Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Μουσική Παρασκευή - Τότο Κουτούνιο ~ Insieme: 1992

Θα ανέβαζα όλες τις ελληνικές συμμετοχές, αλλά μου προέκυψαν τεχνικά προβλήματα, οπότε ανεβάζω την ιταλική συμμετοχή του 1990. Συγνώμη παιδιά...

Λίγα λόγια για τον Τότο Κουτούνιο

Toto Cutugno.jpg


Ο Τότο Κουτούνιο (Toto Cutugno, 7 Ιουλίου 1943) είναι Ιταλός ποπ τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός. Είναι γνωστός για το τραγούδι που έγινε παγκόσμιο χιτ, το "L'Italiano",[2] που κυκλοφόρησε το 1983 στο ομώνυμο άλμπουμ. Ο Τότο Κουτούνιο, επίσης, βγήκε πρώτος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1990 με το τραγούδι "Insieme: 1992",[3] στο οποίο έγραψε τους στίχους και τη μουσική.



Ακολουθεί το τραγούδι... 


Τότο Κουτούνιο ~ Insieme: 1992


(Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο: Insieme 1992 - Italy 1990 - Eurovision songs with live orchestra - YouTube )

Insieme, unite, unite, Europe
Con te, così lontano e diverso
Con te, amico che credevo perso
Io e te, sotto lo stesso sogno
Insieme, unite, unite, Europe
E per te, donna senza frontiere
Per te, sotto le stesse bandiere
Io e te, sotto lo stesso cielo
Insieme, unite, unite, Europe
Sempre più liberi noi
Non è più un sogno e non sei più da solo
Sempre più in alto noi
Dammi una mano che prendiamo il volo
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana, per voi
Insieme, unite, unite, Europe
Per noi, nel cielo mille violini
Per noi, amori senza confini
Io e te, sotto gli stessi ideali
Insieme, unite, unite, Europe
Sempre più liberi noi
Non è più un sogno e noi non siamo più soli
Sempre più uniti noi
Dammi una mano e vedrai che voli
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe
Sempre più liberi noi (Sempre più liberi)
Le nostre stelle una bandiera sola
Sempre più forti noi (Sempre più forti)
Dammi una mano e vedrai si vola
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana, per voi
Insieme, unite, unite, Europe
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite
Europe


Και πάλι συγνώμη παιδιά! Σας ζητώ χίλια συγνώμη!

ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΚΟΥ! Άνδρας της ΕΜΑΚ για το emβόλιo: "Δεν είναι..."

 


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:


COVID-19: ΠΟΥ: Δύο έως 3 φορές μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία η υπερβάλλουσα θνητότητα

 COVID-19: ΠΟΥ: Δύο έως 3 φορές μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία η υπερβάλλουσα θνητότητα

Η υπερβάλλουσα θνητότητα που προκάλεσε η πανδημία είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από τους θανάτους που αποδίδονται στην COVID-19 από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Δεκέμβριο 2019 στη Κίνα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ετήσιας έκθεσης για τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας, ο Π.Ο.Υ αναφέρει η νόσος προκάλεσε τον περασμένο χρόνο τουλάχιστον 3 εκατομμύρια θανάτους, εμμέσως ή αμέσως, ενώ ο επίσημος αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό ανήλθε σε περίπου 1,8 εκατομμύριο.

Ο οργανισμός υπολογίζει σε 3,4 εκατομμύρια τους ανθρώπους που πέθαναν απευθείας από την νόσο μέχρι τον Μάιο 2021.

«…ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα 2 έως 3 φορές υψηλότερος.

Άρα, υπολογίζω με ασφάλεια ότι περί τα 6 έως 8 εκατομμύρια θάνατοι θα ήταν η εκτίμηση σε μία προειδοποιητική αναφορά», δήλωσε η Σαμίρα Ασμα, γενική υποδιευθύντρια Στοιχείων και Αναλύσεων, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., η εκτίμηση περιλαμβάνει τόσο τους θανάτους που δεν έχουν καταγραφεί, όσο και τους έμμεσους θανάτους που οφείλονται στην έλλειψη νοσοκομειακής φροντίδας ή, τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και άλλους παράγοντες.

Ο οργανισμός δεν έδωσε στοιχεία για την υπερβάλλουσα θνητότητα που έχει καταγραφεί κατά την διάρκεια της πανδημίας.


Πηγή


  

Καταστροφή στα Γεράνεια και «Aιολικά Πάρκα»: Οι συμπτώσεις και ο ρόλος των ολιγαρχών

 Καταστροφή στα Γεράνεια και «Aιολικά Πάρκα»: Οι συμπτώσεις και ο ρόλος των ολιγαρχών

Καταστροφή στα Γεράνεια Όρη. Υπήρχε κίνητρο εγκληματιών και δεν ήταν απλή πυρκαγιά από έναν απρόσεκτο αγρότη ή ήταν μία καταστροφή που κατά σύμπτωση συνέβη εκεί που διευκολύνει το κτίσιμο τεράστιων αιολικών πάρκων ομίλων, κατά σύμπτωση, ιδιοκτησίας Ελλήνων ολιγαρχών; 

Τα σχέδια και οι αιτήσεις για αδειοδότηση αιολικών πάρκων που έχουν σκοντάψει μέχρι τώρα επάνω στον δασικό χαρακτήρα των περιοχών που κάηκαν, δημοσιεύονται τώρα από το pronews.gr και είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή σύμπτωση. Άλλωστε δεν είναι η μόνη πυρκαγιά.

Το 2018 και το 2019 πάλι τα ίδια είχαμε στα Γεράνεια, σε μικρότερη έκταση, τότε.

Συμπτωματικά, μετά το 1986, οι πυρκαγιές στην περιοχή ξεκίνησαν μετά τις αιτήσεις για τα αιολικά πάρκα!

Το γεγονός είναι ότι οι βουνοκορφές των Γερανείων (NATURA 2000) που φιλοξενούσαν μέχρι σήμερα παρθένα δάση με εξαίρεση την θέση Μεγάλη Ράχη (Παλιοβούνα) που είχε καεί πριν από δύο χρόνια, εξακολουθούσαν να αποτελούν εμπόδιο στα «αιολικά πάρκα»

Τα Γεράνεια όρη ήταν ο τελευταίος καταπράσινος ορεινός όγκος μεταξύ Αττικής και Κορινθίας. Μέσα σε μία νύχτα κάηκαν!

Η περιβαλλοντική καταστροφή τεράστια. Η πανίδα της περιοχής, εξοντώθηκε σχεδόν συνολικά.

Στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων ορέων, πέντε κοινοπραξίες, ελληνικών και ξένων συμφερόντων, έχουν αναπτύξει ένα σχεδιασμό βιομηχανικής κλίμακας παραγωγής Αιολικής Ενέργειας, με τοποθέτηση 65 ανεμογεννητριών κατά μήκος ολόκληρης της οροσειράς.

Το τεράστιο μέγεθος των βιομηχανικών τύπου μονάδων παραγωγής Αιολικής Ενέργειας, καθώς και οι βοηθητικές του έργου υποδομές, δρόμοι μεγάλου πλάτους για τη διακίνηση βαρύ τύπου οχημάτων, τα δίκτυα και πυλώνες υπερυψηλής τάσης για τη μεταφορά του παραγόμενου ρεύματος με τους απαραίτητους υποσταθμούς, το μόνο που χρειάζονταν ήταν μια τέτοια βιβλική καταστροφή για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Όλοι οι Έλληνες ολιγάρχες της ενέργειας (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα εταιρειών, τα ευκολονόητα παραλείπονται γιατί υπάρχουν και «ατυχήματα» επιπέδου Γ.Καραϊβάζ, Σ.Χίου ή Σ.Γκιόλια) έχουν σχέδια για την περιοχή Πράθι του Δήμου Λουτρακίου, Μακριά Ράχη και Βράχο Γερανείων, συνολικής ισχύος 27 MW. Και οι μεσαίες ελληνικές κρύβουν πίσω τους μεγάλους ξένους κολοσσούς: Με συμμετοχή των ελληνικών ομίλων συνήθως έως και το 75% αρχικά, μετά τις αδειοδοτήσεις και την εγκατάσταση των δραστηριοτήτων τους συρρικνώνονται έως και το 2%,επιτρέποντας έτσι στο ξένο κεφάλαιο να κυριαρχεί πλήρως.

Την ώρα που κλείνουν τα λιγνιτικά πεδία και σταματά η αξιοποίηση του «ελληνικού μαύρου χρυσού», έρχεται η ανανεώσιμη «αιολική ενέργεια».

    Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), οι αρμόδιοι υπουργοί και οι πολιτικές των κυβερνήσεων την τελευταία ειδικά δεκαετία, δημιούργησαν το προνομιακό περιβάλλον που επέτρεψε αφ’ ενός την απαξίωση της οιασδήποτε ενεργειακής αυτονομίας των νοικοκυριών, με το θολό τοπίο που δημιούργησε στον τομέα των ΑΠΕ μικρής κλίμακας  και αφ’ εταίρου στη χάραξη ενός πολιτικού σχεδιασμού γιγαντιαίας κλίμακας για την «ανανεούμενη ενέργεια». 

Με το life style της «Οικολογίας» ως μάσκα, καταστρέφουν αργά και σταθερά το περιβάλλον για να φυτέψουν «αιολικά πάρκα». 

Και έρχονται και άλλες περιοχές, όπως π.χ. των Αγράφων.

Ας δούμε τον χάρτη με τις αιτήσεις αδειοδότησης στα Γεράνεια: 

Oι περιοχές που έχουν μπλοκαριστεί τα «αιολικά πάρκα» λόγω δασικού χαρακτήρα:

Και εδώ (κάτωθι) οι περιοχές που κάηκαν, προφανώς συμπτωματικά:

Aλλά επειδή θα πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα για «πονηρές» σκέψεις, η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να κηρύξει αναδασωτέες τις περιοχές και να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εγκατασταθεί ούτε ένα αιολικό πάρκο...


Τα εμβόλια δεν είναι πλέον μονόδρομος - «Ναι» από τον ΕΜΑ για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων

 Τα εμβόλια δεν είναι πλέον μονόδρομος - «Ναι» από τον ΕΜΑ για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων

Δόθηκε το «πράσινο φως» για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid-19


Επίσημα πλέον τα εμβόλια δεν αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, καθώς ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για το φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει θεραπεία για τον Covid-19 και θα πρέπει να καταφεύγουμε σε εμβόλια τα οποία είναι δυνητικά επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία όπως επίσημα έχουν αποδεχθεί όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί.


Η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) ολοκλήρωσε την αναθεώρησή της, σχετικά με τη χρήση του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab, που έχουν αναπτύξει οι GlaxoSmithKline και την Vir Biotechnology, για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το sotrovimab μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία επιβεβαιωμένης λοίμωξης COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (ηλικίας 12 ετών και άνω και βάρους τουλάχιστον 40 κιλών) που δεν χρειάζονται συμπληρωματική θεραπεία με οξυγόνο και που κινδυνεύουν να προχωρήσουν σε σοβαρή λοίμωξη.

Το φάρμακο χορηγείται με ενδοφλέβια χρήση.

Ο EMA ανακοίνωσε τις συστάσεις του μετά από μια ανασκόπηση των δεδομένων σχετικά με την ποιότητα του φαρμάκου και έπειτα από μια μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις του sotrovimab σε ενήλικες ασθενείς με ήπια συμπτώματα COVID-19.

Μια προγραμματισμένη ενδιάμεση ανάλυση αυτής της μελέτης έδειξε ότι το sotrovimab μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας για περισσότερες από 24 ώρες ή αυτόν του θανάτου κατά 85% σε σύγκριση με το placebo: η νοσηλεία για περισσότερες από 24 ώρες ή ο θάνατος εμφανίστηκε στο 1% (3 στους 291) των ασθενών που έλαβαν το sotrovimab και στο 7% (21 στους 292) αυτών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες.


Πηγή

«Χείμαρρος» η πρώην πρωθυπουργός Β.Θάνου: «Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα προνόμια»!

 «Χείμαρρος» η πρώην πρωθυπουργός Β.Θάνου: «Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και τα προνόμια»!

«Δεν είναι δική μου άποψη - Είναι ψήφισμα που έβγαλε η Ευρώπη»!


«Ράπισμα» σε κυβέρνηση και λοιπούς «ειδικούς» από την ανώτατη δικαστικό Βασιλική Θάνου, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2015. 

Η δικαστικός τόνισε ξεκάθαρα πως «κάθε υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός», προσθέτοντας παράλληλα πως «κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί»

Όλο αυτό... την ώρα που ο «ειδικός» Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έκανε ένα δικό του παραλήρημα με το οποίο προσπαθούσε να πείσει για τα «οφέλη» του υποχρεωτικού εμβολιασμού, φέροντας άστοχα παραδείγματα όπως το αν ένας πυροσβέστης σώσει κάποιον από την φωτιά και τον κολλήσει κορωνοϊό και πεθάνει ή τα κριτήρια που υπάρχουν στην όραση των πιλότων.


Η Βασιλική Θάνου απάντησε με σφοδρότητα, τονίζοντας πως «ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Αυτό είναι αντίθετο και με τις συνταγματικές αρχές, οι οποίες διατυπώνονται στο άρθρο 2 και 5 του συντάγματος, επιβάλλοντας την προστασία της προσωπικότητας του ατόμου, η ελευθερία του να διαθέτει ή να μην διαθέτει το σώμα του για ιατρικές πράξεις.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ούτε υπό την επίκληση της προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη. Σε συνεδρίαση στις 21. Ιανουαρίου του 2021, το συμβούλιο της Ευρώπης έβγαλε ψήφισμα και είπε επί λέξει: ‘Οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί. Κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί’.

Ούτε τα προνόμια υπέρ των εμβολιασθέντων είναι συνταγματικά ούτε και η δυσμενής διάκριση εις βάρος αυτών.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στους εμβολιασμούς και όχι με ψυχολογική βία να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι διαφορετικά θα απωλέσουν την εργασία τους ή θα έχουν άλλες επιπτώσεις σε εκείνη».

Δείτε όσα είπε η κυρία Θάνου:



«Βόμβα» Κομισιόν για νέο εργασιακό Μεσαίωνα: Λιγότερη σύνταξη και μετά τα 70 έτη! - Ο ρόλος του Κ.Μητσοτάκη

 «Βόμβα» Κομισιόν για νέο εργασιακό Μεσαίωνα: Λιγότερη σύνταξη και μετά τα 70 έτη! - Ο ρόλος του Κ.Μητσοτάκη

Επιβεβαιώνεται το σχετικό ρεπορτάζ


Λιγότερη σύνταξη και μετά τα 70 έτη! Αυτό ζητάει η Κομισιόν με νέα έκθεση της, η οποία στέκεται στη μείωση πληθυσμού που αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Περισσότερα εδώ

 

Η ΕΕ προχωρά με το «πιστοποιητικό μη νοσούντος από COVID-19» αντί για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» του Κ.Μητσοτάκη

 Η ΕΕ προχωρά με το «πιστοποιητικό μη νοσούντος από COVID-19» αντί για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» του Κ.Μητσοτάκη

Από 1η Ιουλίου η εφαρμογή του νέου ψηφιακού πιστοποιητικού

Έκπληξη, αλλά και μπόλικο γέλιο προξενούν οι πανηγυρισμοί του Μαξίμου για την έγκριση του ψηφιακού πιστοποιητικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κυβερνητικό επιτελείο προβάλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «εμπνευστή» του πιστοποιητικού, ξεχνώντας ότι ο πρωθυπουργός, όχι μόνον είχε προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά είχε εισπράξει και την άρνηση, τόσο των περισσοτέρων ομολόγων του, αλλά και των ανωτάτων δικαστηρίων των κρατών-μελών και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κι αυτό, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει «πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Ο άνθρωπος που περιοδεύει στη χώρα, ρωτώντας ως χωροφύλακας κάθε πολίτη που συναντάει, αν έχει εμβολιαστεί, λειτούργησε ουσιαστικά ως «λαγός», τόσο των φαρμακευτικών εταιρειών όσο και του Βερολίνου, το οποίο ήθελε «να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα». Κι επειδή η διάκριση των εξουσιών στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εξακολουθεί – προς ώρας τουλάχιστον – να λειτουργεί, η πρόταση Μητσοτάκη έφαγε μία μεγαλοπρεπή «πόρτα».

Κανείς ουσιαστικά δε δέχθηκε να κάνει διάκριση μεταξύ των εμβολιασμένων πολιτών και των ανεμβολίαστων. Στις περισσότερες μάλιστα χώρες, αυτό δεν επιτρέπεται ούτε καν στις ιδιωτικές εταιρείες να το κάνουν, κάτι που τώρα ο πρωθυπουργός επιδιώκει να επιτύχει τουλάχιστον στη χώρα μας.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς πιστοποιητικό – ή μάλλον πιστοποιητικά – ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ράιντερς, διευκρίνισε ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα μπορεί ωστόσο αντ’ αυτού να διαθέτει είτε πιστοποιητικό για αρνητικό τεστ είτε πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται ότι έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Μιλάμε δηλαδή για τρεις διαφορετικές εναλλακτικές, οι οποίες καλύπτουν ουσιαστικά όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, εξαιρουμένων όσων νοσούν από κορωνοϊό. Και ορθώς!

Ο κ. Ράιντερς επεσήμανε ότι τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται δωρεάν για τους πολίτες της ΕΕ και θα δίδεται η δυνατότητα να τα έχει κανείς είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή σε κινητό, τάμπλετ ή φορητό υπολογιστή.

Δεδομένης της ανάγκης που θα γεννηθεί για αυτοελέγχους – self-test δηλαδή – η Κομισιόν θα χορηγήσει ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στα κράτη-μέλη, ώστε να μπορούν να προμηθεύσουν στους πολίτες τεστ σε χαμηλή τιμή.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Ράιντερς και τον κανονισμό που παρουσίασε, «τα κράτη-μέλη πρέπει να απέχουν από την επιβολή πρόσθετων ταξιδιωτικών περιορισμών στους κατόχους πιστοποιητικού, εκτός εάν είναι απαραίτητοι και αναλογικοί για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

Ο κανονισμός θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου, δίνοντας ωστόσο ένα περιθώριο έξι εβδομάδων στα κράτη που δεν θα έχουν καταφέρει να προετοιμαστούν για το εν λόγω πιστοποιητικό μέχρι τότε, αλλά θα μπορούν να χορηγούν κάτι αντίστοιχο, με τα ίδια δεδομένα και την ίδια μορφή.

Πηγή

Προανακριτική διαδικασία για τις «συμβουλές» 6,2 εκατ. ευρώ του Μηταράκη

 Προανακριτική διαδικασία για τον διαγωνισμό που είχε κάνει το 2020 το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σκιώδεις διαδικασίες κατά την κύρωση του διαγωνισμού αλλά και το ποιόν του και τις λεπτομέρειες που τυχόν εσωκλείει. Τότε, με ανοιχτό διαγωνισμό που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου 2020, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητούσε «συμβουλές». Η προκήρυξη που αναρτήθηκε κοστολογεί τις υπηρεσίες αυτές με το ποσό των 6.200.000€ (+ΦΠΑ). «Δεν υπάρχει καμία "ανάθεση"» υποστηρίζει το υπουργείο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στον ανακριτή για έλεγχο νομιμότητας βρίσκεται η σύμβαση ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει το υπουργείο Μετανάστευσης και ο αρμόδιο υπουργός, για «συμβουλές».

Ο τότε διαγωνισμός με τίτλο: «Παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις συμβάσεις κατασκευής δομών του άρθρου 8 του ν. 4375/2016», αφορούσε υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και συμβουλών σε θέματα διαχείρισης, ενώ ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της συμφωνίας πλαίσιο, ανέρχεται στο ποσό των 6.200.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και η διάρκειά της, είναι 4 έτη.

Η ανάθεση έγινε στην εταιρεία συμβούλων Planet A.E, και η συμβουλευτικές υπηρεσίες έχουν να κάνουν με τις νέες δομές που σχεδίαζε πέρυσι το υπουργείο, ειδικά για τη νησιωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, έγινε ανοιχτός διαγωνισμός, κατακυρώνοντας ωστόσο τελικά ως μειοδότρια την παραπάνω εταιρεία που προσέφερε μηδενική έκπτωση. Αν και δεν είναι γνωστό αν υπήρξε τότε δεύτερη προσφορά, το γεγονός ότι δεν υπήρξε έκπτωση από την παραπάνω εταιρεία, αποδεικνύει ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα της «Εφ.Συν» επικαλείται το πρακτικό της επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η κατακύρωση του διαγωνισμού στην Planet. Σε αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά σε τυχόν συμμετέχοντες και τις ανάλογες προσφορές που απορρίφθηκαν ως ασύμφορες για τον ελληνικό δημόσιο.

Μετά τη δημοσίευση του διαγωνισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι υπέρογκο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι «συμβουλές» για τις συμβάσεις κατασκευής δομών δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 240.000 ευρώ, καλώντας τη Δικαιοσύνη να ενδιαφερθεί για το «φαγοπότι» στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μάλιστα, σε χθεσινή του ανάρτηση ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα το πρωί πήραν στο γραφείο μου τηλέφωνο από την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση για να πάω να καταθέσω!!!!!! Είχε δοθεί εντολή για προανάκριση τελικά (θα δούμε πότε ακριβώς) δεν το έπαιξε κανένα ΜΜΕ και βέβαια εγώ ειδοποιήθηκα να καταθέσω μόλις χθες, μετά την επίσκεψή μας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου εκτός από την κατάθεση της μήνυσης του ανέφερα συνοπτικά και άλλες υποθέσεις που έχουμε αποκαλύψει ως τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ!!».

Σε γενικές γραμμές η γραμμή που έχει εκφράσει το υπουργείο Μετανάστευσης κινείται στο ότι ο σχετικός διαγωνισμός έγινε με κάθε τυπικότητα και χωρίς να ακολουθήσουν ενστάσεις από τρίτους διαγωνιζόμενους.

«Δεν υπάρχει καμία “ανάθεση”» υποστηρίζει το υπουργείο

Από την πλευρά του το υπουργείο Μετανάστευσης σε ανάρτηση του αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία “ανάθεση”, όπως κακόβουλα γράφτηκε».

«Το έργο κατασκευής των δομών φιλοξενίας σε Σάμο, Κω, Λέρο, καθώς και η συμφωνία-πλαίσιο για την τεχνική υποστήριξη των έργων έγιναν με διεθνείς διαγωνισμούς, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα στάδια δημοσιότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, Δεν υπάρχει καμία “ανάθεση” όπως κακόβουλα γράφτηκε. Τονίζεται ότι και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, η σύμβαση για τις δομές φιλοξενίας παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Τέλος, τα εν λόγω έργα έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο προ υπογραφής των συμβάσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπεβλήθη καμία προσφυγή επί των προκηρύξεων και της διαδικασίας διενέργειας των διαγωνισμών».



Γ. Βαρουφάκης: Πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, χωρίς καταστολή και εμπορευματοποίηση

 Ξεκάθαρη θέση υπέρ της πλήρους αποποινικοποίησης της χρήσης ουσιών πήρε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη. «Το μεγαλύτερο δώρο στους εμπόρους των ουσιών, είναι η μεγαλύτερη καταστολή, που αυξάνει την τιμή, μειώνοντας την προσφορά. Ουσιαστικά η συζήτηση μεταξύ καταστολής και εμπορευματοποίησης καταλήγει να είναι μεταξύ πολιτικών που στηρίζουν τα υπερκέρδη μιας λούμπεν μαφίας και πολιτικών που στηρίζουν τα υπερκέρδη των πολυεθνικών ομίλων» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη που βρίσκεται σήμερα στην Ολομέλεια της βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας ο Γ. Βαρουφάκης πήρε ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις ουσίες ευρύτερα, ωστόσο όπως εξήγησε δε θα δώσει τη θετική του ψήφο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Το μεγαλύτερο δώρο στους εμπόρους των ουσιών, είναι η μεγαλύτερη καταστολή, που αυξάνει την τιμή, μειώνοντας την προσφορά. Ουσιαστικά η συζήτηση μεταξύ καταστολής και εμπορευματοποίησης καταλήγει να είναι μεταξύ πολιτικών που στηρίζουν τα υπερκέρδη μιας λούμπεν μαφίας και πολιτικών που στηρίζουν τα υπερκέρδη των πολυεθνικών ομίλων» είπε και πρόσθεσε: «Εμάς ως ΜέΡΑ25 η θέση μας είναι ξεκάθαρη και είναι γενναία θέση γιατί έχει και πολιτικό κόστος. Πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης και καμία εμπορευματοποίηση στην προσφορά. Και επειδή θα αναρωτηθεί κάποιος πώς γίνεται αυτό; Του απαντάμε, όπως γίνεται με την τεκνοθεσία, δεν είναι ποινικοποιημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φτιάχνουμε μια αγορά εμπορίας παιδιών».

«Η αποποινικοποίηση είναι το μεγαλύτερο πλήγμα στην μαφία αυτή των εμπόρων των ουσιών και παράλληλα “ξενερώνει” όπως λέει και η νεολαία τους χρήστες, ρίχνοντας την τιμή στο μηδέν. Ούτε καταστολή που συνιστά δώρο στην λούμπεν μαφία, ούτε εμπορευματοποίηση που αποτελεί δώρο για τις πολυεθνικές λοιπόν» δήλωσε ακόμα. Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση «δεν αντέχει αυτού του είδους τη σοβαρή κουβέντα και αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο στο οποίο θα έρθω αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ούτε καταστολή, που είναι το δώρο στην ντόπια μαφία, ούτε η εμπορευματοποίηση που φέρνει η κυβέρνηση σήμερα που είναι ένα δώρο στην ολιγαρχία των πολυεθνικών».

 Νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

«Μέχρι να φέρει η Κυβέρνηση την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την θεραπευτική κάνναβη ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιούν οι πολίτες της χώρας μας, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το νομοσχέδιο, αν και γνωρίζουμε πως δεν θα το κάνει αφού άγεται και φέρεται από συγκεκριμένα συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο «κρατάτε την καταστολή για την εγχώρια κοινωνία και αδειοδοτείτε ένα “χωράφι” φθηνό για τις πολυεθνικές ώστε να γίνεται εξαγωγή. Όσοι υπερψηφίσουν σήμερα το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης δεν στηρίζουν την θεραπευτική κάνναβη, αλλά την εξαγωγή προστιθέμενων αξιών στο εξωτερικό».

«Ο εθισμός είναι επικίνδυνος, αλλά δεν λύνεται με καταστολή, επιταχύνεται και αυξάνεται μέσω αυτής» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Όταν ξεκίνησε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών το 1938

 

ΠΗΓΗ: www.ert.gr

Η 21η Μαΐου 1938 ήταν η ημέρα της επίσημης λειτουργίας του πρώτου Ελληνικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, κατά την οποία με μεγάλη λαχτάρα και συγκίνηση οι ακροατές άκουσαν μετά το σήμα του Τσομπανάκου με τα “κουδούνια και τη φλογέρα” το εναρκτήριο πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Εκτός από τη μετάδοση της τελετής των επίσημων εγκαινίων που έγινε στο Ζάππειο, το πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλία της Ορχήστρας του Ραδιοφωνικού Σταθμού υπό τη διεύθυνση του Αντίοχου Ευαγγελάτου, ελληνική σουίτα του Λαυράγκα και τραγούδια της ανδρικής χορωδίας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Φιλοκτήτη Οικονομίδη, διευθυντή του Ωδείου Αθηνών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://www.ert.gr/


Πηγή

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ημερίδα “ξεπλύματος” του μαύρου από την ΕΣΗΕΑ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΣΗΕΑ  υπο την αιγίδα  της  “συστρατευμένης στην κοινή αντίληψη” ηγεσίας της (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) , απαντά  στον καταιγισμό  των επικρίσεων που έχει δεχθεί, για την στάση της απέναντι σε όλα όσα  ταλανίζουν  το χώρο  των ΜΜΕ , για όλα όσα έχουν  στείλει  τη χώρα μας στα τάρταρα σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου, για το σκάνδαλο Φουρθιώτη, για τα συμβόλαια θανάτου εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά κανάλια, για το πογκρόμ διώξεων στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και για πολλά  άλλα, με μία ημερίδα που έχει ως  θέμα: «Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι» και η οποία  θα γίνει διαδικτυακά  την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαίου 2021.

Σε αυτήν την διαδικτυακή  κολυμβήθρα του “Σιλωάμ”  της ΕΣΗΕΑ,  θα είναι ομιλητής ακόμα και ο  Βενιζέλος που μαζί με τον Σαμαρά  τον Ιούνιο του 2013 προκάλεσαν  τη διεθνή κατακραυγή ΜΜΕ , ομοσπονδιών και  παγκόσμιων συνδικάτων  για το “πραξικόπημα του μαύρου” στην ΕΡΤστο οποίο  αντιστάθηκαν συσπειρωμένοι στην ομοσπονδία τους  οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία (ευτυχώς που δεν ζεί  ο αλήστου μνήμης Γεωργαλάς, ο οποίος μπορεί να ήταν και  καλεσμένος  σε αυτή την ημερίδα  να μιλήσει  για την Οκτωβριανή επανάσταση).

Μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων  της κ. Αντωνιάδου (ΝΔ) και του κ. Καπάκου(ΣΥΡΙΖΑ)  είναι και ο περιβόητος  για την επιλεκτική του ακοή και τη  θεσμική αφωνία του πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνος, ο οποίος

πριν πέντε μήνες  δέχτηκε σκληρή  κριτική απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  για την «αδράνεια» και την  «απροθυμία» που επέδειξε  να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ώστε  να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξασφαλιστεί η πολυφωνία.

 Πως άραγε  θα νοιώσουν  οι παρευρισκόμενοι  βουλευτές και ευρωβουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ,  όταν  θα  ακούν  να τους μιλά για  “πολυφωνία και λογοκρισία  στα ΜΜΕ” αυτός  που λιγους  μήνες πρίν  προκάλεσε  το κόμμα τους να άρει  την εμπιστοσύνη   στο πρόσωπό του  και να ζητήσει την παραίτησή του;

Ίσως σε αυτή την ημερίδα να  μάθουμε, απο την επίσης  προσκεκλημένη ομιλήτρια  κ. Σπυράκη, τι είδε  στον ύπνο της εκείνο το βράδυ του 2012, όταν  έκρυψε -όπως έχει ομολογήσει-   κάτω απο το μαξιλάρι της την είδηση για τα ευρώ που έρχονταν με αεροπλάνα απο την Ιταλία για να διασωθεί η τότε κυβέρνηση, ξεχνώντας  ότι είναι θεμελιώδης  αρχή της δημοσιογραφίας  η  ανάδειξη κι όχι η απόκρυψη της  είδησης, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά  τη ζωή ενός ολόκληρου λαού.

Αυτό που θα μπορούσε  να γράψει κάποιος,  για  αυτή την κοσμοπολίτικη  …πρωτοβουλία του αριστεροδέξιου  αμαλγάματος του προεδρείου της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, είναι αυτό που αποδόθηκε στον γνωστό συγγραφέα  Τζ. Όργουελ:

«Δημοσιογραφία σημαίνει να τυπώνεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να τυπωθεί. Τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις»


Πηγή

Eurovision 2021: Η Ελλάδα στον μεγάλο Τελικό με τη Stefania και το «Last Dance»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, απόλυτα συντονισμένη και πρωτότυπη χορογραφία, η Stefania ερμήνευσε μοναδικά το «Last Dance», έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Ahoy Arena, και κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 65ης Eurovision, που θα παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 22:00.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, απόλυτα συντονισμένοι, με εντυπωσιακή φωνητική και χορευτική ακρίβεια, παρουσίασαν το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, εισέπραξαν το πιο θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα, και πέρασαν στον Τελικό, όπου θα διεκδικήσουν την καλύτερη θέση για την Ελλάδα.

credit: EBU / THOMAS HANSES

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ολλανδία). Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 10η θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής:

  1. Κύπρος
  1. Αλβανία
  1. Ισραήλ
  1. Βέλγιο
  1. Ρωσία
  1. Μάλτα
  1. Πορτογαλία
  1. Σερβία
  1. Μεγάλη Βρετανία
  1. Ελλάδα
  1. Ελβετία
  1. Ισλανδία
  1. Ισπανία
  1. Μολδαβία
  1. Γερμανία
  1. Φινλανδία
  1. Βουλγαρία
  1. Λιθουανία
  1. Ουκρανία
  1. Γαλλία
  1. Αζερμπαϊτζάν
  1. Νορβηγία
  1. Ολλανδία
  1. Ιταλία
  1. Σουηδία
  1. Άγιος Μαρίνος

Τον Τελικό θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δεύτερου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων) και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Στον σχολιασμό του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

credit: EBU / THOMAS HANSES

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, θα ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Ραντεβού στον Τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 22:00 

Καλή επιτυχία, Ελλάδα! Καλή επιτυχία, Stefania!

Ας χορέψουμε όλοι στους ρυθμούς του «Last Dance»!

credit: EBU / THOMAS HANSES


Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ