Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Φοιτητής κλήθηκε σε Πειθαρχικό για απολογία λόγω «αφισορύπανσης» στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει την «άκρως επιθετική και αυταρχική στάση των καθηγητών Μπλέτσα, Σαμολαδά και κοσμήτορα Καρυστικού, και την απειλή πειθαρχικής διώξης με κατηγορία την 'αφισορύπανση', απέναντι σε φοιτητές.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει ως αποκορύφωμα την αποστολή mail με πρόσκληση σε «απολογία» σε ενεργό συνδικαλιστή στους φοιτητικούς συλλόγους Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ενιαίου Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και τον πρόεδρο του πρώτου εξ αυτών. Οι παραπάνω καθηγητές καταγγέλλονται πως κατέβασαν και κατέστρεψαν τις αφίσες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που αφορούσαν την ενημέρωση του συλλόγου για την διαδικασία της Συγκλήτου στις 13/10 με θέμα τον έλεγχο στις εισόδους, η οποία καλέστηκε μετά από πίεση των Φοιτητικών Συλλόγων.

Μάλιστα ο κ. Μπλέτσας φέρεται παρά τις αντιδράσεις των φοιτητών, να απειλεί ζητώντας τα ονόματα των παρευρισκομένων, φωνάζοντας «Ασφάλεια είμαι, ότι θέλω κάνω», «Θα σε διώξω από το Πολυτεχνείο», «Θα φας πειθαρχικό και θα σε στείλω σπίτι σου 6 μήνες», ενώ λίγη ώρα μετά το περιστατικό στάλθηκε μήνυμα σε φοιτητή από το κοσμήτορα.

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος κάνει ακόμα λόγο για «οξυμένο αυταρχισμό» και «χουντικές λογικές», ενώ καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να καταδικάσουν την προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης σε βάρος φοιτητών και εκλεγμένων συνδικαλιστών.

Αντίστοιχη απόφαση καταδίκης έχουν λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, όπως ενδεικτικά Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ (Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό, Μαθηματικό), Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ (Ιστορικό, Αρχιτεκτονικη, Πληροφορική, Μαθηματικό, Γαλλικό, Νομική, Παιδαγωγικό), Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φυσικό, Ιατρικής, Βιολογικό, CSD, Ψυχολογία, ΠΤΔΕ).

To Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών κάνει με τη σειρά του λόγο για «αυταρχικό κατήφορο χωρίς τέλος», ο οποίος «εχει ως ξεκάθαρο στόχο την αναίρεση των δημοκρατικών κατακτήσεων λαού και νεολαίας από την μεταπολίτευση και έπειτα», καταγγέλλοντας πως «η κυβέρνηση στόχευσε στα Πανεπιστήμια: τον χώρο που οι δημοκρατικές κατακτήσεις έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν χώρο πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, αγωνιστικής συλλογικής δράσης».

«Η κυβερνητική πολιτική, που συμπυκνώνεται στον αυταρχικό νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη (τι συμβολισμός η κατάθεση νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ με το όνομα του Υπουργού ‘Προστασίας του Πολίτη’!), έχει κηρύξει τον πόλεμο στο ζωντανό Πανεπιστήμιο μέσα από τα σχέδια τόσο για την αστυνόμευση του, όσο και για την απονέκρωση του», συμπληρωνει. «Στον ίδιο αυταρχικό παροξυσμό κινούνται απαράδεκτες ενέργειες που καταγγέλλονται ότι έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και, μαζί του, ο Κοσμήτορας απειλούν με φοιτητή του συνδικαλιστικού σχήματος των ΕΑΑΚ εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του για την πολιτική του δράση!».

Προσθέτει πως «η απειλή πειθαρχικής δίωξη συνδικαλιστή, μέλους ΔΣ φοιτητικού συλλόγου, για μια τόσο στοιχειώδη πρακτική πολιτικής δράσης είναι εξωφρενική και δείκτης αυταρχικού παροξυσμού, από οποιονδήποτε φορέα την κινεί» ενώ τα «Πανεπιστήμια και η ελληνική κοινωνία έχουν ξεμπερδέψει με αυτές τις αυταρχικές αντιλήψεις και πρακτικές από την μεταπολίτευση».

Καταλήγει πως «η κυβέρνηση επιδιώκει να ανασύρει από το σκοτεινό ντουλάπι του παρελθόντος, σκελετούς που έθαψαν εκεί οι δημοκρατικοί αγώνες της κοινωνίας και τής εκπαίδευσης», όμως «βρήκε, βρίσκει και θα βρίσκει απέναντι της το φοιτητικό κίνημα, τους δημοκράτες καθηγητές και καθηγήτριες, το προσωπικό των ιδρυμάτων, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη που παλεύει να μπει φρένο στον αυταρχικό κατήφορο».




Πηγή

Αστυνομικοί πυροβολούν γελώντας τυχαίους πεζούς και ειρηνικούς διαδηλωτές στη Μινεάπολη

 «Κυνηγάμε ακτιβιστές» λένε γελώντας μιμούμενοι τον Έλμερ Φαντ, ενώ πλάνα από bodycam σοκάρουν με την αστυνομική βαρβαρότητα που αποτυπώνουν.


Τα όσα καταγράφονται σε αυτά τα πλάνα αποκαλύπτουν τον συστημικό ρατσισμό που ενυπάρχει στις αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ και τον μηδενικό επαγγελματισμό όταν απέναντί τους βρίσκονται μέλη κινημάτων που μάχονται για τα δικαιώματα των μαύρων, κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Η ίδια η αστυνομία της πόλης αρνήθηκε να πάρει θέση για όσα καταγράφονται σε αυτό, μεταξύ άλλων:

  • αστυνομικοί από κινούμενο όχημα να βάλλουν με πλαστικές σφαίρες κατά ανύποπτων πεζών
  • αστυνομικοί να απαντούν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα σε διαδηλώτρια που δηλώνει πώς βρίσκονται εκεί ειρηνικά για να δηλώσουν τα αιτήματα και τις θέσεις τους
  • αστυνομικός να βάλει κατά διαδηλωτών γελώντας ο ίδιος και συνάδελφοί του, κάνοντας χειρονομίες πανηγυρισμών με άλλους επειδή «πέτυχαν» αυτούς που σημάδευαν
  • αστυνομικός μιμείται τον Έλμερ Φαντ, γνωστό ήρωα των καρτούν της Warner Bros που με το δίκαννό του κυνηγούσε παγίως τον Μπαγκς Μπάνι, λέγοντας μάλιστα ότι «κυνηγάμε ακτιβιστές» ενώ άλλοι αστυνομικοί γελούν
  • χαρακτηρίζεται «ευχάριστη αλλαγή» η εντολή να κυνηγήσουν οι αστυνομικοί στοχευμένα διαδηλωτές αντί να «τρέχουν γύρω γύρω»

Δύο από τους αστυνομικούς που έχουν καταγραφεί στα πλάνα έχουν αποχωρήσει από την αστυνομία της Μινεάπολης, ενώ παραμένει «σε εξέλιξη» η έρευνα για τα πεπραγμένα της αστυνομίας, 16 μήνες μετά την δολοφονία Φλόιντ.




Πηγή

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία των εκπαιδευτικών, κατέληξε το Εφετείο

 Παράνομη κρίθηκε η απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών της Δευτέρας, 11/10/2021, σήμερα από το Εφετείο, επιδικάζοντας πρόστιμο 3.000 ευρώ στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ), σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης.  Παράλληλα, δεν έκρινε καταχρηστική την απεργία, κάτι που ζητούσε επιπλέον η υπουργός Παιδείας με την έφεση που είχε καταθέσει.


Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, με αφορμή το νομοσχέδιο Κεραμέως, το οποίο φέρνει σχολεία πολλαπλών ταχυτήτων με εξεύρεση χορηγών και πόρων, διευθυντές manager με υπερεξουσίες, επιπρόσθετες ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, αρμοδιότητες στους δήμους για τη διοίκηση των σχολείων και διπλή αξιολόγηση εκπαιδευτικών υπό την απειλή μισθολογικών κυρώσεων.

Την ημέρα εκείνη, το ποσοστό απεργίας των δασκάλων και των καθηγητών έφτασε στο 70%, ενώ πάνω από 25.000 εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα. Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, άσκησε έφεση, με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, αλλά και να κριθεί άμεσα εκτελεστέα. Την ίδια στιγμή, όλες οι Ομοσπονδίες υπέβαλλαν αίτημα αναβολής της συνεδρίασης, προκειμένου να δικαστεί σε αίθουσα δικαστηρίου κι όχι σε γραφείο, να τηρηθούν οι διατυπώσεις δημοσιότητας καθώς και να εκδικασθεί από φυσικό δικαστή. Το Εφετείο, έκρινε σήμερα, Τετάρτη, 13/10/2021 την απεργία παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική. Η απόφαση, κρίθηκε άμεσα εκτελεστή, και όπως και στην περίπτωση της ΑΔΕΔΥ, προβλέπει ακόμη ποινή 3.000 ευρώ για για κάθε παράβασή της.

ΟΙΕΛΕ: Η διαδικασία θύμισε σκοτεινές εποχές για τη χώρα

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, οι διαδικασίες που έγιναν φάνηκαν προκατασκευασμένες και οι αποφάσεις προειλημμένες, δεδομένου ότι το δικαστήριο με την απόρριψη του αιτήματος της αναβολής που έθεσαν οι Ομοσπονδίες, παραβίασε τρεις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου: Την αρχή του φυσικού δικαστή, της αμεροληψίας και της δημοσιότητας.

Και εξηγεί:

Η αρχή του φυσικού δικαστή: Μια υπόθεση δικάζεται μεν σε καθορισμένο δικαστήριο (Εφετείο), αλλά από το φυσικό δικαστή, ο οποίος δεν είναι ορισμένος αλλά προκύπτει από την ημερομηνία εκδίκασης. Στην περίπτωση της Έφεσης της Υπουργού Παιδείας, αυτή θα έπρεπε να εκδικαστεί κανονικά την επόμενη Τρίτη, 19/10 σε πινάκιο με άγνωστο δικαστή (καθώς οι δικαστές ορίζονται σε σειρά που καθορίζεται με βάση τις αναβολές κ.λπ.).
Ωστόσο, άγνωστο για ποιο λόγο, η υπόθεση ορίστηκε για τη συγκεκριμένη ημέρα, με καθορισμένο δικαστή, με αποτέλεσμα να δίδεται η αίσθηση έκτακτου ειδικού δικαστηρίου!

Η αρχή της αμεροληψίας: Σχετίζεται με την προηγούμενη αρχή. Από τη στιγμή που ο δικαστής είναι καθορισμένος και δεν είναι άγνωστος, όπως επιβάλει η αρχή του φυσικού δικαστή, χάνεται η αίσθηση της αμεροληψίας που τραυματίζει βαρύτατα τη διαδικασία, ιδίως όταν πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλη κοινωνική σημασία και απήχηση σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η αρχή της δημοσιότητας: Μια τέτοια υπόθεση όπου εμπλέκονται το Υπουργείο Παιδείας και όλες οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, θα έπρεπε να δικαστεί σε κανονική αίθουσα με ακροατήριο. Αντιθέτως, οι διάδικοι μεταφέρθηκαν στο γραφείο της Προέδρου του Εφετείου στριμωγμένοι κόντρα ακόμη και στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε μια απαράδεκτη διαδικασία fast track. Αρκεί να αναφερθεί ότι το αίτημα της αναβολής συζητήθηκε και απορρίφθηκε (με σοβαρότατους ισχυρισμούς από την πλευρά μας) εντός δεκαλέπτου!

Η απάντηση των εκπαιδευτικών

Υπενθυμίζεται, ότι οι εκπαιδευτικοί έστειλαν το δικό τους τελεσίγραφο προς την υπουργό, 3 σχόλια. «Η κυβέρνηση ξέρει ότι υπάρχει τρομερή οργή σε όλο το λαό, σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς για την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σχολείο, και ξέρει ότι θα έχει συνεχείς εκρήξεις. Προσπαθεί με την ποινικοποίηση να μας στείλει μήνυμα τιμωρητικό, για να φοβηθούμε. Αλλά δε φοβόμαστε, συνεχίζουμε. Δεν φοβηθήκαμε τις απειλές για πειθαρχικά, ότι θα μας διώξει, ότι θα μας απολύσει. Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε γιατί είμαστε πολλές χιλιάδες», ανέφεραν, διαμηνύοντας τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, «Με το κεφάλι ψηλά!».



Πηγή

«Αισθητική αστικού κήπου» θέλει να δημιουργήσει ο Μπακογιάννης με 3 εκατ. ευρώ

 Συνεχίζει να διαφημίζει το έργο που θα στοιχίσει 3 εκατ. ευρώ ο δήμαρχος Αθηναίων, παρά την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει σε χιλιάδες πολίτες. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση ενός αστικού βουλεβάρτου που θα είναι αντάξιο με τα αντίστοιχα που υπάρχουν σε πόλεις της Ευρώπης» ισχυρίζεται κι επιμένει στη φύτευση των υδροβόρων πλατάνων στο κέντρο, ενώ ξεκαθάρισε ότι το έργο του μεγάλου περιπάτου έχει μπει στην τελική ευθεία.


Πρόσω ολοαταχώς συνεχίζει ο δήμαρχος Αθηναίων το σχέδιό του για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και υποστηρίζει ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση ενός αστικού βουλεβάρτου που θα είναι αντάξιο με τα αντίστοιχα που υπάρχουν σε πόλεις της Ευρώπης, στο Βερολίνο για παράδειγμα».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Κώστας Μπακογιάννης επέμεινε στο σχέδιο για τη φύτευση των υδροβόρων πλατάνων στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ξεκάθαρη αποτυχία του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο,  τη φύτευση των φοινίκων και των μεταλλικών παρτεριών. Κι αν αναρωτιέστε με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα πλατάνια, ο δήμαρχος υποστήριξε πως επιλέχθηκαν γιατί «αυτή ήταν η πρόταση των ειδικών», καθώς είναι ψηλά, έχουν πολύ πράσινο, είναι πλατύφυλλα και φυλλοβόλα, επομένως εξασφαλίζεται ήλιος το χειμώνα και σκιά το καλοκαίρι.

«Μιλάμε για το κατεξοχήν ελληνικό δέντρο. Όπου έχουν φυτευτεί στην Αθήνα, έχουν λειτουργήσει πάρα πολύ καλά», υποστήριξε τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν αρκετά πλατάνια στο κέντρο, τα οποία είχαν φυτευτεί λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με πολύ μεγάλη επιτυχία. «Τα νέα πλατάνια, σε συνδυασμό με το πράσινο -καθώς θα δημιουργήσουμε πολλά νέα παρτέρια- θα δώσουν την αίσθηση ενός αστικού κήπου», ενώ θα αλλάξει τελείως η φυσιογνωμία της Πανεπιστημίου και θα γίνει ένας δρόμος, τον οποίον θα θέλουν όλοι να περπατήσουν. «Σήμερα, όταν κατεβαίνει κάποιος την Πανεπιστημίου, κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσει στο Attica, δεν θα πάει παραπέρα. Θέλουμε να συνδέσουμε την Ομόνοια με το Σύνταγμα», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πορεία των έργων, δήλωσε ότι στην Πανεπιστημίου «θα αρχίσουν εντός του έτους και θα περιλαμβάνουν διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και από τις δυο πλευρές, πολύ πράσινο και τη φύτευση 86 νέων ψηλών, μεγάλων πλατάνων». Πρόσθεσε ότι θα γίνουν φαρδιά πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου, με σύγχρονα υλικά που θα είναι αντιολισθηρά και τα οποία θα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Επιπλέον, θα υπάρχουν όλες οι πρόνοιες για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, «τα έργα θα γίνουν με μια νέα αισθητική που βασίζεται στη λογική της “αχρονίας”, δηλαδή να μην καταλαβαίνει κάποιος εάν έγιναν το 1960, το 2020 ή το 2025», δήλωσε, αναφέροντας ότι θα υπάρχουν δυο ροές σε κάθε πεζοδρόμιο, μια για μια πιο αργή κίνηση των πεζών και μια για πιο γρήγορη κίνηση πεζή, ή με ποδήλατα και πατίνια.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το έργο του μεγάλου περιπάτου έχει μπει στην τελική ευθεία, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, με τα έργα που άρχισαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και τα έργα στην Πανεπιστημίου που θα αρχίσουν πριν από το τέλος του χρόνου.



Πηγή

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! Το ομολόγησαν! «Θα σας προειδοποιήσουν και θα…»



 

Αυξήσεις στο ρεύμα, κίνδυνος και για την ΕΡΤ

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας ενδέχεται να επηρεάσουν την πορεία των εσόδων της ΕΡΤ. Το ανταποδοτικό τέλος των 3,24 ευρώ τον μήνα καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού 2020 για την ΕΡΤ, η απαίτηση της εταιρείας (μόνο) από τη ΔΕΗ ΑΕ κατά την ημερομηνία αναφοράς ανέρχεται σε 28.684.000 ευρώ, ενώ, επίσης, ποσό 23.652.000 ευρώ αφορά απαίτηση από δεδουλευμένα ανταποδοτικά τέλη των δύο τελευταίων μηνών της προηγούμενης χρήσης. Η προμήθεια της ΔΕΗ επί των εισπραχθέντων ανταποδοτικών τελών για τη χρήση 1/1 – 31/12/2020 ανέρχεται σε 945.000 ευρώ, έναντι 834.000 ευρώ το 2019.



Πηγή

Αποζημιώσεις με εξαψήφιους αριθμούς για ορισμένους από τους αστέρες του Mega

 

Μυθικές αποζημιώσεις εξασφάλισαν οι αστέρες του Mega μετά την αλλαγή που επέβαλε στη νομοθεσία η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων. Το μεγαλύτερο μέρος από τα έσοδα της δημοπρασίας της ταινιοθήκης της Τηλέτυπος (33.999.999 ευρώ) κατευθύνθηκε στους εργαζόμενους και όχι στις τράπεζες. Και καθώς στην Τηλέτυπος υπήρχαν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων οι αστέρες του καναλιού βρέθηκαν να εισπράττουν χρήματα που κυριολεκτικά έπεσαν από τον ουρανό και ξεπερνούν κάθε φαντασία, με βάση τη σημερινή, σκληρή πραγματικότητα και την ανεργία στον κλάδο.

Στην περίοδο της αποζημίωσης εντάχθηκε και το διάστημα κατά το οποίο είχαν φύγει από την εταιρεία και εργάζονταν σε ανταγωνιστικά κανάλια ή άλλες εταιρείες ή ακόμη συνεργάζονταν με το Δημόσιο. Αναγνωρίστηκαν μάλιστα και τα δελτία παροχής υπηρεσιών, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να αποδοθούν οι εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΦΚΑ για το διάστημα αυτό, ενώ άλλα πρόσωπα κρύφτηκαν πίσω από εταιρικά σχήματα που είχαν ιδρύσει για να εργαστούν σε άλλα ΜΜΕ. Έλαβαν χρήματα φυσικά και όσοι αγωνίστηκαν για να κλείσει το Mega.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε κινηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να αγοράσει την ταινιοθήκη, ορισμένοι από τους υπερκερδισμένους της σημερινής εποχής δεν θα είχαν πού να σταθούν, με μεγάλο χαμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην περίπτωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, κατά την επαναφορά της εταιρείας, επέβαλε τον συμψηφισμό των αποζημιώσεων με τα ποσά που είχαν αποκτήσει οι απολυμένοι από τον φορέα από την εργασία τους σε τρίτους. Η σημερινή κυβέρνηση, αντιθέτως, έδωσε λεφτά, παίρνοντας από τις τράπεζες και δίνοντας σε όσους είχαν φύγει από το Mega.


Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ