Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Μουσική Παρασκευή - Έρως Ελλάς ~ Αλέξανδρε Ξύπνα!


========================================================================

Περισσότερα για τους «Έρως Ελλάς» εδώ

Πληροφορίες για το τραγούδι

Μουσική και στίχοι: Αρτ Κυδωνάκης

Το τραγούδι αποτελεί ύμνο αφιερωμένο στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η οποία ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

=================================================================

Ακολουθεί το τραγούδι.


Στεφάνι θα ρίξω στο χώμα σου Ελλάς Που πότισε μ' αίμα ο Παύλος Μελάς Τ' αστέρι ανατέλει στην Πέλλα λαμπρό Κι αγέρωχα λάμπει στον Θερμαϊκό! Αλέξανδρε ξύπνα! και έλα να δεις! Το όνομα παίρνουν της άγιας σου γης! Αιώνες, αγώνες φωτιάς και τιμής Την Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!! Στο αίμα μας ζεις, βασιλιάς, νικητής! Από την Βεργίνα ως την άκρη της γης Σκοπιά, Μοναστήρι, Οχρίδα, Κιλκίς Την Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς........ ............................. Αλέξανδρε ξύπνα! και έλα να δεις! Το όνομα παίρνουν της άγιας σου γης! Αιώνες, αγώνες φωτιάς και τιμής Την Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς!!! Την Μακεδονία δεν θα κλέψει κανείς!!!


ΕΝΤΟΛΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ! Γι'αυτό τους κάρφωσε ο Γιαννακό! Εφορία για τα μετρητά!


Πρέπει να το δείτε! Έχουμε τους πολιτικούς-«μαριονέτες» που μας αξίζουν, vid

 


Και τους πολίτες-«χειροκροτητές» που μας αξίζουν επίσης.

Το παρακάτω βίντεο δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις.

Το «θέμα» του είναι γνώριμο λίγο-πολύ σε όλες τις χώρες της Δύσης (σαφώς και στην Ελλάδα), οι πολίτες των οποίων πέρασαν με «άριστα» το πείραμα της κορωνοχούντας, υπακούοντας σε κάθε παράλογο μέτρο.

Είναι η στιγμή που ο Τζάστιν Τριντό σε μία ομιλία-σταθμό, με στεντόρεια φωνή λέει στο κοινό από κάτω πως ο Καναδάς θα χρεωθεί με 9δις δολάρια για να στηρίξει την Ουκρανία του νεοναζί Ζελένσκι!

Και εκείνοι τον χειροκροτούν:

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι δύσκολο για τις δημοκρατίες όλου του κόσμοι, οι οποίες βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν τους πολίτες τους (σ.σ. αλλά ΔΕΝ το κάνουν!!!), να επενδύσουν στο μέλλον. Για να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε, όπως κάνει ο Καναδάς, χρειαζόμαστε 9δισ. δολάρια βοήθειας για την Ουκρανία. Αλλά θα το κάνουμε γιατί το κόστος για τους Καναδούς θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν ο Πούτιν κερδίσει τον πόλεμο»:

απεμπε-EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV photo



  Πηγή

Κοσμάς Καραΐσκος - 29/9/2023


Ώρα μηδέν στην Σουηδία με τους αλλοδαπούς – Κατεβαίνει ΣΤΡΑΤΟΣ στους δρόμους, vid


Εκτός ελέγχου η κατάσταση..

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας δήλωσε την Πέμπτη ότι κάλεσε τον επικεφαλής του στρατού για να συζητήσει πώς οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που έχει αναστατώσει την χώρα!

Σε ομιλία του την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει τον στρατό. «Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα πράγματα στην Ευρώπη οδηγούνται στο απόλυτο αδιέξοδο, το χάος και ενδεχομένως στην χούντα!!! Ποιός πολίτης θα αρνηθεί την παρέμβαση του Στρατού ή μιας παγκόσμιας αυταρχικής εξουσίας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά του έστω και με λιγότερα προς το ζην;;;

Δεν είναι σαφές πώς θα εμπλακεί ο στρατός, αλλά προηγούμενες προτάσεις έχουν επικεντρωθεί στην ανάληψη από τους στρατιώτες καθηκόντων προστασίας, ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι αστυνομικοί για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Το πρωτοφανές αυτό κύμα βίας συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. Συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες τη χώρα, η οποία αγωνίζεται να σταματήσει αυτές τις εκρήξεις – που τις περισσότερες φορές στοχεύουν στον εκφοβισμό των μελών αντίπαλων συμμοριών και των συγγενών τους – και τους σχεδόν καθημερινούς θανατηφόρους πυροβολισμούς.

Οι δράστες αυτών των βίαιων περιστατικών είναι όλο και πιο νέοι και οι επιθέσεις αυτές προκαλούν θύματα, που είναι οι παράπλευρες απώλειες, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφορμή ήταν ο θάνατος τριών ατόμων μόνο χθες – από την αρχή του μήνα οι θάνατοι από πυροβολισμούς ή βομβιστικές επιθέσεις έχουν φτάσει τους δώδεκα. Η πλειονότητα των θανάτων ήταν περαστικών που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο ή ανθρώπων που αναγνωρίστηκαν λανθασμένα από τους δράστες. Πολλά από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας.

Η εμπλοκή του στρατού στην καταπολέμηση του εγκλήματος θα ήταν ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα για την Σουηδία, μεταδίδει το Associated Press. Δεν είναι σαφές με ποια ιδιότητα θα εμπλακεί ο στρατός.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-TT NEWS AGENCY



Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ