Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Μουσική Παρασκευή με ''The Pretenders'' στο ''Φως στο Σκοτάδι''!!!

 


Περισσότερα για το συγκρότημα ''The Pretenders'' εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Pretenders

Ακολουθεί το τραγούδι ''Back On The Chain Gang'' :

The Pretenders - Back On The Chain Gang


I found a picture of you, o-o-oh, o-o-oh
Well it hijacked my world at night
To a place in the past we've been cast out of, o-o-oh, o-o-oh
Now we're back in the fight
We're back on the train, yeah (ho-ah)
O-oh, back on the chain gang (ho-ah)
Circumstance beyond our control, o-o-oh, o-o-oh
The phone, the TV and the news of the world
Got in the house like a pigeon from Hell, o-o-oh, o-o-oh
Threw sand in our eyes and descended like flies
And put us back on the train, yeah (ho-ah)
O-oh, (ho-ah) back on the chain gang
The powers that be
That force us to live like we do
Bring me to my knees
When I see what they've done to you
Well, I'll die as I stand here today
Knowing that deep in my heart
They'll fall to ruin one day
For making us part
I found a picture of you, o-o-oh, o-o-oh
Those were the happiest days of my life
Like a break in the battle was your part, o-o-oh, o-o-oh
In the wretched life of a lonely heart
Now I'm back on the train, yeah(ho-ah)
O-oh, back on the chain gang(ho-ah)


Καλό Σαββατοκύριακο και Καλή Απελευθέρωση!!!


Παραίτηση της Α.Πελώνη για τις υβριστικές της αναρτήσεις ζητούν 10 βουλευτές της ΝΔ - Ποιοι είναι;

 


Eνέδρα θανάτου «στιλ Καραϊβάζ» στη Ν. Ερυθραία - Αποτράπηκε την τελευταία στιγμή από άνδρες της ΔΙΑΣ

 


Με «διαβατήριο Covid» η μετακίνηση τουριστών στην ΕΕ - Τι θα γίνει με όσους δεν εμβολιαστούν

 


Σοκ από Α.Μπουρλά για εμβόλιο Pfizer: «Το εμβόλιο διαρκεί 6 μήνες»!

 


Εικόνες-σοκ στην Ελλάδα: Χειροπέδες σε μητέρα που δεν ήθελε να υποβληθεί σε self test το παιδί της!

 


Χωρίς παρενέργειες το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V - Γιατί δεν το αγόρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

 


Ξαναχτύπησε η Τατιάνα: " Τι έκανε έξω η κοπέλα μετά τις 21:00 ; "

 


Γέλασαν και τα μικρόφωνα με την δήλωση Χαρδαλιά για το...

 


ΕΡΧΕΤΑΙ εθνική ΗΤΤΑ! Με εντολή Μητσοτάκη ο Δένδιας για να...

 


Στο στόχαστρο της …ΝΔ η ΕΡΤ!

 

Οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θανάσης Πλεύρης ζητούν από τον αρμόδιο υφυπουργό ΜΜΕ Θεόδωρο Λιβάνιο, να κάνει έλεγχο στην εκπομπή “Φλ(ΕΡΤ”) γιατί ο Σπύρος Γραμμένος, ως καλεσμένος της εκπομπής ερμήνευσε ένα τραγούδι που αναφερόταν στα ΜΑΤ.

Κατά τους βουλευτές υπήρξε  «εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν», ενώ οι συντελεστές του «φλΕΡΤ» «συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους στίχους»!

Πρόκειται για μια παρωχημένη αντίληψη, κατά την οποία αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ, πρέπει να ορίζεται ο εκάστοτε υπουργός, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να λογοδοτήσει για τους στίχους ενός τραγουδιού. Επιπλέον, με την ερώτηση αυτή τα δύο μέλη εγκαλούν τον Θεόδωρο Λιβάνιο, για αυτά που οι ίδιοι αποδίδουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν   καταλογίζουν στον Νίκο Παππά, πως ήταν “ο υπουργός Καναλάρχης”.

Επίσης, με την ερώτηση αυτή, οι δύο βουλευτές,  παραγνωρίζουν την πλειάδα των επαγγελματιών, στελεχών και δημοσιογράφων που  στελεχώνουν την ΕΡΤ. Για να δούμε, αν η ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) θα τους απαντήσει.

 Πηγή

To νέο λογότυπο του Δεύτερου Προγράμματος 103,7

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα εικόνα του Δεύτερου. Η νέα ταυτότητα του Δεύτερου Προγράμματος, βασίστηκε στην πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσωπικότητα, καθώς και το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του σταθμού. Αυτή η δυνάμει «ελευθερία» αποτυπώνεται στο δημιουργικό σχεδιασμό του λογοτύπου, ο οποίος παράλληλα συμβολίζει την κίνηση των ηχητικών κυμάτων.

Το «ο» από το 2ο είναι εμπνευσμένο από το σχήμα ενός cd, στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μουσική. Τέλος, τα χρώματα, είναι εμπνευσμένα από τον ελληνικό ουρανό, τη θάλασσα και τον ορίζοντα. Το δημιουργικό υπογράφει ο Art Director Λάμπρος Λάλος με τη στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Marketing της ΕΡΤ που εργάστηκε για τη νέα εικόνα του Δεύτερου.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Πάρε το Δεύτερο μαζί σου!


Πηγή

“Η ΕΣΗΕΑ καλεί την διοίκηση του MEGA να σταματήσει τη διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας”

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας και να προσέλθει σε διάλογο. Η Ένωση Συντακτών δεν θα αποδεχθεί καταχρηστικούς όρους που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δυσμενή εργασιακή συνθήκη που επικρατεί στο κανάλι ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του και έως σήμερα.

Οι μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις, οι πολύ χαμηλές αμοιβές σε σημαντική μερίδα δημοσιογράφων και η καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τις αμοιβές σε αργίες και Κυριακές πρέπει να σταματήσουν.

Η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων, είναι σταθερά αντίθετη στον διαχωρισμό των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας και δεν αναγνωρίζει τους εργασιακούς όρους που υπέγραψε, κάτω από πιέσεις, μερίδα συναδέλφων.

Μετά από πολλά χρόνια η ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασής εργασίας στα κανάλια και δεν θα επιτρέψει σε καμία πλευρά να υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πηγή

Συμβολική παρέμβαση έξω από το πολιτικό γραφείο Κεραμέως ενάντια στον νέο νόμο και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση

 Συμβολική παρέμβαση με μπογιές, συνθήματα και φυλλάδια πραγματοποιήθηκε έξω από το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Το τελευταίο διάστημα ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια για την εκπαίδευση, παρά τις αντιδράσεις που συνάντησαν και τους/τις χιλιάδες φοιτητ(ρι)ές οι οποίοι στάθηκαν δυναμικά στον δρόμο εν καιρώ πανδημίας. Μέσω αυτών των νομοσχεδίων έρχονται αλλαγές στα προγραμμάτα σπουδών, εντατικοποίηση, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, εμπλοκή των σχολών μας σε ερευνητικά προγραμματά για μπάτσους και στρατό, ταξικοί αποκλεισμοί μέσω των νέων βάσεων εισαγωγής και της θέσπισης χρονικού ορίου φοίτησης. Παράλληλα, έρχεται η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ο νέος πειθαρχικός κώδικας που ποινικοποιεί κάθε πολιτική δράση μέσα στα πανεπιστήμια» αναφέρουν σε κείμενο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο αναρχικοί-αναρχικές φοιτητές-φοιτήτριες.


Με συνθήματα, μπογιές και φυλλάδια έξω από το πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως αναρχικοί-αναρχικές φοιτητές-φοιτήτριες πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση.

Σε κείμενο που ανήρτησαν στο Indymedia αναφέρουν ότι η παρέμβαση ήταν ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη και στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

«Ως αναρχικοί-αναρχικές γνωρίζουμε πως εκείνες οι απαντήσεις που μπορούν πραγματικά να καταργήσουν και να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση -και συνολικότερα τα σχέδια κράτους και κεφαλαίου- είναι η οργάνωση και η συλλογικοποίηση όλων μάς, η συμμετοχή μας σε μαζικές, δυναμικές πορείες, οι καταλήψεις και η δημιουργία κέντρων αντίστασης και αγώνα και οι μαζικές συγκρούσεις στον δρόμο. Ενάντια στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε, όπου καθημερινά παλεύουμε για την επιβίωση μας, καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, γνωρίζοντας πως οι νόμοι και τα διατάγματα τους καταργούνται μόνο στα οδοφράγματα» επισημαίνουν.

Ολόκληρο το κείμενο:

Το τελευταίο διάστημα ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια για την εκπαίδευση, παρά τις αντιδράσεις που συνάντησαν και τους/τις χιλιάδες φοιτητ(ρι)ές οι οποίοι στάθηκαν δυναμικά στον δρόμο εν καιρώ πανδημίας. Μέσω αυτών των νομοσχεδίων έρχονται αλλαγές στα προγραμμάτα σπουδών, εντατικοποίηση, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, εμπλοκή των σχολών μας σε ερευνητικά προγραμματά για μπάτσους και στρατό, ταξικοί αποκλεισμοί μέσω των νέων βάσεων εισαγωγής και της θέσπισης χρονικού ορίου φοίτησης. Παράλληλα, έρχεται η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ο νέος πειθαρχικός κώδικας που ποινικοποιεί κάθε πολιτική δράση μέσα στα πανεπιστήμια. Η συνέχεια της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την καταστολή των αντιστάσεων που χτίζονται μέσα στα πανεπιστήμια για να την μπλοκάρουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισαν να επισπεύσουν την είσοδο των μπάτσων στις σχολές στα μέσα του Απρίλη.

Εμείς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης που καλέστηκε την Πέμπτη 8/4, ως αναρχικοί-αναρχικές φοιτητ(ρι)ες προβήκαμε σε μια συμβολική παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως με συνθήματα, τρικάκια και μπογιές. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο στόχο για να καταδείξουμε πως η κάθε υπουργός παιδείας και τα νομοσχέδια που νομοθετεί στοχεύουν στο τσάκισμα των αντιστάσεων και ικανοποιούν τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, αλλά και για να υπενθυμίσουμε πως τέτοιες πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες από την φοιτητική κοινότητα. Θεωρούμε πως συμβολικές ενέργειες σαν αυτή -και άλλες πιο αναβαθμισμένες επιθέσεις- δεν είναι αντιπαραθετικές με τους μαζικούς αγώνες, αλλά αντίθετα είναι αναγκαίες για την προώθηση τους.

Ως αναρχικοί-αναρχικές γνωρίζουμε πως εκείνες οι απαντήσεις που μπορούν πραγματικά να καταργήσουν και να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση -και συνολικότερα τα σχέδια κράτους και κεφαλαίου- είναι η οργάνωση και η συλλογικοποίηση όλων μάς, η συμμετοχή μας σε μαζικές, δυναμικές πορείες, οι καταλήψεις και η δημιουργία κέντρων αντίστασης και αγώνα και οι μαζικές συγκρούσεις στον δρόμο. Ενάντια στην ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε, όπου καθημερινά παλεύουμε για την επιβίωση μας, καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, γνωρίζοντας πως οι νόμοι και τα διατάγματα τους καταργούνται μόνο στα οδοφράγματα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

αναρχικοί-αναρχικές φοιτητές-φοιτήτριες


Πηγή


«Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για θανατηφόρους εξοπλισμούς»: Κινητοποιήσεις για την αντιπολεμική ημέρα δράσης στις 17 Απρίλη

 Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.


Πληθαίνουν οι συμμετοχές στην αντιπολεμική διαδήλωση του Σαββάτου στην Αθήνα στις 17 Απρίλη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής, αντιιμπεριαλιστικής δράσης.  το αρχικό κάλεσμα των συλλογικοτήτων προστίθενται διαρκώς περισσότερες, ενώ αποφάσεις συμμετοχής λαμβάνουν και σωματεία, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι. Ήδη σχετική απόφαση έχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Φυλής, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, ο ΣΕΠΕ “Κώστας Σωτηρίου”, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα) και ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει και η συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ.
Στην πανελλαδική μέρα δράσης καλούν και εκατοντάδες στρατευμένοι, με συγκλονιστικά μηνύματα μέσα από τα στρατόπεδα. Ήδη φαντάροι από 110 και πλέον μονάδες καλούν στις αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές αντιμιλιταριστικές διαδηλώσεις στις 17 Απρίλη.
Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στις κινητοποιήσεις καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Aντιπολεμικές κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη καλούνται:
  • Αθήνα στις 12:00 από τα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη 12:00 στον Λευκό Πύργο
  • Πάτρα 12:00 στην πλατεία Γεωργίου
  • Χανιά 12:00 στην πλατεία δημοτικής αγοράς
  • Ηράκλειο 12:00 στα Λιοντάρια
  • Βόλος στις 12:00 στον Άγιο Νικόλαο
  • Γιάννενα στις 12:00 στην περιφέρεια
  • Μυτιλήνη στις 12:00 στην πλατεία Σαπφούς
  • Καρλόβασι Σάμου στις 12:00 στην κεντρική πλατεία
  • Αλεξανδρούπολη στις 12:00 στο Αναγνωστήριο
  • Αγρίνιο στις 12:00 εξόρμηση στο Εμβολιαστικό Κέντρο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ
Επίσης, στα Τρίκαλα θα υπάρξει παρέμβαση την Κυριακή 18 Απρίλη στις 12.00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Στην κινητοποίηση της Αθήνας καλούν τα εκπαιδευτικά σωματεία:
Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα)
ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
ΣΕΠΕ “Κ. Σωτηρίου”
Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Tο αρχικό κάλεσμα της σύσκεψης που κάλεσαν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων υποστηρίζουν μέχρι τώρα οι εξής συλλογικότητες:
Συντονισμός για Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (ΚΑΡ)
ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια
Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά
Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου
Ταξική Πτέρυγα (Πάτρα)
Φοιτητικά σχήματα
ΡΑΦ ΕΑΑΚ (ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ)
ΠΑΦ ΕΑΑΚ (Ιατρική ΕΚΠΑ)
ΑΝΕΠΑΦΟΙ ΕΑΑΚ (Νοσηλευτική ΕΚΠΑ)
Εντροπία ΕΑΑΚ (ΧΗΜ ΜΗΧ ΕΜΠ)
Αντίδοτο ΕΑΑΚ (Φαρμακευτική ΕΚΠΑ)
Αντινομία ΕΑΑΚ (Νομική ΕΚΠΑ)
Smass Media ΕΑΑΚ (ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ)
ΑΡΑΧΤΟ ΕΑΑΚ (Τοπογράφοι ΕΜΠ)
ΑΝΑΡΣΥΠ ΕΑΑΚ (Πληροφορική ΕΚΠΑ)
ΚΑΡΑΒΙ ΕΑΑΚ (Βιολογικό ΕΚΠΑ)
ΑΕΠ ΕΑΑΚ (Μαθηματικό ΕΚΠΑ)
Συσπείρωση για μια αριστερή παρέμβαση στο Οικονομικό – ΕΑΑΚ
Αριστερή Επέμβαση Ιατρικής- ΕΑΑΚ (Πάτρα)
ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ(Θεσ/νικη)
ΣΑΡΠ ΕΑΑΚ (Θεσ/νικη)
Επιτροπή Αγώνα ΕΑΑΚ (Θεσ/νικη)
Μαθητικές – νεολαιίστικες συλλογικότητες
Ανυπότακτος Μαθητής
Πρωτοβουλία Φοιτητών – Μαθητών Βόλου
Συλλογικότητες γειτονιάς
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας
Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Εργατική Λέσχη Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου
Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδημία Πλάτωνος
Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης
Αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις δήμων
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
Ανυπότακτη Καισαριανή
Ανυπότακτη πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Αριστερή Κίνηση Ιλίου
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα
Εκτός Πλάνου-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας
ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης Υμηττού
Μαχόμενη Ηλιούπολη
Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Στηρίζουν επίσης οι πολιτικές οργανώσεις:
ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση
Πολιτική Οργάνωση “Κόκκινο Νήμα”
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Παράλληλα, με κοινό κάλεσμα και πρωτοβουλία κοινής δράσης, καλούν σε αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις στις 17 Απρίλη πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων το ΝΑΡ και η νΚΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ και η Ταξική Αντεπίθεση (οι δύο τελευταίες στη Θεσσαλονίκη).
Στην κινητοποίηση στα Προπύλαια καλούν επίσης η ΑΔΚ, η ΟΡΜΑ και άλλες συλλογικότητες.



Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ