Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

4 χρόνια μετά το ΕΣΡ παρεμβαίνει για τον κλειστό Flash



Σε ακρόαση καλείται …ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash από το ΕΣΡ “για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν το άρθρο 11 παρ. 4 του Ν. 3592/2007 και το άρθρο 53 του Ν. 2778/1999 περί της  υποχρέωσης αδιάλειπτης λειτουργίας του. Ο σταθμός είχε περάσει  υπό τον έλεγχο συνεταιρισμού εργαζομένων το 2017 και το ΕΣΡ σπεύδει 4 χρόνια αργότερα να κρίνει την υπόθεση


Στην Υγειά μας: 9 αξέχαστες στιγμές και τα απωθημένα του Σπύρου Παπαδόπουλου

 Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο "Στην Υγειά μας"

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο "Στην Υγειά μας"  YOUTUBE
 Σταματά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια η θρυλική εκπομπή "Στην Υγειά μας" με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Θυμόμαστε τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της και τους καλλιτέχνες που έμειναν απωθημένο στον παρουσιαστή.

Το τέλος της μουσικής ψυχαγωγικής εκπομπής "Στην Υγειά μας" μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, ανακοίνωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Από το ξεκίνημά της τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι και σήμερα, η ιστορική μουσική εκπομπή κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες τηλεθεατές, χαρίζοντάς μας πολύ όμορφες στιγμές. Στα 17 αυτά χρόνια τιμήθηκαν αγαπημένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, αλλά και το ελληνικό τραγούδι εν γένει, με το αρχείο της εκπομπής να αποτελεί πραγματικό θησαυρό.

Από τη σκηνή του "Στην Υγειά μας" πέρασαν οι περισσότεροι μεγάλοι ερμηνευτές, στιχουργοί και συνθέτες της χώρας μας, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της μουσικής. Μέσα από αυτήν μας συστήθηκαν πρόσωπα του πολιτισμού που ίσως να μην ξέραμε, ενώ μπορέσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα και εις βάθος προσωπικότητες που πάντοτε θαυμάζαμε. Το σίγουρο είναι πως η εκπομπή αποτελούσε μια ευχάριστη νότα μέσα στη βδομάδα, για σχεδόν μία εικοσαετία.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της θρυλικής εκπομπής, ήταν οι διαφορετικές εκτελέσεις τραγουδιών που άκουγαν οι τηλεθεατές. Διάσημα και ιστορικά τραγούδια ερμηνεύονταν από άλλους καλλιτέχνες και έπαιρναν νέα μορφή, ενώ ακόμη και οι τραγουδιστές που τα είχαν εκτελέσει πρώτοι, τα ερμήνευαν με αλλιώτικο τρόπο ή με συναδέλφους τους, προσφέροντας έτσι κάτι καινούργιο. Παράλληλα, η εκπομπή υλοποιούσε πολύ συχνά με τα αφιερώματά της τη γνωστή ρήση "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι".

Πέρα από το γενικότερο πολιτιστικό έργο που παρήγε το "Στην Υγειά μας", εκείνο που θα θυμόμαστε πάντα θα είναι οι κορυφαίες συναντήσεις καλλιτεχνών που λάμβαναν χώρα στην εκπομπή κατά καιρούς. Καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου, που ήταν πολλές φορές ακριβοθώρητοι ή πραγματοποιούσαν σπάνια εμφανίσεις στο "γυαλί", έβρισκαν στο πλατό του Σπύρου Παπαδόπουλου κοινό χώρο και τόπο, ενώ μοιράζονταν μεγαλειώδεις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην μουσική και τηλεοπτική ιστορία.

Φυσικά, πέρα από τις μοναδικές μουσικές στιγμές και τις μεγάλες καλλιτεχνικές συναντήσεις, υπήρξαν κατά καιρούς και αστεία στιγμιότυπα ή σκηνές που συζητήθηκαν πολύ για διάφορους λόγους.

Οι καλύτερες στιγμές του "Στην Υγειά μας"

Ο Δημήτρης Μητροπάνος και μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του

Ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε πολλές φορές τιμώμενο πρόσωπο στο "Στην Υγειά μας", όταν ήταν εν ζωή αλλά και μετά θάνατον. Το 2006 η εκπομπή είχε κάνει αφιέρωμα στον ίδιο και είχε τραγουδήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Τον Ιανουάριο του 2012 οι Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης είχαν παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος από το πρόγραμμά τους στο Κέντρο Αθηνών. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Δημήτρη Μητροπάνου, καθώς μόλις τρεις μήνες μετά, στις 17 Απριλίου της ίδιας χρονιάς, έφυγε από τη ζωή.

Ο Θάνος Μικρούτσικος και το "Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia"

Ο Θάνος Μικρούτσικος αποτελούσε έναν από τους αγαπημένους καλεσμένους του Σπύρου Παπαδόπουλου και φιλοξενήθηκε πολλές φορές στην εκπομπή, σε όλα τα κανάλια στο οποία προβαλλόταν ανά τα χρόνια. Η ερμηνεία του στο πιο γνωστό ίσως μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία, το οποίο πάντα συνόδευε με το παίξιμο του πιάνου του, αποτελεί χαρακτηριστική στιγμή.

Τα δάκρυα της Τάνιας Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή όταν προβαλλόταν στη ΝΕΤ και είχε χαρίσει σε καλεσμένους και τηλεθεατές μια άκρως συγκινητική βραδιά. Θεατρική, εκφραστική και απόλυτα ειλικρινής, η αγαπημένη ερμηνεύτρια είχε αφεθεί πλήρως στα συναισθήματά της, τραγουδώντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ενώ δεν δίστασε να δακρύσει. Στην παρέα ήταν και ο αείμνηστος Σάκης Μπουλάς.

Το ντουέτο Μάκη Χριστοδουλόπουλου - Θέμη Αδαμαντίδη

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες ήταν από τους πρώτους καλεσμένους της εκπομπής, όταν πρωτοξεκίνησε. Το θρυλικό τους ντουέτο στα τραγούδια "Υπάρχω" και "Αγριολούλουδο" του Στέλιου Καζαντζίδη τον Δεκέμβριο του 2004.

Το ζεϊμπέκικο του Παντελή Παντελίδη με Πίτσα Παπαδοπούλου

Την παραμονή Χριστουγέννων του 2015, ο Παντελής Παντελίδης ήταν εκελεκτός καλεσμένος στην εκπομπή μαζί με τους Βασίλη Καρρά, Πίτσα Παπαδοπούλου και Θέμη Αδαμαντίδη. Αφού τραγούδησε τις επιτυχίες του, χόρεψε ζεϊμπέκικο στο κέντρο της πίστας υπό τους ήχους του τραγουδιού "Θα τα βροντήξω" της καταξιωμένης λαϊκής τραγουδίστριας.

Το ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο της Έρρικας Πρεζεράκου

Πολλοί ήταν οι καλεσμένοι που χόρεψαν ζεϊμπέκικο στην εκπομπή, αλλά ο χορός της πρώην πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ άφησε ιστορία, καθώς ήταν πολύ ιδιαίτερο. Η Έρριξα Πρεζεράκου είχε χορέψει το τραγούδι "Τα δυο σου χέρια πήρανε (Βεργούλες)" από τον Δημήτρη Μπάση με τον δικό της τρόπο.

Ο πολυσυζητημένος χορός του Λάκη Γαβαλά

Ο ιδιαίτερος χορός του εκκεντρικού Λάκη Γαβαλά στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του "Στην Υγειά μας" το 2019-2020 είχε γίνει viral. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας είχε χορέψει κάτι μεταξύ τσιφτετελιού και ζεϊμπέκικου, φορώντας ένα εντυπωσιακό λευκό καπέλο.

Το θρυλικό ραπ του Σπύρου Παπαδόπουλου

Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες στιγμές του "Στην Υγεία μας" ήταν ο παράξενος χορός του Σπύρου Παπαδόπουλου σε τραγούδι του Eminem. Το συγκρότημα "Μέλισσες" γιόρτασε 10 χρόνια στη μουσική και φιλοξενήθηκε στην εκπομπή, με τον παρουσιαστή να λικνίζεται από το τραπέζι σε ραπ ρυθμούς και να γίνεται viral.

Τα απωθημένα του Σπύρου Παπαδόπουλου

Και μπορεί κάποιοι καλλιτέχνες να φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή πολλές φορές ή να αποτελούσαν "θαμώνες" της παρέας του Σπύρου Παπαδόπουλου, ωστόσο, είναι κι άλλοι που δεν πέρασαν ποτέ από το "Στην Υγειά μας", παρόλο που ο παρουσιαστής το ήθελε. Έτσι, πολλά αγαπημένα ονόματα έμειναν απωθημένο στον Σπύρο Παπαδόπουλο, κάτι που μοιράστηκε και ο ίδιος στο υστερόγραφο της αποχαιρετιστήριας ανάρτησής του.

Όπως έγραψε:

"Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους....την Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη!".

«Στην υγειά μας, ρε παιδιά»: Το τελευταίο ποτηράκι…

Στην υγειά μας, ρε παιδιά»: Το τελευταίο ποτηράκι... | Protagon.gr

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανάμεσα στον Χρήστο Νικολόπουλο και την Πίτσα Παπαδοπούλου. Ο δίσκος στο παλιό πικάπ τελείωσε... |ΣΚΑΪ Πηγή: Protagon.gr

 Γιατί σβήνουν τα φώτα για τη μουσική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, που είχε γίνει η αγαπημένη τηλεοπτική συντροφιά του σαββατόβραδου για πάρα πολλούς Ελληνες... απανταχού 

Η ανακοίνωση του Σπύρου Παπαδόπουλου για το τέλος της εκπομπής του, του ιστορικού «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», έπεσε για ορισμένους ως κεραυνός εν αιθρία. Και αυτό γιατί η εκπομπή, που ξεκίνησε από τη ΝΕΤ, μεταπήδησε στον Alpha και τέλος στον ΣΚΑΪ, έγινε για πολλά χρόνια η τηλεοπτική συνήθεια του σαββατόβραδου, υποδέχθηκε σχεδόν όλους τους εμβληματικούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς τους ελληνικού πενταγράμμου και έγινε η τηλεοπτική συντροφιά των «Ελλήνων απανταχού», όπως συνήθιζε να λέει ο δημιουργός της στην πρώτη καλησπέρα του.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η εκπομπή είχε κλείσει τον κύκλο της. Μια ματιά στα νούμερα της τηλεθέασης θα το επιβεβαίωνε. Και ενώ ΣΚΑΪ και Σπύρος Παπαδόπουλος ξεκίνησαν μια αναγνωριστική συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος αυτής της σεζόν, η αλήθεια είναι ότι η παραμονή τού «Στην Υγειά μας» στο πρόγραμμα θα γινόταν απλώς με τη λογική τού μη χείρον βέλτιστον.

Πικρή… reality

Βλέπετε, η επέλαση των reality δεν άφησε αλώβητη την εκπομπή. Κάθε Σάββατο, το Star με το «MasterChef» σαρώνει, ενώ και ο ΑΝΤ1, με τη «Φάρμα» του, δεν πηγαίνει καθόλου άσχημα, αν και είναι καθαρά στη δεύτερη θέση. Πλέον και το Mega έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το «Σπίτι με το Mega», το οποίο έχει καταγράψει επιτυχίες, με αποτέλεσμα το σκηνικό να μοιάζει… ναρκοθετημένο.

 Oσο για την ίδια την εκπομπή, πρόκειται, αν μη τι άλλο, για ένα κορεσμένο project. Με άλλα λόγια, δεν φαίνετα να μπορεί να υπάρξει καμία φοβερή καινοτομία που να άλλαζε τη φύση της. Στο συμβόλαιο του Σπύρου Παπαδόπουλου, μάλιστα, υπήρχε ειδική ρήτρα για προβολή της εκπομπής τα Σάββατα, συνεπώς, δεν υπήρχε εξαρχής μεγάλο περιθώριο ευελιξίας.
Κορεσμός…

Υπάρχει, όμως, μια ακόμα παράμετρος: ο κορεσμός ήταν πλέον εμφανής και στο τηλεοπτικό προϊόν. Εκπομπές με πιο «έντεχνους» καλλιτέχνες, οι οποίες παραδοσιακά άρεσαν στον Σπύρο Παπαδόπουλο, πλέον έγραφαν μονοψήφια νούμερα, ενώ τα πιο νεανικά sets, με εμπορικούς καλλιτέχνες και συνήθως ένα ποτ πουρί τραγουδιών, μπορεί να πήγαιναν καλύτερα από νούμερα, αλλά έβγαιναν κάπως πιο διεκπεραιωτικά.

Κάπως έτσι, στο τέλος της σεζόν η εκπομπή θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και πολύς κόσμος θα πρέπει να βρει μια εναλλακτική, είτε για το τηλεοπτικό του σαββατόβραδο, είτε για τις βραδιές των γιορτών και της αλλαγής του χρόνου.


Στην Υγειά μας ρε Παιδιά: Τα «καυτά» τσιφτετέλια που «έγραψαν» τηλεοπτική ιστορία

 

Τα αισθησιακά πλάνα συζητιόντουσαν για μέρες μετά την προβολή του επεισοδίου

Στην Υγειά μας ρε Παιδιά: Τα «καυτά» τσιφτετέλια που «έγραψαν» τηλεοπτική ιστορία

Καλή μουσική, κεφάτες νότες και αλκοόλ έκαναν τη διάθεση αρκετές φορές να χτυπάει κόκκινο στο πλατό της εκπομπής «στην Υγειά μας ρε Παιδιά».

Αιθέριες υπάρξεις με ανεβασμένο το κέφι σηκωνόντουσαν από τις καρέκλες τους και λικνιζόντουσαν αισθησιακά στις νότες τσιφτετελιών προς τέρψη των οφθαλμών των τηλεθεατών.

Οι χορευτικές ικανότητες αρκετών «έγραψαν» τηλεοπτική ιστορία στην πορεία της εκπομπής «Στην Υγειά μας ρε παιδιά» και συζητιόντουσαν για μέρες μετά στα πάνελ άλλων εκπομπών.

Ας δούμε όμως μερικά από τα «καυτά» τσιφτετέλια που αποτέλεσαν θέμα συζήτησης

Έλενα «Μαριπόζα» Κρεμλίδου

Κατερίνα Λιόλιου

Ράνια Κωστάκη

Μαριλένα Ράδου

Χριστιάννα Μούση

Ειρήνη Στεριανού και Βασιλική Αγγέλη

Το τέλος της εκπομπής έπειτα από 17 χρόνια

Οριστικά αυλαία ρίχνει μετά από 17 χρόνια η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Instagram ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

«Ήταν καλοκαίρι του 2004, όταν με φώναξε η Βίκυ Λάσκαρη-τηλεοπτική παραγωγός- και μου πρότεινε μια 3ωρη ψυχαγωγική εκπομπή στην ΕΡΤ. Της είπα, ότι αν έκανα κάτι, θα ήταν για το ελληνικό τραγούδι που γνωρίζω και αγαπώ. Και έτσι ξεκινήσαμε με πρώτο αφιέρωμα στον αγαπημένο Μάνο Ελευθερίου. Σαν χτες μου φαίνεται. Πέρασαν όμως 17 χρόνια! Και νιώθω ότι αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μας ταξίδεψε -και πού δε μας πήγε!- ήρθε η ώρα να…δέσει» έγραψε ο παρουσιαστής.

«Γιατί όσο καλό κι ανθεκτικό να είναι ένα σκαρί, στο τέλος πάντα η θάλασσα νικάει! Με λίγα λόγια, αγαπημένοι μου “Έλληνες απανταχού”, νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το ”ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ” να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!

Ευχαριστώ από καρδιάς όοοολους τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους προσκεκλημένους, τους τεχνικούς, τους συνεργάτες που μαζί φτιάξαμε τόσα ωραία πράγματα και βέβαια ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην αγαπημένη μου Βίκυ!

Ταύτα και μένω, διότι δεν μπορώ τους αποχωρισμούς!
Δε θα χαθούμε!

Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους…. την Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη» επεσήμανε.





Σπ. Παπαδόπουλος: Περνάει στην ιστορία το “Στην υγειά μας ρε παιδιά”

 

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε πως η εκπομπή “Στην Υγειά μας” σταματά, 17 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή.Με ανάρτησή του στο  Instagram, έγραψε μεταξύ άλλων πως νομίζεί “ότι είναι η σωστή στιγμή το «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ» να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!” συμπληρώνοντας με τη φράση “Δε θα χαθούμε!”.  Η εκπομπή ξεκίνησε από την ΕΡΤ (ΝΕΤ) συνεχίστηκε μετά το μαύρο στις συχνότητες της στον Alpha και από το 2017 μεταδιδόταν από τον ΣΚΑΪ. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη μια κρούση από τον Alpha.



Τέλος το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» -Το συγκινητικό μήνυμα του Σπύρου Παπαδόπουλου




Αυλαία ρίχνει η αγαπημένη εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ύστερα από 17 χρόνια.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Σπύρος Παπαδόπουλος με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Ήταν καλοκαίρι του 2004, όταν με φώναξε η Βίκυ Λάσκαρη -τηλεοπτική παραγωγός- και μου πρότεινε μια 3ωρη ψυχαγωγική εκπομπή στην ΕΡΤ.

Της είπα ότι, αν έκανα κάτι, θα ήταν για το ελληνικό τραγούδι, που γνωρίζω και αγαπώ. Και έτσι ξεκινήσαμε με πρώτο αφιέρωμα στον αγαπημένο Μάνο Ελευθερίου. Σαν χτες μου φαίνεται. Πέρασαν όμως 17 χρόνια! Και νιώθω ότι αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μας ταξίδεψε -και πού δε μας πήγε!- ήρθε η ώρα να… δέσει!

Γιατί όσο καλό κι ανθεκτικό να είναι ένα σκαρί, στο τέλος πάντα η θάλασσα νικάει!

Με λίγα λόγια, αγαπημένοι μου “Έλληνες απανταχού”, νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το ''ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ'' να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!

Ευχαριστώ από καρδιάς όοοολους τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους προσκεκλημένους, τους τεχνικούς, τους συνεργάτες που μαζί φτιάξαμε τόσα ωραία πράγματα και βέβαια ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην αγαπημένη μου Βίκυ!

Ταύτα και μένω, διότι δεν μπορώ τους αποχωρισμούς!

Δε θα χαθούμε!

Υ.Γ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους…. Τη Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο παρουσιαστής.

Περισσότερα εδώ: Τέλος το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» -Το συγκινητικό μήνυμα του Σπύρου Παπαδόπουλου | ΖΩΗ | iefimerida.gr

«Ο Φουρθιώτης είναι ο χρήσιμος ηλίθιος» με τα ερωτήματα να παραμένουν για την υπόθεση και τις προεκτάσεις της

 Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στα ερωτήματα που προκύπτουν από τους χειρισμούς της υπόθεσης από κυβέρνηση και αστυνομία, εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, αλλά αφήνει αιχμές και για πολιτικές προεκτάσεις.


Συνέντευξη σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη και τα όσα είχε καταγγείλει προ ημερών, έδωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Φουρθιώτης στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο χρήσιμος ηλίθιος» ο οποίος με την έρευνά του αποκάλυψε το σκάνδαλο με τον «καλλιτεχνικό μάνατζερ»!

Oι αποκαλύψεις προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσυνης, με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και από ποια πρόσωπα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως η πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Μ. Τρίτη, ο τηλεπαρουσιαστής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου πέρασε τη νύχτα, μαζί με τρεις ακόμα υπόπτους, με την αστυνομία να μετατρέπει τις προσαγωγές αρχικά σε συλλήψεις. Όπως προκύπτει, οι δύο εκ των τριών είναι γνωστοί ποινικοί, που αποκαλύφθηκε πως βρίσκονταν πίσω από την «επίθεση» στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη στις 16 Απριλίου το βράδυ, καθώς και στην συμπλοκή με την αστυνομία νωρίτερα στην Εκάλη, όπου έπεσαν πυροβολισμοί και κατά τη διαφυγή τους, τους έπεσε μία τσάντα με ένα καλάσνικοφ. Από αυτή την τσάντα φέρονται οι αρχές να έφτασαν στα δύο αυτά πρόσωπα, ενώ από τους εργαστηριακούς ελέγχους, προέκυψε σύνδεση των καλύκων των δύο περιστατικών.

Στα τέλη Απριλίου, σε έρευνες στο σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, καθώς και στη σύλληψή του προχώρησε η αστυνομία, με τις πληροφορίες να συνδέουν την αστυνομική επιχείρηση με το περιστατικό της φερόμενης επίθεσης στην κατοικία του από δύο ένοπλους.

«Η μισή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρασε από την εκπομπή του άθλιου «παρουσιαστή», εισπράττοντας εύσημα και ύμνους. Ο ίδιος ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Φουρθιώτης έπαιρνε συνεντεύξεις από Υπουργούς, ενώ η Γενική Γραμματέας Στρατινάκη, εκβιάστηκε μπροστά στις κάμερες και υπέκυψε στον εκβιασμό», τόνισε στη συνέντευξη του ο Κώστας Βαξεβάνης.

Παρακάτω η συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Σκουρή και το ieidiseis.gr:

-Ο Μένιος Φουρθιώτης τελικά οδηγήθηκε στις φυλακές. Υπάρχουν σημεία που μένει ακόμα να διευκρινιστούν σε αστυνομικό επίπεδο;

Δεν πιστεύω πως το θέμα είναι κατ εξοχήν αστυνομικό, παρά την αστυνομική του χροιά. Και φυσικά δεν πρόκειται για «θέμα Φουρθιώτη». Ο Φουρθιώτης έχω πει πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο χρήσιμος ηλίθιος. Νομίζω πως ο καθένας που έχει παρακολουθήσει την υπόθεση, (πολύ δε περισσότερο εγώ ως άμεσα σχετιζόμενος), έχει αναπάντητα ερωτήματα τα οποία πριν γίνουν αστυνομικά είναι απλής λογικής. Ποιος αποφάσισε να αποκτήσει φρουρά ο μάνατζερ της trash tv , Μένιος Φουρθιώτης; Ποιος μετέτρεψε την ελληνική αστυνομία σε παραδουλεύτρα του; Πώς μπούκαρε στα υπουργικά γραφεία; Γιατί δεν ελέγχθηκε ποτέ για τις απάτες του, παρά μόνο όταν τις δημοσιεύσαμε; Ποιος έκλεινε τα μάτια και του έκλεινε το μάτι; Αυτά και πολλά ακόμη. Τις τελευταίες μέρες, γίνεται προσπάθεια, να εμφανιστεί η υπόθεση ως η αποκλίνουσα συμπεριφορά ενός γραφικού τύπου.

Τα κανάλια δεν είπαν κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης και προσπαθούν, όπως και στην υπόθεση Λιγνάδη, να ανοίξουν μια κλειδαρότρυπα στο κελί του και να μας ενημερώσουν για το τι έφαγε και πώς το έφαγε. Σου λέει αφού ο κόσμος έχει θορυβηθεί, ας καλύψουμε τον θόρυβο με κουτσομπολιό. Φιλοδοξούν αυτό που θα μείνει στον κόσμο να είναι μια γενική εντύπωση, για μια υπόθεση που είχε να κάνει με ένα καρτούν και όχι με μια υπόθεση διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης. Μου λένε φίλοι «μα ο Φουρθιώτης, είναι δυνατόν»; Και τους θυμίζω πως σε όλα τα εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας, οι δράστες ήταν Φουρθιώτηδες της Τρούμπας που στρατολογούσε το Παρακράτος.

-Σε πολιτικό επίπεδο; Γιατί εξακολουθείς να αποδίδεις στο σκάνδαλο στην κυβέρνηση; Και έχεις πολιτικά πρόσωπα κατά νου, τα οποία συνδέεις με τον Φουρθιώτη;

Η πολιτική ευθύνη, η οποία είναι αντικειμενική, έχει δύο πλευρές. Θυμάστε ποιος εξέφρασε τους πολιτικούς δεσμούς με τον Φουρθιώτη; Ο κύριος Πέτσας, ο οποίος τον ενέταξε στη λίστα του για χρηματοδότηση, ενώ δεν είχε καν site. Όλοι είχαν απορήσει γι αυτή την προκλητική συμπάθεια. Ο κύριος Πέτσας, δεν συμπεριέλαβε όμως στη λίστα το Documento , το documentonews και το koutipandoras.gr. Στη συνέχεια η μισή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρασε από την εκπομπή του άθλιου “παρουσιαστή”, εισπράττοντας εύσημα και ύμνους. Ο ίδιος ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Φουρθιώτης έπαιρνε συνεντεύξεις από Υπουργούς, ενώ η Γενική Γραμματέας Στρατινάκη, εκβιάστηκε μπροστά στις κάμερες και υπέκυψε στον εκβιασμό. Τα τηλέφωνα του Φουρθιώτη είναι γεμάτα με μηνύματα που αντάλλασσε με υπουργούς και εκδότες. Ποιος, ο Φουρθιώτης. Υπάρχει κάποιος που δεν του φαίνεται άτοπο αυτό; Μέχρι και πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ είχε χωρίς να υποστεί τις συνέπειες. Καμιά από τις υποθέσεις του δεν προχώρησε σε έρευνα. Αν αυτό δε δηλώνει μια σχέση με το σύστημα και τους ανθρώπους του, τότε τι δηλώνει; Την αφέλεια των υπουργών;

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά που αφορά την πολιτική ευθύνη. Επί τέσσερα χρόνια, εγώ και οι δημοσιογράφοι του Documento έχουμε στοχοποιηθεί από όλους αυτούς των οποίων αποκαλύπτουμε τα σκανδαλώδη δράση. Γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια δολοφονίας του προφίλ μας αλλά και οικονομικού στραγγαλισμού της εφημερίδας. Παράλληλα, όσοι πρέπει να απαντήσουν στα αποτελέσματα της έρευνας και της κριτικής, καταφεύγουν αντί σε απάντηση που οφείλουν να δώσουν λόγω του δημόσιου ρόλου τους, σε μηνύσεις και αγωγές. Αυτή η μέθοδος , χαρακτηρίζεται από τις διεθνείς οργανώσεις Τύπου ως SLAPP (Strategic lawsuits against public participation)

Η ερευνητική δημοσιογραφία ενοχοποιείται και χαρακτηρίζεται αρνητικά με απαξιωτικά επίθετα ως «κίτρινη», «σκανδαλοθηρική» και απειλητική για την πολιτική ευρυθμία. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό παίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό χώρας, να βγάζει υβριστική ανακοίνωση για εφημερίδα, επειδή αποκάλυψε πως δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ από το δάνειό του; Αυτό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν δημοσιοποιήσαμε πως έτυχε ευνοϊκής αντιμετώπισης για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων. Θέλετε να σας πως ένα παράδειγμα σύγκρισης;

Πριν μερικές μέρες, τα ΜΜΕ της Βρετανίας είχαν πρωτοσέλιδο την αποκάλυψη πως ο πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον, ζητούσε από επιχειρηματίες να πληρώσουν τη νταντά του παιδιού του. Αναστατώθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο. Εδώ, όταν το Documento αποκάλυψε πως κάποιοι επιχειρηματίες κρυμμένοι πίσω από offshore χρηματοδοτούν τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού, διέρρευσαν πως είμαστε άνανδροι γιατί χτυπάμε τη σύζυγο του Μητσοτάκη. Αντί να απαντήσουν λοιπόν, στοχοποιούν. Όταν λοιπόν αυτοί που κυβερνούν και οφείλουν απαντήσεις, στοχοποιούν το δημοσιογράφο και τη δημοσιογραφία, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί κάποιος να πατήσει και τη σκανδάλη για να βρει το στόχο. Αυτή η πολιτική ευθύνη, είναι έγκλημα.

Θεωρείς, δηλαδή, ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης; Και γιατί;

Είδατε να απολογηθεί κάποιος για όσα προσέφερε στο Φουρθιώτη; Την ώρα που ο Φουρθιώτης έστηνε της απάτες του, ήταν υπό τη φρούρηση της Αστυνομίας. Είδατε να παραιτείται κάποιος γι αυτό; Η ίδια η διαδικασία έρευνας και σύλληψής του, ξεκίνησε μετά την αγωνιώδη δημοσίευση της απειλής στην οποία βρισκόμουν. Μέχρι τότε οι Επιτελάρχες, ξεναγούσαν το Φουρθιώτη για να διαλέξει το τζιπ της αρεσκείας του. Να σας πω το χειρότερο; Υπήρξε η απειλή στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου, στο πρόσωπό μου, εξαιτίας της οποίας μπήκα σε ισχυρή φρούρηση. Διεθνείς οργανισμοί και Παρατηρητήρια για την Ελευθερία του Τύπου έβγαλαν ανακοινώσεις ανησυχίας. Από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έως τους μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος στις ΗΠΑ. Είδατε έστω μια ανακοίνωση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό; Προσωπικά δε γνωρίζω αν πρόκειται για πολιτική μικρότητα του Μητσοτάκη ή για το φόβο του να καταδικάσει κάτι για το οποίο έχει την ευθύνη ο Μένιος Φουρθιώτης. Αυτό πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει το προηγούμενο με το Νίκο Γεωργιάδη και τον Λιγνάδη.

Προσωπικά, αισθάνεσαι ασφαλής μετά τις προφυλακίσεις; Τι σου είπε ο Χρυσοχοΐδης;

Ο υπουργός δε με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν τα μέτρα τα πήρε ο κύριος Χρυσοχοϊδης για να κατευνάσει την οργή του κόσμου ή για να με προστατέψει. Ήταν αυτός ωστόσο που μόλις βγήκε υπουργός, μου αφαίρεσε μεγάλο τμήμα της φρούρησής μου και άφησε αφύλαχτο το Documento σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες. Δεν περιμένω να κάνει τίποτα η Αστυνομία. Να σας θυμίσω πως πρόκειται για την Αστυνομία που η ηγεσία της εξυπηρέτησε το Φουρθιώτη. Ξέρετε πως υπήρχαν αναφορές των αστυνομικών φρουρών του Φουρθιώτη που περιέγραφαν όσα έκανε; Τις έλαβε υπόψη της αυτές τις αναφορές η πολιτική ηγεσία; Όχι. Αντιθέτως έκανε τα γούστα του Φουρθιώτη. Τώρα θα αφυπνιστεί ξαφνικά; Πρόσφατα αποκαλύψαμε μέρος δικογραφίας που εμπλέκει ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ με μαφιόζους. Υπάρχει θέμα διαφθοράς στην Αστυνομία αλλά ο Μητσοτάκης μιλά για το άβατο των Εξαρχείων. Για την πολιτική ηγεσία νομίζω πως είμαι ένας εχθρός γιατί κάνω έρευνα και ασκώ κριτική.

Πρέπει από την άλλη πλευρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους απλούς αστυνομικούς και τους αξιωματικούς που ανέλαβαν εδώ και μέρες τη φρούρησή μου. Νομίζω πως κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά και η οπτική τους είναι το καθήκον τους, όχι τα πολιτικά παιχνίδια. Μακάρι να τους ακολουθήσει στην πορεία αυτή και η πολιτική ηγεσία.

Σε υπερασπίστηκαν, πάντως, πρόσωπα που μπορεί να μην το περίμενες. Ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο Τάκης Χατζής με τον Δήμο Βερύκιο έκαναν εκπομπή στο ραδιόφωνο του «Άλφα». Είσαι ικανοποιημένος από τη συμπαράσταση που έλαβες;

Κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης στο Documento και τους τιμά. Ελευθερία του Τύπου, είναι να ασκείς κριτική στον Παπαχρήστο και τον Χατζή και αυτοί να κατανοούν πως όχι μόνο έχεις δικαίωμα να το κάνεις, αλλά να σε στηρίζουν κιόλας. Αυτό θέλει και θάρρος και ηθική. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, ένα βήμα μπροστά στον καθρέφτη μας και κοιτάμε αυτό που συμβαίνει. Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στο Documento , είχαμε πει πως ο στόχος δεν είμαστε εμείς αλλά κάθε φωνή με άποψη. Νομίζω πως αυτό το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι. Αυτοί που ανέφερες είναι κάποιοι αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη.

Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που ένας καλός φίλος αποκαλεί «λινάτσες». Δεν θα καταλάβουν γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν. Δεν θέλουν να υπάρξει υγιής δημοσιογραφία, γιατί δεν έχουν θέση μέσα σε αυτή. Είναι σαπρόφυτα που αναπτύσσονται μέσα στη σαπίλα της διαφθοράς. Τους συμφέρει λοιπόν να υπάρχει στρεβλή εικόνα στης δημοσιογραφίας για να έχουν θέση στο κάδρο. Κάποιοι ως σκατά που θα έλεγε ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης.

-Αλήθεια, ο άλλος δημοσιογράφος που είχε στοχοποιήσει ο Φουρθιώτης ποιος ήταν;

Δεν το ξέρω. Ουδέποτε μου αναφέρθηκε όνομα.



Reiner Fuellmich - Έχουμε τα στοιχεία

 



Ο Reiner Fuellmich είναι ένας Γερμανός δικηγόρος που προσπαθεί με την
ομάδα του να αποδομήσει το αφήγημα της “πανδημίας” με κεντρικούς πυλώνες
τα ελαττωματικά PCR και την ανύπαρκτη ασυμπτωματική μετάδοση.
Έχει οργανώσει επίσης με τους συνεργάτες του μια “Επιτροπή Κορονοϊού”
όπου παίρνουν συνεντεύξεις από επιστήμονες διαφόρων επιστημονικών πεδίων.
Ο Fuellmich, ακολουθώντας τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει αυτός και η
ομάδα του, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων
χρησιμοποιεί την κρίση της "πανδημίας" για να κλέψει τις ελευθερίες και
τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων.


Το βίντεο εδώ:  https://www.brighteon.com/628bbdf2-479e-4fe4-b408-7ca82535b028

Θετική δήλωση και από τον Πούτιν για την άρση της πατέντας στα εμβόλια

 Να εργαστεί προσανατολιζόμενη στην άρση της πατέντας των εμβολίων προέτρεψε την κυβέρνηση της χώρας του ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος με προθυμία την πρόταση των ΗΠΑ σχετικά με την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει δηλώσει μέσω της Προέδρου της Κομισιόν, ότι είναι «έτοιμη να συζητήσει» την πρόταση, εφόσον οι ΗΠΑ σταματήσουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές. 


Υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού τάχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη σχετική ανακοίνωση των ΗΠΑ, στηρίζοντας έτσι την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που αιτήθηκε την άρση προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή και η παγκόσμια διανομή των εμβολίων.

«Ακούμε από την Ευρώπη μια ιδέα που, κατά τη γνώμη μου, αξίζει την προσοχή μας, δηλαδή, να καταργήσουμε εντελώς τις πατέντες από τα εμβόλια κατά του Covid-19. Αυτό όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση, αλλά απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι οποίοι προβλέπουν την άρση παρόμοιας προστασίας πατέντας σε έκτακτες συνθήκες» δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, ο Ρώσος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προέτρεψε μάλιστα την αντιπρόεδρο και την ρωσική κυβέρνηση να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, δεν πρέπει να προσανατολιζόμαστε στο πώς να εξαγάγουμε το μέγιστο κέρδος, αλλά στο πώς να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων».

Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόταση, αν υλοποιηθεί, αναμένεται να ωφελήσει ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς θα μειωθεί το κόστος παραγωγής των εμβολίων και θα τα καταστήσει περισσότερο προσβάσιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σύσταση του μηχανισμού COVAX για την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια, οι φτωχότερες χώρες, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν λιγότερο από το 0,5% της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων.


Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε άνδρα με το μόριό του έξω να ακολουθεί κοπέλα στη Νέα Σμύρνη μέχρι την πολυκατοικία της

 Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε πολυκατοικία στη Νέα Σμύρνη δείχνει έναν άνδρα, με το μόριό του έξω από το παντελόνι του, να ακολουθεί μία κοπέλα φτάνοντας μέχρι την είσοδο του κτιρίου όπου διαμένει. Η κοπέλα ανήρτησε το σχετικό βίντεο στο facebook, καταγγέλλοντας επώνυμα το περιστατικό και στην ΕΛ.ΑΣ.


Η κοπέλα ανήρτησε το βίντεο στο Facebook με την παρακάτω λεζάντα: «Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα. Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».

 


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ