ψυγείο. Θα πρέπει αφού αγοράσετε τα αυγά να μην τα πλύνετε, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η φυσική επίστρωση που φέρει εξωτερικά το αυγό, θωρακίζοντάς το απέναντι σε βακτήρια. Μπορείτε να τα πλύνετε πριν ακριβώς τα χρησιμοποιήσετε.

Μια ακόμα συμβουλή για την αποθήκευση αυγών είναι να τοποθετείτε στο ψυγείο με τη συσκευασία τους καθώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν. Επίσης, προτείνεται τα αυγά στο ψυγείο να μην τοποθετούνται στην πόρτα αλλά στο εσωτερικό του και να διατηρούνται σε θερμοκρασία 4 βαθμών κελσίου ή και χαμηλότερη.

Πηγή: pronews.gr

Γαλλία: Δημιούργησαν ανθρώπινη «σκάλα» για να σωθεί μωρό από πυρκαγιά (βίντεο)

 Γαλλία: Δημιούργησαν ανθρώπινη «σκάλα» για να σωθεί μωρό από πυρκαγιά (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο από πολυκατοικία στην περιοχή Ναντ της Γαλλίας όπου γείτονες σχημάτισαν ανθρώπινη «σκάλα» προκειμένου να σώσουν ένα βρέφος το οποίο βρισκόταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι γείτονες του ζευγαριού που διέμεναν στο σπίτι, αντιλήφθηκαν αμέσως τι είχε συμβεί και έσπευσαν να τους σώσουν, μαζί με το παιδί τους. Η «σκάλα» πέτυχε το σκοπό της και αρχικά το βρέφος της οικογένειας, αλλά και οι γονείς του, κατάφεραν να δραπετεύσουν από το φλεγόμενο σπίτι, ζωντανοί.

ΗΠΑ: Κάμερα κατέγραψε άγρια επίθεση σε βάρος γυναίκας στο Μανχάταν (βίντεο)

 ΗΠΑ: Κάμερα κατέγραψε άγρια επίθεση σε βάρος γυναίκας στο Μανχάταν (βίντεο)

Προκάλεσε αντιδράσεις η κίνηση

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ένα βίντεο με έναν άνδρα να χτυπάει βίαια μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής, χθες, στο κέντρο του Μανχάταν.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό μιας σειράς βίαιων επεισοδίων με θύματα πρόσωπα ασιατικής καταγωγής, τα οποία συγκλονίζουν τις ΗΠΑ.

Στα πλάνα, τα οποία κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος λίγο πριν από το μεσημέρι, από το εσωτερικό ενός κτιρίου, που βρίσκεται κοντά στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, διακρίνεται μια γυναίκα, ηλικίας 65 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία, να περπατάει, όταν, ξαφνικά, ένας άνδρας την πλησιάζει, τη ρίχνει στο έδαφος, κατόπιν την κλωτσάει αρκετές φορές στο κεφάλι, προτού τελικά απομακρυνθεί.

Στο βίντεο διακρίνεται επίσης ένας άλλος άνδρας, που παρακολουθεί τη σκηνή από το εσωτερικό του κτιρίου και λίγο μετά άλλος ένας. Καθώς ο δράστης απομακρύνεται, ο ένας από τους άνδρες κλείνει την πόρτα του κτιρίου, χωρίς να κάνει καμία κίνηση για να βοηθήσει τη γυναίκα, που παραμένει πεσμένη στο πεζοδρόμιο.

Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη και πολλαπλά τραύματα, ανέφερε η αστυνομία. Η κατάστασή της είναι σταθερή.

Ο δράστης έβρισε τη γυναίκα με προσβολές κατά της ασιατικής καταγωγής της, διευκρίνισε η αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η ειδική μονάδα ρατσιστικών εγκλημάτων.

Είναι η ίδια μονάδα που αναζητά έναν άνδρα, ο οποίος χτύπησε μια γυναίκα, μέσα σε σταθμό μετρό του Μανχάταν, το Σάββατο, λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ. Η γυναίκα δεν υπέστη κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δράστης επιτέθηκε λεκτικά εναντίον της με αντι-ασιατικές προσβολές, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Υόρκη, όπως και άλλες αμερικανικές μητροπόλεις, καταγράφει αύξηση των εγκλημάτων σε βάρος ατόμων ασιατικής καταγωγής τους τελευταίους μήνες.

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ενίσχυσε την παρουσία της στις συνοικίες με ασιατικό πληθυσμό και εθελοντές κάνουν περιπολίες για να καθησυχάσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Η Νέα Υόρκη μετρά πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους ασιατικής καταγωγής. Μονάχα την εβδομάδα 15ης-21ης Μαρτίου, η αστυνομία κατέγραψε εννέα εγκλήματα «με κίνητρο το μίσος» έναντι τριών την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Πηγή: pronews.gr


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ