Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Είδη πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία συγκεντρώνει ο Δήμος Ηρακλείου

 Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας στέκεται ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος ξεκινά τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.


Συγκεντρώνονται είδη πρώτων βοηθειών και φαρμακείου, όπως μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες. Επίσης, θερμικά εσώρουχα, κουβέρτες, παπλώματα, προϊόντα μεγάλης διαρκείας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, και γάλα.

Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου, καθώς και την επόμενη εβδομάδα από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στο λιμάνι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα παραλαμβάνονται μόνο πακεταρισμένα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να φέρουν ετικέτα με το περιεχόμενο τους.



Πηγή

Εκ νέου πυρά από Αντώναρο – «Ο πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει καθόλου ιστορία, είναι απαίδευτος»

 «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν πολιτικός της διπλωματίας. Αντίθετα ο κ Μητσοτάκης με τις κραυγές θέλει να αποδείξει ότι είναι αρεστό καλό παιδί» ανέφερε.


«Ο πρωθυπουργός δεν διαβάζει την ιστορία διαφορετικά. Δεν έχει διαβάσει καθόλου τη σύγχρονη ιστορία. Επειδή είχα την ατυχία να γνωρίσω τον κ Μητσοτάκη πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι απαίδευτος», είπε Στο Κόκκινο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ