Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελίες για κρούσματα COVID-19 στο “J2US”: “Δε βάζαμε μάσκες, μια τρέλα επικρατούσε”

«Αυτή η μοναξιά του Covid δεν υπάρχει. Λίγο απρόσεχτα έγιναν όλα. Πιεστήκαμε πάρα πολύ για να αρχίσει το J2US. Φάγαμε 10, 12 και 16 ώρες το τριήμερο. Ήταν πάρα πολύ κουραστικό. Από ότι μου λένε εδώ οι εμβολιασμένοι φτάνουν συνήθως στο νοσοκομείο όταν είναι πολύ κουρασμένοι. Ήμασταν και απρόσεχτοι όμως. Δε βάζαμε μάσκες, μια τρέλα επικρατούσε» Η Ελένη Δήμου μίλησε  στην εκπομπή “Happy Day” για το πως βρέθηκε στο νοσοκομείο έχοντας νοσήσει από COVID-19 στην παραγωγή  του “J2US” το οποίο παρά τα κρούσματα βγήκε κανονικά στον αέρα το περασμένο Σάββατο.

Η συμμετέχουσα περιγράφει τις ελλειπείς συνθήκες προστασίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που είχεως αποτέλεσμα να νοσήσει η ίδια η Ε. Δήμου. Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Κόνσολος,  που συμμτέχει στην ίδια παραγωγή ως ζευγάρι με την ερμηνεύτρια   μίλησε  στην εκπομπή «Super Κατερίνα», παραγωγής επίσης της ίδιας εταιρείας  Barking Well Media  και τα βρήκε όλα καλά, αν και ο ίδιος βρίσκεται προληπτικά σε καραντίνα στο σπίτι του.

Ο Μαρίνος Κόνσολος ανέφερε ότι πρώτα νόσησε η Ε. Δήμου και μετά εκείνος, λόγω των προβών, και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του. Ανέφερε ότι στις πρόβες και στο live του μουσικού show παίρνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης, γίνονται test σε όλους τους συμμετέχοντες, μοριακά, rapid, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας”  Είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει με αυτόν τον ιό, σημείωσε ο Μαρίνος Κόνσολος .

Το ενδιαφέρον είναι η σιωπή των αρμοδίων φορέων, του ΕΣΡ που έχει ως αποστολή τον έλεγχο της Ραδιοτηλεόρασης του ΕΟΔΥ και της κυβέρνησης που μόλις πριν από 15 μέρες εξέδωσε μια απόφαση για τα μέτρα προστασίας στα τηλεοπτικά προγράμματα. Ποιος θα απαντήσει τι συνέβη με το “J2US”; Με όσα έχουν προηγηθεί θα βγει στον αέρα και αυτή την εβδομάδα; Ποια είναι η θέση του Alpha;


Πηγή

ΌΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ! Θα έρθει από εκει που δεν το περιμένουμε! Tα κανάλια…



 

Επενδυτής ή λουκέτο για το ελληνικό Euronews!

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση της ηλεκτρονικής στήλης για το μέλλον του ειδησεογραφικού καναλιού Euronews Greek, που αναμένεται να βάλει λουκέτο στο τέλος του έτους επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση μείωσε το κονδύλι επιδότησης του δικτύου στα 16 εκατ. ευρώ. Το ελληνικό και κυπριακό Euronews θα κλείσουν, καθώς στη Λυών αποφασίστηκε να δοθεί βάρος σε έξι βασικές γλώσσες. Η μόνη λύση για τη συνέχιση λειτουργίας του θα ήταν να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής, όπως συνέβη ήδη στην Αλβανία, στη Σερβία, στη Γεωργία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, την οποία ενημέρωσε ο Διευθυντής της ελληνικής υπηρεσίας Βασίλης Μπίτσης, ο οποίος μίλησε για προσπάθειες που γίνονται σε Κύπρο, Ελλάδα και Βαλκάνια να βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει το κόστος των 2 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, υπήρξε μια αρχική προσέγγιση με τη United Media, η οποία θέλει να αποκτήσει και κανάλι ελεύθερης λήψης, δείχνοντας ενδιαφέρον για την «ορφανή», έβδομη τηλεοπτική άδεια. Η ΕΣΗΕΑ πάντως διαβεβαίωσε τους εργαζομένους δημοσιογράφους πως θα στηρίξει το αίτημά τους προς τους έλληνες ευρωβουλευτές και την Κομισιόν για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ελληνικού Euronews, ενώ θα θέσει το ζήτημα και στον υπουργό Εξωτερικών και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.



Πηγή

ΑΙΧΜΕΣ: Ξανά …”δεν”

**Μετά τα “Νέα”, το “Βήμα” τώρα και το Power Game  ξεκίνησε τα επικριτικά σχόλια κατά του Μιχάλη Τσαμάζ .

**Ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ είναι στο στόχαστρο των εντύπων του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

**Αναζητείται πρόσωπο για να αναλάβει την Προέδρια του ΔΣ του Open.

**Λένε επίσης πως δεν ψάχνουν για διευθυντή ΔΣ, ενώ διαψεύδεται η έντονη φημολογία περί μεταβίβασης σε τρίτο πρόσωπο. Ισχύουν τα όσα είπε πρόσφατα ο Ιβάν Σαββίδης, ενώπιον του προσωπικού για Open και ΠΑΟΚ.

**Στην ΕΡΤ, ένα από τα στελέχη του προγράμματος σκέφτεται να αποχωρήσει.  Είναι περίεργο, αυτό, διότι ο τομέας αυτός είναι από τους λίγους που έχει αποτελεσματικότητα στην ΕΡΤ.

*Η ΕΡΑ έχει απώλειες στην ακροαματικότητα καθώς, οι ραδιοφωνικοί της σταθμοί δεν ακούγονται στην ανατολική Αττική. Προς το παρόν δεν κινείται τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

**Συγκλονιστικές οι “Μέλισσες” μιλούν στον ΑΝΤ1  (που παίζει …Μπογδάνους) για την πραγματικότητα της Δικτατορίας για το ξύλο, τις φυλακές και τα βασανιστήρια.  Χρόνια είχαμε να δούμε μια τέτοια σειρά που να μην διστάζει να αποτυπώσει τι συνέβαινε επί 7ετίας.



Επανήλθε σε κερδοφορία η ΕΡΤ το 2020

Σύμφωνα τα ετήσια οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της ΕΡΤ ΑΕ για το 2020 ανήλθε στα 193.370 ευρώ, έναντι 197.827 ευρώ το 2019. Η μείωση οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκηση, στις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία τόσο στα διαφημιστικά έσοδα όσο και στο ανταποδοτικό τέλος.

Το σύνολο των εξόδων της εταιρείας για την κλειόμενη χρήση ανήλθε στο ποσό των 149.210.000 ευρώ, έναντι ποσού 217.653.000 ευρώ για τη προηγουμένη χρήση. Η μείωση των δαπανών, ύψους 68.452.000 ευρώ, ήταν αποτέλεσμα του συμψηφισμού μισθών και αποζημιώσεων, ύψους 69.000.000 ευρώ, που προήλθε από το λουκέτο στην πρώην ΕΡΤ και την αναβίωση της εταιρείας.

Τα κέρδη προ φόρων της κλειόμενης χρήσης ανήλθαν σε 48.727.000 ευρώ, έναντι ζημίων 13.954.000 ευρώ στη χρήση του 2019, εξαιτίας της εφαρμογής της ΚΥΑ 920/2017. Το μόνιμο προσωπικό στις 31/12/2020 ανερχόταν σε 2.132 άτομα, ενώ στις 31/12/2019 οι εργαζόμενοι ήταν 2.171.


Πηγή

Η είδηση που δεν θα σου πει ποτέ ο «ΣΚΑΙ», για τον Άδωνι και τον Κικίλια που…



 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ | ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ




Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ