Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Μουσική Παρασκευή - Έρως Ελλάς ~ Δεν θέλω κάρτα

 


========================================================================

Περισσότερα για τους «Έρως Ελλάς» εδώ

Πληροφορίες για το τραγούδι

Μουσική: Φώτης Μήλιος
Στίχοι: Αρτ Κυδωνάκης, Ελεύθεροι Έλληνες

=================================================================

Ακολουθεί το τραγούδι.


Εγώ είμαι Ελληνας, δεν είμαι αριθμός Εγω είμαι Ελληνας, ελεύθερος λαός

Θα μας δώσουνε μια κάρτα
Που θα έχει αριθμό Θα μας βάλουνε τσιπάκι Αν μπορούν και στο μυαλό Οπου πάμε να γνωρίζουν Και αν έχουμε λεφτά Την υγεία μας φροντίζουν Προβατάκια στη σειρά Θα μας δώσουνε μια κάρτα Θα' ναι δήθεν για καλό Και θα απλώσουν ένα δίχτυ Νεοταξικό ζυγό Τους ανθρώπους να ελέγχουν Τα παγκόσμια αφεντικά Προηγμένες εξελίξεις Προηγμένη κι η σκλαβιά Εγώ είμαι Ελληνας, δεν είμαι αριθμός Εγω είμαι Ελληνας, ελεύθερος λαός Δεν θέλω κάρτα ηλεκτρονική Δεν θέλω κάρτα, του πολίτη φυλακή Θα σκανάρουν την ζωή μου Μέσα σε ένα μπαρκόντ Θα ναι η υπογραφή μου Μ' αριθμό ψηφιακό Τι πιστεύω και τι έχω Που θα πάω, τι ζητώ Για να ζώ φακελωμένος Να 'μαι πρόβατο σωστό Εγώ είμαι Ελληνας, δεν είμαι αριθμός Εγω είμαι Ελληνας, ελεύθερος λαός Δεν θέλω κάρτα ηλεκτρονική Δεν θέλω κάρτα, του πολίτη φυλακή Εγώ είμαι Ελληνας, δεν είμαι αριθμός Εγω είμαι Ελληνας, ελεύθερος λαός Δεν θέλω κάρτα ηλεκτρονική Δεν θέλω κάρτα, φυλακή ψηφιακή

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ! Έτσι ήρθε η καταστροφή! Διορία Μαρινάκη με Ρ.Τζίμα στον Μητσοτάκη!


Πυρηνικό σταθμό κοντά στον Έβρο θα στήσουν οι Τούρκοι – Στο παιχνίδι Ρωσία και Κίνα


Φουντώνουν οι ανησυχίες για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή που θα χτιστεί ο σταθμός.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως οδεύει το προ 5ετίας ανακοινωθέν πρότζεκτ περί ανέγερσης του τρίτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.

Η Άγκυρα φαίνεται πως βρίσκεται σε συνομιλίες με το Πεκίνο για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, έκανε γνωστό χθες Πέμπτη ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν «σε λίγους μήνες» μετά την πρόσφατη επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στην περιοχή «όπου σχεδιάζεται η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, στην Ανατολική Θράκη».

«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε συνομιλίες με κινεζική εταιρεία», σημείωσε ο Μπαϊρακτάρ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν συνιστούν μεγάλα εμπόδια οι όποιες διαφορές.

«Θα μπορέσουμε λοιπόν να συμπληρώσουμε τα κενά και να κλείσουμε σύντομα συμφωνία με την Κίνα για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας».

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι έχουν ήδη κατασκευάσει έναν πυρηνικό σταθμό πολύ κοντά στην Κύπρο, ενώ βρίσκονται σε συνομιλίες με τους Ρώσους για την ανέγερση του δεύτερου σταθμού στη Σινώπη του Πόντου.

Όπως είναι λογικό αυξάνονται κατακόρυφα οι ανησυχίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας που θα έχει κυρίως ο σταθμός που θα στηθεί κοντά στον Έβρο. Ένας μεγάλος σεισμός ίσως προκαλούσε μεγάλα προβλήματα.

Μέχρι σήμερα ο κοντινότερος στο ελληνικό κράτος πυρηνικός σταθμός βρισκόταν στη Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα στο Κολζοντούι.

freepik photo


                           Πηγή

Αντίστροφη μέτρηση: Εν μέσω απελπισίας παρουσίασαν την λύση για την Ελλάδα! ΒΙΝΤΕΟ τρόμου


Στην δύσκολη ώρα οι άνθρωποι λένε «ναι» στα πάντα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πιθανούς κινδύνους!!!

Η τεχνητή υπερνοημοσύνη δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στον κόσμο!!!

Ήδη την παρουσιάσουν ως σωτήρα απέναντι στην υποτιθέμενη κλιματική κρίση και απέναντι στις φωτιές και στις πλημμύρες, γύρω από τις οποίες επικρατεί, εν τίνι μέτρω, μυστήριο!

«Πως μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να υποστηρίξει την προσαρμογή, την ανθεκτικότητα και την διατήρηση της βιοποικιλότητας;». Τις λύσεις στο μέγιστο θέμα για την επιβίωση της ανθρωπότητας μπορούν να δώσουν, όπως διατείνονται, συγκεκριμένοι επιστήμονες, που συμμετείχαν στο συνέδριο του Economist στην Θεσσαλονίκη!

Όπως λένε: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες μετριασμού της κλιματικής αλλαγής μέσω της απομάκρυνσης του άνθρακα, με την χρήση τόσο τεχνολογικών, όσο και περιβαλλοντικών μεθόδων».

Θα της δοθεί εξουσία τόσο για την πρόβλεψη όσο και την αντιμετώπιση των καταστροφών, λένε, και πως μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση και μοντελοποίηση  βραχυπρόθεσμων φαινομένων, όπως τα μετεωρολογικά.

Υπόσχονται στον κόσμο, ο οποίος στην δύσκολη ώρα δέχεται τα πάντα για να πάρει την ζωή του πίσω, ακρίβεια ως προς τον χρόνο εκδήλωσης ακραίων φαινομένων, μιας χιονόπτωσης ή στον υπολογισμό του βροχομετρικού ύψους, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση, πρόληψη και εκκένωση των περιοχών που κινδυνεύουν: «Τα μοντέλα εξελίσσονται. Η επιστήμη αποκτά νέα όπλα, εκείνο που έχει σημασία είναι η αξιοποίησή τους», τονίζουν επιστήμονες του συνεδρίου, προσθέτοντας πως η επικοινωνία με τα συστήματα της τεχνολογίας θα γίνεται αρχικά μέσω των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G)!

Υπογραμμίζουν βέβαια την φοβία ως προς την υιοθέτηση των εν λόγω επιστημονικών όπλων, καθώς έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες για την υπερνοημοσύνη που επιδιώκεται να αναλάβει πλήθος εξουσιών στον πλανήτη, αν όχι όλες!!!

Χρησιμοποιώντας δορυφορική τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα πάνω στην επιφάνεια της γης και να δρα ακαριαία ενάντια σε ό,τι θεωρεί εχθρικό! Τι ακριβώς θα θεωρείται άραγε εχθρικό για αυτήν;;;

Δείτε και διαβάστε από το ΕΛ για την τεχνητή νοημοσύνη και τα συμπεράσματα δικά σας:

Η Αλήθεια για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Χαράρι, τα ομολογεί όλα για τεχνητή νοημοσύνη και ΜΑΤΡΙΞ:

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα ζει παντού»

«Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται! Θα είναι μία φανταστική εποχή»

Μασκ: Εκπαιδεύουν την τεχνητή νοημοσύνη να «λέει ψέματα»

photo intime








             Πηγή

Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ