Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΕΙΙΡΑ: Ως και 8 σταθμοί ανά εταιρεία!

 

Σύμφωνα με όσα προτείνει η ΕΙΙΡΑ στην εισήγησή της, στην ομάδα εργασίας, οι άδειες θα χορηγούνται έναντι οικονομικού ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση συχνότητας, μέσω επίγειων πομπών, που παραχωρείται στους σταθμούς.

Το ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού για τα ΜΜΕ. Προτείνεται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, με την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής θα οριστεί με την προκήρυξη.

Το ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό/εταιρικό κεφάλαιο, το οποίο ειδικά για την Αττική ορίζεται σε 500.000 ευρώ για ενημερωτικό σταθμό και 300.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων αιτήσεων ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συνολικά για την υποβολή δεύτερης υποψηφιότητας το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο προσαυξημένο κατά 80%. Εάν ένα νομικό πρόσωπο θέλει να υποβάλει υποψηφιότητα για τέσσερις άδειες μη ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στον Νομό Αττικής θα πρέπει να έχει ελάχιστο συνολικό καταβεβλημένο κεφάλαιο 790.000 ευρώ.

Μέγιστο αριθμό αδειών μη ενημερωτικού χαρακτήρα ανά φορέα προτείνει η ΕΙΙΡΑ. Για την Αττική έως 7, έως 3 στη Θεσσαλονίκη και έως 1 στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας. Ειδικά για την Αττική προτείνεται η συμμετοχή σε έως 7 μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε έναν ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ακόμη προτείνει ειδική κατηγορία αδειών –άδειες ειδικού σκοπού–, οι οποίες θα χορηγούνται σε ΟΤΑ ή επιχειρήσεις των ΟΤΑ, σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έχουν συνταγματική κατοχύρωση (Εκκλησία) ή εταιρείες που ιδρύονται από αυτά, σε Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα, σε πολιτικά κόμματα κ.λπ.



Πηγή

Νέες καταγγελίες για τον ΕΔΟΕΑΠ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ στη σημερινή συνεδρίαση έφερε προς ψήφιση τον κανονισμό υγείας του Οργανισμού εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Δεν απέσυρε παρά τις αντιδράσεις μας τις διατάξεις που επιτρέπουν να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις εταιρείες παραγωγής ούτε τις διατάξεις που νομιμοποιούν την εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία στα ΜΜΕ.

Με τον τρόπο αυτό κι ενώ γνωρίζει ότι θα αποχωρήσουμε παρακωλύει τη λειτουργία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Και δεν προβληματίζεται από το γεγονός ότι και από το σημερινό ΔΣ αποχωρήσαμε επίσης ο Νίκος Καρούτζος, η Άντζυ Σταθάτου, ο Κωνσταντίνος Δαυλός Κώστας Ντελέζος και ο Μάρκος Γκανάς με αποτέλεσμα λόγω έλλειψης απαρτίας να μην είναι δυνατή η ψήφιση του καταστροφικού κανονισμού για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν προβληματίζεται επίσης από το γεγονός ότι πρώτος αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΤΥΠ Μάρκος Γκανάς ο οποίος στήριξε την πλειοψηφία του ΔΣ από τις προηγούμενες εκλογές έως και πρόσφατα καθώς αρνείται να συνηγορήσει στην καταστροφή του ΕΔΟΕΑΠ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα προχωρήσει σε εκλογική διαδικασία και ο Πρόεδρος αλλά και οι συμπορευόμενοι με αυτόν επιμένουν να εξοφλήσουν γραμμάτια προς τους εργοδότες πριν την ετυμηγορία των ασφαλισμένων. Δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τον ΕΔΟΕΑΠ όσο κι αν πιστεύουν ότι με την ψήφο του εκπροσώπου των τηλεοπτικών σταθμών μπορούν να οδηγήσουν τον Οργανισμό σε καταστροφή με στόχο να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Νίκος Καρούτζος

Μέλος ΔΣ  πρώην Πρόεδρος και ΓΓ ΔΣ

Άντζυ Σταθάτου

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην ΓΓ ΔΣ

Κωνσταντίνος Δαυλός

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΤΥΠ



Πηγή

ΑΙΧΜΕΣ: Αόρατη κινητικότητα

 

**Η πρεμιέρα των σειρών στην ΕΡΤ1 “Καρτ Ποστάλ”,  “Ζακέτα να πάρεις”  και “Βαρδιάνος στα σπόρκια” έφεραν διψήφια ποσοστά , χωρίς  την ανάγκη μετάδοσης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης τύπου Champions League.

**Είναι αποτελέσμα μιας τεράστια προσπάθειας που έγινε την τελευταία διετία, να επιστρέψει στην ελληνική παραγωγή, ακολουθώντας το κύμα που είχε δημιουργήσει ο νόμος Κρέτσου με την επιδότηση του προγράμματος.

**Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε ο Νίνο Ελματζιόγλου, έχοντας  την τεράστια εμπειρία από την εποχή του Mega και ενώ το δόγμα που επικρατούσε ως εκείνη την περίοδο-και ειδικά επί ΣΥΡΙΖΑ- να μην  γυρίζονται σειρές, με κάθε τίμημα.

**Άλλοι τομείς του προγράμματος της ΕΡΤ, όπως η ενημέρωση έχουν  μείνει στην κουλτούρα της ΝΕΡΙΤ, διανθισμένοι κατά καιρούς από το μοντέλο της ιδιωτικής τηλεόρασης (ως και εγκλήματα στο δελτίο) και τα αποτελέσματα είναι φτωχά.

**Το “Βήμα” συνεχίζει, στην τελευταία του σελίδα να ρίχνει προειδοποιητικές βολές εναντίον του Μιχάλη Τσαμάζ, κάτι που έγινε και χθες με αφορμή την πώληση του ποσοστού της Telekom Romania Communications, με αναφορές στο 5G , τη συνδρομητική τηλεόραση, το στοίχημα κ.α..

**Ποιος είναι ο στόχος;

**Συνεχίζονται οι πιέσεις ώστε ο Νίκος Κοκλώνης να αναλάβει έναν ακόμη επιπλέον ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, φλερτάροντας με την ιδέα της έβδομης άδειας …

*Στο One επανέρχεται ο σχεδιασμός για να μετατραπεί σε ενημερωτικό κανάλι.

**Στο μεταξύ η Γιάννα Αγγελοπούλου επέστρεψε με συνέντευξη στο “ΒΗΜΑgazino”, στο περιοδικό που είχε  όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, είχε στο εξώφυλλο του, την ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε είχε συνομιλήσει μαζί της ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

 

**Δεν διστάζει ο ομάδα των “Μελισσών” και πηγαίνει πιο βαθιά στην περίοδο της δικτατορίας, αποτυπώνοντας και τα βασανιστήρια της εποχής.  Δεν στέκεται μόνο στην επιφάνεια της γραφικότητας της περίοδου.


Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ