Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Επίσημο! UFO καταδίωξε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ

 


Ανακοινώθηκε στην Κύπρο: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙAΣΜOΣ

 


Ο Χάρης Ρώμας ετοιμάζει νέα σειρά – Οι σταθμοί που διεκδικούν το πρόγραμμα

 

Ποιοι ηθοποιοί από το «Καφέ της Χαράς» θα βρίσκονται στο βασικό cast


Ο Χάρης Ρώμας ετοιμάζει νέα σειρά – Οι σταθμοί που διεκδικούν το πρόγραμμα

Τον Χάρη Ρώμα συνάντησε η κάμερα του «Ευτυχείτε» ο οποίος δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη νέα που ετοιμάζει μαζί με την Άννα Χατζησοφιά.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος τόνισε πως στο βασικό cast της σειράς θα συμμετέχουν και δυο ηθοποιοί οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο «Καφέ της Χαράς».

Ο λόγος για τους Τζόυς Ευείδη και Βαγγέλη Δουκουτσέλη, ο οποίος «κράτησε» τη φετινή σεζόν τον χαρακτήρα του «Όθωνα Τζικακόλια».

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους ρόλους, ο Χάρης Ρώμας εξήγησε πως θα τους κρατήσει «νέο αίμα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επίσης, ο Γιάννης Πουλόπουλος, τόνισε πως η πρεμιέρα αναμένεται να προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022 ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο Ant1 και o Alpha προκειμένου να εντάξουν την σειρά στο πρόγραμμα τους.


«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» επιστρέφει στην ΕΡΤ1 όπως δεν έχει προβληθεί ποτέ | Πρεμιέρα Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και κάθε μέρα στις 19:00

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»

επιστρέφει στην ΕΡΤ1

όπως δεν έχει προβληθεί ποτέ

Πρεμιέρα Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και κάθε μέρα στις 19:00


Τι είναι μικρό, έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές κι επιστρέφει σπίτι του;

«Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και θα μεταδίδεται κάθε μέρα στις 19:00. 

Μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές σειρές που έγινε γνωστή μέσα από τη δημόσια τηλεόραση πριν από 46 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες! Kαι μάλιστα όπως δεν έχει ξαναπροβληθεί ποτέ, καθώς η ΕΡΤ εξασφάλισε την Deluxe Remastered Edition της ιστορικής αυτής τηλεοπτικής παραγωγής, που κάνει come back σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το «Little House on the Prairie», όπως είναι διεθνώς γνωστό, για πρώτη φορά θα προβληθεί σε ποιότητα High Definition, αλλά οι τεχνικοί της ΕΡΤ επεξεργάστηκαν τις νέες κόπιες, ώστε να μην μεταδοθούν με υπότιτλους, αλλά με το αυθεντικό ντουμπλάζ και τις φωνές που έχουμε αγαπήσει και έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό όλων μας. Του Χρήστου Τσάγκα, του Ντίνου Καρύδη, της Ματίνας Καρρά, της Έφης Πίκουλα, της Αλεξίας Ασκαρίδου και τόσων άλλων γνωστών ηθοποιών.

Για τους νεότερους αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογενειακή αυτή σειρά που εκτυλίσσεται κάπου στην Άγρια Δύση, στη Μινεσότα, άρχισε να μεταδίδεται από το 1975 στην Ελλάδα και έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία, από το σήμα αρχής με το κοριτσάκι με τις κοτσίδες να σκοντάφτει στο λιβάδι μέχρι το «Καληνύχτα» της οικογένειας, όταν κλείνουν τα φώτα.

Ο Τζο Ίνγκαλς με την αξιαγάπητη οικογένειά του, μέσα από την καθημερινότητά τους διδάσκουν το ήθος και την αγάπη, ενώ σε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο οι πρωταγωνιστές εμπλέκονται σε περιπετειώδεις καταστάσεις με σασπένς και αγωνία. Μπορεί να ηχεί παράδοξο, αλλά η σειρά ακόμη και στις μέρες μας πολύ συχνά αποδεικνύεται επίκαιρη, καθώς οι πολυάριθμοι παγκοσμίως πιστοί φαν της εντοπίζουν αναφορές στο σήμερα, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα 2 επεισόδια τα οποία έγιναν διεθνώς viral, καθώς οι πρωταγωνιστές είχαν «προβλέψει» τον κορωνοϊό!

Η Μελίσα Γκίλμπερτ, η Μελίσα Σου Άντερσον και ο Μάικλ Λάντον είναι για πολλούς οι πιο αγαπημένοι πρωταγωνιστές της σειράς. Και μπορεί η φράση που θυμόμαστε οι περισσότεροι να είναι αυτή της Λόρα που μιλάει στην αδελφή της και τη μαλώνει γλυκά, λέγοντας «ξέρεις, αν το ξανακάνεις αυτό Κάρι θα το πω στη μητέρα» ή «η μηλόπιτά σας κυρία Ίνγκαλς είναι η πιο νόστιμη στην κοιλάδα» αλλά η θαλπωρή που προσφέρει ένα masterpiece της διεθνούς τηλεόρασης είναι ίσως το πιο αποδοτικό φάρμακο για τους μικρότερους που θα την πρωτοδούν αλλά και τους μεγαλύτερους που θα θυμηθούν τα νιάτα τους μέσα στην πρωτόγνωρη συγκυρία που δοκιμάζει όλο τον πλανήτη.

Η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει και τους 9 κύκλους με 212 επεισόδια και η σειρά θα αρχίσει να μεταδίδεται καθημερινά στην ΕΡΤ1, στις 19:00, με πρεμιέρα την Τρίτη 20 Απρίλιου.

Τα επεισόδια θα βρίσκονται και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX

Δείτε τα trailer της σειράς

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:28

 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:25
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:28

 

Έρευνα για την ΕΕΤΤ: Κυριαρχία Netflix στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

 

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

To Netflix κυριαρχεί ως πλατφόρµα παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, µε περισσότερους από 8 στους 10 χρήστες τέτοιων ΟΤΤ υπηρεσιών να την έχουν χρησιμοποιήσει. Το συμπέρασμα ανήκει στην ΕΕΤΤ και τη Metron Analysis, στην έρευνα που διενέργησε η εταιρεία μετρήσεων επί του συνόλου του δείγματος των 2.000 ατόμων, όπου προκύπτει πως 7 στους 10 έχουν χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε Over The Top υπηρεσία μέσα στον τελευταίο χρόνο.

 Τουλάχιστον 3 στους 10 χρησιμοποιούν καθημερινά τις εφαρμογές Cosmote και Wind και το Netflix, χωρίς σημαντικές διαφορές μεταξύ των δημογραφικών κατηγοριών, ενώ η δημοφιλής υπηρεσία streaming έχει μεγαλύτερη διείσδυση στους φοιτητές και στους άγαμους.

Στην ερώτηση «σε ποιες πλατφόρμες είστε συνδρομητές επί πληρωμή;», με βάση τα 544 άτομα, τον τελευταίο χρόνο συνδρομητές τηλεοπτικών υπηρεσιών στο Netflix ήταν 65%, στην Cosmote TV 39%, στη Nova 16% στη Vodafone 15%, στη Wind 9% και σε λοιπές υπηρεσίες 7%.

Τέλος, σημαντική είναι η διείσδυση του ERTFlix, της υπηρεσίας streaming της ΕΡΤ, που περιλαμβάνεται στο ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Στην ερώτηση «ποιες από τις παρακάτω υπηρεσίες/εφαρμογές έχετε χρησιμοποιήσει από τις αρχές του 2020 για να βλέπετε τηλεοπτικό περιεχόμενο, ταινίες και σειρές στο σπίτι σας µέσω internet;», οι 85 απάντησαν Netflix, οι 26 ERTFLIX, οι 21 Cosmote TV, οι 10 Nova, οι 7 Vodafone TV, οι 5 Wind, οι 3 Apple TV, οι 2 Amazon Prime και 1 CONOBO.

Πηγή

“Αυτοδίκαιη” έξοδος για τους συνταξιούχους της ΕΡΤ!

 

Έρχονται οι “αυτοδίκαιες” αποχωρήσεις από την ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε δεκτή την  εισήγηση για την  “αυτοδίκαιη” αποχώρηση των εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης και συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΡΤ. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που έχουν καλύψει το 62ο έτος ηλικίας τους και έχουν  τουλάχιστον 12.000 ημέρες ασφάλισης (40 έτη ασφάλισης)ή το 67ο έτος ηλικίας και τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης (15 έτη ασφάλισης) και συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΡΤ. Η εταιρεία θα μπορεί αυτοδίκαια να λύνει τη σύμβαση, καλώντας τους, να αποχωρήσουν, αλλά θα κρατάει το δικαίωμα επιλογής για το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν.  Το θέμα είχε αποκαλυφθεί πριν από καιρό από τη στήλη.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, στόχος είναι η ” δημιουργία γενικού πλαισίου που θα ρυθμίζει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη λύση της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου των εργαζομένων στην ΕΡΤ Α.Ε. οι οποίοι συμπληρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη γήρατος, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά σχετικές διατάξεις της κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας”

Οι εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι πρόκειται να συμπληρώσουν μέσα στο έτος αναφοράς τις εκάστοτε νόμιμες προϋποθέσεις απονομής πλήρους σύνταξης γήρατος, θα λαμβάνουν από την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού , μέσα στον πρώτο μήνα αυτού του έτους, επιστολή στην οποία δηλώνεται η πρόθεση της εταιρείας να καταγγείλει τη σύμβαση αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσει τις προαναφερόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα η Γενική Διεύθυνση στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος θα γνωμοδοτεί ως προς το εάν επηρεάζεται η ομαλή υπηρεσιακή λειτουργία από την αποχώρηση του  στην εκτιμώμενη ημερομηνία συνταξιοδότησης, ή εάν για τους ίδιους λόγους κρίνεται απαραίτητη η χρονική μετάθεση της λύσης της σύμβασης εργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα”.

Παράλληλα, στον εργαζόμενο δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από την κοινοποίηση προς αυτόν της κατά τα άνω επιστολής, τυχόν αντιρρήσεις, επισημάνσεις κλπ. (σε κάθε περίπτωση μη δεσμευτικές για την ΕΡΤ Α.Ε.) σχετικά το εάν συντρέχουν στο πρόσωπό του οι νόμιμες προϋποθέσεις απονομής πλήρους σύνταξης γήρατος ή άλλοι λόγοι που κατά τη γνώμη του επηρεάζουν την απόφαση για λύση της σύμβασης σε δεδομένο χρονικό σημείο.


Πηγή

Το «δημοσιογραφικό» παρελθόν της Πελώνη στοιχειώνει την κυβερνητική εκπρόσωπο

 Παλιές αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου από τον καιρό που ήταν δημοσιογράφος κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, εκθέτοντας την για κριτική που ασκούσε σε πολιτικούς, με τους οποίους σήμερα βρίσκεται μαζί στη Νέα Δημοκρατία. Βορίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς και οι ακροδεξιές απόψεις τους φαίνεται πως βρίσκονταν διαχρονικά στο στόχαστρο της Αριστοτελίας Πελώνη τα προηγούμενα χρόνια, όπως και ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και εκείνη σίγουρα θα ευχόταν να είχε διαγράψει αυτά τα tweets πριν ανακαλυφθούν από τον κόσμο του twitter.


Εκτεθειμένη εντός και εκτός κυβέρνησης βρίσκεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη την Πέμπτη, και μάλιστα χάρη σε δικές της παλαιότερες αναρτήσεις. Στον κόσμο του διαδικτύου μπορείς να βρεις τα πάντα, αλλά η τόσο καλή του μνήμη μπορεί να σε προδώσει ορισμένες φορές. Όπερ και εγένετο στην περίπτωση της Πελώνη, όπου παλιότερες αναρτήσεις της ανασύρθηκαν, αφήνοντας την έκθετη σε προσωπικές της πολιτικές απόψεις.

Με πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, η Αριστοτελία Πελώνη, μεταπήδησε στην πολιτική και η μνήμη του διαδικτύου ήρθε να της θυμίσει πως «ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει».  Το φως της δημοσιότητας είδαν προσωπικές της απόψεις και εκτιμήσεις για πρόσωπα της πολιτικής, από την περίοδο των σκληρών μνημονίων το 2012. Αναρτήσεις της στο Twitter για πολιτικούς με τους οποίους σήμερα συμπορεύεται κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με το hashtag #Πελωνη_σβηνε να τρεντάρει.

Η σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος ειρωνευόταν με ανάρτησή της τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γράφοντας: «Αυτό που ΚΑΙ ο Χρυσοχο’ι’δης θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της χώρας για να τη σώσει με ξεπερνά. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν υπάρχει σωτήρια, ε;». Υπενθυμίζουμε πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι εν ενεργεία Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η χρεοκοπία των 2 μεγάλων κομμάτων φαίνεται και απ’το ότι άμεσα στην τρέλα Βορίδης και Γεωργιάδης φαίνονται λογικοί και mainstream. Μεγαλεία!!» ανέφερε σε άλλη της ανάρτηση. Υπενθυμίζουμε πως ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Εσωτερικών, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Για τον Γεωργιάδη μάλιστα είχε γράψει και «Οχι αλλα δημοσια σιροπιασματα Αδωνη – Καρατζαφερη….λυπηθειτε μας…».

«”Πρέπει να περιφράξουμε το ιερό μας οικόπεδο”… γράφει ο Κικίλιας στον πρόλογο νέου βιβλίου για την ΑΟΖ…Τα λόγια είναι περιττά…», έγραφε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τον σημερινό υπουργό Υγείας. Κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι η Αριστοτελία Πελώνη έπαιρνε το μέρος του Νίκου Παππά, την εποχή που δίνονταν οι τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας πως «σε ενάμισυ χρόνο κάναμε ο,τι δεν έκαναν αυτοί σε 27, λέει ο Νίκος Παππάς. Η αλήθεια να λέγεται…».

Τελικά, καλωσήρθαμε στο παρελθόν;




Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ