Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Εγκρίνουν Ανεμογεννήτριες Στη Δαδιά 20 Μέρες Μετά


Αναλυτής: ¨Να κάνουμε ρεζίλι τον Μενέντεζ¨- Ταγίπ : Η απενεργοποίηση Μενέντεζ φέρνει πλεονέκτημα¨


 

Πλημμύρες, φωτιές και… Κασσελάκης «Έσκασε» η πρώτη δημοσκόπηση, περιμένουν την δεύτερη στο Μαξίμου


Οι δύο δρόμοι για το πολιτικό μέλλον της χώρας

Όπως έχει διαρρεύσει, την Παρασκευή το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε την πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι, τις φωτιές και τις πλημμύρες!»

Όπως σημειώνεται ανάσαναν με ανακούφιση και εξεπλάγησαν ευχάριστα! Το κοντέρ δεν έχει αλλάξει καθόλου. Η ΝΔ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, είναι στα ίδια περίπου με τις εκλογές και μάλιστα η κυβέρνηση είναι ελαφρά πιο πάνω (+40%), όπως και το ΚΚΕ.

Ωστόσο στην κυβέρνηση περιμένουν την νέα δημοσκόπηση για να γίνουν σοφότεροι!

Αυτό γιατί δεν έχει μετρηθεί ακόμα το Stefanos effect στον ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογή δηλαδή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!

Η προβολή που τυγχάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής!

Όλα δείχνουν πως υπάρχουν δύο δρόμοι:

  • Ή ο Στέφανος Κασσελάκης με την συμπεριφορά του και την ιδεολογία του θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάθος χρόνου
  • ή θα είναι εκείνος που θα τον αντικαταστήσει, προκειμένου η χώρα να μπει σε ακόμα πιο σκληρό ροκ σε σχέση με τα διεθνιστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν!!!

Αναμένεται η συνέχεια!!!

photo eurokinissi




           Πηγή

Τρέχουν για τις…νέες ταυτότητες! «Κλεισμένα» έως τέλη Οκτωβρίου τα ραντεβού σε πολλά ΑΤ, vid


«Δεν βρίσκουμε ραντεβού».

Πρεμιέρα έκαναν χθες Δευτέρα 25/9 τα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Χιλιάδες…έτρεξαν να προλάβουν για να μην χάσουν την…ευκολία της ψηφιακής ταυτότητας.

Είναι ενδεικτικό πως έχουν «κλειστεί» πάνω από 28.500 ραντεβού, με αρκετά Αστυνομικά Τμήματα, κυρίως στην Αττική, να έχουν «φουλάρει» μέχρι τουλάχιστον και τα τέλη Οκτωβρίου!

Τον παραπάνω αριθμό αποκάλυψε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στον ΑΝΤ1.

Κι όλα αυτά παρότι ο ίδιος ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε γνωστό χθες πως όσοι βγάλουν νωρίς ταυτότητες θα χρειαστεί να…ξαναπεράσουν από τα τοπικά Α.Τ. για να «περαστεί» στις νέες ταυτότητες ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη:

scr


       Πηγή

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αρμενία!!! Γιατί οι Ρώσοι άφησαν τους Τούρκους να κάνουν «παιχνίδι», vid


Σε «μικρασιατική καταστροφή» παραπέμπουν οι εικόνες...

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας στο φόντο των εξελίξεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προκάλεσαν οι πρόσφατες κινήσεις της Αρμενίας για διαφοροποίηση της εξωτερικής της πολιτικής σε στυλ Γεωργίας, κάτι που οδήγησε την χώρα σε ήττα από τους Αζέρους και διωγμό του αρμενικού πληθυσμού από την περιοχή!

 Πιο συγκεκριμένα η Ρωσία κατηγόρησε τις αρμενικές αρχές ότι επιδιώκουν να «καταστρέψουν» τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος», εν μέσω της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για το οποίο το Γερεβάν επιρρίπτει εν μέρει την ευθύνη και στην Μόσχα.

Σε ανακοίνωση της η Μόσχα σημείωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι πως οι αρμενικές αρχές κάνουν τεράστιο λάθος επιδιώκοντας εσκεμμένα να καταστρέψουν τους ρωσοαρμενικούς δεσμούς, που είναι πολύπλευρες και εγκαθιδρύθηκαν πριν από αιώνες! Κατά αυτόν τον τρόπο κάνουν την χώρα τους όμηρο γεωπολιτικών παιχνιδιών της Δύσης. Οι τελευταίες δηλώσεις του Νικόλ Πασινιάν επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα συμπεράσματά μας που έδειχναν πως διαδικασίες, που εμπνεύστηκαν από την Δύση και υποκινήθηκαν από το Γερεβάν, καταστρέφουν την ίδια την χώρα τους και τις διμερείς μας σχέσεις».

Επιπλέον, οι Ρώσοι τονίζουν ότι με αυτό το μήνυμα ο Αρμένιος Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η Δημοκρατία ήταν συνειδητά προετοιμασμένη όλο αυτό το διάστημα να απομακρυνθεί από την Ρωσία. «Η Ρωσία παρέμεινε πάντα πιστή στις συμμαχικές της υποχρεώσεις, σεβάστηκε το αρμενικό κράτος και ποτέ δεν έδωσε στην δημοκρατία επιλογή: μαζί μας ή εναντίον μας».

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν επέπληξε έμμεσα την Μόσχα για την μη υποστήριξή της στο τελευταία γεγονότα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χαρακτηρίζοντας «αναποτελεσματικές» τις σημερινές συμμαχίες της χώρας του, ιδίως με την Ρωσία.

Σημειώνεται πως οι αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συμφώνησαν την περασμένη Τετάρτη να καταθέσουν τα όπλα τους μετά την αστραπιαία επίθεση του Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ κήρυξε την νίκη σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος, λέγοντας ότι η χώρα του αποκατέστησε την κυριαρχία της στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «πηγή περηφάνιας» και πως η νίκη των Αζέρων θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή.

Είναι προφανές πως Τούρκοι και Αζέροι εντόπισαν την προσπάθεια της αρμενικής ηγεσίας να ξεφύγει από την Ρωσία και να οδηγηθεί στην Δύση και αξιοποίησαν αστραπιαία την γεωπολιτική συγκυρία, με την Μόσχα να μην παρεμβαίνει υπέρ του Γιερεβάν, καθώς θα υποβοηθούσε έτσι μια φιλοδυτική κυβέρνηση. Έτσι το Ναγκόρνο Καραμπάχ πέρασε οριστικά και ολοκληρωτικά σε ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΧΕΡΙΑενώ πριν κατοικείτο από Αρμένιους, παρά το γεγονός πως είχε αναγνωριστεί από τον Ο.Η.Ε. ως έδαφος των Αζέρων.

Ωστόσο, ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις βοηθούν στην απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα. Άλλα 800 άτομα παρέμειναν στη βάση του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος. Εκεί θα τους παρασχεθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια, με τον αρμενικό πληθυσμό να ευχαριστεί την Μόσχα για την βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά την Αρμενία, ο λαός διαδηλώνει γιατί βλέπει πως η ηγεσία της χώρας οδήγησε το Ναγκόρνο Καραμπάχ στα χέρια των Αζέρων με την φιλοδυτική πολιτική της. Τουλάχιστον 142 άτομα συνελήφθησαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν την Δευτέρα!

Οι σκηνές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θυμίζουν την Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για εθνοκάθαρση! Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι έχουν περάσει μέχρι στιγμής στην Αρμενία από τον θύλακα, ο οποίος φιλοξενούσε την πλειοψηφία περίπου 120.000 Αρμενίων.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S






                       Πηγή

Ο Κένεντι Κάνει Ζημιά Στον Μπάιντεν Οπότε...



Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ