Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Eισαγγελική έρευνα γύρω από τη λίστα νηπίων που κοινοποίησε ο Μπογδάνος

 Έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, σχετικά με τη λίστα των νηπίων που δημοσίευσε ο ιστότοπος meaculpa.gr και αναπαρήγαγε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.


Η έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, υπό τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Υπενθυμίζεται πως η λίστα ονομάτων νηπιαγωγείου της Αθήνας και της δασκάλας τους δημοσιέυτηκε στην ιστοσελίδα με τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και με κείμενο που αναφερόταν στο «οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναδημοσίευσε στο twitter το δημοσιεύμα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αλλά η κυβέρνηση του παρείχε πολιτική κάλυψη.

«Η δημοσίευση των ονομάτων των νηπίων που φαίνεται να έλαβε χώρα από τον δημοσιογραφικό ιστότοπο meaculpa.gr και η αναδημοσίευση του από τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισύρει σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων» τόνιζε την Τετάρτη σε ανακοίνωσή της η Ένωση δικηγόρων «Νομικά Θέματα-Συνεπιμέλεια».

«Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών», προσθέτει, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως «Περαιτέρω, στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, νομικές, διοικητικές και ηθικές».

«Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου», σημειώνουν οι δικηγόροι. «Τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις».




Πηγή

Επιστρέφουν περιοριστικά μέτρα σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

 Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, εντάσσονται από την Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο δήμος Ικαρίας.


Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί, είναι τα εξής:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τέλος, όπως σημειώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Με όπλο τον εμβολιασμό και τα εύκολα προσβάσιμα και γρήγορα τεστ το φετινό φθινόπωρο έχουμε τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας με λιγότερο κοινωνικό κόστος», υπογράμιζε την ίδια ώρα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Eπιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι οποιοσδήποτε πολίτης έχει συμπτώματα Covid-19, έχει πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, είτε εμβολιασμένος, είτε ανεμβολίαστος. “Κανένας πολίτης δεν έχει αποκλειστεί από το σύστημα Υγείας, εφόσoν το έχει ανάγκη”, τόνισε. Πρόσθεσε ότι κάποιος που έχει self test θετικό, μπορεί να απευθυνθεί στις ΤΟΜΥ για επιβεβαίωση, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το θετικό αποτέλεσμα για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο ασυμπτωματικός ανεμβολίαστος δεν μπορεί να κάνει τεστ για να το προσκομίσει στην εργασία του ή οπουδήποτε αλλού, καθώς από 13 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προσκομίζουν rapid test από ιδιωτικά κέντρα, που πληρώνουν οι ίδιοι με το ποσό των 10 ευρώ.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι με την αύξηση των τεστ είναι φυσικό να έχουμε και αύξηση των διαγνώσεων και έκανε λόγο για “μεταβατική περίοδο”, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους αριθμούς των διαγνώσεων. “Η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένουμε και μία αύξηση της μεταδοτικότητας, λόγω αύξησης του χρόνου στους κλειστούς χώρους”.




Πηγή

ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ! Καταιγιστικές εξελίξεις! Θα μας πάνε να κάνουμε την…


 

Αδειάζει Μπογδάνο η Μπακογιάννη για τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών

 Καμία ανοχή από τη Ντόρα Μπακογιάννη για τη ρατσιστική στοχοποίηση παιδιών από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Τη θέση της διαχωρίζει η ίδια από την κεντρική γραμμή της ΝΔ, λέγοντας αναφορικά με τις δηλώσεις Μπογδάνου πως «η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δε χωρούν ούτε γίνονται ανεκτές».


Η Ντόρα Μπακογιάννη για ακόμα μια φορά επιλέγει διαφορετική γραμμή από την κεντρική του κόμματός της, κι ενώ η ΝΔ δε διαγράφει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μετά τη ρατσιστική ανάρτηση και την δημοσιοποίηση των ονομάτων των ανήλικων μαθητών νηπιαγωγείου, εκείνη τον «αδειάζει».

Με ανάρτησή της στο Twitter, διαχωρίζει τη θέση της:  «Η δήλωση Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν ούτε γίνονται ανεκτές». Και σε νέο tweet έγραψε: «Η φιλελεύθερη παράταξη της @neademokratia έχει ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός δεν εμπεριέχεται σε αυτές τις αρχές, ούτε γίνεται ανεκτός».

Η ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη αφού δεν τον διέγραψε. «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σιωπή 48 ωρών στην υπόθεση με τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών από το meaculpa.gr που αναπαρήγαγε ο γαλάζιος βουλευτής. «Λάθος» αρκέστηκε η κυβέρνηση να σχολιάσει επί του θέματος.




Πηγή

Άλλα ο Τσίπρας, αλλά η «Συσπείρωση» για το «νόμο Χατζηδάκη»

Δύο από τους βασικούς φορείς στον χώρο των ΜΜΕ, στους οποίους λειτουργεί από το 2017 «συγκυβέρνηση» συνδικαλιστικών δυνάμεων που πρόσκεινται σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν πρώτοι σε όλη τη χώρα τις αντιδημοκρατικές – αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του «νόμου Χατζηδάκη», προκαλώντας εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου για τη διγλωσσία που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αντιπαράθεση για τα κυβερνητικά μέτρα και οι συνδικαλιστές του κόμματος στα media είναι οι πρώτοι που εφαρμόζουν την κυβερνητική, αντιδημοκρατική πρακτική. Πρόκειται για τη συνδικαλιστική ένωση των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ, και το Ταμείο των ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ, που συζητούν ανοιχτά πια τη διενέργεια ηλεκτρονικών εκλογών.

Η συμμαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνεται στο ΕΣΡ. Μια επιλογή των συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ για τηλε-εκλογές δίνει το έναυσμα για παραβίαση της αρχής του αδιάβλητου και του μυστικού της εκλογικής διαδικασίας. Ενώ υπάρχουν ενστάσεις από κορυφαίους νομικούς και η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει ηλεκτρονικές διαδικασίες με προσωρινά «διατάγματα», διάρκειας μίας εβδομάδας, τα προεδρεία σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ, με πρόσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό και τις εγκύκλιους μιας εβδομάδας, αποφάσισαν ήδη την προσφυγή σε ηλεκτρονικές κάλπες.



Πηγή

Μάχη ΣΥΡΙΖΑ …υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

 

Στην ΕΣΗΕΑ έγινε ήδη η πρώτη θυελλώδης συζήτηση την προπερασμένη Τρίτη, εν όψει της λήξης παράτασης της θητείας του ΔΣ της συμμαχίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 31 Οκτωβρίου, με τρεις παρατάξεις να καταγγέλλουν την εκτροπή. Χωρίς καν να αναζητηθεί τρόπος διενέργειας γενικής συνέλευσης διά ζώσης, σε μεγάλο χώρο, όπως ένα αθλητικό γήπεδο, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, εμφανίζονται θιασώτες της αντιδημοκρατικής εκτροπής, χωρίς να συζητούν καμιά άλλη πρόταση!

Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΑ, ως πρωτοβάθμιο σωματείο,  εξαιρείται από το άρθρο 8 του πρόσφατου «νόμου Χατζηδάκη»  για την υποχρεωτικότητα των ηλεκτρονικών-εξ αποστάσεως διαδικασιών. Παρά την εξαίρεση αυτή, η ηγεσία της «Συσπείρωσης» επιμένει να την εφαρμόσει με πρόσχημα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Ενώ με την απόφαση (180 σελίδων) καθορίζεται το άνοιγμα της κοινωνικής δραστηριότητας, με πληθώρα πρωτοκόλλων ασφάλειας, επιτρέπονται η διά ζώσης φοίτηση σε πανεπιστήμια και σχολεία, οι συναυλίες και η μαζική εστίαση, η συνδικαλιστική ηγεσία των δυνάμεων της ΝΔ, και με τις δύο παρατάξεις της, τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» και τη «Νέα ΕΣΗΕΑ», και του ΣΥΡΙΖΑ, με τη «Συσπείρωση», δεν αποδέχονται να βρεθεί άλλη λύση για γενική συνέλευση σε ανοιχτό χώρο και εκλογές με πρωτόκολλα ασφαλείας.



Ο πρώτος ανοιχτά γκέι αστυνομικός θέλησε να μετατεθεί λόγω συνθηκών από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας

 «Οι συνθήκες δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ, οπότε ζήτησα τη μετάθεσή μου... Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Λώλης. Ο πρώτος ανοιχτά γκέι αστυνομικός έχει πολλάκις μιλήσει για τις παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας.


Να μετατεθεί από το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής επέλεξε Μιχάλης Λώλης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι αστυνομικός, που έχει μιλήσει για τις παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας κι έχει επιχειρήσει μέσω της υπηρεσίας, να καταπολεμήσει τη ρατσιστική βία. «Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως δημοσίευσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social,  ζήτησε μόνος του να μετατεθεί ως Αξιωματικός στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών γιατί  «οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να παραμείνει σε μια Υπηρεσία που αγαπάει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Λώλη:

Αξιωματικός στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών, μετάθεση γαρ.

Ένας μεγάλος κύκλος στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής έκλεισε. Όταν μετατέθηκα πριν 5 χρόνια εκεί, άφησα μια καλή θέση καριέρας του Αρχηγείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή να μετατεθώ στη Ρατσιστική προκειμένου να συμβάλω στο πρόβλημα της υποαναφοράς και υποκαταγραφής των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Έτσι μια Υπηρεσία με μόλις 63 δικογραφίες ετησίως έφτασε ως τις 203 σχηματισθείσες δικογραφίες ετησίως για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι κερδίσαμε ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων στο ρατσισμό κοινωνικών ομάδων.

Οι συνθήκες όμως δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ, οπότε ζήτησα τη μετάθεσή μου σε μια υπηρεσία που ήθελα από δόκιμος να υπηρετήσω και ερχόμενος συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που με αγκάλιασαν αμέσως. Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς».





Πηγή

Επικίνδυνη κλιμάκωση κατά της Κίνας

 Στα πλαίσια του αυτού του νέου «Ψυχρού Πολέμου» έχει δρομολογηθεί ήδη ένα καθεστώς νεομακαρθισμού, ιδιαίτερα στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις του αγγλοσαξονικού κόσμου. Η μεταφορά στρατευμάτων στον Ινδο-Ειρηνικό αποτελεί το πλέον επικίνδυνο στοιχείο αυτής της σινοφοβικής κλιμάκωσης, με την Αυστραλία να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, μαζί με την Ινδία, την Ταϊβάν, την Ν. Κορέα και την Ιαπωνία.


του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

Σε παγκόσμια μετάδοση, χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσαν μια νέα πολεμική συμμαχία υπό την ονομασία «AUKUS». Αν και κανείς από τους τρεις αρχηγούς των αγγλοσαξονικών ιμπεριαλιστικών κρατών δεν κατονόμασε την χώρα που μπαίνει στο στόχαστρο των εξαγγελιών τους, οι κινήσεις τους μιλούν από μόνες τους.

Συμφωνίες πυρηνικής πρόωσης

Οι τρεις χώρες ξεκινούν τώρα μια 18μηνη διαδικασία καθορισμού για την βέλτιστη κοινή χρήση της τεχνολογίας πυρηνικής υποβρύχιας πρόωσης, η οποία θα επιτρέψει στα υποβρύχια του ναυτικού της Αυστραλίας να ταξιδέψουν γρηγορότερα και μακρύτερα, με μεγαλύτερη μυστικότητα. «Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής σχετικά με αυτό: Δεν μιλάμε για πυρηνικά υποβρύχια», είπε ο Μπάιντεν. «Πρόκειται για συμβατικά οπλισμένα υποβρύχια που κινούνται από πυρηνικούς αντιδραστήρες».

Πρόκειται για τεχνολογία πυρηνοκίνητων πλοίων (nuclear ship), τα οποία χρησιμοποιούν ως μέσον πρόωσης την πυρηνική ενέργεια και θεωρείται πως αποτελεί την τελευταία εξέλιξη μέσου πρόωσης μηχανοκινήτων πλοίων. Μέχρι σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μοιραστει την παραπάνω τεχνολογία μόνο με την Μ. Βρετανία το 1958. Οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την Αυστραλία στην απόκτηση υποβρυχίων με πυρηνική πρόωση, με τον Μόρισον να «χρυσώνει το χάπι» υποσχόμενος νέες θέσεις εργασίας στην Βρετανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για διπλωματική επιτυχία στη στρατηγική του να αποφύγει τη διεθνή απομόνωση μετά το Brexit: «Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνδεθούν ακόμη πιο στενά, πράγμα που αντανακλά το βαθμό εμπιστοσύνης μεταξύ μας και το βάθος της φιλίας μας».

Τα «Πέντε Μάτια» μένουν δύο: Ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιδράσεις

Η Γαλλία, ένα από τα παραδοσιακά κέντρα του ευρωατλαντισμού στη ευρωπαϊκή ήπειρο, αντέδρασε για την απόφαση της Αυστραλίας να «σπάσει»την προμήθεια γαλλικών συμβατικών υποβρυχίων, καθώς προτίμησε την κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με αμερικανική και βρετανική τεχνολογία. Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έκανε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» από τον Μπάιντεν, κατηγορώντας τον πως συμπεριφέρθηκε σαν τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει πως παρά την έμφαση που έχει δώσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος στον πολυμερισμό, με στόχο την ενότητα του ιμπεριαλιστικού μπλοκ κατά της Ρωσίας και της Κίνας, το δόγμα του αμερικανικού εξαιρετισμού («Πρώτα η Αμερική») παραμένει σταθερός τρόπος της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον.

Αντίδραση υπήρξε και από τη Ν. Ζηλανδία, με την πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει πως τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια δεν θα επιτρέπονται στα ύδατα της, βάσει της πολιτικής της ζώνης χωρίς πυρηνικά του 1984. Οι αποστάσεις της Ν. Ζηλανδίας έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η χώρα συμμετέχει από Κοινού με τις παραπάνω χώρες και τον Καναδά στα «Πέντε Μάτια». Πρόκειται για την συμμαχία των αγγλοσαξονικών μυστικών υπηρεσιών κατά της Κίνας.

Εκτός του «AUKUS» έμεινε και ο Καναδάς, ενώ πρόκειται επίσης για το μόνο κράτος από τα «Πέντε Μάτια» που δεν έχει απαγορεύσει την Huawei Technologies από το δίκτυο 5G, γεγονός που σύμφωνα με τους Αγγλοσάξονες συμμάχους του τον καθιστά ευάλωτο στην κινεζική κατασκοπεία.

Αμερικανική παρουσία στον Ινδο-Ειρηνικό

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους, η παραπάνω κίνηση αποτελεί μια δέσμευση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, μετά την ταπεινωνική αποχώρηση από το Αφγανιστάν και μια περίοδο αναδίπλωσης της άμεσης εμπλοκής τους στην Μ. Ανατολή. Το νέο στρατηγικό δόγμα του «Άξονα προς την Ασία» που εγκαινιάστηκε κατά την περίοδο Ομπάμα με υπ. Εξωτερικών την Χίλαρι Κλίντον και εξυπηρετήθηκε τόσο από το Ντόναλντ Τραμ όσο και σήμερα από τον Μπάιντεν, αποτελεί την αναγνώριση της Κίνας ως του στρατηγικού αντιπάλου της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Στα πλαίσια αυτού του νέου «Ψυχρού Πολέμου» έχει δρομολογηθεί ήδη ένα καθεστώς νεομακαρθισμού, ιδιαίτερα στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις του αγγλοσαξονικού κόσμου. Η μεταφορά στρατευμάτων στον Ινδο-Ειρηνικό αποτελεί το πλέον επικίνδυνο στοιχείο αυτής της σινοφοβικής κλιμάκωσης, με την Αυστραλία να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, μαζί με την Ινδία, την Ταϊβάν, την Ν. Κορέα και την Ιαπωνία. Οι ηγέτες της συμμαχίας Quad, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών και αποτελείται από την Ινδία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, πρόκειται να συνεδριάσουν την ερχόμενη βδομάδα στον Λευκό Οίκο.

Σημασία έχει να αναφερθεί πως οι ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ήταν οι δύο πρώτοι ξένοι αρχηγοί κρατών που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο αυτοπροσώπως νωρίτερα φέτος.

Κίνδυνοι από την αναγνώριση της Ταϊβάν

Οι Financial Times αποκάλυψαν πως η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά ένα αίτημα από το νησί της Ταϊβάν να αλλάξει το όνομα της αποστολής της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ από «Γραφείο Οικονομικού και Πολιτιστικού Αντιπροσώπου της Ταϊπέι» σε «Γραφείο Αντιπροσώπου της Ταϊβάν». Η είδηση βγήκε στην δημοσιότητα μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικάνου προέδρου με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, με την εφημερίδα να ισχυρίζεται πως ο δεύτερος απέρριψε την πρόταση για δια ζώσης συνάντηση, πληροφορία που ο Τζο Μπάιντεν διέψευσε.

Αν η Ουάσιγκτον προβεί στην παραπάνω κίνηση θα πρόκειται για μια κατάφωρη παριαβίαση της αρχής της ενιαίας Κίνας και ντε φάκτο αναγνώριση της κατοχής της Ταϊβάν, γεγονός που σύμφωνα με την Global Times, εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, θα οδηγήσει το Πεκίνο στο να ανακαλέσει τον πρέσβη του στις ΗΠΑ ως ελάχιστη διπλωματική απάντηση. Η κινέζικη πλευρά θεωρεί πως η παραπάνω κίνηση των ΗΠΑ, ενδέχεται να οδηγήσει σε ντόμινο αναγνώρισης της Ταϊβάν από μια σειρά συμμάχους τους.

Με την κίνηση αυτή, τα γεράκια του Πενταγώνου επιδιώκουν να εγκλωβίσουν το Πεκίνο, το οποίο ήδη δηλώνει πως μια τέτοια πράξη κατά της κυριαρχίας του πρόκειται να προκαλέσει σοβαρά οικονομικά και στρατιωτικά αντίμετρα προς την Ταϊβάν. Κάτι τέτοιο θα έδινε το άλλοθι στην Ουάσιγκτον να ενισχύσει τον διπλωματικό, οικονομικό και επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Κίνας, τροφοδοτώντας το αφήγημα της «κινεζικής απειλής». Η Κίνα θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια ταπεινωτική υποχώρηση ή μια σύγκρουση που θα επηρεάσει τους αναπτυξιακούς της στόχους.

Η Ταϊβάν ενισχύει με την σειρά της την στρατιωτική της δύναμη με πρόσθετες δαπάνες 8,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ΗΠΑ), ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση 40 οβιδοβόλων των 155 χιλιοστών M109A6 στην Ταϊβάν τον περασμένο Αύγουστο.

Κίνδυνοι από την κλιμάκωση

Αυτό το «άσχημο μείγμα συντομογραφιών για την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες», όπως αποκαλεί τη νέα συμμαχία το Politico, έχει προκαλέσει παγκόσμιες ανησυχίες. Παρά τις διαβεβαιώσεις Μπάιντεν για το αντίθετο, θεωρείται πως η συμφωνία αποτελεί το πρώτο βήμα για την δυνητική μετατροπή της Αυστραλίας σε πυρηνική απειλή για άλλες χώρες.

Ενδεικτικές της στάσης της Καμπέρα στη νεοψυχροπολεμική αντιπαράθεση είναι οι δηλώσεις του αναλυτή αμυντικών και στρατηγικών μελετών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Χιου Γουάιτ, η συμφωνία για τα πυρηνικά υποβρύχια «είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση, πράγματι, γεμάτη κινδύνους και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο η Αυστραλία προσεγγίζει την περιοχή». «Στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση μεταξύ Αμερικής και Κίνας, είμαστε στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και ποντάρουμε ότι θα κερδίσουν αυτή», προσέθεσε.

Στον αντίποδα, το Sydney Morning Herald ανέφερε την έκθεση του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας Πολ Κίτινγκ, οποίος μαζί με εξέχοντες ακαδημαϊκούς και πρώην πολιτικούς «υποστήριξαν ότι η Αυστραλία πρέπει να διεκδικήσει περισσότερη ανεξαρτησία από την Αμερική και να αποφύγει την εχθρότητα κατά της Κίνας, του μεγαλύτερου εμπορικού της εταίρου. Τέτοιες εκκλήσεις έχουν αγνοηθεί: η συνεργασία του AUKUS επιβεβαιώνει ότι η Αυστραλία προχωρά μέχρι τέλους με τις ΗΠΑ σε αυτό που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως νέο ‘Ψυχρό Πόλεμο’ με την Κίνα».




Πηγή

Ραγδαίες εξελίξεις! Η "ΑΠΟΔΡΑΣΗ" Μητσοτάκη και το παγκόσμιο συμβάν που ΕΡΧΕΤΑΙ



 

ΕΕ και ΗΠΑ σε διάσταση

 Οι σχέσεις ΕΕ- ΗΠΑ έχουν μπει σε πτωτική τροχιά από την τελευταία περίοδο της προεδρίας Τραμπ. Και αναμένεται να συνεχίσουν. Τα «καμπανάκια» ήδη κτυπούν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.


Με τίτλο «η “ακατανόητη” απαγόρευση του Μπάιντεν αυξάνει το διατλαντικό χάσμα» (Biden’s ‘incomprehensible’ travel ban on European visitors widens transatlantic rift), η Ουάσιγκτον Ποστ προσθέτει, σήμερα, Πέμπτη, το δικό της «λιθαράκι» σε μια σειρά άρθρων, διεθνώς, που καλύπτουν όλες τις πλευρές της απομάκρυνσης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, την προηγούμενη εβδομάδα η Γαλλία εξέδωσε ανακοίνωση που περιορίζει τις επισκέψεις μη εμβολιασμένων αμερικανών στην χώρα. Η απόφαση της Γαλλίας «μπορεί να προκάλεσε ορισμένες εξοργισμένες αντιδράσεις» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά «για τους Ευρωπαίους η κίνηση είναι το αμερικάνικο επιδόρπιο».

Οι Ευρωπαίοι δεν ανησυχούν μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων, και κρουσμάτων και θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ αλλά αντιδρούν και στυην αμερικάνικη απαγόρευση, που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου του 2020 και μετρά πάνω από 550 μέρες. Με την εξαίρεση κάποιων προνομιούχων, σαν τον έλληνα Πρωθυπουργό, οι ευρωπαίοι πολύ δύσκολα μπορούν να μπουν στις ΗΠΑ. Εικασίες περί του ότι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα άρει τους περιορισμούς είχαν δεν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, και είχαν πολλαπλασιαστεί και καταγραφεί από τον διεθνή Τύπο την περίοδο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και κατά την επίσκεψη Μέρκελ στην Ουάσιγκτον. Τίποτε τέτοιο δεν έγινε. Και παρά τις πολλές φορές έντονες κριτικές που έχει δεχθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν για το συγκεκριμένο θέμα – οι Τάιμς του Λονδίνου χαρακτήρισαν μόλις προ εβδομάδας «καφκική» και «πολιτική δειλία» την πολιτική του-, παρότι ευρωπαιοι επίσημοι – μεταξύ των οποίων και ο Μαργαρίτης Σχοινάς – ακυρώνουν τις επισκέψεις τους εις ένδειξιν διαμαρτυρίας, ο Μπάιντεν παραμένει αμετακίνητος.

Οι επικρίσεις που δέχεται για το συγκεκριμένο θέμα ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αφορούν μόνο στην μονομέρεια των μέτρων, αλλά προστίθενται σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας των Ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ για την κατάσταση που όλα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ειδικά μάλιστα μετά την έξοδο από το Αφγανιστάν, τον τρόπο που έγινε, και την πλήρη αδιαφορία Μπάιντεν όχι μόνο για την άποψη των ΝΑΤΟικών συμμάχων – που δεν ενημερώθηκαν- αλλά και για τις συνέπειες και το κόστος που αυτοί επιφορτίστηκαν χωρίς, εν τέλει, κέρδος και μόνον με τα ..κέρατα.

Έτσι, δηλώσεις σαν αυτές που έκανε παλαιότερα ο γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουήλ Μακρόν, και θεωρούνταν «μειονότητα μες στην κοινότητα» έχουν μετατραπεί σήμερα σε κυρίαρχες, καθώς οι Ευρωπαίοι αισθάνονται «ριγμένοι» και μάλιστα πολύ. Δηλώσεις όπως αυτές του Χοσέπ Μπορέλ μετά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν και τον τρόπο που οι ΗΠΑ αγνόησαν τις ευρωπαϊκές εκκλήσεις και νοιάστηκαν μόνο για τους δικούς τους πολίτες, δείχνει πόσο μεγάλο γίνεται το χάσμα.

Ας τις θυμίσουμε: λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση της Καμπούλ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε πει πως «η πτώση της Καμπουλ δείχνει ότι η ΕΕ οφείλει να αναπτύξει την δική της στρατιωτική δύναμη, ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ.. Λυπάμαι για όσα έγιναν, αλλά πρέπει να πω ότι κανείς δε ζήτησε τη γνώμη της Ευρώπης. Πολλές είναι οι χώρες που θα αναρωτηθούν για τον αμερικάνο σύμμαχο που, όπως είπε ο Τζο Μπάιντεν, δεν προτίθεται να εμπλακεί σε πολέμους που τους θεωρεί αλλωνών. Η Ευρώπη, λοιπόν, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να οργανωθεί και να δράσει στον κόσμοι που ζουμε κι όχι στον κόσμο που ονειρευόμαστε», ανέφερε.

Παράλληλα τότε, άνθρωποι κοντά στο Μπορέλ διέρρεαν ότι «η Καμπούλ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» και ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει πια να προσβλέπει σε αμερικανική υποστήριξη σε κανένα διεθνές πεδίο».

Κανείς δεν μας ρώτησε: Από το Μπορέλ ως το σύμμαχο της Μέρκελ Γιοχαν Βαντεπουλ, και από την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέσα Μέυ ως την επικεφαλής του Κέντρου για τη Διεθνή Ασφάλεια, Καταρίνα Εμσερμαν, όλοι επανέλαβαν αυτό το – βαθιά πολιτικό και, εν τέλει, ενδεικτικό πολλών- ευρωπαϊκό «παράπονο».

Η Ευρώπη άργησε αλλά φαίνεται ότι κατανόησε πως αυτά που θεωρούσε «απόνερα» της προεδρίας Τραμπ είναι πια η κεντρική πολιτική των ΗΠΑ. Έτσι, οι ίδιοι άνθρωποι που καταδίκαζαν ή έκριναν αυστηρά τις δηλώσεις Μακρόν το 2020, περί ανάγκης ύπαρξης στρατιωτικής αυτονομίας, σήμερα συμπλέουν μαζί του. Και, μπορεί οι προσπάθειες Μακρόν να «ξυπνήσει» το όραμα μιας πολιτικά ανεξάρτητης Ευρώπης, σε διεθνές επίπεδο να είχε ως στόχο να ενισχύσει και τη γαλλική οικονομία και τη γαλλική βιομηχανία όπλων, αλλά γεγονός παραμένει ό,τι από την Αφρική ως το Λίβανο ο Γάλλος πρόεδρος είχε αρχίσει να εμφανίζεται ως απευθείας και ανεξάρτητος συνομιλητής (το «ανεξάρτητος» στην αρχή κάποιοι δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε, και όπως φαίνεται ήταν λάθος μας).

«Εμείς, και κάποιες χώρες περισσότερο από άλλες, ξεχάσαμε την στρατιωτική μας ανεξαρτησία και παραεξαρτηθήκαμε από τα αμερικάνικα οπλικά συστήματα», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020, λίγο μετά τις επισκέψεις του στις παλιές αποικίες της Γαλλίας, από το Λίβανο ως τη Δυτική Αφρική. Ήταν η εποχή που η Ευρώπη βρισκόταν αντιμέτωποι με τους οικονομικούς και πολιτικούς εκβιασμούς του Τραμπ και σε κρατικό και σε ΝΑΤΟικό επίιπεδο, αλλά ήλπιζε στην μεγάλη αλλαγή που θα έφερναν οι εκλογές του Νοεμβρίου και στον «δημοκρατικό Μπάιντεν». Αλλαγή που δεν υπήρξε σε κανένα επίπεδο.

Ακόμη παραπέρα, οι ΗΠΑ εμφανίζονται όλο και πιο ασταθείς. Το Αφγανιστάν δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο λόγω του χάους της αποχώρησης, αλλά και λόγω της υπογραφής, από τον Τραμπ, της συμφωνίας με τους Ταλεμπάν, χωρίς να ερωτηθεί, έστω για το τυπικόν του πράγματος, καν το ΝΑΤΟ. Αυτό όμως που τότε είχε ειδωθεί ως «πράξη ενός εγωκεντρικού», σήμερα ερμηνευεται ως «πράξη ενός συμμάχου κράτους που δρα τελείως εγωκεντρικά».

Ένα από τα βασικά γεγονότα που σηματοδότησαν αυτή την γενικευμένη αλλαγή της ΕΕ, είναι η σύνοδος των υπουργών αμύνης των κρατών – μελών στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, αρχές του μήνα. Ανακεφαλαιώνοντας όσα ειπώθηκαν στην σύνοδο, ο Χοσέπ Μπορέλ και πάλι, ανέφερε πως «Η ΕΕ πρέπει να ενδυναμώσει την στρατιωτική της αυτονομία, δημιουργώντας μιαν δύναμη άμεσης δράσης που θα είναι ικανή να επιβάλει τη σταθερότητα στη γειτονιά της ΕΕ». Και μπορεί σε δεύτερες δηλώσεις, και ερωτήσεις, να διαβεβαίωνε ό,τι αυτή δύναμη «δεν θα είναι ανταγωνιστική αλλά συμπληρωματική» του ΝΑΤΟ, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές θεώρησαν ότι πρόκειται για θέμα χρόνου πριν η ΕΕ αποχωρήσει και ανεξαρτητοποιηθεί από την διπλωματική και πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ.

Περί της διπλωματίας, τα πρώτα δειλά βήματα έχουν γίνει από καιρό. Η Ευρωστρατιωτική ατζέντα ήταν σταθερή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Η ευρατλαντική συμμαχία ήταν η αποφασιστική και κρίσιμη συνθήκη σε κάθε ευρωπαϊκή πολιτική μέχρι πρόσφατα. Μόνο που σήμερα η Ευρώπη όχι μόνο δεν εμπιστεύεται τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο σύμμαχό της, αλλά ήδη κοιτά και δημιουργεί συμμαχίες, σιγά σιγά, με τις δυνάμεις που αναδύονται στον νέο πολυπολικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι πέρισυ οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των Ευρωπαίων. Σήμερα το ρόλο έχει πάρει και φαίνεται ότι θα κρατήσει η Κίνα. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Οικονομία έχει «βουλιάξει» και λόγω της εξάρτησης της ηπείρου από τις ΗΠΑ. Το 1960 οι χώρες που σήμερα αποτελούν την ΕΕ είχαν στα χέρια τους το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας, και οι προβλέψεις είναι ότι περί το 2050 δεν θα έχουν καν το 10%.

Είναι όλα στοιχεία που δεν επηρεάζουν μόνο τις ευρωαμερικανικές σχέσεις, αλλά και τις ευρωκινεζικές και ευρωρωσικές. Και είναι στοιχεία που τη «σούμα» τους εξέφρασε και πάλι πρόσφατα ο Μακρόν: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε να ζούμε σε έναν διπολικό κόσμο, που τον φτάχνουν μόνο οι ΗΠΑ με την Κίνα», είπε, διεκδικώντας τον ρόλο του τρίτου πόλου για την Ευρώπη και μη αναφερόμενος χωριστά στη Ρωσία.



Πηγή

Πρώτος, χθες, ο Alpha

Στην πρώτη θέση πέρασε χθες, Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου, ο Alpha με 15,1%, ενώ το Mega πέρασε στη δεύτερη θέση με 13,5%. Στην τρίτη θέση με 12% ο ΣΚΑΪ και τέταρτο το Star 11,4%, με τον ΑΝΤ1 με 10,8% στην πέμπτη θέση. Με ποσοστό 5,7% η ΕΡΤ1 και το Open με 1,5% η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 και τελευταίο το Μακεδονία TV με 0,7%.



ΑΙΧΜΕΣ: Μια λέξη διαφορά…

**Η διαφορά στο “δεν πουλάω” και  το “πουλάω” είναι το “ΔΕΝ”.

**Τo “Voice” του ΣΚΑΪ θα μπει δυναμικά στον ανταγωνισμό με πλήθος εκπλήξεων στα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος.  Θα γίνει …χαμός

**Το “Έτερος Εγώ” , παραγωγής  Cosmote TV που έκανε πρεμιέρα, σε ελεύθερη μετάδοση, χθες,  στο Star, ξεχωρίζει μεταξύ των σύνολο των παραγωγών της χώρας για το επίπεδο της παραγωγής.

**Όντως, θα μπορούσε να κάνει καριέρα η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια και στο εξωτερικό

**Μεγάλη η πρόκληση για την ΕΡΤ με τις νέες της σειρές που οδεύουν προς μετάδοση. Είναι ο τομέας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που ξεχωρίζει και έχει φύγει από τη μιζέρια.

**Μαθαίνουμε πως “τα παιδιά της ΝΕΡΙΤ” έχουν βάλει στην κατάψυξη επαγγελματίες δημοσιογράφους που ήρθαν στην ΕΡΤ έχοντας ατελειώτες ώρες ρεπορτάζ και παραγωγής εκπομπών.

**Στο ΕΣΡ ορθώς κινήθηκαν για τις εκπομπές του μεγαλοπιχειρηματία που αναπαρήχθηκαν από το Internet που στρέφονταν κατά του Πρωθυπουργού. H  επιλογή αυτή επιβεβαιώνει την  αρχή που εφαρμόζει, πλέον, η Αρχή πως όταν θέλει κινείται.

**Με την πανδημία δεν κινείται!

—Να ορισμένες ερωτήσεις για τον Κύριο Βουλευτή

**Πως έφτιαξε τα …δωμάτια σε νησί των  Κυκλάδων; 

**Ποιο είναι το ποσό της επιδότησης που έλαβε στενό συγγενικό πρόσωπο για την κατασκευή τους ,επί κυβέρνησης ΝΔ; Ποιο το τελικό κόστος;

**Τι έγινε με την πισίνα που ζητούσε από την αρχαιολογική υπηρεσία, ενώ ήταν “σε ζώνη προστασίας Β”;



Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ