Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ! "Αν το eμβόλιο σώζει, τότε γιατί συνεχίζουν και..."



 

ΞΕΡΟΣΦΥΡΙ! Το σχέδιο που "ψήνουν" μέσα στο καλοκαίρι

 



Mega τραπεζική μάχη για τις αποζημιώσεις!

 

Στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η οποία πιθανότατα  συνεδριάζει αύριο επιστρέφει το ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων  της Τηλέτυπος. Οι τράπεζες αρνούνται πεισματικά να δώσουν τα χρήματα στους εργαζομένους αγνοώντας την απόφαση της Ελληνικής Βουλής και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και δίνουν την εντύπωση πως μπορούν να υπερβαίνουν και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.







Διεθνής ανησυχία για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ολλανδού Δημοσιογράφου Peter R. de Vries

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας κατά δημοσιογράφων, με αφορμή τη νέα απόπειρα δολοφονίας, αυτή τη φορά κατά του Ολλανδού δημοσιογράφου Peter R. de Vries.

Η πλήρης ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων έχει ως εξής:

 

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Ολλανδός δημοσιογράφος σε κρίσιμη κατάσταση

μετά από πέντε πυροβολισμούς

 

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Peter R. de Vries, που δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο, δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς χθες το βράδυ, στις 7:30 περίπου, στην  οδό Lange Leidsedwars στο Άμστερνταμ.  Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους. Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν αυτή την απόπειρα δολοφονίας, που αποτελεί πλήγμα, για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.

 

Ο Peter R. de Vries το βράδυ της Τρίτης ήταν προσκεκλημένος στη καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή RTL Boulevard. Μόλις απομακρύνθηκε από το κτήριο και βρέθηκε σε ένα δρόμο κοντά στο στούντιο, δέχθηκε επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Η Femke Halsema δήμαρχος του Άμστερνταμ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο ερευνητής δημοσιογράφος «δίνει μάχη για τη ζωή του» και η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους.

 

Ο 64χρονος Peter R. de Vries είναι πολύ γνωστός ολλανδός ερευνητής δημοσιογράφος και έχει καλύψει πολύκροτες εγκληματικές έρευνες. Έχει εργαστεί στη De Telegraaf, στο περιοδικό Panorama, Algemeen Dagblad  και είχε δική του τηλεοπτική εκπομπή  αστυνομικού περιεχομένου.  Το 2008 κέρδισε το Βραβείο EMMY για την έρευνα εξαφάνισης της έφηβης Natalee Holloway στην Αρούμπα.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο de Vries στο παρελθόν έχει δεχθεί απειλές και του έχει δοθεί αστυνομική προστασία. Το 2019 ανάρτησε στο Twitter ότι είναι εγγεγραμμένος σε λίστα θανάτου. Ο ίδιος έχει  συμμετάσχει ως σύμβουλος και ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Ridouan Taghi, κατηγορούμενου για δολοφονία και διακίνηση ναρκωτικών.

 

Ο Thomas Bruning, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Ολλανδών Δημοσιογράφων NJV, δήλωσε σχετικά:  «Πρόκειται για πλήγμα στην καρδιά της δημοσιογραφίας. Φυσικά μένει να δούμε ποιες ενέργειες του de Vries έχουν σχέση με το γεγονός, όμως η επίθεση συνέβη έξω από το σταθμό RTL Boulevard. Ο de Vries είναι ένας σκληρός μαχητής εναντίον του εγκλήματος,  επίμονος και θαρραλέος. Ελπίζουμε ότι θα επιζήσει της επίθεσης».

 

Ο Mogens Blicher Bjerregard, Πρόεδρος της ΕΟΔ δήλωσε: «Η σκέψη μου είναι στον Peter και περιμένω ότι αμέσως θα γίνει η έρευνα, που θα οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους σχεδίασαν αυτή την τραγική επίθεση. Η δυνατότητα να προστατευθεί το κρίσιμο ερευνητικό έργο των δημοσιογράφων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και άλλα ουσιαστικά ζητήματα, είναι το σημείο κλειδί, για όλες τις δημοκρατίες».

 

Πρόσφατα η ΕΟΔ επισήμανε την κλιμάκωση της βίας εναντίον των επαγγελματιών  εργαζομένων στα ΜΜΕ, τον περασμένο χρόνο σημειώθηκε  αύξηση των επιθέσεων και επανειλημμένα κλήθηκαν οι ολλανδικές αρχές να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους και να διερευνήσουν τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον τους.

 

Ο Υounes Mjahed, Πρόεδρος της ΔΟΔ, δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος, ο οποίος επισταμένα καλύπτει θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και έχει εκτεθεί σε μεγάλους κινδύνους λέγοντας την αλήθεια. Πρόκειται για επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και καλούμε τις αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση. Η σκέψη μας είναι με τον Peter, την οικογένεια και τους φίλους του».”



Πηγή

Μπουλντόζες βγήκαν στον Σχινιά

Αυτοψία της «Εφ.Συν.» Βαρύ πλήγμα στην οικολογική ακεραιότητα του σπάνιου δάσους κουκουναριάς ● Τα μηχανήματα του εργολαβικού συνεργείου προχώρησαν και μέσα στη «Ζώνη Α Υψηλής Προστασίας», στην οποία επιτρέπεται μόνο η επιστημονική παρακολούθηση ● Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας αυθαίρετης τεχνικής έκθεσης, που δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν από τους αρμόδιους φορείς - άγνωστο και από ποιους εποπτεύονται ● Αντιδράσεις από τον Φορέα Διαχείρισης.

Παρ΄ όλη την κατακραυγή και τις έντονες αντιδράσεις από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης και από έντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει, από τις 14 Ιουνίου, τις εκχερσώσεις και κοπές δέντρων σε σπάνιο δάσος κουκουναριάς εντός του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, στο όνομα της αντιπυρικής προστασίας, δίχως την άδεια των αρμόδιων Δασαρχείων, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην οικολογική ακεραιότητα αυτού του σπάνιου οικοσυστήματος.

Επειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε η «Εφ.Συν.» στον χώρο και μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν καλά την κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, διαπιστώθηκε ότι, πέραν της εκτέλεσης δασοτεχνικών εργασιών αντιπυρικής προστασίας με βαριά μηχανήματα, με τις οποίες αποψιλώθηκε μια έκταση 1.400 μέτρων και σε βάθος 50 μέτρων μέσα στο δάσος, τα μηχανήματα του εργολαβικού συνεργείου προχώρησαν σε εργασίες και μέσα στη «Ζώνη Α Υψηλής Προστασίας», στην οποία επιτρέπεται μόνο η επιστημονική παρακολούθηση. Επιπλέον, έχουν διανοιχθεί δρόμοι 2 μέτρων, προκειμένου να εισχωρήσουν μέσα στο δάσος τα μηχανήματα.

Εκπληκτοι έμειναν οι Γερμανοί εντομολόγοι που πραγματοποιούσαν μελέτη και είδαν δίπλα τους μπουλντόζες

Παράλληλα, ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης για μετατροπή μονοπατιού σε οδό εξυπηρέτησης του Οικισμού Δικαστών - Εισαγγελέων, που διέρχεται ανάμεσα στον υγρότοπο (Ζώνη Α1) και τον λόφο της Δρακονέρας (Ζώνη Α2), που είχε εξετασθεί από τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είχε απορριφθεί από τον Φορέα Διαχείρισης ως περιβαλλοντικά ασύμβατη με τον χαρακτήρα ενός Εθνικού Πάρκου.

Παρά το γεγονός ότι ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα Υμηττού και ΝΑ Αττικής είχε συγκεκριμένες προτάσεις για ήπιες εργασίες με σκοπό την αντιπυρική προστασία, ώστε να προστατεύονται οι ευαίσθητοι οικότοποι, αυτές αγνοήθηκαν από τη ΓΓΠΠ και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τον σχεδιασμό και εκτέλεση των εργασιών. Οπως προκύπτει από στοιχεία του Φορέα Διαχείρισης, από τις επεμβάσεις των μηχανημάτων του εργολάβου έχουν ξεριζωθεί και καταστραφεί μικρά δεντράκια κουκουναριάς και έχουν αποκλαδωθεί όλα τα δέντρα κουκουναριάς, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε ύψος 3 μέτρων.

Με τα βαρέα μηχανήματα με τα οποία φτιάχτηκε η αντιπυρική ζώνη δεν μπορούν να βλαστήσουν σπόροι που ίσως να υπήρχαν στο έδαφος

Οπως αναφέρουν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις, «η δίχως σχεδιασμό και σεβασμό για το οικοσύστημα επέμβαση των μηχανημάτων αποψίλωσης του υπορόφου εμποδίζει την οποιαδήποτε φυσική αναγέννηση της κουκουναριάς, ενώ η αποκλάδωση χλωρών κλάδων των ιστάμενων δένδρων, εκτιμώμενης ηλικίας 45-55 ετών, εγείρει σοβαρά ζητήματα μελλοντικής ζωτικότητάς τους. Οι καθυστερημένες επεμβάσεις εντός της αντιπυρικής περιόδου, ενάμιση μήνα μετά την έναρξή της, χωρίς τη συναίνεση των φορέων που είναι αρμόδιοι για την περιβαλλοντική προστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά και καθ’ υπέρβαση της σχετικής νομοθεσίας, δεν εξυπηρετούν ούτε την αντιπυρική προστασία ούτε την αειφορική διαχείριση σημαντικά οικολογικών περιοχών».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας αυθαίρετης τεχνικής έκθεσης, που δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν από τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον Φορέα Διαχείρισης και το Δασαρχείο. Αν και η τεχνική έκθεση έχει ζητηθεί από τον κ. Χαρδαλιά, ο Φορέας Διαχείρισης δεν έχει λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Ανάλογα, το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Φορέα για προσεκτικές και επιστημονικά ορθές παρεμβάσεις. Επιπλέον, ο Φορέας Διαχείρισης δεν γνωρίζει τους επιβλέποντες τις εργασίες από πλευράς των υπηρεσιών, από τις οποίες απουσιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα εάν οι εργασίες που εκτελούνται είναι βάσει των όσων αναφέρονται στην τεχνική έκθεση.

Καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ούτε και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του (Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος - Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής - Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας, Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος - Διεύθυνση Προστασίας Δασών).

Για τις αλόγιστες επεμβάσεις που γίνονται στην καρδιά της προστατευόμενης περιοχής, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υποβάλλει εξαιρετικά επείγουσα αναφορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη. Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιό του έχει δηλώσει ότι, αν δεν σταματήσουν οι εργασίες και δεν ανταποκριθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα υποβάλει την παραίτησή του.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου, με θέμα: «Στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα συντελείται ακόμη ένα έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της προστασίας της βιοποικιλότητας».

Στην ερώτηση αναδεικνύεται η παραβίαση των ευρωπαϊκών πολιτικών περιβάλλοντος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η υποκατάσταση του ΥΠΕΝ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Μπροστά στους Γερμανούς εντομολόγους ερευνητές που παρατηρούν εδώ και χρόνια το προστατευόμενο και μοναδικό οικοσύστημα του δάσους της κουκουναριάς, οι μπουλντόζες του κ. Χαρδαλιά συνεχίζουν την καταστροφή, έχοντας εισέλθει πλέον σε ζώνες προστασίας», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος.


Πηγή

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απολυμένων του παλαιού MEGA σήμερα έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι του παλαιού «MEGA» έξω από τα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK  και της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών που αγνοούν το Νόμο παρακρατώντας τα χρήματα για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Το αίτημα τους ήταν ένα και μοναδικό : Η εφαρμογή της νομιμότητας.

Οι τράπεζες, οφείλουν να συμμορφωθούν και να πράξουν ότι έπραξε το Δημόσιο. Να αποδώσουν τα χρήματα που προείσπραξαν με βάση τον εκ του νόμου άκυρο πίνακα κατάταξης δανειστών ώστε, επιτέλους, να καταβληθούν στους συναδέλφους μας τα οφειλόμενα.

Δεν υπάρχει πλέον κανένα χρονικό περιθώριο και καμία δικαιολογία.

Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν τις επιχειρήσεις υπό ειδική διαχείριση, ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων με ευρεία πλειοψηφία καθιστώντας σαφή την βούληση του νομοθέτη να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των τραπεζών.

Ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ



Πηγή

Στο «πορτοκαλί» ο Νότιος Τομέας Αθηνών και νέα έξαρση κρουσμάτων αλλά «η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και δεν μεταφράζεται σε πίεση στο Ε.Σ.Υ.»

 Στην κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων και την πτώση του μέσου όρου ηλικίας στον οποίο εντοπίζονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφιερώθηκε κατ’ αποκλειστικότητα η ενημέρωση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, με τα μέλη της Επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη να επισημαίνουν αμφότερα την αναγκαιότητα για άμεσο εμβολιασμό, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε τα ισχύοντα μέτρα για τη λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης, καθώς και για τις μετακινήσεις, υπογραμμίζοντας την «ισχυρότατη σύσταση» για χρήση μάσκας.


«Σήμερα πια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της επιδημίας, με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους μας» ανέφερε κατά την έναρξη της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας εκ μέρους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι η Αττική, η Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας. «Ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων αφορά στις ηλικίες 15 – 24 ετών» υποστήριξε στη συνέχεια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους νέους για την χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας «λόγω εφησυχασμού  αλλά και διαφορετικής διάθεσης λόγω διακοπών, που ήρθε να συνδυαστεί με τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα σε κάποιες περιοχές της χώρας».

«Ευχάριστο είναι ότι προς το παρόν παρατηρείται μόλις υποσημαινόμενο ποσοστό νέων εισαγωγών» δήλωσε στη συνέχεια, ενώ στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού, επισημαίνοντας ότι «ένας στους τρεις νοσηλευόμενους αφορά σε νεότατους ανθρώπους ηλικίας 25-55 ετών», καθώς και ότι οι διασωληνωμένοι και νεκροί μειώνονται καθημερινά. Επεσήμανε ακόμη την αξία της διενέργειας αυτοδιαγνωστικών τεστ, αναφέροντας ότι «τώρα που παρατηρείται μια αυξητική τάση των κρουσμάτων, η συνεπής διενέργεια self test μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της επιδημίας».

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αποκλειστικά και μόνο χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων μεγάλης ηλικίας η πανδημία έχει αλλάξει πρόσωπο και δεν έχουμε ακόμα δει την αύξηση των κρουσμάτων να μεταφράζεται σε πίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα ισοδυναμεί με την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την συμμετοχή μας σε αυτόν» ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ νωρίτερα παρέθεσε τα στοιχεία που έχουν προκύψει παγκοσμίως για την πορεία της πανδημίας αναφέροντας ότι στην Ευρώπη καταγράφονται 52.000 νέες διαγνώσεις ανά ημέρα και πως σε 33 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Προσυπογράφοντας τα λεγόμενα της Β. Παπαευαγγέλου σχετικά με την κατάσταση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως «η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται».

«Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια έχουν ήδη προστατεύσει από χιλιάδες θανάτους» κατέληξε ο Γκ. Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας ότι «η ελπίδα μας για να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε, είναι να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Στην υπενθύμιση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης, καθώς και για τις μετακινήσεις, εστίασε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς υπογραμμίζοντας επανειλημμένως την «ισχυρότατη σύσταση» για διενέργεια self test, ενώ ανακοινώθηκε επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Ειδικότερα, ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο χάρτης επικαιροποιείται ως εξής:

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) από το κίτρινο (επίπεδο 2).
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ηλείας, Κέρκυρας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής και Θήρας Επίπεδο ανεβαίνουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) από το πράσινο (επίπεδο 1), εκτός των Δήμων Θήρας και Ιητών που μεταφέρονται στο πορτοκαλί (Επίπεδο 3).
  • Επιπλέον, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) η Νήσος Κέρκυρα και οι Διαπόντιοι Νήσοι (Δήμοι Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας) και οι Δήμοι Τροιζηνίας και Σαλαμίνας.
  • Παράλληλα, οι Δήμοι Σκιάθου και Κω πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται από το πορτοκαλί (επίπεδο 2) στο κίτρινο (επίπεδο 2).
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Ικαρίας και Κιλκίς κατεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται από το κίτρινο (επίπεδο 2) στο πράσινο (επίπεδο 1) , ενώ οι Δήμοι Ικαρίας, Αιγίνης, Αλοννήσου και Σκοπέλου πέφτουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (Επίπεδο 1).

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο, για τις οποίες απαιτούνται:

  • Για τους ενήλικες: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
  • Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self test.
  • Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

«Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει ισχυρότατη σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών» επανέλαβε στη συνέχεια.

Οι επιβάτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών. Τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις θα ελέγχονται ηλεκτρονικά από το πλήρωμα του πλοίου ή του αεροπλάνου. Επίσης θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή οποιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

«Για τις χερσαίες μετακινήσεις δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο. Υπάρχει ισχυρότατη σύσταση να γίνονται self test», υπογράμμισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τα άτομα που εξαιρούνται από τα παραπάνω μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά, ανέφερε ότι πρόκειται μόνο για όσους «μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα«, καθώς και για αυτούς που «μετακινούνται μεταξύ νησιών που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νησιά κοντινής απόστασης, οι οποίοι πρέπει να κάνουν self-test κάθε εβδομάδα αν πρόκειται για εργαζόμενους και επίσης self-test πριν την μετακίνηση οι υπόλοιποι».

«Σε όλα τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική η μάσκα» κατέληξε.



Πηγή

Πάνω από 2.000 τα κρούσματα και ξανά διψήφιος ο αριθμός νεκρών

 Εξακολουθεί να δημιουργεί έντονη ανησυχία η πορεία της πανδημίας στη χώρα κατά τα τελευταία 24ωρα, ενώ για πρώτη φορά μετά τις 25 Μαΐου τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2.000. Οι θάνατοι υπερβαίνουν και πάλι τους 10, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να συνιστά τον μόνο δείκτη που αποτυπώνει μια μικρή αποσυμπίεση της κατάστασης στο σύστημα υγείας. Παράλληλα, η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας δεν ξεπερνά ακόμη το 40%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.107, σε σύνολο 65.011 τεστ (PCR: 13.433, RAPID: 51.578) ενώ η θετικότητα των τεστ (PCR & Rapid) ανήλθε στο 3,24%. Πέντε από τα ανακοινωθέντα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 433.021 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων το 51.2% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 10, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 12.773. Το 95,2% των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 153. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.720 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15,25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 49 ασθενείς.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που χορηγήθηκαν την Τετάρτη (7/7) ανήλθε σε 81.601 με 5.120.640 άτομα να έχουν λάβει την πρώτη δόση και 4.105.653 άτομα να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Το ποσοστό εμβολιαστικής επάρκειας στη χώρα αντιστοιχεί σε 39,4%.




Πηγή

Αναβολή για Σεπτέμβριο για το ασφαλιστικό από την κυβέρνηση

 Στην απόφαση να αναβάλλει την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης έλαβε τελικά την κυβέρνηση, μεταφέροντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες τουλάχιστον στον προσεχή Σεπτέμβριο, παρότι είχε προαναγγείλει τη θέσπισή του εντός Ιουλίου. «Το τζογάρισμα συντάξεων και εισφορών δεν πρέπει απλά να καθυστερήσει, πρέπει να ακυρωθεί» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αλλάζει το σχεδιασμό της σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου» υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.


«Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει και παραπέμπει στας καλένδας το σχέδιο νόμου για την κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, παρότι το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με πανηγυρικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία πρώτη έδωσε στη δημοσιότητα την πληροφορία για την σοβαρή αυτή αλλαγή στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Όπως είχε γίνει γνωστό στα τέλη Ιουνίου, όταν και τέθηκε σε διαβούλευση, το νομοσχέδιο που μετατρέπει το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό, εισάγοντας ουσιαστικά στη χώρα το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ, είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Προφανώς υπαναχωρεί κάτω από τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και την ανάδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού κόστους της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης» ανέφερε ακόμα η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για άτακτη υποχώρηση. Ακόμα, η ίδια υποστηρίζει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα απομονωμένη και «εισπράττει την απόρριψη από τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία για τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και τη συνολική πολιτική της».

«Μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αλλάζει το σχεδιασμό της σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» απαντά την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, επιχειρώντας να πείσει πως όλα δουλεύουν βάσει προγράμματος.

«Η ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τη διαβούλευση με τους φορείς η οποία προχωρεί παράλληλα. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η επεξεργασία των σχετικών παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Πρόθεση δε του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, κατηγορώντας στη συνέχεια την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της.

«Διερωτόμαστε, πού είναι η αλλαγή πλεύσης που είδε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πότε είχε πει η κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του πριν από τον Αύγουστο; Κυρίως όμως, είναι άραγε σοβαρό για μια αξιωματική αντιπολίτευση να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για το αν ένα νομοσχέδιο θα συζητηθεί 20 ημέρες πριν ή μετά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς σε απόγνωση και καταφεύγει κάθε μέρα σε μια κωμικοτραγική αντιπολίτευση. Δε φτάνει που αντιστρατεύεται ένα νομοσχέδιο το οποίο αυξάνει τις επικουρικές συντάξεις των νέων, βλέπει παράλληλα και φαντάσματα σαν αυτό με την δήθεν χρονική μετάθεση» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Θυμάστε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έφερνε αυξήσεις; Μάλλον ούτε ο Χατζηδάκης δεν το πίστεψε. Το τζογάρισμα συντάξεων και εισφορών δεν πρέπει απλά να καθυστερήσει, πρέπει να ακυρωθεί!» ανέφερε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.




Πηγή

Εκατοντάδες δόσεις εμβολίων παραμένουν εδώ και μέρες στις αποθήκες των φυλακών Πάτρας μέχρι να βρεθεί γιατρός

 «Εδώ και 8 μέρες έχουν φτάσει στη φυλακή 400 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου και δεν πραγματοποιείται ακόμα στους κρατουμένους ο εμβολιασμός λόγω έλλειψης γιατρού» καταγγέλλουν οι βουλευτές της περιοχής Κ. Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, για τις φυλακές Πατρών.


«Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναδείξουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα “Αγ. Στεφάνου” της Πάτρας. Η πανδημία έχει κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Αυτή τη φορά όμως η αδιαφορία των υπευθύνων είναι εξοργιστική», σημειώνουν οι βουλευτές Κ. Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως αναφέρουν, εδώ και 8 μέρες έχουν φτάσει στη φυλακή 400 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου και δεν πραγματοποιείται ακόμα στους κρατουμένους ο εμβολιασμός λόγω έλλειψης γιατρού. «Αιδώς Αργείοι!», καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ανακοίνωση τους.



Πηγή

Να σταματήσει η απέλαση της οικογένειας μικρού προσφυγόπουλου με αυτισμό ζητά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου του

 «Κανένα προσφυγόπουλο εκτός σχολείου» απαιτεί ο Σύλλογος Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή τη διαδικασία απέλασης της οικογένειας ενός παιδιού με αυτισμό, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που παρατηρούνται αντίστοιχες μεθοδεύσεις για την απέλαση προσφύγων, με πρόσχημα την «ασφάλεια» της χώρας προέλευσης. 


Να σταματήσουν άμεσα οι αποκλεισμοί προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την επικείμενη επέλαση της οικογένειας ενός μαθητή με αυτισμό που φοιτά στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, με πρόσχημα την «ασφάλεια» που επικρατεί πλέον στην χώρα προέλευσής τους.

«Στην πόλη μας έχουμε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις μαθητών είτε με αναπηρίες, είτε ασυνόδευτων παιδιών που τους ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, επειδή θεωρείται, δήθεν, ασφαλής» αναφέρει ο Σύλλογος, παραθέτοντας στη συνέχεια ακόμη ένα παράδειγμα μεθόδευσης απέλασης ενός μαθητή Λυκείου, που καλείται να επιστρέψει στη χώρα προέλευσής του.

Ξεχωρίζουμε την περίπτωση μαθητή Λυκείου της πόλης μας, με οικογένεια δολοφονημένη στη χώρα του, με εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο, πλήρως ενταγμένου στο σχολικό – κοινωνικό περιβάλλον, και με απαράμιλλη προσπάθεια να ξεφύγει από τη μοίρα του. Γι αυτόν τον μαθητή, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απέλασής του χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκπαιδευτική πορεία του, η ένταξή του, η έλλειψη οικογένειας και εστίας, η αντικειμενική κατάσταση στη χώρα του. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Πού να πάει; Σε ποια οικογένεια και σε ποια πατρίδα να επιστρέψει; Πώς θα μπορέσει να επιζήσει ένας έφηβος που τυχαία γλίτωσε τον θάνατο, σε μια χώρα που οι εμφύλιοι κρατούν δεκαετίες τώρα;

«Γνωρίζουμε ότι όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με την μεταναστευτική πολιτική που και οι κυβερνήσεις της χώρας μας έχουν συνυπογράψει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναθεωρήθηκε πρόσφατα προς το χειρότερο. Αυτή είναι και η αιτία που πληθαίνουν οι περιπτώσεις απελάσεων με συνοπτικές διαδικασίες» επισημαίνει ο Σύλλογος, υπογραμμίζοντας τον μηχανοποιημένο χαρακτήρα των συγκεκριμένων διαδικασιών, κατά τις οποίες δεν υπάρχει καμία εξατομικευμένη προσέγγιση των προσφύγων και των αναγκών τους, και αντιμετωπίζονται ως αριθμοί κάποιας λίστας που πρέπει να μικρύνει.

Διαδικασίες, που με εντελώς απρόσωπο και μηχανοποιημένο τρόπο, εκδιώκουν όπως – όπως ανθρώπους κατατρεγμένους, στέλνοντάς τους πίσω στην κόλαση από την οποία προσπάθησαν να ξεφύγουν, χωρίς να ασχολούνται καν με το προσωπικό δράμα κάθε οικογένειας ή με τις πραγματικές συνθήκες των χωρών που επαναπροωθούνται. Όλοι τους αντιμετωπίζονται ως «αριθμοί» και «στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν». Μέσα σ’ αυτούς και οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες που θέλησαν να αναζητήσουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον γι’ αυτά.

Κλείνοντας, η Ένωση Γονέων απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι απελάσεις μαθητών που έχουν ενταχθεί στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον καθώς και οι αποκλεισμοί προσφύγων από την εκπαίδευση, που κατά τη διάρκεια του τελευταίου σχολικού έτους δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τα προσφυγόπουλα, εντείνοντας τις διακρίσεις.

Ως Ένωση Γονέων απαιτούμε:

Να μην απελαθεί η οικογένεια του μαθητή του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και κάθε προσφυγική οικογένεια με παιδιά ΑμΕΑ.

Να μην απελαθεί κανένας μαθητής που έχει μπει σε διαδικασία ένταξης στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται ισότιμα σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από φυλετική και κοινωνική καταγωγή. Είναι δικαίωμά τους και είναι υποχρέωσή μας.

Κανένα προσφυγόπουλο εκτός σχολείου. Να μην επαναληφθεί η περσινή κατάσταση με τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στα μικρά-μεγάλα θύματα των πολέμων για τους οποίους είναι τα μόνα που δεν ευθύνονται.

Υπενθυμίζεται ότι με ανοιχτή επιστολή, μέσω της οποίας η υπόθεση της επικείμενης απέλασης ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτά ένα από τα παιδιά της οικογένειας κουρδικής καταγωγής, αναλύουν τους λόγους για τους οποίους η «ασφάλεια» της χώρας στην οποία καλούνται να επιστρέψουν οι πρόσφυγες τίθεται υπό αμφισβήτηση. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ανεπάρκεια της χώρας σε υποδομές κατάλληλες για την κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών του εν λόγω παιδιού αναμένεται να λειτουργήσει ανασταλτικά για την εξέλιξή του, ακυρώνοντας τα άλματα που έχει κάνει το παιδί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κοινωνικό και μαθησιακό επίπεδο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων:

Στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο φοιτά ένας μαθητής Κουρδικής καταγωγής, ο Ζ. Είναι ένα από τα παιδιά μιας 7/μελούς οικογένειας (2 γονείς και 5 παιδιά ηλικίας 1 έως 15 ετών) που ήρθαν ως πρόσφυγες-αιτούμενοι άσυλο πριν δυόμισι περίπου χρόνια στη χώρα μας. Η πατρίδα τους το Dohuk βρίσκεται στο Βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου «κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020, η κατάσταση ασφαλείας στις βόρειες παραμεθόριες περιοχές του Dohuk Governorate επιδεινώθηκε λόγω τουρκικών και PKK δραστηριοτήτων…

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στο Ντόχουκ για να στοχεύσει στα οχυρά του PKK. Αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές, επίγειες επιθέσεις και βομβαρδισμούς που στοχεύουν χωριά και παραμεθόριες περιοχές στο KRI όπου φέρεται να υπήρχαν στοιχεία PKK. Αυτές οι επιθέσεις επηρέασαν μη στρατιωτικές περιοχές και οδήγησαν σε εκκένωση χωριών. Η Ιρακινή Δύναμη Συνοριακής Φρουράς 1 δημιούργησε βάσεις για την κλιμάκωση της κατάστασης μεταξύ της Τουρκίας και του ΡΚΚ και για την αποτροπή απώλειας αμάχων. Άλλες ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων Κουρδικών αντάρτων, αναφέρθηκαν επίσης να λειτουργούν στο Κυβερνείο του Ντόχουκ. Η εγκληματικότητα, οι αστικές αναταραχές και το διασταυρούμενο λαθρεμπόριο αποτελούν περιορισμένη αλλά επίμονη απειλή για την ασφάλεια. Καταγράφηκαν επίσης διαμαρτυρίες ενάντια σε τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις…» Αυτή η κατάσταση, ανάγκασε την οικογένεια να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς και να βρει ένα ήσυχο και ασφαλές λιμάνι στον τόπο μας.

Ο μαθητής μας ο Ζ., έχει διαγνωσθεί με αυτισμό (ΚΕΣΥ) και η κατάσταση της υγείας του ήταν ο δεύτερος βασικός παράγοντας (μετά τον πόλεμο) που ανάγκασε τη οικογένεια να ξεριζωθεί από την πατρίδα της. Όταν πρωτοήρθε στο σχολείο, είδαμε ένα φοβισμένο παιδί που τρόμαζε ακόμη και με τα πουλιά που πετούσαν στην αυλή του σχολείου. Χάρη στο εξατομικευμένο-δομημένο πρόγραμμα που εφάρμοσε το σχολείο και στη συνολική υποστήριξη που παρείχε στον ίδιο και την οικογένειά του, ο μαθητής έκανε άλματα ως προς την εκπαίδευση και κοινωνικοποίησή του. Σήμερα είναι ένα χαρούμενο παιδί που μιλάει και συνεννοείται στα Ελληνικά, ενώ ο ένας αδελφός του φοιτά στο συστεγαζόμενο διαπολιτισμικό σχολείο.

Από την πρώτη στιγμή που ο μαθητής εγγράφηκε στο σχολείο μας, είχαμε άριστη συνεργασία με την οικογένεια, καθώς πρόκειται για ευγενικούς, προσιτούς, χαμογελαστούς ανθρώπους, με μεγάλο ενδιαφέρον για την ανατροφή και τη μόρφωση των παιδιών τους, με εκτίμηση στη χώρα που τους φιλοξενεί σήμερα. Ο πατέρας, από την πρώτη στιγμή αναζήτησε εργασία και δουλεύει ανελλιπώς. Σήμερα απασχολείται ως εργάτης σε οικοδομές.

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε με έκπληξη, ότι σύμφωνα με δικαστήριο που έγινε πριν λίγο καιρό, δεν παραχωρήθηκε άσυλο στην οικογένεια και τους ζητήθηκε μέχρι τέλους Ιουλίου να εγκαταλείψουν το σπίτι που διαμένουν (τους έχει παραχωρηθεί από την ΜΚΟ «INTERSOS») και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους άμεσα. Ως εκπαιδευτικοί που γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και την κατάσταση της οικογένειας, θεωρούμε ότι αυτό θα είναι απάνθρωπο και καταστροφικό για την ψυχοσωματική υγεία του μαθητή μας Ζ, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Η επιστροφή σε μια περιοχή η οποία – παρότι χαρακτηρίζεται ασφαλής σήμερα (;;;;) – δεν παύει να είναι εμπόλεμη και δεν διαθέτει καμιά υποδομή υποστήριξης παιδιών με αυτισμό, θα σημάνει το τέλος στην θετική πορεία που έχει σημειώσει ο μαθητής μας, θα τον σημαδέψει ανεπανόρθωτα σε όλη του τη ζωή».




Πηγή

Καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς από γιατρό στο Ασκληπιείο Βούλας

 Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου, όταν ειδικευόμενος γιατρός του Ασκληπιείου Βούλας φέρεται να ζήτησε να εμβολίασει φίλους του και στη συνέχεια πέταξε τα εμβόλια και τις σύριγγες στα σκουπίδια, έτσι ώστε να πάρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να το έχουν κάνει, επειδή ήταν αρνητές. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και καταγγέλθηκε από νοσηλεύτρια, ωστόσο ο 50χρονος γλίτωσε το αυτόφωρο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για υπονόμευση της προσπάθειας των υγειονομικών και ντροπή.

Σε μία σημαντική καταγγελία προχώρησε νοσηλεύτρια του Ασκληπιείου Βούλας κατά γιατρού που φέρεται να έκανε εικονικό εμβόλιο σε αρνητές του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικευόμενος γιατρός ζήτησε από τη νοσηλεύτρια να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε άτομα που συνόδευε, αλλά η γυναίκα παρατήρησε πως πέταξε τα εμβόλια με τις σύριγγες στα σκουπίδια. Όταν του ζήτησε τον λόγο, ο άνδρας εξαφανίστηκε. Η νοσηλεύτρια ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου άμεσα και το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Ο γιατρός δεν βρέθηκε για να περάσει αυτόφωρο και η βεβαίωση αφορά το πράσινο πιστοποιητικό, που μπορεί να εκδόσει κάποιος αφού εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πέντε άτομα που συνόδευαν τον γιατρό ήταν αρνητές του εμβολίου και ήθελαν να το κάνουν εικονικά, για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει πως «εάν πράγματι αποδειχθεί αυτό που ενυπόγραφα καταγγέλθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, είναι ντροπή, καθώς επίσης σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα».

Παράλληλα τόνισε πως «τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας» καθώς «θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για τη συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής».

Νέα καταγγελία για απόπειρα βιασμού στου Ζωγράφου

 Μια νέα καταγγελία για σεξουαλική επίθεση έρχεται από την περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με την καταγγελία της 21χρονης κοπέλας, βγήκε από το σπίτι της προκειμένου να πάει σε ένα μίνι μάρκετ στη γειτονιά της, τότε όμως αντιλήφθηκε πως κάποιος υπήρχε δίπλα της και εκείνος επιχείρησε να τη βιάσει.

Μια 21χρονη στην περιοχή του Ζωγράφου έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από έναν άνδρα που την πλησίασε και της επιτέθηκε προκειμένου να τη βιάσει, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα στις 6 Ιουλίου στη συμβολή των οδών Μπισκίνη – Τραυλαντώνη. Η 21χρονη κατέβηκε από το σπίτι της για να πάει σε ένα μίνι μάρκετ που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και αντιλήφθηκε ανθρώπινη παρουσία δίπλα της. Όπως υποστηρίζει, εκείνος την άρπαξε, άρχισε να την αγγίζει σε διάφορα σημεία του σώματος της και αποπειράθηκε να τη βιάσει, ωστόσο ευτυχώς τράπηκε σε φυγή όταν εκείνη άρχισε να φωνάζει.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για πρώτο ανάλογο περιστατικό και ότι έχουν υπάρξει και άλλες καταγγελίες.



Πηγή

Προαναγγέλλουν ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων

 Στο μέσο του Ιουλίου αποφασίζει τελικά η κυβέρνηση, κατά πως φαίνεται, να φέρει το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων εργαζόμενων, παρότι πριν από λίγο καιρό ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που το τοποθετούσε χρονικά σε «ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο». Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος γνωστοποίησε την Πέμπτη πως στις 15 Ιουλίου αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η Επιτροπή Βιοηθικής είχε αποφανθεί πως κάτι τέτοιο μπορεί να επιβληθεί μόνο ως «έσχατη λύση» για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενους δομών υγείας και περίθαλψης ευπαθών ομάδων.


«Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία» δήλωνε από το βήμα της Βουλής πριν από ακριβώς έναν μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας τότε πως «σύντομα» θα άνοιγε τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζόμενων.

«Δεν επιθυμώ τώρα να δημιουργήσω εστίες αντιπαράθεσης, θα το δούμε σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο» δήλωνε ωστόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του τον περασμένο Απρίλιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, διακηρύξεις που φαίνεται πως ακυρώνει στην πράξη, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη την Πέμπτη.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής», επιβεβαιώνοντας την πίεση υπό την οποία λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβερνητικής εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ούτε για το ποιες ομάδες εργαζομένων αναμένεται να λάβουν προτεραιότητα. Την ίδια ημέρα ωστόσο, η εφημερίδα «Τα Νέα» του συγκροτήματος Μαρινάκη κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο «Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί – Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης», παραθέτοντας ακόμα και χρονοδιάγραμμα, που τοποθετεί στην αρχή τα γηροκομεία, έπειτα τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους ενστόλους, και ακολούθως τους αθλητές, τοποθετώντας χρονικά την έναρξη της διαδικασίας «άμεσα», και την κλιμάκωσή της έως τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως κατά τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Βιοηθικής τον Ιούνιο, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα έπρεπε να επιβληθεί μόνο ως «έσχατη λύση», και μάλιστα για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, όπως το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δομών υγείας, ή εργαζόμενοι σε δομές περίθαλψης ηλικιωμένων, ατόμων με χρόνιες παθήσεις, ατόμων με αναπηρία και άλλες ευπαθείς ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Βιοηθικής ανακοίνωσε:

α) Προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα (ιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί, προσωπικό μονάδων φροντίδας, κ.λπ.) εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς, με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων.
β) Μέτρα ενθάρρυνσης/αποθάρρυνσης που θα μπορούσαν να σχεδιαστούν από την Πολιτεία σε συνεργασία με τη διοίκηση των μονάδων υγείας, όπως π.χ. διευκόλυνση του ραντεβού για τον εμβολιασμό, ελαστικότητα στο ωράριο εργασίας τις ημέρες του εμβολιασμού, προτεραιότητα στη επιλογή αδειών, ή υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
γ) Πρόβλεψη υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση, η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και να εφαρμοσθεί μόνον εφόσον τα προηγούμενα μέτρα δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Η ακριβής εφαρμογή τέτοιου μέτρου αφενός πρέπει να ορίζεται με βάση το εργατικό ή το δημόσιο δίκαιο, αφετέρου απαιτεί να συνυπολογίζονται τυχόν συνέπειες στον καταμερισμό καθηκόντων και στελέχωση των δομών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ώστε να αποφεύγεται η υπολειτουργία των τελευταίων ή η εργασιακή επιβάρυνση των άλλων εργαζομένων.

Αναλυτικά, η σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής, που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου:




Πηγή

Μηνυτήρια αναφορά και «τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει»

 Μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις από την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με τους ελέγχους που γίνονταν, ή καλύτερα δεν γίνονταν τον περασμένο Οκτώβριο, παραμονές του ξεσπάσματος του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα με άνωθεν εντολές, μηνυτήρια αναφορά καταθέτει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.


Μία σοβαρή και αποκαλυπτική διάσταση των ελέγχων που γίνονταν, ή καλύτερα δεν γίνονταν τον περασμένο Οκτώβριο, παραμονές του ξεσπάσματος του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα, προσέθεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για την «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα ασθενείς με πλημμελείς ελέγχους. Λίγες ώρες αργότερα οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, ενώ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντος της ημέρας αναμένεται να επισκεφθεί ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για εμπλοκή του Νίκου Χαρδαλιά και «άνωθεν εντολή» ώστε να περάσουν από το αεροδρόμιο μέλη της Φενερμπαχτσέ που είχαν πυρετό, ενώ απευθύνει τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη.

Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει

Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι δε γνωρίζει το περιστατικό.



Πηγή

Χωρίς αποτέλεσμα η προσπάθεια στοχοποίησης Σοφουλάκη από Αγγελή για το πόρισμα της Novartis

 Στο κενό έπεσε τελικά η προσπάθεια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή να στοχοποιήσει τον συνάδελφό του Λάμπρο Σοφουλάκη, έπειτα από από το πόρισμα - κόλαφος για την εμπλοκή του πρώτου στην υπόθεση της διερεύνησης του σκανδάλου χρηματοδοτήσεων της Novartis, όπου του καταλόγιζε ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος, ενώ ταυτόχρονα δεν εντόπιζε μεμπτή συμπεριφορά της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Ο Ι. Αγγελής είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Λ. Σοφουλάκη για τα ευρήματά του, η οποία ωστόσο τέθηκε στο αρχείο, καθώς κρίθηκε πως ο τελευταίος δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.


Ο αντεισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης ήταν ο ένας από τους δύο ανώτατους δικαστικούς που είχαν αναλάβει να διερευνήσουν τις καταγγελίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης των παράνομων χρηματοδοτήσεων της Novartis, καταλήγοντας μεταξύ άλλων στην απόρριψη ως νομικά αβάσιμων των ισχυρισμών περί ακυρότητας των μαρτύρων στην υπόθεση, καθώς και πως η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν γνώριζε αν οι εδώ προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν οι ίδιοι με αυτούς που εξετάστηκαν από τις αμερικανικές αρχές.

Στο πόρισμά του, ο Λ. Σοφουλάκης καταλόγιζε στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος, ενώ τον κατηγορούσε για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών, προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο έτερος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, συνέταξε δικό του πόρισμα στο οποίο ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ για τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς της Τουλουπάκη εκτιμά ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις.

Αντιδρώντας ο Ι. Αγγελής στο πόρισμα Σοφουλάκη, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον του, κατηγορώντας τον Λ. Σοφουλάκη ότι με δόλο, συρραφές και αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας επιχείρησε να απαλλάξει τους πρώην εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς και να «βγάλει ψεύτες» όσους όσους κατέθεσαν εναντίον τους κατά της διάρκεια της έρευνας. Παράλληλα, τον κατηγόρησε πως με το πόρισμά του, ο αντεισαγγελέας Σοφουλάκης παρέλειψε και παραποίησε στοιχεία, ώστε να ενοχοποιηθεί ο αντεισαγγελέας Αγγελής, με σκοπό να καταστεί κατηγορούμενος.

Τελικά, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζουγρή που ερεύνησε τις παραπάνω καταγγελίες κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Λ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη από όσες τον κατηγορεί ο Ι. Αγγελής, αποφασίζοντας να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.



Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ