«Μετά από αρκετούς μήνες προσπάθειας, πάνω από 900 υπογραφές, τις οποίες καταθέσαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Ιουνίου και μεγάλη υποστήριξη από αυτοδιοικητικά σχήματα, συλλογικότητες και κατοίκους της πόλης απαιτούμε η δημοτική αρχή να πάρει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να δώσει ένα αίσιο τέλος στην αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων για το ρέμα στην περιοχή Κρυονερίου. Να μην δοθεί άδεια ανέγερσης οικοδομής» αναφέρει η ανακοίνωση.

Καθώς το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται η φυσική παρουσία των ανθρώπων που στηρίζουν την Πρωτοβουλία ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να καταστρέψουν αυτό το κομμάτι φυσικού πνεύμονα και ομορφιάς της πόλης μας!» προσθέτει, δίνοντας ραντεβού μπροστά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 27 Ιουνίου 6μμ.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου αγωνίζεται για την διάσωση και αξιοποίηση του περιαστικού δάσους Κρυονερίου και του ρέματός του που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής των κατοίκων. Σκοπός είναι να προστατευθεί η περιοχή από εργολαβίες και άλλες μορφές εκμετάλλευσης καθώς φαίνεται πως υπάρχουν άλλα σχέδια για το δάσος, σχέδια που δεν αφορούν τη διατήρησή του.



Πηγή