Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες με πολλά πύρινα μέτωπα να μαίνονται στην επικράτεια

 Σημαντική κλιμάκωση των πύρινων μετώπων στη χώρα υπήρξε μετά το μεσημέρι της Τρίτης, με πολυάριθμες πυρκαγιές να μαίνονται μέχρι και το βράδυ σε πολλές περιοχές. Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Άνω Βαρυμπόμπη κατέκαψε μεγάλη δασική έκταση, σπίτια και επιχειρήσεις, φτάνοντας μέχρι την πλατεία, με τμήματα της Εθνικής Οδού να κλείνουν και οικισμούς να εκκενώνονται. Την ίδια ώρα φωτιές ξέσπασαν σε Ανατολική Μάνη, Καλάβρυτα, Κω και Εύβοια, ενώ αναζωπυρώθηκαν οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Μεσσηνία.


Ανεξέλεγκτη μαίνεται ακόμη η φωτιά στην Βαρυμπόμπη με τη φωτιά να έχει περάσει από την πλατεία της πόλης κοντά στα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου μέσα σε δασική έκταση, με τμήματα της Εθνικής Οδού να κλείνουν και οικισμούς, καθώς και παιδικές κατασκηνώσεις να εκκενώνονται. Η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, το δεύτερο μέτωπο προς τον Ιππικό Όμιλο και το τρίτο και σοβαρότερο προς την Εθνικό Οδό.

Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής εκτίμηση για τον ακριβή αριθμό.

Επτά άτομα, όλοι μόνο με αναπνευστικά προβλήματα, έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ότι μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων, ενώ ακόμη τα κέντρα επιχειρήσεων Πυροσβεστικής και Αστυνομίας δέχονται κλήσεις από την περιοχή.

Λίμνη Ευβοίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας με τον δήμαρχο Μαντουδίου, Τσαπουρνιώτη Γιώργο, να κάνει λόγο για πύρινο μέτωπο που φτάνει τα 10 χιλιόμετρα μιλώντας στο documentonews.gr. Ο ίδιος ανέφερε πως «έχουν έρθει δύο αεροπλάνα ψεκαστικά, το μέτωπο είναι δέκα χιλιόμετρα και εκτείνεται μέχρι τις Ροβιές». Κατά τον δήμαρχο, έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά, ωστόσο είναι άγνωστο πόσος κόσμος βρίσκεται στην περιοχή, αφού αρκετά σπίτια είναι παραθεριστικά και δεν γνωρίζουν πόσοι έχουν βρεθεί εκεί σήμερα για διακοπές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα και επιχειρούν 62 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 3 Α/Φ. Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου.

Την κήρυξη της περιοχής της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χρειάζεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πολλαπλά και διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς, ήδη εκκενώθηκαν προληπτικά και με ασφάλεια τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας ‘Αννας.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Φ. Σπανός, ο οποίος δήλωσε πως «Δίπλα στην Πυροσβεστική δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, όμως, έχει ήδη συντελεστεί άλλη μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά αποτεφρώνει ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος. Αυτές τις ώρες δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον».

Κως

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δύσβατη δασική έκταση στο νησί της Κω, στην περιοχή Ασκληπιείο και Μαρμαρωτό το μεσημέρι της Τρίτης, όπου μόνο εναέριες δυνάμεις μπορούν να επιχειρήσουν, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Εκτός από τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν, στην περιοχή εστάλη επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, καθώς και μηχάνημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς, καθώς υπήρχε έντονη ανησυχία για επέκτασή της και προς το κοντινό δάσος του Ασκληπιείου.

Στην περιοχή έσπευσαν και ιδιωτικά μηχανήματα για να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια. Νωρίτερα δόθηκε εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά» ενώ στη συνέχεια εκκενώθηκε και ο οικισμός Πλατάνι.

Καλάβρυτα

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή της Aχαΐας, κοντά στην περιοχή Αγράμπελα των Καλαβρύτων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 26 άνδρες και 13 οχήματα, από την από Καλάβρυτα και Πάτρα, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Μάνη

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι και σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Στο σημείο, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 55 άντρες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, εθελοντές πυροσβέστες και οχήματα ΟΤΑ.

Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση των οικισμών Καστανιά, Άγιος Νικόλαος, Σελεγούδι και Κόκκινα Λουριά μετά το ξέσπασμα φωτιάς που ξεκίνησε σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο από την Παναγιά τη Γιάτρισσα, στην Καστανιά, όπου ανακοινώθηκε ότι σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σπάρτη

Για φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 17:30 στην περιοχή της Μαγούλας του Δήμου Σπάρτης, κοντά στον παράδρομο που οδηγεί στη διασταύρωση Καραβά – Νοσοκομείου Σπάρτης έκανε λόγο ο τοπικός Τύπος, διευκρινίζοντας ότι τρία οχήματα και πολίτες επιχείρησαν αρχικά για τον περιορισμό της.

Μεσσηνία

Καμένα σπίτια καταγράφονται στην περιοχή Βασιλίτσι Κορώνης στη Μεσσηνία, όπου εκκενώθηκαν οι κοινότητες   κοινότητες Άγιος Γεώργιος και Λιβαδάκια, ενώ υπάρχει και δεύτερο πύρινο μέτωπο, καθώς καίγεται το δρυοδάσος στο Βλαχόπουλο της περιοχής.

Αναφερόμενοι στην αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στο Βασιλίτσι σε δηλώσεις τους στην κρατική τηλεόραση, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, και ο πρόεδρος του Βασιλιτσίου, Νίκος Τομαροπανάγος, έκαναν λόγο για εμπρησμό για την φωτιά στο Βασιλίτσι.  Όπως πρόσθεσαν «επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα, αλλά στην Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος».

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί. Σχετικά με την συγκεκριμένη φωτιά, ο Σ. Αναστασόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι».

Ρόδος

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, με την μάχη για την αντιμετώπισή τους να συνεχίζεται μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται και σήμερα στην περιοχή του Κερωνιάτη στα Μαριτσά, όπου παρά τις επίπονες προσπάθειες και τις απανωτές ρίψεις νερού που πραγματοποιήθηκαν, οι εστίες φωτιάς, δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν, λόγω κυρίως του δύσβατου χαρακτήρα της περιοχής.

Στα Μαριτσά, αλλά και σε όλο το μέτωπο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πύρινο μέτωπο κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου με τους πρώτους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για καταστροφή 10.000 στρεμμάτων δασικής και γεωργικής έκτασης.





Πηγή

«Οι πολύ δύσκολες συνθήκες δεν μας βρήκαν απροετοίμαστους» ο απολογισμός Χρυσοχοΐδη – Χαρδαλιά

 Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να υποστηρίζει πως το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα και των πυρκαγιών στη χώρα λειτούργησε υποδειγματικά, και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρεται σε στις «έκτακτες συνθήκες» και σε έντονους ανέμους πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτών το βράδυ της Τρίτης, για τις πυρκαγιές που κατακαίνε σε αρκετά σημεία της χώρας, με επιτομή την καταστροφική που συνεχίζει να καίει στην Βαρυμπόμπη.


«Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δε μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στη κλιματική αλλαγή, λειτούργησαν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες» δήλωσε από πλευράς του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση που έλαβε χώρα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, εκεί όπου νωρίτερα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε, πριν επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ υποστήριξε πως «πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας λεπτομέρειες για τα πύρινα μέτωπα που έκαψαν και καίνε στην επικράτεια.

«Η μέρα είναι δύσκολη για όλη τη χώρα εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών. 81 πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα. Η βασικότερη ήταν στη Βαρυμπόμπη. Στη περιοχή επικράτησαν συνθήκες με 45 βαθμούς κελσίου και υγρασία κάτω από το 10% λόγω του καύσωνα. Ο άνεμος είχε ριπές που έφτασαν στα 6 μποφόρ με τεράστια θερμικά φορτία» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «Έχουμε επέμβει σε 315 περιπτώσεις για απομάκρυνση κατοίκων. 520 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης. Συνδράμουν 305 αστυνομικοί με 80 οχήματα».

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμα πως εστάλησαν έξι γραπτά μηνύματα από το 112, σημειώνοντας πως «οι ώρες είναι κρίσιμες. Η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», και θέτοντας ως «απόλυτη προτεραιότητα να διαφυλάξουμε τις ανθρώπινες ζωές. Όλες μας οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Ο Ν. Χαρδαλιάς κάλεσε όσους πολίτες δεν μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους να τηλεφωνούν στο 1135, ανακοινώνοντας πως «έχουμε εξασφαλίσει δεκάδες δωμάτια σε συνεργασία με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο».

Παρακολουθήστε τη ζωντανή κάλυψη του TPP:





Πηγή

#LIVE: Ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη – Πυρκαγιές σαρώνουν αρκετές περιοχές της χώρας

 Σε ένα μεγάλο και επικίνδυνο μέτωπο εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Άνω Βαρυμπόμπη, κοντά στα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου μέσα σε δασική έκταση, με τμήματα της Εθνικής Οδού να κλείνουν και οικισμούς να εκκενώνονται. Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στην Κορώνη Μεσσηνίας με επίκεντρο το Βασιλίτσι, το οποίο εκκενώθηκε καθώς απειλούνται σπίτια. Υπό την απειλή της φωτιάς βρίσκονται και χωριά στην Κω, όπου το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική και δασική έκταση.



Παρακολουθήστε τη ζωντανή κάλυψη του ThePressProject

Επιχείρηση θυματοποίησης από τον γυναικοκτόνο της Δάφνης

 Να ανασκευάσει τα όσα ανέφερε αρχικά στις αστυνομικές αρχές, όταν παραδόθηκε ομολογώντας την δολοφονία της συζύγου του, επιχείρησε ο γυναικοκτόνος της Δάφνης την Τρίτη, κατά την απολογία στον ανακριτή, υποστηρίζοντας πλέον πως της δολοφονίας προηγήθηκε καβγάς, και δηλώνοντάς ο ίδιος θύμα, καθώς υποστήριξε πως ανακάλυψε πως τον απατούσε και θόλωσε.


Με το 8σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 40χρονος συζυγοκτόνος της Δάφνης επέρριψε ευθύνες και στη σύζυγό του, επικαλούμενος ότι τον απατούσε, και έτσι θόλωσε το μυαλό του. Ο 40χρονος, μετά το πέρας της σημερινής απολογίας του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ειδικότερα, ο συζυγοκτόνος, με το απολογητικό του υπόμνημα επιβεβαίωσε όσα ανέφερε κατά την προανακριτική του απολογία, και στην συνέχεια αρνήθηκε ότι είναι ζηλόφθονας και ότι υπήρξε δράστης ενδοοικογενειακής βίας, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι οι καταθέσεις των γειτόνων του επί του θέματος αυτού, είναι αντιφατικές.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει πως «Θέλω να τονίσω πως είμαι συντετριμμένος, ‘διαλυμένος’ ψυχικά και μετανιωμένος γι’ αυτό που έπραξα, από το επόμενο κιόλας δευτερόλεπτο, δι’ ον λόγο και εμφανίστηκα στο κατά τόπον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπου εξιστόρησα με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. Απολογούμαι, όχι μόνο στην υμέτερη αρχή Σας, αλλά κυρίως στους γονείς της συζύγου μου και κυρίως το μοναχοπαίδι μας» επισημαίνεται στο υπόμνημα.

Σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι ενήργησε εν βρασμό, ανέφερε στον ανακριτή ότι δεν σκεφτόταν λογικά: «Δεν έπρεπε να ενεργήσω έτσι. Δεν ήξερα τι έκανα, θόλωσα! Άκουγα τις καταγραφές όπου αποτυπώνονται οι εξωσυζυγικές ερωτικές πράξεις της συζύγου μου, όχι απλώς στην κατοικία μας, αλλά στο δωμάτιο του παιδιού μας και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω, χωρίς να μπορώ, τι είχε συμβεί. Το άκουγα και αισθανόμουν μια ζάλη, ότι είχα αρχίσει να τρελαίνομαι, χωρίς να μπορώ να το περιγράψω ακριβώς με λόγια».

Παράλληλα, επιχείρησε να επιρρίψει και ευθύνες στην σύζυγό του, υποστηρίζοντας ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, προσκομίζοντας στον ανακριτή ένα stick USB με συνομιλίες της συζύγου του με τρίτο πρόσωπο, στις οποίες – σύμφωνα με εκείνον – αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του περί ερωτικών σχέσεων της γυναίκας του.

«Με τη σύζυγό μου διαπληκτίστηκαμε πριν την σκοτώσω και δεν την σκότωσα αιφνίδια στον ύπνο. Αυτό προκύπτει, τόσο από την ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν, όσο και από τα ρούχα που φορούσε, αλλά και από το γεγονός ότι μου επιτέθηκε στην μύτη και στην αριστερή πλευρά του σώματος μου, όταν με χτύπησε και με γρατζούνισε. Τούτο προκύπτει, τόσο από την εμφάνιση μου ενώπιον σας, όσο και από σχετικές φωτογραφίες που προσκομίζω» ανέφερε ο ίδιος.

Από την προανάκριση, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι πριν από ενάμιση περίπου μήνα η συμπεριφορά της συζύγου του άλλαξε και του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Ο ίδιος, υποστήριξε πως σταδιακά κατάλαβε πως υπήρχε μία διαφορά στη συμπεριφορά της 31χρονης, η οποία μιλούσε συνεχώς στο κινητό της και σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα για το οποίο τσακωνόντουσαν συνεχώς, αναφέροντας:

«Την 11η Ιουλίου 2021 μαλώσαμε πολύ άσχημα. Εγώ μόλις είχα γυρίσει από το δουλειά με το παιδί και όταν μπήκα στο σπίτι εκείνη ήταν στο υπνοδωμάτιο του παιδιού με κλειδωμένη πόρτα. Τη ρώτησα για ποιο λόγο το κάνει αυτό και εκείνη μου αποκρίθηκε ‘ό,τι θέλω θα κάνω, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν’. Κατά τον διαπληκτισμό, αυτή μου φώναξε ‘είσαι άχρηστος, δεν είσαι άντρας, είσαι γυναικούλα, κρύβεσαι πίσω από τον μπαμπά και τη μαμά’ ενώ κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος μου. Εγώ την έσπρωξα προς του εσωτερικό του δωματίου και έπεσε στο πάτωμα. Εκνευρίστηκε, σηκώθηκε και στο διάδρομο με χτύπησε στο πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια έπραξα και εγώ» φέρεται να ανέφερε.

Χρειάστηκε να παρέμβει ο γιος τους, όπως λέει, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο κατά τον κατηγορούμενο, μετά από πέντε μέρες εκείνη του επιτέθηκε ξανά. Στη συνέχεια, ο ίδιος, με συμβουλή ιδιωτικού ντετέκτιβ, τοποθέτησε μηχάνημα καταγραφής φωνής στο δωμάτιο του παιδιού του, ώστε να παρακολουθεί τις συζητήσεις που έκανε η γυναίκα του όταν εκείνος έλειπε. Από τις συνομιλίες, σύμφωνα με το υπόμνημα, κατάλαβε ότι η γυναίκα του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, καθώς και ότι εκείνη δαπανούσε χρήματα για να αγοράζει δώρα για τον φίλο της.

Σύμφωνα πάντα με την απολογία του «μου γύρισε το μυαλό με αυτά που είχα ακούσει. Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι, μεγάλο, καφέ και πήγα προς το δωμάτιο του γιου μας. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, καθώς άκουσα τη συμβουλή του πεθερού μου, και 15 μέρες πριν είχα αφαιρέσει τα κλειδιά από την πόρτα της για να μην κλειδώνεται μέσα. Όταν πήρα το μαχαίρι με το δεξί χέρι μπήκα στο δωμάτιο της, εκείνη κοιμόταν ανάσκελα και απευθείας όρμηξα πάνω της, ξάπλωσα πάνω της και την κάρφωσα με τη μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό. Εκείνη τότε ξύπνησε άρχισε να φωνάζει ‘πεθαίνω’, με το αριστερό χέρι της έκλεισα το στόμα. Έτσι όπως είχα το χέρι μου στο στόμα, ο αριστερός μου αντίχειρας μπήκε στο στόμα της και εκείνη με δάγκωσε».

«Τότε τράβηξα προς τα έξω το μαχαίρι και την κάρφωσα άλλη μία φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ξανά έβγαλα το μαχαίρι, το άφησα αριστερά από το κεφάλι της και με τα δύο μου χέρια της έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Μετά από περίπου 1 λεπτό εκείνη σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει. Σηκώθηκα, πήγα στο μπάνιο γιατί ήμουν γεμάτος αίματα. Φορούσα μια κοντομάνικη μπλούζα με ρίγες, την έβγαλα και την πέταξα στο καλάθι με τα άπλυτα. Ξέπλυνα στο νιπτήρα τα χέρια μου και το πρόσωπο, φόρεσα τα ρούχα που φοράω τώρα και έκλεισα την πόρτα του δωματίου» φέρεται ακόμα να περιέγραψε στον ανακριτή.



Πηγή

Αμερικάνικη οδηγία «Αποφεύγετε το ταξίδι» στην Ελλάδα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων

 Δίπλα σε χώρες όπως η Λιβύη, η Ανδόρα, το Ιράν, ο Άγιος Βαρθολομαίος, το Λεσότο και η Μαρτινίκα φιγουράρει πλέον και η Ελλάδα στη λίστα του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), για τις χώρες που θα πρέπει να αποφεύγουν οι Αμερικανοί πολίτες να επισκέπτονται, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, κατατάσσοντάς τες στο «Επίπεδο 4: Αποφεύγετε το ταξίδι».


Μία ακόμα απόδειξη πως η υγειονομική κατάσταση της χώρας χειροτερεύει ήρθε την Τρίτη από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), καθώς όπως ανακοινώθηκε, στη λίστα «Επίπεδο 4: Αποφύγετε το ταξίδι» εντάχθηκε και η Ελλάδα, ως προορισμός με «πολύ υψηλό» ρίσκο κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CDC, η οδηγία αυτή σημαίνει πως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στους προορισμούς αυτούς, και σε κάθε περίπτωση, εάν βρεθούν εκεί θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον Covid 19. Ωστόσο, οι διεθνείς ταξιδιώτες εκτίθενται σε επιπλέον κινδύνους, και ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο ρίσκο να κολλήσουν και να μεταδώσουν κάποια από τις μεταλλάξεις του Covid 19» αναφέρεται στην οδηγία.

Όπως αναφέρεται το CNN, προορισμοί που βρίσκονται στο επίπεδο «πολύ υψηλού ρίσκου» καταγράφουν περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες, όπως προβλέπουν τα κριτήρια του CDC.

Η λίστα των 16 προορισμών τους οποίους αφορά η οδηγία, εκτός της Ελλάδας, περιλαμβάνει ακόμα την Ανδρόρα, τα Κουρακάο, το Γιβραλτέρ, τη Γουαδελούπη, το Ιράν, την Ιρλανδία, τη Νήσο του Μαν, το Καζακστάν, το Λεσόθο, τη Λιβύη, τη Μάλτα, τη Μαρτινίκα, τον Άγιο Βαρθολομαίο, και τις Παρθένες Νήσους.

Υπενθυμίζεται πως οι απευθείας πτήσεις από Ελλάδα και Ιρλανδία για ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί από τον Ιανουάριο του 2021, με τον Λευκό Οίκο να ξεκαθαρίζει πρόσφατα πως οι περιορισμοί θα παραμείνουν, υπό τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα.

«Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο “Επίπεδο 4”. Στο επίπεδο δηλαδή, των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η τομεράρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, παραθέτοντας σειρά ερωτημάτων προς την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

«Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού; Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.





Πηγή

Προειδοποιήσεις για διακοπή ρεύματος και διαψεύσεις ΑΔΜΗΕ ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του

 Προειδοποιήσεις για διακοπή ρεύματος και έκτακτη σύσκεψη του υπ. Ενέργειας. Διαψεύδονται από τον ΑΔΜΗΕ πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.


Διαψεύδονται από τον ΑΔΜΗΕ πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, δεν σημειώθηκαν εκρήξεις σε Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης ή Υποσταθμούς ενώ οι θόρυβοι που ακούστηκαν από τις εγκαταστάσεις οφείλονται σε χειρισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό κάθε φορά που ένα κύκλωμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε επιπλέον ότι λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.




Πηγή

ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ο ιεροψάλτης: "Είναι ντάγκλα στην ΜΕΘ ο άλλος που έκανε το μπόλι"



 

Εισηγήτρια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις η Γκαγκάκη μετά τη διακωμώδησή τους σε πανελλήνια μετάδοση

 Ως την κατάλληλη εισηγήτρια για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, την ρατσιστική βία και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας φαίνεται πως έκρινε την Κατερίνα Γκαγκάκη ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοώντας το πρόσφατο ιστορικό της διακωμώδησης σεξουαλικής κακοποίησης φοιτήτριας σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε. Για «απροκάλυπτο πλυντήριο σεξισμού» κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», που αποκάλυψε τις παραπάνω κινήσεις του Κώστα Μπακογιάννη, εν μέσω αύξησης των γυναικοκτονιών. 


Την προκλητική απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη να αναθέσει στην Κατερίνα Γκαγκάκη εισήγηση σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση, τη ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων καταγγέλλει με ανάρτηση του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Κωνσταντίνου, τονίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος  «κανονικοποιεί απαράδεκτες σεξιστικές πολιτικές προσβάλλοντας το κίνημα που ξεδιπλώνεται καταγγέλλοντας την καταπίεση, τους βιασμούς, τις δολοφονίες των γυναικών» και κάνει λόγο για «απροκάλυπτο πλυντήριο του σεξισμού».

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 η Κ. Γκαγκάκη, αφού γελοιοποίησε σε πανελλήνια μετάδοση περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη φοιτήτρια ΑΠΘ, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις». Ωστόσο η παραίτησή της από τα αξιώματα στον Δήμο Αθηναίων διήρκεσε μόλις εννέα μήνες και στη συνέχεια με απόφαση του Κ. Μπακογιάννη ορίστηκε ως «αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας» του Δήμου.

«Φάνηκε ότι ήταν υποκριτική η παραίτηση της απο το θέση του προέδρου της Τεχνόπολις όταν σε εκπομπή του Λιάγκα διακωμώδησε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Φάινεται ότι τα τζάκια της άρχουσας τάξης ο σεξισμός έχει την τιμητική του, όπως και στα κυβερνητικά κλιμάκια όπου οι Λιγνάδηδες δρούσαν με κάλυψη» προσθέτει ο Π. Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και αποχώρησε.





Πηγή

Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Κω

 Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Μαρμαρωτό της Κω, η οποία κρίθηκε στη συνέχεια ως ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις της Κω και της Ρόδου για τον περιορισμό της προκειμένου να μην κινδυνεύσουν κατοικίες και κοντινή δασική έκταση.


Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Μαρμαρωτό της Κω και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Ροδιακή», κρίνεται πλέον ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, εκτός από τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής που έχουν σπεύσει, στην περιοχή αποστέλλεται επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, καθώς και μηχανήμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να συνδράμουν στην κατάσβαση της φωτιάς, αφού εκφράζονται πλέον φόβοι για επέκτασή της και προς το κοντινό δάσος του Ασκληπιείου.




Πηγή

«Δε φτάνει να πενθούμε και να οργιζόμαστε. Οφείλουμε να δράσουμε» το σχόλιο Τσίπρα για τις γυναικοκτονίες

 Την ανάγκη για την περαιτέρω στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και για την αναγνώριση της «αμείλικτης πραγματικότητας των γυναικοκτονιών και των αιτιών τους» υπογράμμισε με δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα από τη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στη Λάρισα, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ακόμα πως «η μη αναγνώρισή τους από την Πολιτεία συνιστά αιτία διαιώνισης των φαινομένων έμφυλης βίας».


Παρέμβαση για την πληθώρα υποθέσεων γυναικοκτονιών πραγματοποίησε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας αναγνώριση των γυναικοκτονιών και των αιτιών τους, και τονίζοντας πως «η μη αναγνώρισή τους από την Πολιτεία συνιστά αιτία διαιώνισης των φαινομένων έμφυλης βίας».

«Δε φτάνει να πενθούμε για τις γυναικοκτονίες, οφείλουμε να δράσουμε» υπογραμμίζει ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ακόμα πως «οι γυναικοκτονίες, όπως δείχνουν οι τραγικές εξελίξεις, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά το δραματικό αποτέλεσμα συστηματικής ενδοοικογενειακής βίας. Και η ενδοοικογενειακή βία, ως γνωστόν, διώκεται αυτεπάγγελτα. Όταν όμως καταγγέλλεται και όταν η αστυνομία επιτελεί το ρόλο της».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα:

«Οργή και πένθος για άλλη μια γυναικοκτονία, αυτή τη φορά μιας μητέρας τριών παιδιών στη Λάρισα.

Είμαι βαθιά προβληματισμένος και ανήσυχος.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία μας;

Ποια αγριότητα οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων;

Ποιο κλίμα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ευνοεί την έξαρση αυτών των εγκλημάτων;

Ποια η επίδραση της «κανονικότητας» των διαχωρισμών με βάση το φύλο και τη φυλή, το σεξισμό, την υποτίμηση της γυναίκας, που τείνει να επιβληθεί από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της πολιτικής και της εξουσίας;

Και κυρίως, όμως, τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία, ως πολιτεία και ως πολίτες για να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη φρίκη;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δε φτάνει να πενθούμε και να οργιζόμαστε. Οφείλουμε να δράσουμε.

Πρώτα από όλα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την αμείλικτη πραγματικότητα των γυναικοκτονιών και των αιτίων τους. Η μη αναγνώρισή τους από την Πολιτεία συνιστά αιτία διαιώνισης των φαινομένων έμφυλης βίας.

Και η Πολιτεία οφείλει να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας που συστήσαμε στην ΕΛ.ΑΣ.

Να τα στελεχώσει με εξειδικευμένους επιστήμονες και προσωπικό, για να γίνουν πραγματική σανίδα σωτηρίας. Και να επιτελέσει η ΕΛ.ΑΣ τον κοινωνικό της ρόλο, προλαμβάνοντας και όχι μόνο καταστέλλοντας.

Γιατί οι γυναικοκτονίες, όπως δείχνουν οι τραγικές εξελίξεις, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά το δραματικό αποτέλεσμα συστηματικής ενδοοικογενειακής βίας. Και η ενδοοικογενειακή βία, ως γνωστόν, διώκεται αυτεπάγγελτα. Όταν όμως καταγγέλλεται και όταν η αστυνομία επιτελεί το ρόλο της».





Πηγή

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

 Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Άσχημη η κατάσταση στην ηλεκτροδότηση λόγω της φωτιάς. Προειδοποίηση μέσω «112» στους κατοίκους Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε κοντινές οδούς.


Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Αυτή την ώρα σημειώνονται πολλαπλές αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, έγιναν αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν. Από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή ή κάποια βιομηχανική εγκατάσταση.

Eπιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τη συνδρομή εθελοντών, όπως και συνολικά 35 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών – Αγίου Στεφάνου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου να κλείσουν τα παράθυρα και να είναι σε ετοιμότητα.




Πηγή

Εξώδικο Κ. Πλεύρη με πλήθος σεξιστικών αναφορών κατά της δημοσιογράφου, Αναστασίας Γιάμαλη

 Εξώδικο με ιδιαίτερα σεξιστικές αναφορές απέστειλε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προς τη δημοσιογράφο του KONTRA Channel, Αναστασία Γιάμαλη, σχετικά με αναφορές στο δελτίο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως ενημερώνει η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο εξώδικο του Κ. Πλεύρη υπάρχουν αναφορές ότι παρακολουθεί την εκπομπή της δημοσιογράφου επειδή έχει «ωραίαν εμφάνισιν» και όχι «διότι έχουν αξίαν», με την ίδια να απαντάει με εξώδικο, καλώντας τον Κ. Πλεύρη «να προστατέψει την υψηλή αισθητική του, σταματώντας να βλέπει την εκπομπή».


Εξώδικο με ιδιαίτερα σεξιστικές αναφορές απέστειλε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προς τη δημοσιογράφο του KONTRA Channel, Αναστασία Γιάμαλη, σχετικά με αναφορές στο δελτίο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως ενημερώνει η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο εξώδικο του Κ. Πλεύρη υπάρχουν αναφορές ότι παρακολουθεί την εκπομπή της δημοσιογράφου επειδή έχει «ωραίαν εμφάνισιν» και όχι «διότι έχουν αξίαν», ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι «ακολουθείτε την τακτικήν της μονομερούς εκφοράς απόψεων, διότι δεν καλείτε όσους έχουν αντίθετον γνώμην. Οι συνομιληταί σας όλοι των έχουν τα ίδια φρονήματα, επομένως δεν γίνεται διάλογος, αφού απουσιάζει ο αντίλογος. Συνεπώς μεροληπτείτε πράγμα που δεν είναι ορθόν, αλλά είναι δημοκρατικόν».

Μάλιστα, υποστηρίζει ο Κ. Πλεύρης ότι «η ωραιότης σας επικαλύπτει τα προαναφερθέντα ελαττώματά σας και σας προσήκει το αρχαιοελληνικόν “έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη”».

Η δημοσιογράφος -σύμφωνα με το έγγραφο της ανάρτησης της- απάντησε με εξώδικο, τονίζοντας ότι «δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας».

Στο εξώδικο της δημοσιογράφου, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με μεγάλη μου έκπληξη έλαβα την από 22.07.2021 Εξώδικη Κλήση σας η οποία είχε ως βασικό αίτημα της να εξαναγκαστώ να σας προσκαλέσω στην εκπομπή την οποία παρουσιάζω στον τηλεοπτικό σταθμο KONTRA προκειμένου να αποκαταστήσετε δήθεν την αλήθεια…Ως καλώς γνωρίζετε όλες οι αναφορές στις οποίες προέβην την 21.07.2021 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του κ. Αντετοκουνμπο από πολιτικά πρόσωπα ήταν απολύτως ακριβείς».

Δηλώνετε δε οτι την εκπομπή μου την παρακολουθείτε όχι διότι έχω αξία, αλλά διότι έχω ωραία εμφάνιση. Εξάλλου κατά την άποψη σας αγνοώ παντελώς έννοιες όπως ρατσιμός, ιθαγένεια, υπηκοότητα, κιναιδισμός, παναριστερισμός, και θα επιθυμούσατε να μου αναπτύξετε διεξοδικά τις δικές σας ορθέ θέσεις, εφόσον “μου επιτρέψουν” {ποιοι άραγε;} να σας προσκαλέσω στην εκπομπή που παρουσιάζω. Ωστόσο οι δικές σας θέσεις είναι γνωστές και έχουν κριθεί».

«Σας δηλώνω ότι δεν απειλούμαι, εκβιάζομαι από εξώδικες κλήσεις, προκειμένου να προσκαλώ “προσωπικότητες” στην εκπομπή που παρουσιάζω.

Σας καλώ όπως απόσχετε στο μέλλον από την παρακολούθηση της εν λόγω εκπομπής, ούτως ώστε εφεξής να προστατέψετε την υψηλή αισθητική σας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι».




Πηγή

Υποσχέσεις για ενισχύσεις και απαλλαγές στους πυρόπληκτους της Αχαΐας από τον Πέτσα

 Μέτρα «ανακούφισης» για όσους επλήγησαν από τις πρόσφατές πυρκαγιές στην Αχαΐα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υποσχόμενος 600 ευρώ για τις «πρώτες ανάγκες διαβίωσης», που μπορούν να φτάσουν έως και τα 6.000 ευρώ για «αποκατάσταση οικοσκευών, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Ακόμα, αναφέρθηκε σε «απαλλαγή» από τον ΕΝΦΙΑ για πληγέντες, και πάλι ελλιπώς, σημειώνοντας πως θα ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών, «εάν καταστεί εφικτό».


Στην Πάτρα βρέθηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, για να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες φωτιές στην Αχαΐα, παρότι τις προηγούμενες ημέρες επιχειρήθηκε να μειωθεί ο επικοινωνιακός αντίκτυπος από τις ζημιές για την κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «το κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην Αχαΐα, κατόπιν συνεννόησης και εντολής του πρωθυπουργού, προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την ανακούφιση των πληγέντων, είτε είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις είτε αγρότες».

«Όσον αφορά το υπουργείο Εσωτερικών», συνέχισε, «σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχωρούμε στην καταγραφή των αναγκών κοινωνικής προστασίας». «Αυτές», όπως ανακοίνωσε, «περιλαμβάνουν την χορήγηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης, μέχρι 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευής των πληγέντων και ακολούθως θα γίνουν οι καταγραφές από τα συνεργεία για τα θέματα της στεγαστικής συνδρομής».

Κληθείς να δώσει απαντήσεις για το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες, ο Στ. Πέτσας υποστήριξε πως «θα ξεκινήσουν άμεσα», ρίχνοντας όμως το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκαθαρίζοντας πως «σε συνεννόηση που είχαμε με τους δημάρχους, έχουν ήδη ξεκινήσει τα συνεργεία των τριμελών επιτροπών που προβλέπεται να καταγραφούν τις ζημιές». Επίσης, όπως πρόσθεσε, «για το καλύτερο συντονισμό όσον αφορά τα θέματα των απαλλαγών από ΕΝΦΙΑ, ζητήθηκε να καταγράφονται μαζί με τις κατοικίες και τα στοιχεία των ανθρώπων που δηλώνουν τις ζημιές τους, ώστε να ληφθεί αυτό υπ΄ όψιν από το υπουργείο Οικονομικών πριν από την αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ, αν αυτό καταστεί δυνατό».

«Άρα», συνέχισε, «θα έχουμε έναν συντονισμό με τους δήμους και την περιφέρεια, ώστε αν προλάβουμε, πριν από την έκδοση των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ, αυτά να μην αποσταλούν ή αν αποσταλούν να γίνει η πρόβλεψη, προκειμένου να μην καταβληθεί ο αναλογούν ΕΝΦΙΑ για εκεί που υπάρχει ζημιά».

Σημειώνεται πως σε άλλη ερώτηση, για την ενίσχυση των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Στ. Πέτσας ανέφερε ότι «όποιος έχει δει την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, θα καταλάβει ότι δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην πολιτική προστασία». Όπως σημείωσε, «όλη η προσπάθεια που γίνεται και σε κεντρικό επίπεδο με την αναβάθμιση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τοπικό επίπεδο, με το συντονισμό των αναγκών που υπάρχουν σε πολιτική προστασία και σε επίπεδο δήμων και σε επίπεδο περιφέρειας, έχει πολύ μεγάλη απόσταση από αυτό που ξέραμε στο παρελθόν».

«Όσον αφορά στον εξοπλισμό», συνέχισε, «δουλεύουμε συνεχώς για αυτό και κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τα απαραίτητα μηχανήματα έργου, ενώ ό,τι έχει να κάνει με το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει επόμενο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «υπάρχει μία πολύ μεγαλύτερη διαδικασία προμήθειας εξοπλισμού από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα προχωρήσει και αυτή επόμενο χρονικό διάστημα». «Πράγματα που δεν έγιναν για δεκαετίες γίνονται τώρα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.




Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ