Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ο ΟΟΣΑ κλείνει τα μάτια για τους φορολογικούς παραδείσους που στοιχίζουν ετησίως 245 δισ. δολάρια

 Το Δίκτυο Tax Justice Network (TJN) δημοσιοποίησε μελέτη με τις χώρες που διευκολύνουν περισσότερο στον πλανήτη τη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ανάμεσα στους μεγαλύτερους «φορολογικούς παραδείσους» βρίσκονται η Ελβετία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που αγνοεί το όργιο φοροδιαφυγής. Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρει η μελέτη.


Ο «Δείκτης Επιχειρηματικών Φορολογικών Παραδείσων» παρουσιάστηκε μέσα από μελέτη του Tax Justice Network , αποκαλύπτοντας ότι ο ΟΟΣΑ κλείνει τα μάτια μπροστά στο όργιο φοροδιαφυγής όπου πρωτοστατούν μερικές από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Ο δείκτης του ΤJN κατατάσσει τις χώρες αναλόγως του βαθμού με τον οποίο τα φορολογικά και χρηματοπιστωτικά τους συστήματα επιτρέπουν στις πολυεθνικές εταιρείες να μεταφέρουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό και να μειώνουν τη φορολογία τους. Παράλληλα λαμβάνει υπόψη του και τον όγκο της χρηματοπιστωτικής δραστηριότητας που πραγματοποιείται τις πολυεθνικές στην κάθε χώρα.

Η σχετική μελέτη που συνοδεύει τον δείκτη των εταιρικών φορολογικών παραδείσων αποκαλύπτει ακόμη ότι οι ίδιες οι χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ είναι υπεύθυνες για το 39% των κινδύνων εταιρικής φορολογικής κατάχρησης παγκοσμίως, ενώ οι υπόλοιπες κτήσεις και πρώην αποικίες τους για το 29%. Συνολικά κοστίζουν στην ανθρωπότητα πάνω από 166 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένο εταιρικό φόρο κάθε χρόνο. Ποσό που, σύμφωνα με την έρευνα,  ισοδυναμεί με την απώλεια περισσοτέρων των 26 εκατομμυρίων νοσοκόμων ετησίως ή αλλιώς 50 μισθών νοσοκόμων κάθε λεπτό στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Οι δέκα μεγαλύτεροι «φορολογικοί παράδεισοι», σύμφωνα με την μελέτη είναι οι εξής:

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Νησιά Κέιμαν

Βερμούδες

Ολλανδία

Ελβετία

Λουξεμβούργο

Χονγκ Κονγκ

Νήσος του Τσέρσεϊ

Σιγκαπούρη

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σύμφωνα με το ΤJN, η πρώτη τριάδα ανήκει σε υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας, ενώ η Νήσος του Τσέρσεϊ αποτελεί «κτήση του βρετανικού εδάφους».

Δείτε αναλυτικά τη μελέτη:



Πηγή: thepressproject.gr

Σύνδεση περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca

 Περιστατικά εμφάνισης θρομβώσεων σε άγνωστο αριθμό εμβολιασμένων με το εμβόλιο τη βρετανοσουηδικής AstraZeneca καταγράφηκαν στη Δανία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση. H κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας αποφάσισε να αναστείλει μέχρι νεωτέρας τους εμβολιασμούς με αυτό. 


Περιστατικά εμφάνισης θρομβώσεων σε άγνωστο αριθμό εμβολιασμένων με το εμβόλιο τη βρετανοσουηδικής AstraZeneca καταγράφηκαν στη Δανία, όπου, μετά ταύτα, η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας αποφάσισε να αναστείλει τους εμβολιασμούς με αυτό.

Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας της Δανίας, Μάγκνους Χένικε, για τη μελλοντική χρήση του εμβολίου θα αποφασίσουν και αφού εξεταστεί ο συσχετισμός εμβολίου – θρομβώσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την ανακοίνωση του πορίσματος των αρχών της Αυστρίας, για τον θάνατο μίας γυναίκας 50 ετών, η οποία είχε κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο και πέθανε, δέκα ημέρες μετά, από πολλαπλή θρόμβωση. Και οι δύο έρευνες, όπως είπε, απαιτούν χρόνο.

Η Δανία και η Αυστρία, όπως και οι βαλτικές χώρες και το Λουξεμβούργο, έχουν αναστείλει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca αμέσως μετά την ανακοίνωση της Βιέννης για το θάνατο της άτυχης 50χρονης. Ειδικά η Αυστρία έχει ανακοινώσει και άλλα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό.

Πάντως, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) επέμενε και χθες ότι ο θάνατος της γυναίκας δε συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς το σύνολο των περιστατικών θρομβώσεων ήταν, μέχρι προχθές, μόλις εικοσιτρία (23) σε σύνολο τριών εκατομμυρίων εμβολιασμών με το σκεύασμα AstraZeneca.

Πηγή: thepressproject.gr


Έκτακτη Μουσική Πέμπτη - Έλενα Παπαρίζου ~ My Number One

 


                     Η Έλενα Παπαρίζου στην Eurovision του 2005, στο Κίεβο της Ουκρανίας.                             Πηγή εικόνας: eurovisionary.com

Λίγα λόγια για την τραγουδίστρια

Η Έλενα Παπαρίζου[1] (31 Ιανουαρίου 1982) είναι Ελληνοσουηδή τραγουδίστρια. Tα μουσικά είδη της είναι το σύγχρονο λαϊκό, ποπ και χορευτικό. Έχει αναδειχτεί κυρίως από τη νίκη της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Συνολικά έχει πουλήσει 406.000 δίσκους στην σόλο καριέρας της από το 2003 έως το 2017 από τον τελευταίο της δίσκο ως στιγμής.

Η πρώτη της εμφάνιση στη μουσική σκηνή ήταν το 1999 ως μέλος του συγκροτήματος Antique[2] μαζί με το Νίκο Παναγιωτίδη, το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία σε μικρό διάστημα. Η επιτυχία αυτή συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2001 κατακτώντας με το κομμάτι "(I Would) Die For You" την τρίτη θέση, την καλύτερη θέση της χώρας μέχρι τότε.

Το 2005 εκπροσώπησε ξανά την Ελλάδα στη Eurovision και κατάφερε να νικήσει με το τραγούδι "My Number One", την πρώτη και μοναδική νίκη της χώρας μέχρι σήμερα στο διαγωνισμό.[3]

Η Παπαρίζου έχει κερδίσει τρία Μουσικά Βραβεία Αρίων, ένα 1 European Border Breakers Awards, 29 MAD Video Music Awards - περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Στις 14 Μαρτίου 2010, ο Alpha TV ανακήρυξε την Παπαρίζου ως τη 14η πιο πολυβραβευμένη εγχώρια καλλιτέχνη από το 1960 μέχρι σήμερα με συνολικά επτά πλατινένιους και τέσσερις χρυσούς δίσκους.[4] Όσον αφορά το 2010 έχει πουλήσει 167.000 δίσκους στην Ελλάδα, 24.000 δίσκους στην Κύπρο και 20.000 σινγκλς στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας της. Επίσης, τα τραγούδια της Παπαρίζου έχουν περισσότερες από 184 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube, περισσότερες από οποιονδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη.[5][6]

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85

Το ''My Number One''

Το "My Number One" είναι το νικητήριο τραγούδι του 50ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2005, που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision του 2005 από την Έλενα Παπαρίζου. Με μουσική από τον Μάνο Ψαλτάκη και με στίχους της αγγλικής γλώσσας που συνυπογράφουν ο Χρήστος Δάντης και η Ναταλία Γερμανού, το "My Number One" έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στην Eurovision.

Το τραγούδι είναι αξιοσημείωτο για τη χύτευση στοιχείων παραδοσιακής ελληνικής μουσικής σε σύγχρονο χορευτικό σκηνικό: η σύνθεση του περιλαμβάνει μπουζούκι και σόλο με κρητική λύρα.[1][2] Οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν την εκτίμηση του τραγουδιστή για τον εραστή της, ο οποίος λατρεύεται ως "ο νούμερο ένας μου" και "ο μόνος θησαυρός που θα έχω ποτέ".

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/My_Number_One

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού ''My Number One'':

You're my lover
Undercover
You're my secret passion and I have no other
You're Delicious
So Capricious
If I find out you don't want me I'll be vicious
Say you love me
And you'll have me
In your arms forever and I won?t forget it
Say you miss me
Come and kiss me
Take me up to heaven and you won?t regret it
You are the one
You're my number one
The only treasure I'll ever have
You are the one
You're my number one
Anything for you 'cause you're the one I love
You re my lover
Undercover
You're my secret passion and I have no other
You're a fire
And desire
When I kiss your lips, you know, you take me higher
You're addiction
My conviction
You're my passion, my relief, my crucifixion
Never leave me
And believe me
You will be the sun into my raining season
Never leave me
And believe me
In my empty life you'll be the only reason

Και σε βίντεο:



Και αύριο σας έχω μια έκπληξη...


ΑΠΘ: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της πρυτανείας

 ΑΠΘ: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της πρυτανείας

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο ΑΠΘ προκειμένου να εκκενώσουν την κατάληψη της πρυτανείας - Δεκάδες προσαγωγές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Άνδρες της αστυνομίας εισέβαλαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου προκειμένου να εκκενώσουν την κατάληψης της πρυτανείας.

Οι δρόμοι γύρω από το πανεπιστήμιο έχουν αποκλειστεί, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα, όπως αναφέρει το thestival.gr.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα της επιχείρησης μέσα στην πρυτανεία ήταν 70 άτομα, ενώ έχουν γίνει πάνω από 20 προσαγωγές.

Οι φοιτητές αποφάσισαν λήξη της κατάληψης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαρτίου οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στις 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

 

Η προηγούμενη επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας

Πριν από τρεις μέρες, στις 8 Μαρτίου, η αστυνομία είχε αποκλείσει ξανά τις εισόδους του πανεπιστημιακού ιδρύματος, αλλά τελικά δεν προχώρησε σε εκκένωση της πρυτανείας.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε επτά προσαγωγές.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μια κλούβα και μια διμοιρία των ΜΑΤ είχε αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου.

Εντός του κτιρίου βρίσκονταν φοιτητές που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλιο ιστολογίου: Τα ΜΑΤ να κάνουνε επέμβαση στη Βουλή και στα υπουργεία! Οι φοιτητές διεκδικούνε κάποια σοβαρά αιτήματα! Αντί να συλλαμβάνετε τους πολιτικούς, συλλαμβάνετε φοιτητές που μάχονται υπέρ της εκπαίδευσης και πολίτες που απλά δεν φοράνε το φίμωτρο, που ακούει στο όνομα  ''μάσκα''. Αλήθεια υπάρχει κράτος;


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ