Σύμφωνα με όσα προτείνει η ΕΙΙΡΑ στην εισήγησή της, στην ομάδα εργασίας, οι άδειες θα χορηγούνται έναντι οικονομικού ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση συχνότητας, μέσω επίγειων πομπών, που παραχωρείται στους σταθμούς.
Το ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού για τα ΜΜΕ. Προτείνεται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, με την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής θα οριστεί με την προκήρυξη.
Το ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό/εταιρικό κεφάλαιο, το οποίο ειδικά για την Αττική ορίζεται σε 500.000 ευρώ για ενημερωτικό σταθμό και 300.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων αιτήσεων ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συνολικά για την υποβολή δεύτερης υποψηφιότητας το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο προσαυξημένο κατά 80%. Εάν ένα νομικό πρόσωπο θέλει να υποβάλει υποψηφιότητα για τέσσερις άδειες μη ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στον Νομό Αττικής θα πρέπει να έχει ελάχιστο συνολικό καταβεβλημένο κεφάλαιο 790.000 ευρώ.
Μέγιστο αριθμό αδειών μη ενημερωτικού χαρακτήρα ανά φορέα προτείνει η ΕΙΙΡΑ. Για την Αττική έως 7, έως 3 στη Θεσσαλονίκη και έως 1 στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας. Ειδικά για την Αττική προτείνεται η συμμετοχή σε έως 7 μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε έναν ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ακόμη προτείνει ειδική κατηγορία αδειών –άδειες ειδικού σκοπού–, οι οποίες θα χορηγούνται σε ΟΤΑ ή επιχειρήσεις των ΟΤΑ, σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έχουν συνταγματική κατοχύρωση (Εκκλησία) ή εταιρείες που ιδρύονται από αυτά, σε Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα, σε πολιτικά κόμματα κ.λπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου