Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

ΑΓΡΙΑ ΤΑΠΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΣΚΑΙ! "Απάντα αν μπορείς"! Αυτό είναι το κόλπο με τις ταυτότητες!

Μαλκίδης : «Αυτοί που έρχονται από την Τουρκία βάζουν τις φωτιές»


Αυγερινός στη ρωσική TV: «Οι Έλληνες διαφωνούν με ΝΑΤΟ – Δεν θα πολεμήσουν τους Ρώσους»


«Παρόλη την προπαγάνδα διατηρούμε σώας τας φρένας».

Στο ρωσικό κρατικό κανάλι Russia-1 (Россия-1) μίλησε ο Θανάσης Αυγερινός, ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που το τελευταίο διάστημα έχει κάποιου είδους λόγο στα ρωσικά τεκταινόμενα.

Θυμίζουμε πως με ερώτησή του η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, είχε αποκαλύψει πως φέτος η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε κάποιου είδους αίτημα για παροχή από τη Ρωσία πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Αυτή τη φορά, ενώπιον Ρώσων στρατιωτικών αναλυτών, ο Έλληνας δημοσιογράφος παρουσίασε μία αμερικανική έρευνα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην απόρριψη των νατοϊκών πολιτικών, σε σχέση με άλλα κράτη της Συμμαχίας.

Και μάλιστα με διαφορά:

«Με μεγάλη υπερηφάνεια μπορώ να πω πως η Ελλάδα είναι πρώτη στον κατάλογο ως προς την επίκριση του ΝΑΤΟ. Η απόρριψη της πολιτικής του ΝΑΤΟ της τάξης του 55% δεν είναι καθόλου λίγη, είναι πολύ και Δόξα τον Θεό παρόλη την προπαγάνδα διατηρούμε σώας τας φρένας. Υπάρχει δυσαρέσκεια σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ.

Δεν μας ρωτούν για την εξωτερική πολιτική που ασκείται στα κράτη μας. Υπάρχει σαφής διαφωνία του κόσμου με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή μας. Είμαι βέβαιως πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν στρατιώτες που θα πολεμήσουν κατά της Ρωσίας.

Θα υπάρξουν πολιτοφύλακες που θα πολεμήσουν με τη Ρωσία»:

Eurokinissi photo




                                            Πηγή

Tουρκία/Κύπρος: Τι ακριβώς συμβαίνει με την Πύλα! Το μήνυμα της Ρωσίας σε Αθήνα και Λευκωσία


Η Μόσχα δεν ξεχνά...

Ησυχία επικρατεί σήμερα στην Πύλα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, Αλιμ Σιντίκ, ο οποίος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η Δύναμη παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επιφυλακή για αποτροπή της επανάληψης αυθαίρετων εργασιών στην περιοχή από Τουρκοκύπριους.

Οι κινήσεις των Τούρκων στην Πύλα της Κύπρου αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που αποσκοπεί σε συνδυαστικά οφέλη για το κατοχικό καθεστώς και εξυπηρετεί στρατηγικά τον τουρκικό αναθεωρητισμό! Ελλάδα και Κύπρος περιμένουν τι θα πει η επίσημη η Ρωσία, η οποία έχει αργήσει επιδεικτικά να τοποθετηθεί, στέλνοντας μήνυμα για την αντιρωσική, εχθρική και φιοπολεμική στάση Αθήνας και Λευκωσίας στο θέμα της Ουκρανίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΑ

Η Πύλα είναι ένα χωριό που ανήκει εξ ολοκλήρου στις ελεύθερες ελληνικές περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας!!!

Μετά την Πύλα υπάρχει η Νεκρή Ζώνη, την οποία παραβιάζει η Τουρκία, ενώ είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργήθηκε απλά για να μην υπάρχει άμεση επαφή με τους Τούρκους κατακτητές!

Οι δυνάμεις του Ο.Η.Ε. απαγορεύουν να εισέλθουν στρατιωτικές δυνάμεις Τούρκων και της Εθνικής Φρουράς, ωστόσο οι Τούρκοι λέγοντας πως στην Πύλα ζουν και τουρκοκύπριοι, όπως τους ονομάζουν, εισβάλλουν ουσιαστικά σε κυπριακό έδαφος με πολιτικά μέσα, για να εμποδίσουν την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού!!!

Ειδικότερα, οι κινήσεις των Τούρκων στην Πύλα, οι οποίες, όπως προαναφέρεται, αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής, αφορούν στην ασφαλτόστρωση, επέκταση και βελτίωση του χωματόδρομου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Αρσος με την Πύλα μέσω του φυλακίου Τρουλλί.

Μεγάλο μέρος του δρόμου, που θέλουν να φτιάξουν οι Τούρκοι, βρίσκεται εντός της «νεκρής» ζώνης. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως όλα γίνονται για εύκολη πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα, ωστόσο πραγματικός σκοπός είναι η διευκόλυνση έλευσης παράνομων αλλοδαπών, προκειμένου να ενισχυθεί το τουρκικό/μουσουλμανικό στοιχείο στην περοχή εις βάρος του Ελληνισμού!!!

Δείτε στο βίντεο τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και την ανταπόκριση του Θανάση Αυγερινού από την Ρωσία, ο οποίος αναφέρει πως «η καθυστέρηση τοποθέτησης από την Μόσχα για το θέμα είναι σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά»!

Δείτε:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL







Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ