Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, με την πλειονότητα να βρίσκεται στην περιοχή της Αψίδας του Θριάμβου και στην Πλας ντ’ Ιταλί, όπου σημειώθηκαν οι πρώτες συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές που βρίσκονταν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι και στους δρόμους γύρω από την Πλας ντε λα Κονκόρντ.

Περίπου 7.200 άνδρες της αστυνομίας και της γαλλικής χωροφυλακής εκτιμάται ότι έχουν αναπτυχθεί σε όλη την γαλλική πρωτεύουσα για να επιβάλουν την απαγόρευση της διαδήλωσης.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής στις εισόδους της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν κατασκηνώσει αυτοκίνητα, τροχόσπιτα και φορτηγά που προέρχονταν από τη Νίκαια, το Στρασβούργο, το Βιμί (Πα-ντε Καλέ), το Σατομπούργκ (Ιλ-ντε-Βιλέν) και το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης περίπου 3.000 οχήματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, εμπόδισε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να πάνε στο Παρίσι, ενώ είχε επιδώσει και σχεδόν 300 κλήσεις σε οδηγούς έως το μεσημέρι. Επίσης, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 14 διαδηλωτών στο νότιο Παρίσι, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του σφεντόνες, σφυριά, μαχαίρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Οι διαδηλώσεις στον Καναδά έχουν εμπνεύσει ανάλογες πρωτοβουλίες στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι μία εκδήλωση του «Κονβόι της Ελευθερίας» που έχει προγραμματιστεί στις αρχές Μαρτίου στην Ουάσινγκτον «δεν θα διαταράξει το νόμιμο εμπόριο».