Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Επιδοτώντας reality και συνεργεία από τη Βουλγαρία με…την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου

Η αποκάλυψη για τη χρηματοδότηση του reality «Οικογενειακές ιστορίες» της Green Pixel για  τον Alpha με το ποσό του 1εκατ. ευρώ επαναφέρει το ζήτημα των λανθασμένων παρεμβάσεων του Κυριάκου Πιερρακάκη στο «νόμο Κρέτσου». Αυτό έγινε με τη μείωση του κόστους επιδότησης ανά επεισόδιο στα 15.000 ευρώ, αντί για 30.000 ευρώ που ίσχυε εξυπηρετεί μόνο τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.

Ταυτόχρονα η κάλυψη έως και 50% μια παραγωγής σε ξένα τιμολόγια, με χρήματα του ελληνικού  δημοσίου έχει επιτρέψει την παρουσία των βουλγάρικων εταιρειών στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό αδυνατίζει η ελληνική αγορά  , καθώς ο σκοπός του νόμου ήταν να επιδοτούνται σημαντικές παραγωγές ώστε να μπορούν να διανεμηθούν στο εξωτερικό και να φέρουν νέα έσοδα που θα επενδύονται στη χώρα.


Πηγή

“Όχι” από τους εργαζόμενους του ΑΠΕ

Να αποσυρθούν οι αλλαγές στο καταστάτικο του ΑΠΕ ζήτησαν οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ στη γενική τους συνέλευση και να ακολουθήσει στη συνέχεια διαβούλευσηΤο λόγο έχει πλέον η ΕΣΗΕΑ που θα δώσει τον τελικό τόνο. 

Το μοντέλο που προωθείται δίνει η δυνατότητα πολλών προσλήψεων από την αγορά σε θέσεις ευθύνης με πενταετή συμβόλαια, εξωτερικές προσλήψεις για θέσεις αρχισυντακτών, με το τελικό κριτήριο της προσωπικής συνέντευξης, αυξάνεται ο αριθμός των συμβούλων, που προσλαμβάνονται με απόφαση του προέδρου και άγνωστο ύψος αμοιβής, καταργείται η διεύθυνση Μακεδονίας-Θράκης και γίνεται αυτοτελές τμήμα, οι αρμοδιότητες του οποίου θα καθορίζονται από τον πρόεδρο



Πηγή

Μείωση κόστους ενοικίου για τη Digea

Μειώνεται το κόστος του «ενοικίου» που πληρώνει προς το ελληνικό δημόσιο η Digea, ως αντιστάθμισμα για τις μειωμένες πληρωμές από την πλευρά των περιφερειακών σταθμών την περίοδο της πανδημίας. Με βάση το άρθρο 186 του ν. 4764/2021 οι υφυπουργοί Οικονομικών Απόστολος Βεζυρόπουλος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος παρέχεται το «ευεργέτημα»  της απομείωσης ανεξόφλητων οφειλών της Digea προς το δημόσιο, ισόποσης με τη μη καταβληθείσα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Για την εφαρμογή της απόφασης η ΕΕΤΤ θα πρέπει να αποστείλει προς την υπηρεσία της  φορολογική διοίκησης.




Πηγή

Ανάθεση σποτ για την έπαρση της Σημαίας

Η έπαρση της ελληνικής Σημαίας με την αναγγελία του Εθνικού μας Ύμνου σε ένα βίντεο. Η απόφαση της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης προβλέπει πως θα δοθεί το ποσό των 3.480 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για να γυριστεί ένα 5λεπτο σποτ με τη Σημαία.




Πηγή

“Προσωρινό δικαίωμα” χρήσης 5G στην ΕΡΤ

Αίτηση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για τη φάσματος στη ζώνη του 5G, στα 788-791 Μhz. Πρόκειται για το φάσμα συχνοτήτων που θα αποσπαστεί από την μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος μετά την ολοκλήρωση της 2ης ψηφιακής μετάβασης στις 30 Σεπτεμβρίου. Ως το τέλος του χρόνου το φάσμα των 700 Μhz θα αποδοθεί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Η ΕΡΤ εξασφάλισε το “προσωρινό δικαίωμα” χρήσης ραδιοφάσματος για τη δοκιμαστική λειτουργία του 5G στην εν λόγω ζώνη, πληρώνοντας το αντίστοιχο τέλος στην ΕΕΤΤ.  Για την κίνηση  αυτή της ΕΡΤ, υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως από τη WIND.




Πηγή

ΑΙΧΜΕΣ: Άνοδος για Μαρινάκη, πτώση για Σαββίδη

**Έρωτες “Άγριοι” θα κατακλύσουν την οθόνη του ΑΝΤ1, στις “Μέλισσες”. Ο “Σασμός” του Alpha, η μόνη τηλεοπτική σειρά με γνωστό τέλος από τον τίτλο της, είναι πρώτη στους πίνακες τηλεθεάσης.

**Υπουργοί της κυβέρνησης, άσχετοι με το τηλεοπτικό αντικείμενο υπερθεματίζουν στους τηλεοπτικούς δέκτες για την επένδυση του ΑΝΤ1 στην Κεντρική και Ανατολική  Ευρώπη. Αν δεν γνωρίζει ο πχ ο υπουργός περιβάλλοντος από παγκόσμιο τηλεοπτικό ανταγωνισμό, ποιος θα ξέρει.

**Διασφαλίζεται το απόρρητο των ανηλίκων με την προσφορά των data στους εμβολιασμένους μαθητές. Οι εταιρείες λένε “ναι” , ο Κυριάκος Πιερρακάκης τι δηλώνει;

**Έχει  καταργήσει και τις συνεντεύξεις Τύπου και δεν μπορούμε να θέσουμε καμία ερώτηση που είναι τεχνικής φύσεως, αφορά το δημόσιο συμφέρον  και δεν έχει εξαρχής θαυμασμό για το υπουργείο το οποίο εποπτεύει.

Κάποιοι λένε πως θα είναι η λύση της επόμενης ημέρας στο περίφημο “Κέντρο”.

**Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει ούτε στον κόπο να τον αντιπολιτευτεί, οπότε ο δρόμος είναι ανοικτός, για τον “νέο Κυριάκο”.

**Εκτός από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Πόπη Τσαπανίδου παρουσίασε τα  on line σεμινάρια της Cosmote  και ένα live shopping του ΙΚΕΑ.

*Στην τηλεόραση, ο Β. Μαρινάκης πρέπει να είναι ικανιοποιημένος. Στα ύψη το κανάλι του, το Mega, τελευταίο στην κατάταξη του Οpen, του μεγάλου του αντιπάλου Ιβάν Σαββίδη.

**Ο Ποιητής, ανεξάρτητος Βουλευτής θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τα Παραπολιτικά FM;

“Legacy” — Coverage of the CBS series CSI: Vegas, scheduled to air on the CBS Television Network. Photo: Sonja Flemming/CBS ©2021 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved.

**Η μεγάλη τηλεοπτική επιστροφή. Η Cosmote  TV υποδέχεται, αύριο, το νέο κύκλο επεισοδίων του “CSI: Vegas”,  της σειράς που άλλαξε τα πάντα στην τηλεόραση, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον στο κοινό για την επίλυση των εγκλημάτων.



Πηγή

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Δείτε τι έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην…



 


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ