Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Πρεμιέρα τοπικών lockdown από τη Μύκονο

 Τα τοπικά lockdown κάνουν πρεμιέρα από το νησί της Μυκόνου, καθώς αποφασίστηκε, από την Πολιτική Προστασία, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί, ενώ απαγορεύεται η μουσική στα μαγαζιά όλο το 24ωρο. Η αιτία είναι η ανησυχητική έξαρση της πανδημίας στο νησί των Κυκλάδων και τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.


Τα τοπικά lockdown κάνουν πρεμιέρα από το νησί της Μυκόνου, καθώς με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου και μέχρι τις 26 Ιουλίου, στο νησί των Κυκλάδων επιβάλλεται βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί, ενώ απαγορεύεται η μουσική στα μαγαζιά όλο το 24ωρο.

Αιτία είναι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Νίκος Χαρδαλιάς

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων




Πηγή 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης κατά της κρατικής και έμφυλης βίας στο Σύνταγμα

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις 19:00 στο Σύνταγμα κατά της έμφυλης, κρατικής βίας με αφορμή την υπόθεση της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη που την κρατούσε και εξέδιδε αστυνομικός.


Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 19:00 απευθύνουν φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Η διαμαρτυρία γίνεται κατά της κρατικής βίας, με αφορμή την υπόθεση της έμφυλης κακοποίησης της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη και της προσπάθειας συγκάληψής της από το κράτος και την αστυνομία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το κράτος της καταστολής είναι ο μάτσο βιαστής.
Καλούμε σε συγκέντρωση πορεία το Σάββατο 17/7 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.
Στο κράτος και τους μηχανισμούς του αποκρυσταλλώνεται όλη η πατριάρχη βία πάνω στα σώματα μας.
Το κράτος είναι ο Λόγος του Πατέρα. Θα τιμωρήσει, θα νουθετήσει, θα ξυλοκοπήσει, θα βιάσει για να εδραιώσει την εξουσία του και θα δολοφονήσει.
Νομίζουν πως φοβόμαστε
Γυναίκες θηλυκότητες και λοατκια γνωρίζουμε καλά πως τα θύματα που υποφέρουν καθημερινά δεν έρχονται αντιμέτωπα μόνο με το πρόσωπο του θύτη αλλά με ολόκληρο το σύστημα που συγκαλύπτει και ξεπλένει κάθε πατριάρχη, βιαστή, μπάτσο, δικαστή, γυναικοκτόνο.
Τα θύματα και οι επιζώσες καταδικάζονται σε φαύλους κύκλους κακοποίησης και βίας μέχρι να χτιστεί εν σώματο τοίχος προστασίας από το κίνημα.
Κάθε πλάσμα που παράγει λόγο για την καταπίεση, το τραύμα, τον βασανισμό του είναι και θύμα του κράτους και των μηχανισμών του.
Κατεβαίνουμε στο κέντρο γιατί το Κράτος, τοπικό και κεντρικό, όπως και οι φορείς διαχείρισης της έμφυλης βίας φέρουν τεράστια ευθύνη για τον βασανισμό της αδελφής μας αλλά και κάθε επιζώσας που είναι καταδικασμένη να εγκλωβιστεί στα κυκλώματα και στον κακοποιητή με τις ευλογίες τους.
Μέσα από την άμεση ανάγκη του συμβάντος ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το κουβάρι των ελλείψεων σε δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, συμβουλευτικά κέντρα σε κάθε περιοχή και σχολείο και πρωτεύοντος στέγες φιλοξενίας!
Θέτουμε στο κέντρο της κουβέντας την άμεση στήριξη των θυμάτων..
Το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει

Η αλληλεγγύη θα νικήσει
Καμία κανένα μόνο

Υπενθυμίζεται πως παρά το γεγονός ότι η 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη κρατήθηκε για πάρα πολλές ώρες στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να της επιτραπεί η επικοινωνία με τους δικηγόρους της, ενώ όσο περνούν οι μέρες, βγαίνει στην επιφάνεια ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανένα φόβο ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με την υπηρεσία του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, υποστήριξε ότι η Ελληνική Αστυνομία έδρασε απολύτως σύννομα και με μεγάλη ευαισθησία.




Πηγή

Με hastag «καμία ανοχή» και φεμινιστικό ύφος η «απάντηση» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην κριτική

 Αποδέκτης δεκάδων επικριτικών σχολίων έγινε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, για την επιλογή της να προχωρήσει σε μία ανάρτηση φεμινιστικού περιεχομένου για τις «εμμονικές επιθέσεις» με «ψέμα και λάσπη» σε γυναίκες, κατηγορώντας την πως καπηλεύεται το κύμα υποστήριξης στο πλήθος γυναικών θυμάτων κακοποίησης που έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που επί μία εβδομάδα μένουν αναπάντητα δημοσιεύματα για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων από το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.


«Γυναίκες στο στόχαστρο! εμμονικές επιθέσεις σε βάρος τους αδιακρίτως ιδιότητας, είναι πράξεις μίσους, ανανδρίας &δειλίας. Ψέμα & λάσπη δεν μπορούν να στερήσουν από καμία μας την ελευθερία & την εξέλιξη! Αρκετά, λοιπόν, με όσους υπάρχουν και μιλούν μόνο για να φθονούν! #καμιαανοχη».

Το παραπάνω ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την αιτία και τους αποδέκτες της ανάρτησης.

Την ίδια ώρα ωστόσο, δημοσιεύματα του Documento πράγματι την έχουν θέσει στο στόχαστρο, μαζί με τον σύζυγό της, για ενδεχόμενη απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων επί τέσσερα χρόνια από το πόθεν έσχες του δεύτερου.

«Οι γενναίες και αξιοπρεπείς γυναίκες, και μάλιστα τα δημόσια πρόσωπα, δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από το φύλο τους όταν δέχονται κριτική ή κατηγορούνται για πράξεις που έχουν σχέση είτε με το επάγγελμα τους, ή την πολιτική τους δράση ή ακόμη και με προσωπικές οικονομικές ατασθαλίες. Προσπαθούν να αποδείξουν το δίκιο τους ή την αθωότητα τους με τους έννομους τρόπους που τους παρέχει η ευνοούμενη πολιτεία.Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη που κατηγορήθηκε για το ψευδές πόθεν έσχες της ίδιας και του πρωθυπουργού συζύγου της, απαξιώνοντας να απαντήσει για την ταμπακιέρα – το ψευδές πόθεν έσχες δηλαδή- επέλεξε με ανάρτηση της, να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα που δέχεται επίθεση λόγω του φύλου της. Εργαλειοποίησε το φεμινιστικό κίνημα metoo και προσέβαλε τις γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης βίας αλλά και αυτές που αγωνίζονται για οικουμενικές αξίες όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η έμφυλη ισότητα. Γυναίκες που αγωνίζονται όχι γιατί κάποιοι δεν τις αφήνουν να είναι ελεύθερες και να εξελιχθούν στη ζωή τους από φθόνο και μίσος, αλλά γατί υπάρχει η πατριαρχική κοινωνία των ανισοτήτων και της γυναικείας εκμετάλλευσης, την οποία η θρασύδειλη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στηρίζει με τη συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώνει η ίδια προκλητικά. Καμιά ανοχή σε όσους και όσες Μαρέβες, προσβάλουν και εργαλειοποιούν τον αγώνα μας!», σχολίασε η πρώην ΓΓ Ισότητας και Φύλων Φωτεινή Κούβελα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτω από την ανάρτησή της, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σχόλια των χρηστών την κατηγορούν για καπηλεία του ενδιαφέροντος του κοινού για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. «Πόσες γυναίκες είστε δηλαδής με ψευδή πόθεν έσχες & εταιρίες μπαμπουσκες αδιακρίτων ιδιότητας;», «Ανακοινώσεις προς εντυπωσιασμό παίζοντας τον ρόλο θύματος. Θα απαντήσετε για το πόθεν έσχες ή πας δικαστικά! Ως πολίτες το απαιτούμε!», «Γυναικες απλές, καθημερινες, όχι ιδιοκτήτριες οφσορ», «Εδώ δεν είναι δικαστήριο! Αν αδικείται κάποιος ή συκοφαντείται πάει στο δικαστήριο, αλλιώς κλαίγεται κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα μήπως ταυτιστεί καμιά με το “δράμα” του/της», «Χρησιμοποιείς πληθυντικό και προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το οτι είσαι γυναίκα. Δεν είναι οι γυναίκες στο στόχαστρο. Εσύ είσαι. Δεν είναι αδιακρίτως ιδιότητας. Είναι ακριβώς λόγω της ιδιότητας σου. Δεν είναι λάσπη. Κυρά Μαρέβα, κάθε λέξη που γράφεις είναι ψεύτικη. #ΚαμιαΑνοχη», είναι μόλις μερικές από τις απαντήσεις χρηστών στην δική της ανάρτηση.

«Το #καμιαανοχή τη μάρανε. Πόσο μεγάλη ντροπή να εργαλειοποιείς το φεμινιστικό κίνημα για να κρυφτείς πίσω του. Πόσο μεγάλη ντροπή για τις αδελφες σου (😉 που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Πόσο μεγάλη ντροπή για όλα τα θύματα της έμφυλης βίας, του σεξισμού, της μισαλλοδοξίας και της ρητορικής μίσους. Ναι γλυκούλα, όπως τα λέτε σάς καταδιώκουν επειδή είστε γυναίκα, για το Πόθεν Εσχες έχετε να μας πείτε κατιτίς; Γιατί είναι ό,τι πιο αισχρό να χρησιμοποιείς το φύλο σου για να καλύπτεις τις οικονομικές σου ατασθαλίες» έγραψε σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.



Πηγή

Ο Γεωργιάδης προτείνει στους επιχειρηματίες να απολύουν τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση

 Σε άρθρο το οποίο ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για να απολύσει εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση βασίστηκε ο Άδωνις Γεωργίαδης για να προτείνει αυτή τη «λύση» για τις απολύσεις στους μη εμβολιασμένους. Παράλληλα, διαχώρησε το ηθικό από το νομικοπολιτικό πεδίο όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην εστίαση και τόνισε πως «οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς».


Την «ιδέα» να απολύουν οι επιχειρηματίες χωρίς αποζημίωση, όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί έδωσε για άλλη μία φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε εμφάνιση στο MEGA. «Ως ιδέα ότι μπορεί να υπάρχει απόλυση από κάποια επιχείρηση εξ αυτού του λόγου (σ.σ. μη εμβολιασμού για κορονοϊό) το θεωρείτε εφεύρεση του Άδωνη Γεωργιάδη ή κάτι που συμβαίνει; H κείμενη νομοθεσία έχει άρθρο που λέει ότι μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο και να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση. Συζητάμε το αν δουλεύεις σε μια επιχείρηση και η επιλογή σου να μην εμβολιαστείς σε καθιστά κίνδυνο για την λειτουργία της επιχείρησης, είναι ή όχι σπουδαίος λόγος. Κατά τη γνώμη μου, υπό συνθήκες, ασφαλώς είναι σπουδαίος λόγος. Είναι πράγματα που θα συμβούν».

Παράλληλα, όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους της εστίασης, ο υπουργός διαχώρησε το ηθικό από το νομικοπολιτικό: «Αν ένας επιχειρηματίας κάνει την επιχείρησή του αμιγώς για εμβολιασμένους, και 1-2 εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι, θα θέλει να βάλει το σηματάκι ότι είναι όλοι εμβολιασμένοι στο μαγαζί και δεν θα μπορεί. Από αυτό το σηματάκι θα εξαρτάται η επιλογή των πελατών αν θα μπουν ή όχι. Η επιλογή αυτών των εργαζομένων θα κοστίζει χρήματα και θέσεις εργασίας στην επιχείρηση» σημείωσε.

«Είναι εξαιρετικά ανήθικο, κάποιος κοιτώντας τον εαυτούλη του να αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Βαθιά εγωιστική και ανήθικη πράξη» πρόσθεσε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ποιοι θα υποχρεωθούν να εμβολιαστούν «το έχουμε πει πολλές φορές».

«Υπάρχει Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και Επιτροπή Βιοηθικής. Εγώ να θεσπίσω υποχρεωτικότητα σε έναν κλάδο χωρίς να το έχουν αποφασίσει αυτές οι επιτροπές, αποκλείεται. Το κοινό, συλλογικό, εθνικό, κοινωνικό συμφέρον είναι η πανδημία να ελεγχθεί. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα».

«Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιορισμούς», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης και ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησης όσον αφορά αν κατάφερε να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί: «Δεν υπάρχει θέμα λάθους από τις κυβερνήσεις. Σε κάθε μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη, ένα κομμάτι είναι πιο πρόθυμο να εμπιστευτεί την επιστήμη και ένα κομμάτι είναι πιο επιφυλακτικό, πιο φοβισμένο έως και οπισθοδρομικό».



Πηγή

Δαπάνες 21.000 ευρώ για την επίσκεψη Μητσοτάκη – Λιβανού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Το ποσό των 21.000 ευρώ ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο γαλάζιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού την προσεχή Δευτέρα, προκαλώντας έκπληξη αλλά και απορίες για το ύψος της δαπάνης. Πληροφορίες για «στιγμές χαλάρωσης» του πρωθυπουργού σε γνωστό πολυτελές θέρετρο της Μεσσηνίας πριν την «επίσημη» επίσκεψη που ξεκινά τη Δευτέρα.


«Επίσημη επίσκεψη» στην περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Δευτέρα, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς αναμένεται να μιλήσει την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και να βρεθεί σε εργοστάσια, όπως της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη, και να φωτογραφηθεί να περιηγείται στους χώρους του.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η δέσμευση πίστωσης 21.000 ευρώ στην οποία προχώρησε η περιφέρεια της Πελοποννήσου, καθώς το μόνο που αναφέρεται είναι πως τα χρήματα προορίζονται για «Κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανού, στις 19-07-2021 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και των συναντήσεων, ομιλιών και επαφών του», έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική απόφαση της περιφέρειας δεν αναφέρεται το όνομα της Λίνας Μενδώνη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η προσθήκη της προέκυψε αφού προγραμματίστηκε το ταξίδι.

Επίσης, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της επίσκεψης προκύπτει από δημοσίευμα της Καθημερινής την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το οποίο ο Σπ. Λιβανός θεωρείται «ο πιο άγνωστος υπουργός» της κυβέρνησης, παραθέτοντας μετρήσεις εταιρείας δημοσκοπήσεων που τον κατατάσσει τελευταίο σε αναγνωρισιμότητα μεταξύ των πολιτών. Όπως αναφέρεται, το 46,3% των ερωτηθέντων δεν τον γνωρίζει καν, ενώ ένα ακόμα 16,2% δεν μπόρεσε να τον βαθμολογήσει, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό στο πλευρό του να στοχεύει και στην ενίσχυση του επικοινωνιακού προφίλ του δεύτερου.

Σημειώνεται ακόμα πως, σύμφωνα με ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε από την Παρασκευή στη Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στο πολυδιαφημισμένο πολυτελές θέρετρο Costa Navarino. Κατά το τοπικό messiniapress.gr, ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκεί για μερικές «ώρες χαλάρωσης» πριν το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης της προσεχούς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την κυβέρνηση, το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, τον οποίον θα συνοδεύουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, είναι το εξής:

09.15 Επίσκεψη στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ελαιώνας” στους Γαργαλιάνους.
10:00 Επίσκεψη στα “Θερμοκήπια Μιχαλακόπουλου” στο Λαγκούβαρδο Φιλιατρών.
11:00 Επίσκεψη στην Χριστιανούπολη στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
12:00 Επίσκεψη στην Τερψιθέα.

12.30 Επίσκεψη στην Κυπαρισσία (Λιμάνι, Άνω Πόλη).
14:00 Επίσκεψη στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας – μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΥ.
14:30 Κεντρικά Γραφεία Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
18:30 Έναρξη εκδήλωσης για την παρουσίαση της ΚΑΠ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.



Πηγή

Ερχεται ΚΟΡΩΝΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Το "σέρβιρε" ο Άδωνις

 



Χυδαίος αντιγερμανισμός επάνω από τις γερμανικές πλημμύρες από τον Μπ. Παπαδημητρίου

 Ευκαιρία για αντιγερμανισμό και για να απευθυνθεί στα πιο ακραία ακροατήρια της παράταξής του -και όχι μόνο- φαίνεται πως βρήκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, που έχοντας στο πλευρό του τον Άρη Πορτοσάλτε χαρακτήρισε «τιμωρία από τον Θεό» τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη Βόρεια Ευρώπη, επειδή «κάποιοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα».


Μπορεί το Μακεδονικό και η φονική πυρκαγιά στο Μάτι να έχουν υποχωρήσει από την ατζέντα του εξαιτίας και της στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα δύο αυτά κορυφαία αντιπολιτευτικά προτάγματα του πρόσφατου παρελθόντος, ωστόσο ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βρήκε άλλον τρόπο να απευθυνθεί στα ακραία αντανακλαστικά του κοινού του.

«Φιλοξενούμενος» στο φιλόξενο ραδιοφωνικό στούντιο του ΣΚΑΪ και με τον Άρη Πορτοσάλτε στο πλευρό του, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επέλεξε να σχολιάσει την πρόσφατη καταστροφή στη Βόρεια Ευρώπη, όπου η Γερμανία μετρά πάνω από 130 νεκρούς και 1.300 αγνοούμενους, με την γνωστή αμετροέπεια που τον διακρίνει.

«Στεναχωριέμαι ειλικρινώς για τους ανθρώπους που τους έχει βρει αυτό το κακό με τις πλημμύρες και όλα αυτά στη Γερμανία και το Βέλγιο» δήλωσε αρχικά ο άλλοτε προϊστάμενος του Α. Πορτοσάλτε, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «όμως, είναι μία τιμωρία από τον Θεό κυριολεκτικώς, σε κάποιους οι οποίοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε για λίγο ακόμα πως «μας λέγανε κάποιοι ότι δεν είστε προσεκτικοί, δεν κοιτάτε τις υποδομές σας», με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να σπεύδει να συμπληρώσει «ε να κοιτάξει η Γερμανία τις δικές της υποδομές», και τον βουλευτή να προσθέτει «το ‘πιασες».



Πηγή


Υποχρεωτικός έλεγχος σε εργαζόμενους έξι περιφερειακών ενοτήτων της Ελλάδας

 Από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιείται υποχρεωτικός έλεγχος για τον COVID-19 σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό έξι περιφερειακών ενοτήτων της Ελλάδας. Παράλληλα, Επιπλέον η υποχρέωση για έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων και σε μη εμβολιασμένους κατασκηνωτές και εργαζόμενους στις κατασκηνώσεις.


Από σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου θα πραγματοποιείται υποχρεωτικός έλεγχος στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις σε έξι περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: ένα με self test και ένα με rapid ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Επιπλέον η υποχρέωση για έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Το μέτρο έρχεται λόγω του πολύ υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά επανεξετάστηκε και το υγειονομικό πρωτόκολλο των κατασκηνώσεων.

Για την είσοδο στην κατασκήνωση κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών και κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με την μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με την μέθοδο του self test και μια με rapid. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.




Πηγή

"Χριστιανική" δήλωση Μητρ. Δωδώνης: Nα μην πληρώνονται όσοι..!



 

Βίος και Πολιτεία του Λεοπόλδου Λόπεζ

 Ο βενεζουελάνος πολιτικός που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα και παρουσιάζεται από τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τον Τζέφρυ Πάιατ ως «υπερασπιστής της δημοκρατίας» είναι ακροδεξιός με ποικίλη αντιδημοκρατική δράση σε όλη τη Λατινική Αμερική, με συνονόματο μπαμπά στα μέσα και τα έξω της ευρω-δεξιάς.


Πιστεύει ακράδαντα στη λευκή του υπεροχή. Περισσότερο απ’ ότι πιστεύει στον καπιταλισμό και την «ελεύθερη αγορά». Με κάθε μέτρο, ανήκει στην ακροδεξιά, συγγενής ιδεολογικός του ισπανικού Βοξ και της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε, τους βαθείς δεσμούς του με την ακροδεξιά δεν τους κρύβει.  Στήριξε με κάθε δυνατό τρόπο το πραξικόπημα στη Βολιβία και. Στις πρόσφατες εκλογές του Περού, πήγε στη Λίμα για να στηρίξει την Κέικο Φουτζιμόρι «που είναι η μόνη που εγγυάται την δημοκρατία στο Περού, σε αντίθεση με τον Πέδρο Καστίγιο που είναι υπέρ της δικτατορίας και του κομμουνισμού». Άσε που «ο Καστίγιο είπε ότι η Βενεζουέλα έχει δημοκρατία, κι αν αυτό νομίζει ότι είναι δημοκρατία φανταστείτε τι περιμένει το Περού με πρόεδρο τον Καστίγιο», και αυτό κακοφάνηκε του Λεοπόλδου, που εμπλέκεται σε πραξικοπήματα, χρηματοδοτήσεις αντοφρονούντων, απόπειρες δολοφονίας αντιπάλων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος… Ο Λεοπόλδος Λόπεζ είναι, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία «κορυφαία φυσιογνωμία της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα». Που δεν είχε ποτέ καμμία λαϊκή στήριξη για μεγαλύτερο αξίωμα από αυτό του δημάρχου της πλουσιότερης συνοικίας του Καράκας – δήμαρχος στο Κολωνάκι, σα να λέμε. 

Το πόσο λευκός και ευρωπαίος αισθάνεται το  δείχνει η πορεία του πατρός Λόπες – κι εδώ μάλλον δικαιώνεται η παροιμία περί του μήλου και της μηλιάς. 

Ο πατήρ Λόπες, Λεοπόλντο Λόπες Γκιλ, συστημικός ακροδεξιός δημοσιογράφος στη Βενεζουέλα, είναι σήμερα ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με την Ισπανική δεξιά, μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, της επιτροπής διμερών σχέσεων με τη Χιλή και της Ευρω-Λατινοαμερικάνικης Κοινοβουλευτικής επιτροπής συνεργασίας (δέσαμε). Κι όλα αυτά τα κατόρθωσε μόλις σε έξι χρόνια: το 2015 έλαβε την Ισπανική υπηκοότητα από το Μαριάνο Ραχόι και το 2019 έγινε ευρωβουλευτής, μια καθαρόαιμη ακροδεξιά αμερικανοκίνητη φωνή μες στο Ευρωκοινοβούλιο. Το χρονολόγιο της πορείας του είναι πραγματικά μια …απίστευτη σύμπτωση, αν κανείς βάλει τα γεγονότα στη σειρά και απέναντί τους τα όσα οι ΗΠΑ στήνουν στη Βενεζουέλα όλο αυτό το χρόνο. 

Η διασημότερη στιγμή του πατρός Λόπες στο ευρωκοινοβούλιο, πέραν της πλήρους στήριξης των πραξικοπηματιών της Βολιβίας αγκαλίτσα με το φασιστικό ισπανικό Βοξ, οφείλει να αναφερθεί, επίσης: ήταν όταν, επικεφαλής 15 ευρωβουλευτών της δεξιάς, ζητούσε από τον Χοσέπ Μπορέλ, τον Φλεβάρη του 2021, να ανακαλέσει τον πρέσβυ της ΕΕ στην Κούβα γιατί … τόλμησε «να αποστείλει επιστολή στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Το Μπάιντεν ζητώντας την άρση του αμερικάνικου εμπάργκο και την μη ανάμειξη στα εσωτερικά της Κούβας». Και αυτά, όπως έλεγαν, αποτελούν αποδείξεις των «κομμουνιστικών τάσεων» του πρέσβυ Αλμπέρτο Ναβάρο… Δε χρειάζεται εδώ να θυμίσουμε την πρόσφατη ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΟΗΕ για να καταλάβει κανείς περί ποίου φυράματος πρόκειται. 

 Από κει κρατάει η σκούφια του Λεοπόλντο Λόπες του νεώτερου, λοιπόν. Ο οποίος, μαζί με το κόμμα του, έγινε δεκτος στην Σοσιαλιστική Διεθνή του Γιωργάκη Παπανδρέου, με υπόδειξη του Φελιπε Γκονζάλεθ, του ισπανού σοσιαλιστή ηγέτη [αυθορμήτως, καλή ώρα, μου έρχεται να πω «Αντε και στης Χρυσής Αυγής, σοσιαλισταράδες μου!|»].

 Είναι προφανές ότι το Κόμμα του Λόπεζ έχει περισσότερα κοινά με τη Χρυσή Αυγή παρά με την παράδοση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Όμως, τίποτε από τη δράση του, την πολιτική του ανυπαρξία, την διαφθορά που υπηρέτησε και την ακροδεξιά του τοποθέτηση δεν έχουν σημασία μπροστά στον πόλεμο κατά των αριστερών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής. 

Ποιός είναι λοιπόν ο Λεοπόλδος ο νεώτερος, υιός του Λεοπόλδου του κομμουνιστοφάγου και καλεσμένος του Γιωργάκη, που ήρθε να μας διδάξει …δημοκρατία στη γη που τη γέννησε, όπως είθισται να μας λένε; 

Ακροδεξιός πολιτικός της Βενεζουέλας, πρώην δήμαρχος της περιοχής των πλουσίων, πρώην υποψήφιος για την προεδρία ενώ ήταν καταδικασμένος για διαφθορά, με δεδομένες και αποδεδειγμένες τις σχέσεις του με τη CIA, από τα φοιτητικά του χρόνια στην Σχολή Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ, όπως απέδειξε παλαιότερα καναδός δημοσιογράφος, και κεντρικό του προσόν την clean cut φυσιογνωμία. Ιδεολογικός «μπαμπάς» του Γουαϊδό και υποστηρικτής κάθε δεξιάς απολυταρχίας στη Λατινική Αμερική. Με προσωπικές σχέσεις με το διαβόητο στρατηγό Πετρέους και την στρατιωτική αναλύτρια Πώλα Μπρόντγουελ. Από το 2002 αποτελεί αγαπημένο παιδί του Διεθνούς Ινστιτούτου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ και «ταξιδεύει συχνά» για «επαφές» με τον πιο δεξιό πυρήνα των πιο δεξιών εξ αυτών. Ήταν η ίδια εποχή (1998- 2001) που το ίδρυμα της μητέρας του, Promero Justicia, Πρώτα Δικαιοσύνη, ελάμβανε τεράστιες οικονομικές ενισχύσεις από την Πετρελαϊκή της Βενεζουέλας, που αγωνιζόταν να μην «γίνει κόκκινη», όπως ήθελε ο Τσάβες. Η μητέρα του ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Πετρελαϊκής και ο Λεοπόλδος σύμβουλός της… Ήταν η ίδια εποχή (2002) που ο Λεοπόλδος μαζί με έτερους αντιπολιτευόμενους προσπάθησε να καταλάβει το Μέγαρο Μιραφιόρες, και μετείχε στο πραξικόπημα κατά του Ούγο Τσάβες, που κόστισε δεκάδες ζωές και κινητοποίησε όλο το λαό της Βενεζουέλας. Πρωταγωνίστησε μάλιστα στο λυντσαρισμα του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Ραμόν Ροντρίγκες Τσασίν – γλίτωσε τη φυλακή χάρη στην αμνηστία που έδωσε στους εμπλεκόμενους το 2007 ο ίδιος ο Ούγο Τσάβες. Ομοίως, το 2004, υπήρξε εκ των ηγετών των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων κατά του Τσάβες.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, είναι γνωστές και αποδεδειγμένες και οι σχέσεις του με την διαβόητη Όπους Ντέι, και μάλιστα το πιο σκληροπυρηνικό της κομμάτι, την οργάνωση δεξιών και ακροδεξιών λαϊκών ρωμαιοκαθολικών Tradición, Familia y Propiedad (TFP), κοινώς Παράδοση, Οικογένεια και Ιδιοκτησία, που φτιάχτηκε για να εξαφανίσει όλες τις προοδευτικές φωνές και πρώτες πρώτες όσες συνδέονται με την Θεολογία της Απελευθέρωσης – είναι γνωστές οι υποψίες ότι εμπλέκεται και στο σχεδιασμό δολοφονίας του Καμίλο Τόρρες Ρεστρέπο, ενώ θεωρείται ότι βρίσκονταν και πίσω από την επίθεση κατά του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ στο Καράκας, το 1984 – και απαγορεύτηκε και δικάστηκε γι’ αυτό στη Βενεζουέλα, αν και τα στοιχεία που προέκυψαν δεν επέτρεψαν την καταδίκη της στη δίκη του 1986.

Στην σχέση του Λεοπόλντο Λόπες με την Tradición, Familia y Propiedad οφείλονται και οι δεσμοί του με τον διαβόητο ακροδεξιό χριστιανοφασίστα πραξικοπηματία της Βολιβίας, Λουις Φερνάντο Καμάτσο. Δεν αρκούσαν οι απόπειρες πραξικοπήματος που κινητοποίησε, καθοδήγησε ή έστησε στη Βενεζουέλα, ο Λεοπόλντο Λόπες έχει σχέσεις και μάλιστα στενές με κάθε δεξιά κυβέρνηση και κάθε δεξιό πραξικοπηματία στη Λατινική Αμερική. 

Η πολιτική θέση στην οποία εξελέγη ο Λόπες, και από κει εκτοξεύθηκε σε διεθνές αστέρι της ακροδεξιάς και των βαριδιών της μεταποικιοκρατίας, ήταν αυτή του δημάρχου του Τσακάο, του προαστείου των πλουσίων στο Καράκας. Την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος, από το 2000 ως το 2008, πέρα από την εμπλοκή του σε κάθε απόπειρα ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης, κατηγορήθηκε και για οικονομικές ατασθαλίες, που οδήγησαν στην δικαστική απόφαση για άρση του δικαιώματος του στο εκλέγεσθαι. Παρ’ όλα αυτά, το 2011 αποφάσισε να κατέβη έτσι και αλλοιώς υποψήφιος για την προεδρία, οπότε και έλαβε τα τρία τοις εκατό της ψήφου των Βενεζουελάνων. Την περίοδο αυτή, σχετίζεται στενά με τον, γνωστό και μη εξαιρετέο, κολομβιανό πρώην πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε. 

Ο θάνατος του Ούγο Τσάβες, που οι ΗΠΑ είδαν σαν την νέα μεγάλη τους ευκαιρία στη Βενεζουέλα, τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο, ως υποκινητή διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πραξικοπημάτων (τα ίδια Λεοπολδάκι μου…). «Συνεχίστε μέχρι να τους διώξουμε», ήταν η έκκλησή του στους δεξιούς, μέρος του περίφημου σχεδίου Λα Σολίδα. Οι νέες κατηγορίες περιελάμβαναν τα εγκλήματα της ηθικής αυτουργίας στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, εμπρησμού και συνωμοσίας, για τα οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή, το 2015, που μετατράπηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για λόγους υγείας το 2017. Από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αυτής της περιόδου, οι καταγγελίες της συζύγου του ότι τον σκότωσαν στη φυλακή, που πήραν διεθνή διάσταση, μέχρι να βγει βίντεο του ιδίου που διέψευδε… 

Και, βεβαίως, ήταν στέλεχος στην οργάνωση και εκτέλεση της αποτυχημένης Επιχείρησης Γεδεών, του «μικρού κόλπου των χοίρων», όπως την λένε οι ντόπιοι, κατά την οποία με την συνεργασία «μισθοφόρων» πρώην ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και Βενεζουελάνων των ΗΠΑ, έγινε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα μάλιστα με την Γουωλ Στρητ Τζέρναλ ο Λόπες ήταν o βασικός εγκέφαλος πίσω από την Επιχείρηση και διαχειριστής εκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά, όλος ο σχεδιασμός έγινε στην Κολομβία, το «Ισραήλ της Λατινικής Αμερικής», που αποτελεί φωλιά και των ακροδεξιών της Βενεζουέλας. Καταφύγιο και διαφυγή στον Λόπες προσέφερε η Ισπανία, ας σημειωθεί. Αυτή που τον έχρισε και σοσιαλιστή. 

Κερασάκι στην τούρτα: κάτι ακούγεται για εμπλοκή του και στην πρόσφατη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής. Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται… 





Πηγή

Διαμαρτυρία ΣΗΠΕ

 

Ο ΣΗΠΕ ζητάει την επέκταση προς όφελος του περιφερειακού Τύπου της χρηματοδότησης για τη διακίνηση, μεταφορά των εντύπων  Η εξαίρεση του περιφερειακού Τύπου, ημερήσιου και εβδομαδιαίου, από την πρόνοια του ν. 4764/2020, για την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους διανομής των εντύπων των εκδοτικών επιχειρήσεων λόγω του ότι επλήγησαν από την πανδημία,
είναι μεροληπτική και άδικη. Δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς περιορίζεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις εντύπων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) παρενέβη και επεσήμανε τα σχετικά, μόλις έλαβε γνώση και πάντως πριν ψηφισθεί το επίδικο νομοσχέδιο, τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου του 2020.

Στην συνέχεια, σε επίδειξη καλής πίστης και συμπεριφοράς συνεργασίας δέχτηκε την αρμόδια υπόσχεση ότι η πρόνοια αυτή θα επεκταθεί και στον περιφερειακό Τύπο. Ενέταξε μάλιστα το αίτημα στα θέματα της Ομάδας εργασίας του υφ. Λιβάνιου, η οποία και συγκροτήθηκε με πρόταση ΣΗΠΕ, ΕΙΕΤ και ΕΔΙΠΤ, ακριβώς για τη διευθέτηση παλαιών και νεότερων δυσλειτουργιών και αστοχιών στις σχέσεις των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου με την Πολιτεία.
Η έκδοση της ΚΥΑ 1162/09-07-2021, (ΦΕΚ Β' 3087/14-07-2021), διαψεύδει τις
προσδοκίες μας.

Επισημαίνουμε ότι στο μεταξύ, τα ΕΛΤΑ που εξακολουθούν να επιχορηγούνται
ετησίως για τη διακίνηση του περιφερειακού Τύπου ενώ ουδέποτε ανέπτυξαν τέτοια
δομή και Υπηρεσία ώστε να ανταποκρίνονται, συρρικνώνονται, περιστέλλοντας
δίκτυο
και προσωπικό. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της διανομής του Τύπου
ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πόσο μάλλον στην ενδοχώρα της ελληνικής
περιφέρειας.
Η ανάγκη της επέκτασης της πρόνοιας για την επιχορήγηση μεταφοράς και
διακίνησης (και) του περιφερειακού Τύπου, είναι πρόδηλη. Η ικανοποίησή της θα
αποκαταστήσει το πλέγμα της έντυπης, μαζικής επικοινωνίας στην ελληνική
περιφέρεια. Θα διαλύσει τα σύννεφα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Θα αποδείξει την
πρόθεση να υποστηριχθεί η ελληνική περιφέρεια και ο Τύπος της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος O Αντιπρόεδρος H Γ. Γραμματέας Η Ταμίας Ο Κοσμήτωρ
Γ. Κατσαΐτης Μ. Χαλκιαδάκης Ν. Βαφειάδου Χ. Χιώτη Ευ. Λέμας



Πηγή

ΑΙΧΜΕΣ: “Μαύρα τα μαντάτα…”

 

Απορία: Στην Επιτροπή ανταγωνισμού θα ασχοληθούν με τα ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και απογορεύσεων στην TV, ή θα συνεχίσουν να ασχολούνται ακόμη με τη διανομή Τύπου.

**Μην έρθει τίποτα από την Ευρώπη και είναι πολύ εξευτελιστικό για τη χώρα.

*Σημειώνεται πως για το θέμα των αδειών της TV έχει ξεκινήσει η συγκρότηση φακέλου για παράβαση καθήκοντος από τους χθεσινούς για τους σημερινούς.

**Πολλές, οι νέες σειρές μυθοπλασίας, αλλά αν δεν πιάσουν;

**Υπάρχουν κανάλια που πληρώσουν κοντά στα 40 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα, κάτι περισσότερο δηλαδή από όσο πήρε (34 εκατ. ευρώ) ο Β. Μαρινάκης την ταινιοθήκη του Mega.

**Άγχος στον ΑΝΤ1 με τα …βάρη.

**Εξαφανισμένη η εταιρεία δημοσίων σχέσεων μεγάλου τηλεοπτικού ομίλου. Ξεκίνησαν οι γκρίνιες.

**Ακλόνητη στο δελτίο ειδήσεων η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ενώ η ΕΡΤ περιμένει το επόμενό της ντοκιμαντέρ.

*Γκρίνια στο μακιγιάζ της ΕΡΤ για εταιρείες παραγωγής που σχετίζονται με ενημερωτικές εκπομπές.

**Απορία: Όταν ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους πολίτες να ρίξουν τη Δεξιά, περιλαμβάνεται στο κάλεσμα και το κομμάτι εκείνο του κόμματος που από το 2017 συνεργάζεται με τη ΝΔ, ως παράταξη, σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ.

Σε ισχύ η αντισυνταγματική διάταξη για τη μή ασφάλιση δημοσιογράφων στον ΕΔΟΕΑΠ, αν και αποδίδουν μέσω εταιρειών το 2% επί του τζίρου τους στο φορέα.

 

**Ποιος ο λόγος για τις συνδρομητικές πλατφόρμες να διαφημίζουν έναν ή δύο μήνες δωρεάν στην  υπηρεσία, όταν η μάχη είναι επί του προγράμματος. Διαφημιστές και εταιρείες έχουν μείνει πίσω.

*Στο νέο site του ΑΝΤ1, το δυσκολότερο πράγμα είναι να βρεις το πρόγραμμα του καναλιού. Στην Cosmote TV, επίσης, έχουν μια ιστοσελίδα, αναντίστοιχη του εύρους και της ποικιλίας του θεάματος που προσφέρει.

Αλλού, πάλι, είναι όλα μαύρα!



Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ