Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τα γραφεία του Al Jazeera και του AP στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τα γραφεία του Al Jazeera και του AP στη Γάζα

Και τα ΜΜΕ στο στόχαστρο των μαχών που εκτυλίσσονται στην περιοχή.

15 Μαΐου 2021

Κατέρρευσε, έπειτα από βόμβα που έριξαν τα ισραηλινά στρατεύματα, το κτίριο 11 ορόφων που στέγαζε μέχρι και πριν λίγη ώρα τα γραφεία του Al Jazeera και του πρακτορείου Associated Press στη Γάζα. Όπως αναφέρει, μάλιστα, το ενημερωτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, οι ισραηλινοί είχαν προειδοποιήσει για τον βομβαρδισμό των γραφείων, δίνοντας προθεσμία μιας ώρας προκειμένου να εκκενωθεί. «Εργάζομαι 11 χρόνια εδώ. Έχω καλύψει πολλά γεγονότα από αυτό το κτίριο, έχουμε ζήσει διάφορες εμπειρίες από την επαγγελματική μας πορεία και τώρα όλα, μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, εξαφανίστικαν», δήλωσε ο Safwat al-Kahlout, ένας από τους εργαζόμενους του Al Jazeera.

Al Jazeera English - Israeli air raid destroys building housing media outlets | Facebook


Πηγή

Επιστρέφει στην Ελλάδα και οδηγείται στη φυλακή ο Λαγός

 Μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού επιστρέφει στη χώρα και ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών, έπειτα από την άρση της ασυλίας του. Το καταδικασμένο αρχηγικό μέλος της ναζιστικής συμμορίας δεν άσκησε το δικαίωμά του για έφεση, με συνέπεια το Σάββατο να αναμένεται στη χώρα μας, και στη συνέχεια να οδηγηθεί στη φυλακή, όπου και θα εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.


Μόνο ο Χρήστος Παππάς, που παραμένει άφαντος και ασύλληπτος έπειτα από επτά και πλέον μήνες από την καταδίκη του ίδιου και της ναζιστικής συμμορίας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα παραμένει πλέον εκτός φυλακής από τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αναμένεται στην Ελλάδα το Σάββατο, για να οδηγηθεί στην φυλακή, για να εκτίσει την ποινή του, που αποτελεί την μεγαλύτερη από όσες επέβαλε το δικαστήριο στους συγκατηγορούμενούς του.

Όπως αναφέρεται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο που θα συνταχθεί, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες, με το οποίο θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Ο επί σειρά ετών βουλευτής της Χρυσής Αυγής (2012-2019) ξεκίνησε την διαδρομή του στην Χρυσή Αυγή ως μέλος της φρουράς του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος όχι μόνο τον έθεσε υποψήφιο βουλευτή αλλά και τον τοποθέτησε και σε κομβικής σημασίας θέσεις εντός του κόμματος, όπως το Πολιτικό Συμβούλιο αλλά και το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Τον Ιούνιο του 2019 ο Γιάννης Λαγός εξελέγη ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο ένα μήνα ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα το οποίο έμεινε εκτός Βουλής στις εκλογές του Ιουλίου.

Ο Γιάννης Λαγός ήταν ο αρχηγός στις περιοχές που έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους Αλιεργάτες αλλά και η επίθεση σε βάρος ων μελών του ΠΑΜΕ. Το Πέραμα, η Νίκαια , το Κερατσίνι και οι γύρω περιοχές είναι ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε το 1972 ο μετέπειτα βουλευτής Β΄ Πειραιά. Οι Τοπικές Νίκαιας και Περάματος σε αυτόν «έδιναν λόγο» ενώ ειδικά η οργάνωση της Νίκαιας ήταν εκείνη που δεχόταν επαίνους από τους κορυφαίους της Χρυσής Αυγής για την δράση της.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται στα δεκάδες στοιχεία, μηνύματα, βίντεο και άλλα που εξετάστηκαν στην δίκη φαίνεται πως δεν άφησαν καμία αμφιβολία στο δικαστήριο ότι ο Γ. Λαγός είχε σημαντική εμπλοκή στις τρεις ενέργειες που έκαναν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ουσιαστικά πως κανένα κατώτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό αν δεν είχε εξασφαλίσει την συναίνεση των ιεραρχικά ανώτερων του. Άλλωστε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας αλλά και άλλοι μάρτυρες είπαν σαφώς στο δικαστήριο πως το «εντολή Λαγού» ήταν το απαραίτητο στοιχείο για όποια ενέργεια έπρεπε να κάνουν τα μέλη.

Υπενθυμίζεται πως ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, συνελήφθη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για τον αρχηγό και άλλα επιτελικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τέσσερις ημέρες μετά , κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε μαζί με τον αρχηγό του, στις φυλακές Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε με όρους τον Μάρτιο του 2015, ωστόσο τον Ιούλιο οδηγήθηκε ξανά στην φυλακή λόγω παραβίασης περιοριστικών μέτρων όπου και παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και αποφυλακίστηκε.

Την Μεγάλη Εβδομάδα, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε την άρση ασυλίας του Γ. Λαγού με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά. Σε συνέχεια της απόφασης, την Τετάρτη 28 Απριλίου οι βελγικές αρχές διέταξαν τη σύλληψή του και ο Γ. Λαγός τέθηκε υπό κράτηση, αφού ανακρίθηκε στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή οκτώ μηνών ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε γίνει στον χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013. Μαζί του καταδικάστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και ο νυν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος που εκτίει ποινή 6 ετών ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.


Πηγή

Ο Κικίλιας τάζει έκτακτο βοήθημα έναντι εκπαιδευτικού προγράμματος στο ΕΚΑΒ, με διαρροές στον Τύπο

Υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για επίδομα 1.000 ευρώ σε 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ περιλαμβάνει δημοσίευμα εφημερίδας, με πηγή της χρηματοδότησης που επικαλείται το δημοσίευμα, κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 12 εκατ. ευρώ, με αναφορές και στους σχεδιασμούς του υπουργείου, που προβλέπουν μεταξύ άλλων και επιμορφωτικό πρόγραμμα για να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση οι δικαιούχοι.

Στον διχαστικό δρόμο του διαχωρισμού των υγειονομικών εργαζόμενων συνεχίζει να πορεύεται το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς το Σάββατο μοίρασε υποσχέσεις μέσω δημοσιεύματος εφημερίδας του συγκροτήματος Μαρινάκη, οι οποίες απευθύνονται στους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», του οποίου δεν έχουν προηγηθεί σχετικές ανακοινώσεις, «με πρωτοβουλία του Β. Κικίλια» φέρεται να έχει εκπονηθεί σχέδιο για την αξιοποίηση προγράμματος του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ».

Κατά τις πληροφορίες που μεταφέρει προνομιακά η εφημερίδα, παρότι θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο επίσημων ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας, σχεδιάζεται η παροχή βοηθήματος «επιβράβευσης» 1.000 ευρώ σε 4.000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, το οποίο ωστόσο συνδέεται και με πρόγραμμα «ενίσχυσης των δεξιοτήτων του προσωπικού του».

Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, και περιγράφεται στο δημοσίευμα, εκτός της ενίσχυσης, το υπουργείο στοχεύει στην «αναβάθμιση των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του προσωπικού του, το οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια των δυνατοτήτων, του χειρισμού αλλά και τον τρόπο αξιοποίησης του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτει». Με απλά λόγια, για να λάβουν ακόμα και αυτό το βοήθημα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την αποδελτίωση του δημοσιεύματος από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «η εκπαίδευση αφορά σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τη διάσωση με πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής. Πρόκειται για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα της Νησιωτικότητας και της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς, όπως απομακρυσμένα νησιά και άγονες περιοχές. Απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι η θωράκιση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών των υγειονομικών του στελεχών προς τους πολίτες».

Ακόμα, το ίδιο δημοσίευμα περιγράφει «συγκεκριμένα βήματα» που φέρονται να έχουν γίνει στον τομέα της «αναδιοργάνωσης και της ομαλής προσαρμογής του προσωπικού και των υπηρεσιών του στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, τόσο λόγω της πανδημίας covid-19 όσο και λόγω των νέων επιχειρησιακών αναγκών στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», με αναφορές στα εξής:

  • Με την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ και συγχώνευση με ΚΕΠΥ -το υπουργείο υγείας έχει ένα επιχειρησιακό βραχίονα για τη διαχείριση κρίσεων
  • Με την δημιουργία συντονιστικού ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη
  • Με την επιτάχυνση και υλοποίηση της δωρεάς του ΙΣΝ με νέα πτητικά μέσα
  • Με την εκπαίδευση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και εργαζομένων κέντρων υγείας για τη χρήση μέσω ατομικής προστασίας στα νησιά
  • Με τη δημιουργία συντονιστικού για τη διαχείριση προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας των περιστατικών covid.

Ο βασικός μέτοχος της Eurobank υποστηρίζει πως στην Ελλάδα «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη»

 Στις τεράστιες ευκαιρίες που ελλοχεύουν στην εντεινόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα αναφέρθηκε ένας από τους ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκε αντίστοιχες ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια, λαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος από την Eurobank, επικεφαλής του fund Fairfax Financial Holdings Limited, Πρεμ Γουάτσα, εκθειάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προαναγγέλλοντας την επιστροφή στην κανονικότητα, λίγες εβδομάδες πριν από την άρση της προστασίας για τους πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.


Τον γύρω του διαδικτύου και με πηχυαίους τίτλους έκαναν οι δηλώσεις του επικεφαλής ενός απο τα μεγαλύτερα funds που νέμονται τις ευκαιρίες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών στη χώρα, με το πλειοψηφικό πακέτο της Eurobank μεταξύ των τροπαίων του, ο Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη» φέρεται να δήλωσε ο γνωστός επενδυτής μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά, εκτιμώντας κατά τις ίδιες ανακοινώσεις πως «με το άνοιγμα, η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά», ενώ έφερε ως παράδειγμα ακόμα και τον Τραμπ, υποστηρίζοντας πως από τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων επί των ημερών του, εκείνοι που ωφελήθηκαν περισσότερο ήταν το φτωχότερο 10%, «και αυτό δείχνει πως η οικονομία λειτουργεί».

Ο Ινδός επενδυτής συνέχισε με διθυράμβους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «τώρα έχετε έναν πρωθυπουργό με την εμπειρία που θέλετε να έχει», προσθέτοντας ακόμα πως «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη», αναφερόμενος ακόμα στο φιλικό περιβάλλον που φτιάχνει η κυβέρνησή του για τις επενδύσεις, στο βελτιωμένο κλίμα στις αγορές, καθώς και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, έκανε και μία ακόμα ψευδεπίγραφη αναφορά, συγκρίνοντας το 2018 που η χώρα βρισκόταν ακόμα υπό αυστηρή εποπτεία, με την σημερινή συγκυρία, όπου ακριβώς εξαιτίας της προηγούμενης περιόδου η χώρα δανείζεται με χαμηλά επιτόκια.

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Η πολιτική σταθερότητα επέστρεψε» δήλωσε ακόμα ο Γουάτσα, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα επιστρέψουν, υποστηρίζοντας πως «το έχω δει να γίνεται στην Ινδία, που την είδαν ως “τη χώρα των ευκαιριών”».

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά σατανική σύμπτωση, με τα λεγόμενα του μεγαλοεπενδυτή της Eurobank, από την Παρασκευή έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιοι πρώτοι πλειστηριασμοί κόκκινων δανείων, ενώ από την 1η Ιουνίου απελευθερώνονται όλοι οι πλειστηριασμοί, χωρίς καμία ουσιαστική προστασία ακόμα και για την πρώτη κατοικία.


«Αυτοψία» και φωτογράφιση στον φράχτη του Έβρου για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να ποζάρει μπροστά στον φράκτη του Έβρου συνοδεύεται η είδηση της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή, με την ίδια να αναφέρεται και στα γεγονότα του περσινού Μαρτίου στις Καστανιές και άλλα σημεία της ελληνοτουρκική μεθορίου, ευχόμενη «αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν»


«Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου επισκέφθηκε ένα σημείο του αποτρεπτικού φράχτη.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που δεν παρέλειψε να ποζάρει για φωτογραφίες μπροστά στον φράχτη.

Όπως μεταδίδει η ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η ίδια αναφέρθηκε στα γεγονότα τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Εβρο και σημείωσε: «Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

Για την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσαν ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης και ο υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.

Σημειώνεται ακόμα πως η Κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε στρατιωτικό Φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex και στη συνέχεια μετέβη στο σημείο του Φράχτη.


Χαρδαλιάς: "Η ελευθερία τελειώνει εκεί που αρχίζει η..."

 


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:


ΕΠΙΣΗΜΟ! "Θα χρειαστεί και 3η δόση" δήλωσε ο Μπουρλά

 


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:



Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ