Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Η κλιματική απάτη - 3ο μέρος

 


Φίλες και φίλοι,


Καλώς ήρθατε στο τρίτο και τελευταίο μέρος της ενημερωτικής στήλης ''Η κλιματική απάτη''. Πάμε να διαβάσουμε παρακάτω τι συμβαίνει με το κλίμα.


Φαινόμενο του Θερμοκηπίου

 

 

Ο Svante Arrhenius , ένας άνθρωπος με πλούσιο ερευνητικό πνεύμα , που καταπιάστηκε με αρκετές επιστήμες υπήρξε μεταξύ των άλλων και ο πρώτος φυσικός ο οποίος διατύπωσε το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πρότεινε ότι η ανθρώπινη εκπομπή του CO2 θα ήταν αρκετά ισχυρή να αποτρέψει τον κόσμο από την είσοδο σε μια νέα εποχή παγετώνων, και ότι μια θερμότερη γη αποτελεί προϋπόθεση για να ταΐσει το γρήγορα αυξανόμενο πληθυσμό.

 

Με βάση τα παραπάνω καθώς και την ιστορία του πλανήτη, ας δούμε αυτή την εικόνα με τη πορεία των παγετώνων , βλέπουμε πως η αύξηση της θερμοκρασίας δεν είναι απαραίτητα ένα αναγκαία καταστροφικό φαινόμενο. Σίγουρα αρκετοί λαοί χάθηκαν από τους παγετώνες που αναπτύχθηκαν στη Γη τη περίοδο μεταξύ 20.000 και  10.000 π.Χ.

 

Μη ξεχνάμε πως το CO2 είναι απαραίτητο στοιχείο για την ύπαρξη της ζωής τόσο του ανθρώπου όσο και των φυτών . Η απουσία του φαινόμενου του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα θα ήταν καταστρεπτική τόσο για τα έμβια όντα όσο και για την ίδια την ατμόσφαιρα καθώς δεν θα υπήρχε καιρός ! Η ύπαρξη αερίων του θερμοκηπίου είναι απαραίτητη καθώς όχι μόνο κρατούν τη θερμοκρασία στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αλλά χάρη στην ιδιότητα τους να απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία , ψυχραίνουν τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Eπίσης καθιστούν εφικτή τη ζωή αφού αποτελούν την αιτία για τη μείωση της διαφοράς των ακραίων θερμοκρασιών που θα υπήρχαν μεταξύ ημέρας και νύχτας

Για περισσότερα δες : What if there was no greenhouse effect 


Λίγοι αμφισβητούν το γεγονός ότι η συγκέντρωση CO2 έχει αυξηθεί στην ατμόσφαιρα. Σίγουρα από τη βιομηχανική περίοδο τα ποσοστά CO2 έχουν ανέβει ωστόσο και εδώ τα αποτελέσματα των ερευνών για το κατά πόσο έχουν ανέβει είναι πλήρως αντιφατικά . Το τι συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας αποτελεί αντικείμενο προς διερεύνηση. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα στη σχέση μεταξύ ποσοστών CO2 και θερμότητας

 

Ένας αδύναμος βραχυπρόθεσμος συσχετισμός μεταξύ CO2 και θερμοκρασίας δεν αποδεικνύει τίποτα για την αιτιολογία της αύξησης.  Οι υπερασπιστές της θέσης αυτής ότι η αύξηση CO2 συμβάλει παγκόσμια υπερθέρμανση καταδεικνύοντας τη σχέση του προηγούμενου αιώνα μεταξύ αύξησης θερμοκρασίας και CO2 δεν αποδυκνείει τίποτα καθώς αγνοούν το γεγονός ότι η υπαρξη συσχέτισης δεν αποτελεί τεκμήριο ότι το CO2 έχει ρόλο οδηγού στη διαδικασία θέρμανσης του πλανήτη. Για να γίνει πιο κατανοητό το γεγονός οτι η συσχέτιση δύο γεγονότων δεν οδηγεί σε στερεά συμπεράσματα ας δούμε ένα παράδειγμα : Υπάρχει 100% συσχέτιση ότι όποιος αναπνέει αέρα θα πεθάνει , αυτό όμως δεν αποδεικνύει οτι η αναπνοή του αέρα οδηγεί τους ανθρώπους σε θάνατο. Ούτως η άλλως οι έρευνες δείχνουν πως το CO2 ποτέ δεν έπαιξε ρόλο οδηγού στη διαμόρφωση του κλίματος . Πάντα ακολουθούσε τις κλιματικές αλλαγές. Πρώτα ανέβαινε η παγκόσμια θερμοκρασία και με καθυστέρηση 800 χρόνων ανέβαιναν και τα ποσοστά του CO2


Για να καθιερώσει μια αιτιώδη σχέση πρέπει να αποδειχθεί ότι η θεωρούμενη αιτία προηγείται της θεωρούμενης επίδρασης.  Επιπλέον, αυτή η σχέση πρέπει να είναι αποδείξιμη πέρα από διάφορους κύκλους των αυξομειώσεων και στις δύο παραμέτρους.  Και ακόμα και όταν ικανοποιούνται αυτά τα κριτήρια, όπως στην περίπτωση των ηλιακών - κλιματικών σχέσεων πολλοί είναι απρόθυμοι να αναγνωρίσουν ότι οι διαφοροποίησεις στη θεωρούμενη αιτία παρήγαγαν αληθινά τις  ανάλογες διακυμάνσεις στη θεωρούμενη επίδραση.

 

 

Έαν εξετάσουμε λοιπόν τις επτά μέγιστες αλλαγές θερμοκρασίας/κλίματος  των προηγούμενων 500.000 ετών - τρεις τερματισμοί παγετώνων και τέσσερις ενάρξεις παγετώνων - βρίσκουμε ότι οι αυξήσεις και οι μειώσεις στην ατμοσφαιρική συγκέντρωση του CO2 όχι μόνο δεν προηγήθηκαν των αλλαγών στη θερμοκρασία αέρα, αλλά  τις ακολούθησαν, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έπειτα  από απο εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες έτη! 

 

Υπήρξαν επίσης μεγάλες χρονικές περίοδοι  όταν το ατμοσφαιρικό CO2 παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ η θερμοκρασία αέρα μειώθηκε, καθώς επίσης και περίοδοι όπου μειώθηκε η περιεκτικότητα σε CO2 του αέρα, ενώ η θερμοκρασία αέρα παρέμεινε αμετάβλητη ή και αυξήθηκε . Ως εκ τούτου, η ιστορία του κλίματος των προηγούμενων 500.000 ετών δεν παρέχει απολύτως κανένα στοιχείο ώστε να στηριχθεί ότι η τρέχουσα άνοδος στο CO2 θα οδηγήσει σε σημαντική παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

 

http://www.co2science.org/about/position/globalwarming.php


Διακυβερνητική επιτροπή για τη αλλαγή κλίματος (IPCC)

 

 

Σήμερα πάνω από 400 διακεκριμένοι επιστήμονες – και όχι μόνο – από περισσότερες από 24 χώρες σε μία κοινή έκθεση (U.S. Senate Report: Over 400 Prominent Scientists Disputed Man-Made Global Warming Claims in 2007 Senate Report Debunks «Consensus«) εξέφρασαν πρόσφατα σημαντικές αντιρρήσεις σε σημαντικές πτυχές της θεωρίας που ισχυρίζεται την προκαλούμενη από τον άνθρωπο παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτοί οι επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους ήδη συμμετείχαν στο παρελθόν στη διακυβερνητική επιτροπή για τη αλλαγή κλίματος (IPCC), εξέφρασαν τις αντιρρήσεις στους ισχυρισμούς περί κλιματικών αλλαγών όπως αυτές παρουσιάζονται από την ομάδα UN-IPCC και τον κ. Al Gore.

 

Αρκετές μαρτυρίες υπάρχουν απο επιστήμονες οι οποίοι δηλώνουν πως όσοι διαφωνούν με τη θεωρία της κλιματικής αλλαγής απομονώνονται απο την επιστημονική κοινότητα κάθως και χάνουν τις χορηγήσεις χρημάτων. Επίσης αρκετοί που διαφώνησαν με τα πορίσματα της IPCC και απο αποχώρησαν , τα ονόματα τους περιλαμβάνονται ακόμα στις λίστες της IPCC ως επιστήμονες που συνηγορούν υπέρ της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής. Περισσότερα για τα μαγείρεμα της IPCC και των κλιματολογικών μοντέλων της στο ακόλουθο  ντοκιμαντέρ:


Το παραπάνω βίντεο ανέβηκε από το κανάλι ENELE2011 στο Youtube.

Πηγή άρθρου: brainchange.gr

Σας ευχαριστώ όλες και όλους θερμά!


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ