Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ποιος το περίμενε - ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ λόγω..!

 


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:


Αποζημίωση στην Digea λόγω καθυστέρησης του DVB-T2

 

 

Το θέμα της επιδότησης του ιδιώτη παρόχου της Digea έφθασε στη Βουλή για μία ακόμη φορά με την ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ως απόρροια της σύμβασης παραχώρησης του συνόλου των τηλεοπτικών συχνοτήτων το 2014 το κράτος θα αποζημιώσει την Digea εξαιτίας της απώλειας της μίας από τις τέσσερις ψηφιακές συχνότητες που είχε, η οποία δόθηκε για την ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G από την κινητή τηλεφωνία.

Η μετατόπιση του τηλεοπτικού σήματος στο φάσμα κάτω από τη συχνότητα 50 στα UHF ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021 με την ψηφιακή μετάβαση στην Αττική. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει την Digea επειδή οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν προχωρήσει στην επένδυση αλλαγής του ψηφιακού σήματος σε DVB-T2, σε αντίθεση με όλες τις χώρες της Ευρώπης.


Πηγή

Γάζα: Σοκαρισμένοι οι ρεπόρτερ των Al Jazeera, Associated Press - Αντιδράσεις για τον βομβαρδισμό

γάζα

Διεθνείς αντιδράσεις από την κατάρριψη του κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας - Για προσπάθεια εμποδισμού των δημοσιογράφων κάνει λόγο το Al Jazeera

Θύελλα διεθνών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κατάρριψη του πολυώροφου κτιρίου στη Γάζα, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera και του Associated Press. Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε τον πύργο Jala με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να σημειώνει πως Ισραηλινός αξιωματικός του έδωσε τελεσίγραφο μίας μόνο ώρας για να εκκενώσει τον πύργος από τους δημοσιογράφους.  

Αργότερα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πως βομβάρδισαν το κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας ισχυριζόμενες πως το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς και υποστήριξε πως εκεί ήταν τα κεντρικά ων υπηρεσιών πληροφοριών της.


«Οι Ισραηλινών Δυνάμεις Άμυνας έπληξαν έναν αριθμό τέτοιων κτιρίων τις τελευταίες ημέρες, όμως πριν το κάνουμε, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να προσπαθήσουμε και να διασφαλίσουμε ότι άμαχοι δεν θα πληγούν. Καλέσαμε τους ενοίκους του κτιρίου και τους ειδοποιήσαμε να φύγουν. Στείλαμε μηνύματα sms. Παρείχαμε επαρκή χρόνο για την εκκένωση του κτιρίου», επισημαίνουν οι IDF στην αγγλική έκδοση του λογαριασμού τους στο Twitter.

Πρόστιμο από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σιωπή από ΕΣΡ-ΣΕΕ

 


Πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ στην επιχείρηση ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS IKE  για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή. Το πρόστιμό επιβλήθηκε με την 53965/13.5.2021 απόφαση της  Γενική Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.Η απόφαση αφορά στην παραπλανητική διαφήμιση της εφημερίδας με το υποτιθέμενο δώρο κουπόνι 50 ευρώ για όλα τα σουπερμάρκετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως επί της περίπτωσης της παραπλανητικής διαφήμισης της εφημερίδας Φουρθιώτη, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το ΕΣΡ και ούτε από το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας  των διαφημιστών και των διαφημιζομένων

 

Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ