Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ" ΤΣΙΟΔΡΑΣ; Ακούστε τι είπε! (16-7-21)

 



Μουσική Παρασκευή - Βαγγέλης Γκλιάτης ~ Ψηλά βρε Έλληνες βαστάτε το κεφάλι




Πληροφορίες για τραγούδι

Στίχοι: Βούλα Σταματίου Μουσική: Βαγγέλης Γκλιάτης Ενορχήστρωση - προγραμματισμός: Χρήστος Μανιάτης Ηχοληψία: Χρήστος Μανιάτης Μίξη ήχου: Χρήστος Μανιάτης Mastering: Χρήστος Μανιάτης Studio: Star Athens - Χρήστος Μανιάτης Έπαιξαν οι μουσικοί: Κλαρίνο: Γιάννης Βασιλειάδης Βιολί: Νίκος Μπρέμπος Λάουτο - Τζουράς - Μπαγλαμάς: Χρήστος Μανιάτης Κιθάρα Κλασσική: Σπύρος Κονσολάκης Κιθάρες Ακουστικές: Κώστας Χατζηγεωργίου Κρουστά: Αριστείδης Βασιλάρης Storyline: Άγγελος Κυριόπουλος Σκηνοθεσία: Άγγελος Κυριόπουλος Μοντάζ: Άγγελος Κυριόπουλος Camera - Drone: Άγγελος Κυριόπουλος Instagram: https://www.instagram.com/the_akdrone... Facebook: https://www.facebook.com/TheAkDroneProds Συμμετέχουν: Ιωάννης Τακτικός

Το Instagram του Βαγγέλη Γκλιάτη: vagelis_gliatis

Ο λογαριασμός του στο Facebook: Βαγγέλης Γκλιάτης - Αρχική σελίδα | Facebook

Το κανάλι του στο Youtube: Βαγγέλης Γκλιάτης - YouTube


Ακολουθούν το βίντεο και οι στίχοι του τραγουδιού:



Στίχοι: Τον ήλιο θέλω μες στα χέρια να κρατήσω Θεέ μου φοβάμαι μην τον πάρουνε κι αυτόν, Ελλάδα σ έφεραν τριακόσια χρόνια πίσω, Ξένοι κι ανθέλληνες σε κάναν παρελθόν... Εδώ μας φτάσανε "εκείνοι"και οι "άλλοι," Τώρα ληγμένη ν αγοράζουμε ζωή, Ψηλά βρε Έλληνες βαστάτε το κεφάλι, Απ τα λιοντάρια δεν λυγίζει η ψυχή Πατρίδα έχουμε οικογένεια και Θρησκεία, τώρα από μία όλα κρέμονται κλωστή, Εδώ γεννήθηκε σε μας Δημοκρατία, Μα μετανάστευσε στα ξένα και αυτή Ρεφρέν Βάλτε φωτιά σ όλη την γη Και κάψτε και τ αστέρια, Η Ελλάδα μας δε δίνεται, Ποτέ σε ξένα χέρια Δώστε μας πίσω την ζωή, Γιατί έχουμε ιστορία, Προγόνους που πολέμησαν, Για την ελευθερία Ακούμε τώρα για πολέμους κάθε μέρα, Για μαύρο χρήμα κι ανελέητο κρυφτό, Μα δυο χιλιάδες χρόνια ήταν και πιο πέρα, Που για τα χρήματα σταυρώσαν το Χριστό Μεσαία τάξη δεν υπάρχει, μόνο ανέχεια, Φεύγουν οι νέοι και αδειάζει η ψυχή, Μια μειονότητα μας κάνανε αδέρφια, Πουλούν ελπίδες και μάς παίρνουνε την γη Χαράτσια, φόροι, οι μισθοί κι η ανεργία, Μας έχουν φέρει και πιο πίσω από το χτες, Μα οι τσάμπα μάγκες θα κριθούν στην ιστορία, Γιατί το στόρι πάντα γράφουν νικητές







*Σχόλιο ιστολογίου: Το τραγούδι αυτό θα πρέπει να εμπνεύσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να κάνουν μια καινούργια Επανάσταση. Μία Επανάσταση που θα αλλάξει την ζωή τους προς το καλύτερο. Τόσο μεγάλη που θα την θυμούνται και τα παιδιά τους. Γιατί εκείνα είναι το μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε ενάντια στα άψυχα ρομπότ που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη ;
















Και δεύτερη κοπέλα καταγγέλλει τον αστυνομικό ότι την κρατούσε αιχμάλωτη, τη βίαζε και την εξέδιδε

 Και δεύτερη καταγγελία φέρνει στο φως η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη σε βάρος του 39χρονου αστυνομικού, Δημήτρη Μπουγιούκου, αυτή τη φορά με μία 25χρονη να καταγγέλλει ότι υπέστη ό,τι ακριβώς και η 18χρονη. Όπως κατήγγειλε η κοπέλα, ο αστυνομικός φέρεται να ακολουθούσε συγκεκριμένο μοτίβο δράσης και συμπεριφοράς, κρατώντας την αιχμάλωτη, βιάζοντας την και εξαναγκάζοντας την να εκδίδεται.


Τη σιωπή της έσπασε ακόμα μία κοπέλα θύμα αιχμαλωσίας, κακοποίησης, βιασμού και trafficking από τον ήδη προφυλακισμένο αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο.

Η 25χρονη κοπέλα κατήγγειλε πως έχει υποστεί ό,τι ακριβως καταγγέλλει η 18χρονη από την Ηλιούπολη. Όπως ανέφερε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο in.gr, «Ζούσε αιχμάλωτη του αστυνομικού, ο οποίος με χειριστικό τρόπο και υπό τη συνεχή απειλή όπλου την οδήγησε στην πορνεία και στη συμμετοχή σε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου», προσθέτοντας πως και σε αυτή την περίπτωση ο 39χρονος αστυνομικός βίαζε και ξυλοκοπούσε την κοπέλα που κρατούσε αιχμάλωτη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, το περιστατικό συνέβη πριν από μερικά χρόνια, όταν η νεαρή γυναίκα ήταν 20 ετών περίπου. Παράλληλα, η Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στο in.gr, υπογράμμισε πως τα όσα της αποκάλυψε η νεαρή κοπέλα έχουν γίνει γνωστά και σε άλλους συναδέλφους της, προκειμένου να γνωστοποιηθούν στη δικαιοσύνη. Τη Δευτέρα αναμένεται να ενημερωθεί η αρμόδια ανακρίτρια προκειμένου να κληθεί η κοπέλα να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακιστέος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Ηλιόπουλης. Ο 32χρονος, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, κατηγορείται για εμπορία ανήλικου κατ’ επάγγελμα, μαστροπεία και διακίνηση ναρκωτικών και για τον οποίο η 19χρονη έχει καταθέσει ότι την εξέδιδε σε ηλικία 16 ετών, για έξι μήνες, στην τιμή των 70 ευρώ ανά ραντεβού. Αξίζει να σημειωθεί πως η 19χρονη είχε κατονομάσει τρία άτομα πλην πατέρα και αστυνομικού, ενώ η δικηγόρος της έχει ζητήσει συνθήκες ασφάλειας για να καταθέσουν.

Επισημαίνεται πως και η πρώην σύζυγος του φερόμενου δράστη, καταγγέλλει πως ήταν και η ίδια θύμα απειλών, βιαιπραγιών και τρομοκρατίας, με τις οποίες ο 39χρονος την είχε εξαναγκάσει να του δώσει την επιμέλεια της κόρης τους. Μετά τις καταγγελίες εις βάρος του, η γυναίκα πλέον κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και έχει αιτηθεί την επιμέλεια της 9χρονης, για την οποία εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το πού διέμενε κατά τη διάρκεια της κακοποίησης της 19χρονης, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις της τελευταίας, ταυτίζεται ο τόπος διαμονής τους, που είναι το διαμέρισμα της Ηλιούπολης.



Πηγή


Διψήφιος αριθμός απωλειών και πάνω από 2.000 κρούσματα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα

 Περισσότερα από 2.000 κρούσματα ανακοίνωσε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο είναι υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό που ανακοινώθηκε την προηγούμενη ημέρα. Την ίδια ώρα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ξεπερνούν τους 120,  ενώ η εμβολιαστική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού δεν  αγγίζει ακόμη το 45%. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691 σε σύνολο 87.787 τεστ (PCR: 15.592, RAPID: 72.195), ενώ η θετικότητα του συνόλου τεστ (PCR & Rapid) ανήλθε στο 3,07% και η θετικότητα των μοριακών τεστ αγγίζει το 17,26%. Έντεκα από τα ανακοινωθέντα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 453.200 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.2% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 167 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.721 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την ίδια ώρα, ακόμη 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τους θανάτους να είναι υπερδιπλάσιοι από αυτούς που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12.833. Το 95,2% των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.751 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 101 (ημερήσια μεταβολή -9,82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 92 ασθενείς.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που χορηγήθηκαν την Πέμπτη (14/7) ανήλθε σε 75.190, με 5.364.957 άτομα να έχουν λάβει την πρώτη δόση και 4.486.033 άτομα να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Το ποσοστό εμβολιαστικής επάρκειας στη χώρα επί του συνόλου του πληθυσμού αντιστοιχεί σε 43%.




Πηγή

Και τρίτη προφυλάκιση για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 19χρονης στην Ηλιούπολη

 Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 19χρονης στην Ηλιούπολη. Ο 32χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.


Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Ηλιόπουλης. Ο 32χρονος, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, κατηγορείται για εμπορία ανήλικου κατ’ επάγγελμα, μαστροπεία και διακίνηση ναρκωτικών και για τον οποίο η 19χρονη έχει καταθέσει ότι την εξέδιδε σε ηλικία 16 ετών, για έξι μήνες, στην τιμή των 70 ευρώ ανά ραντεβού.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Αστέριο Τριανταφύλλου ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Όπως δήλωσε ο συνήγορος σε τέτοιου είδους δικογραφίες τα θύματα ποτέ δεν είναι ένα. Σήμερα δεν τελείωσε κάτι αλλά ξεκινάει,



Πηγή

EIET: Δεν είμαστε σε διαδικασία ενοποίησης με τις άλλες ενώσεις Τύπου

Διάψευση

Στην έγκριτη ιστοσελίδα σας αναρτήσατε δημοσίευση με τίτλο  «Παρατηρητήριο Τύπου και κέντρο περιεχομένου από τους εκδότες της Περιφέρειας», όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι οι Ενώσεις Τύπου (ΕΙΕΤ – ΣΗΠΕ – ΕΔΙΠΤ) βρίσκονται “σε διεργασίες ενοποίησης”.

Καθώς, το θέμα τέθηκε σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΗΠΕ στην Αθήνα (26-6-2021) και παρευρέθηκα ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Τόσο εγώ όσο και η εκπρόσωπος της ΕΔΙΠΤ (γενική γραμματέας κ. Καλύβα), παρευρεθήκαμε στην Ημερίδα στα πλαίσια της συνεργασίας των τριών Ενώσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Το θέμα όπως αναφέρονταν στο πρόγραμμα της Ημερίδας ήταν “Αναβάθμιση της θεσμικής συνεργασίας των τριών Ενώσεων”

Ωστόσο, το θέμα της ενοποίησης των Ενώσεων τέθηκε προς συζήτηση από τη διοίκηση του ΣΗΠΕ και όπως ήταν φυσικό, ως πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ., δεν πήρα θέση καθώς οποιαδήποτε σχετική συζήτηση μπορεί να γίνει μόνο σε Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας.

 

Ως εκ τούτου, διαψεύδω κατηγορηματικά το σχετικό δημοσίευμα -το οποίο μάλιστα συνοδεύονταν με λογότυπο της ΕΙΕΤ (…) και παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας, δημοσιεύοντας το παρόν κείμενο με το λογότυπο που σας αποστέλλουμε.

 

Μετά τιμής

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ



Πηγή

Τα άχαστα του ERTFLIX για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου | 16-31.07.2021


Δυνατούς έρωτες, φιλίες, οικογενειακά τραπέζια αλλά και μπόλικο σερφ. Αυτό το καλοκαίρι τα έχει όλα. Τα άχαστα του ERTFLIX για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έφτασαν και κλείνουν μέσα τους όλα τα θερινά συναισθήματα.
Βραβευμένες ταινίες, αφορμές για αυτοαναζήτηση, ντοκιμαντέρ που μας στέλνει διακοπές στα χιόνια, μία σκανδιναβική σειρά και φυσικά μία ελληνική παραγωγή που ξεχώρισε την τηλεοπτική σεζόν που μας πέρασε και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά επεισόδιο-επεισόδιο, τους αγαπημένους μας χαρακτήρες σε ένα ατέλειωτο binge watch.

Λέξεις κλειδιά: Πετρέλαιο, Μαριλού, Σερφ, Ψυχρός Πόλεμος, Social media, Ρίτσαρντ Γκιρ, Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο.

«Η τούρτα της μαμάς»


Ελληνική κωμική σειρά.

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» είναι ιδανική για καλοκαιρινό binge watch. Με ένα φοβερό καστ ηθοποιών και σε σενάρια των Ρήγα-Αποστόλου, στήνονται τραπέζια σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, με καλεσμένους που έρχονται κοντά για να γνωριστούν, να θυμηθούν, να μαλώσουν, αλλά κυρίως να σκορπίσουν πολύ γέλιο, μέσα από 32 επεισόδια. Και φυσικά με τη μοναδική Μαριλού.

Σενάριo: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Λυδία Φωτοπούλου, Θάνος Λέκκας, Πάρις Θωμόπουλος, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Ιωάννα Πηλιχού, Αλέξανδρος Ρήγας.

Γνωρίζατε ότι: Μία από τις ιδιαιτερότητες της σειράς είναι ότι υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι ηθοποιοί σε κάθε επεισόδιο, από τη Χρύσα Ρώπα, τη Μαρία Γεωργιάδου και τον Γεράσιμο Γεννατά μέχρι τον Άγγελο Παπαδημητρίου και την Έφη Παπαθεοδώρου (Θεοπούλα για τους πολλούς).

«State of Happiness»


Δραματική σειράπαραγωγής Νορβηγίας 2018.

Οκτώ επεισόδια από τον Βορρά και μια σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες από τους φίλους του ERTFLIX. Σε αυτή, ένα κοίτασμα πετρελαίου στη Νορβηγία της δεκαετίας του ’70 αλλάζει τα πάντα. Μια ιστορία για τη δυτική ευημερία και την αναζήτηση του πλούτου, για ένα κράτος που μεταμορφώνεται και τέσσερις νέους σε μια δίνη ευκαιριών. Πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στον κόσμο που αλλάζει ραγδαία;

Σκηνοθεσία: Παλ Τζάκμαν, Πέτερ Νες.
Πρωταγωνιστούν: Άνε Ρεγκίνε Ελινγκσάτερ, Άμουντ Χάρμποε.

Γνωρίζατε ότι: Η σειρά είχε χαρακτηριστεί από πολλά μέσα ως «Η νορβηγική εκδοχή του “Mad Men”», με τους δημιουργούς να αποφεύγουν την ταύτιση. Η μόδα και οι συνήθειες των 70’s κάνουν στην προκειμένη περίπτωση το στυλ… σκανδιναβική υπόθεση.

«Cold War»


Δράμα, συμπαραγωγής Πολωνίας-Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου 2018.

Μια παθιασμένη ερωτική ιστορία που τους ταξιδεύει στις δύο πλευρές του Σιδηρούν Παραπετάσματος, δοσμένη μέσα από το ασπρόμαυρο, τετράγωνο πλάνο που καθιέρωσε ο Πάβελ Παβλικόφσκι με την «Ίντα». Ένας έρωτας που ζεσταίνει και τον πιο «Ψυχρό Πόλεμο», που ξεκινά στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας και γίνεται μοιραίος.

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι.
Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Άγκατα Κουλέσα.

Γνωρίζατε ότι: Η ταινία απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα Όσκαρ το 2019, καθώς και το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Η τεχνολογία μάς αποσυνδέει
(DSKNECTD: Is Technology Changing Us?)


Ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2014.

Ένα ντοκιμαντέρ που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Έξυπνα τηλέφωνα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και online παιχνίδια έφτασαν αθόρυβα στις αρχές του 21ου αιώνα, μαζί με την υπόσχεση να βελτιώσουν την ανθρώπινη επικοινωνία. Τώρα, μία δεκαετία από την έναρξη της ψηφιακής αυτής επανάστασης, προκύπτουν ανησυχητικά στοιχεία ότι οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τον κόσμο που μας περιβάλλει και, το κυριότερο, μεταξύ μας.

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Γουάιτ.

Γνωρίζατε ότι:  Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται μια πρωτοποριακή έρευνα του Nick Yee, του Τμήματος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, που έδειξε αναφορικά με τα multiplayer online videogames, ότι τα αποτελέσματα διέφεραν και δεν ταίριαζαν στα συνήθη στερεότυπα. Αντί για εφήβους, η μελέτη αποκάλυψε ότι οι χρήστες ήταν πάνω από 50% ενήλικες πλήρους απασχόλησης, ενώ μόλις το 22% δήλωνε φοιτητές. Ισχυρή ήταν και η παρουσία των γυναικών, με τις μισές να είναι άνω των 30 ετών.

«Μάθε μαμά μου σερφ»
(Ride)


Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2014.

Ώρα για σερφ! Με το σερφ μια μητέρα ψάχνει τον τρόπο να επικοινωνήσει με τον γιο της.

Βλέπουμε την Τζάκι, μια δυναμική γυναίκα στον χώρο του βιβλίου, που αφήνει τη δουλειά της για να ταξιδέψει στην άλλη άκρη της Αμερικής, προκειμένου να καταλάβει γιατί ο γιος της αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο για να ασχοληθεί με το σερφ. Με τη μεταξύ τους σχέση να βρίσκεται σε άσχημη φάση, η ίδια θα προσπαθήσει να βρει μια χαραμάδα επικοινωνίας με τον πεισματάρη γιο της.

Σκηνοθεσία: Έλεν Χαντ.
Παίζουν: Έλεν Χαντ, Μπρέντον Τουέιτς, Λουκ Γουίλσον.

Γνωρίζατε ότι: Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τη βραβευμένη με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου, Έλεν Χαντ, η οποία έγραψε το σενάριο και πρωταγωνιστεί.

Υπερσιβηρική περιπέτεια με την Τζοάνα Λάμλεϊ
(Joanna Lumley’s Trans-Siberian Adventure)


Ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2015.

Ώρα για ταξίδι στα χιόνια. Η Τζοάνα Λάμλεϊ ξεκινά το 10.000 χιλιομέτρων ταξίδι της με τρένο, με προορισμό τη Μόσχα από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο επισκέφθηκε τελευταία φορά όταν ήταν τεσσάρων ετών. Δεν έχει ξαναβρεθεί εκεί μετά το 1966, που είχε πάει ως μοντέλο στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.

Γνωρίζατε ότι: Η Τζοάνα Λάμλεϊ είναι γνωστή ηθοποιός, παρουσιάστρια, πρώην μοντέλο και έχει βραβευτεί με BAFTA TV Award για τον ρόλο της ως Patsy Stone στη διάσημη κωμική σειρά «Absolutely Fabulous», ενώ αποτέλεσε και μούσα των Pet Shop Boys.

«Οι φλέβες της Γης»
(Veins of the World / Die Adern der Welt)


Οικογενειακή δραματική ταινία, συμπαραγωγής Μογγολίας-Γερμανίας 2020.

Ο Ερντέν, πατέρας του Αμρά, είναι ο αρχηγός των τελευταίων νομάδων που αντιστέκονται στις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη στέπα της Μογγολίας.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ο Αμρά συνεχίζει τον αγώνα του στη μνήμη του πατέρα του, αλλά με την ευφυία και τα εργαλεία ενός 11χρονου αγοριού.

Σκηνοθεσία: Μπιαμπασούρεν Νταβάα.
Πρωταγωνιστούν: Μπατ Ιρεντούι Μπάτμουνκ, Ένερελ Τούμεν, Γιάλαλτ Νάμσραϊ.

Γνωρίζατε ότι: Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη υποβολή της Μογγολίας στην κατηγορία «Best International Feature Film» των Όσκαρ του 2021.

«Foxcatcher»


Βιογραφικό-αθλητικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2014.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντι Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ του 1988.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται τη σκοτεινή και σοκαριστική ιστορία ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου και δύο πρωταθλητών.

Σκηνοθεσία: Μπένετ Μίλερ.
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Σιένα Μίλερ.

Γνωρίζατε ότι: Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία των  Μαρκ και Ντέιβ Σουλτζ, αδελφών και χρυσών Ολυμπιονικών στην πάλη, οι οποίοι αποδέχονται την «προστασία» του εκατομμυριούχου Τζον Ντι Ποντ.

«Lucky»


Δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Μια επιστολή γεμάτη αγάπη για τη ζωή και την καριέρα του Χάρι Ντιν Στάντον και, την ίδια στιγμή, ένας διαλογισμός για τη μοναξιά, την πνευματικότητα, τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Σ’ αυτή, ο Λάκι είναι ένας 90χρονος άθεος, που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του, έχοντας ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή. Καθώς νιώθει ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Λάκι ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ Λιντς.
Πρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλεϊ, Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λιντς, Τζέιμς Ντάρεν.

Γνωρίζατε ότι: H ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού, στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Thessaloniki International Film Festival (2017) και πρώτη Ειδική Μνεία στον Χάρι Ντιν Στάντον για το χαμόγελό του στο τέλος της ταινίας.

«Ο Ευεργέτης»
(The Benefactor)


Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, είναι ένας πλούσιος, φιλάνθρωπος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου της Φιλαδέλφειας. Έπειτα από ένα θανατηφόρο τροχαίο φίλων του, αισθάνεται υπεύθυνος αυτός και καταλήγει να εθίζεται στα φάρμακα, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να σχεδιάσει το μέλλον του.

Σκηνοθεσία: Άντριου Ρένζι.
Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντακότα Φάνινγκ, Τέο Τζέιμς, Κλαρκ Πίτερς, Ντίλαν Μπέικερ, Τσέριλ Χάινς, Μπράιαν Άντονι Γουίλσον.

Γνωρίζατε ότι: Ο Ed Rendell, πρώην δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, εμφανίζεται στην ταινία ως καλεσμένος και χαρακτηρίζει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, «Βασιλιά της Φιλαδέλφειας».

 

Το ERTFLIX είναι διαθέσιμο σε εφαρμογή για Samsung, LG, Android τηλεοράσεις και Android TV boxsets. Είναι επίσης διαθέσιμο στο ertflix.gr, σε όλες τις smart τηλεοράσεις πατώντας το κόκκινο κουμπί, καθώς και σε κινητά και τάμπλετ με τις δωρεάν ERTFLIX εφαρμογές για iOS, Android και κινητά Huawei.

Επίσης, η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ είναι προσβάσιμη και για τους συνδρομητές της Cosmote TV.



Χρυσό βραβείο για τα Παιδικά Χωριά SOS στα Content Marketing Awards

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Παιδικά Χωριά SOS απέσπασαν το Gold βραβείο “Best Content Marketing Program | NGO” στα Content Marketing Awards της BOUSSIAS, για την digital καμπάνια «Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας το 2020. Η τελετή απονομής έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο House 124, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

Με όχημα την καμπάνια, τα Παιδικά Χωριά SOS ανέδειξαν με διάθεση αλληλεγγύης και ενότητας τον σπουδαίο ρόλο της μητέρας στο ευρύ κοινό, σε μια ιδιαίτερη περίοδο που χαρακτηριζόταν από συνεχείς προκλήσεις και αντιξοότητες. Συγκεκριμένα, με την πολύτιμη αρωγή της Σίσσυς Χρηστίδου διοργανώθηκαν δύο συναντήσεις με πρωταγωνίστριες εργαζόμενες μαμάδες που προέρχονταν από διαφορετικούς κλάδους και συζήτησαν για το πώς βιώνουν τον ρόλο της μητέρας στην καθημερινότητά τους, αλλά και για τις δυσκολίες που προέκυψαν με την πανδημία. Το κοινό είχε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσει μέσα από το YouTube κανάλι της Σίσσυς Χρηστίδου και από ένα Instagram live από τον προσωπικό της λογαριασμό αντίστοιχα.

 

Η ενέργεια είχε παράλληλα διαδραστικό χαρακτήρα, αφού το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει το έργο του Οργανισμού, στέλνοντας ο καθένας με sms την πιο γλυκιά ευχή του στη δική του μαμά, χρησιμοποιώντας τον 5ψήφιο αριθμό 19820 των Παιδικών Χωριών SOS, την οποία είχε τη δυνατότητα να κατεβάσει ως έτοιμη ευχετήρια κάρτα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού και να της την στείλει.

 

Τη δράση προώθησαν μέσα από τα social media τους πληθώρα Influencers, αυξάνοντας σημαντικά την ανταπόκριση του κοινού, αλλά και τα αποτελέσματα της καμπάνιας συνολικά, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλό reach και engagement.

 

Την καμπάνια σχεδίασε, υλοποίησε και υποστήριξε πλήρως η εταιρεία The Kompany, ενώ η Enjoin και η δifferentiate ανέλαβαν τον σχεδιασμό του δημιουργικού και τη διαχείριση του υλικού στην ιστοσελίδα των Παιδικών Χωριών SOS αντίστοιχα.

 

Με αφορμή τη βράβευση, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων των Παιδικών Χωριών SOSΈλσα Σταθοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για το Gold βραβείο που λάβαμε στα Content Marketing Awards. Η καμπάνια μας «Στην πιο γλυκιά μαμά του

κόσμου» υλοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους εξαιτίας της πανδημίας και δικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να έρθουμε πιο «κοντά» και να αναδείξουμε αξίες που έχουν πραγματικά σημασία, όπως η οικογένεια και η αναγνώριση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας.

 

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν να λάβουμε αυτή τη διάκριση, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έγιναν κοινωνοί αυτής της καμπάνιας, στηρίζοντας παράλληλα το έργο μας».

 

#stinpioglikiamama #sosvillagesgr #nochildalone

 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

 

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας  προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.



Πηγή

 


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ