Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Στο ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ - Τι θα γίνει με τα παιδιά και το eμβόλιο;

 



Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:

Κύπριος γιατρός ΞΕΣΠΑΣΕ! "Μπήξε το κορwνα-pass στον κwλο σου"

 


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:


ΑΙΧΜΕΣ: Τόση πλάκα που γίνεται ταφόπλακα

 

**Η τηλεόραση έχει εδώ και χρόνια μετατραπεί σε ένα ατελείωτο “πρωινάδικο” χωρίς σοβαρότητα. Η δήθεν ψυχαγωγία διείδυσε στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές που έδιναν συντάξεις και το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι βλέπουμε.

**Με περισσότερους από 10.000 νεκρούς από την πανδημία, οι δημοσιογράφοι γιορτάζουν και κάνουν πλάκα, μιλώντας με όρους life style προς το κοινό, από τη στιγμή που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ.

**Αν το μέτρο ήταν η αγωνία για τον συνάνθρωπο, τότε, τουλάχιστον ο ενημερωτικός τομέας των καναλιών,κρατικών και ιδιωτικών θα έπρεπε να δείχνει εγκράτεια και σεβασμό απέναντι στο πένθος των πολλών.

*Οι 3 νέκροι στη Marfin, οι 25 στη Μάνδρα Αττικής, οι 100 στο Μάτι, οι περισσότεροι από 10.000 της πανδημίας απαιτούν τον,,εκ της ανθρώπινης φύσης, σεβασμό.

 

**Το μήνυμα, από την ενασχόληση με “τα  μπλε γυαλιά της κ. Παγώνη”, είναι πως  αυτά ως σύμβολο υπερβαίνουν το πόνο των οικογενειών.

** Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών, Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη δείχνει να αποδέχεται τους όρους της δήθεν “ψυχαγωγίας” της τηλεόρασης, προκαλώντας δυσθυμία στο κοινό που την παρακολουθεί για εντελώς διαφορετικούς λόγους: για  να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει στις ΜΕΘ με τον κορονοϊό

**Θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει με τους γιατρούς και τους ασθενείες. Για το ποιοι γλυτώνουν και ποιοι όχι από την COVID-19.

**Δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για το αλμαδοβαρικό θέαμα.

**Η τηλεόραση προκαλεί εθισμό στα πρόσωπα που θεωρούν πως πρέπει να είναι μέρα νύχτα στην TV, υπερβαίνοντας το γνωστικό τους αντικείμενο, κινούμενα με όρους που δεν σχετίζονται με την  επιστήμη.

**Είναι ανάγκη η σοβαρότητα στην τηλεόραση  να επιστρέψει ως ο κανόνας, όπως συνέβη κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, τότε που οι δημοσιογράφοι κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κοινού.

**Προς το παρόν, κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

**Κάνουμε τόση πλάκα που γίνεται ταφόπλακα.


Πηγή

Ψάχνουν ακόμη για… τηλεοπτικό σήμα!

 

Χωρίς ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας την εποχή της ανάπτυξης των υπηρεσιών 5G. Το περίφημο πρόγραμμα της «πρόσβασης καθολικού τηλεοπτικού σήματος» που ενέκρινε το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σε πολλές περιοχές κυρίως εξαιτίας των περιορισμών που έχει θέσει ο ιδιώτης πάροχος δικτύου (Digea). Το πρόγραμμα αφορά αιτήσεις κατοίκων για σύνδεση ευρυζωνικής κάλυψης μέσω Cosmote για τρία έτη ή ελεύθερης επίγειας λήψης μέσω Digea για οκτώ έτη επιδότησης.

Όσες περιοχές επέλεξαν την Digea έμαθαν μετά από πολύ καιρό πως η εταιρεία έχει ως όρο την κατάθεση τουλάχιστον 400 αιτήσεων από ισάριθμα νοικοκυριά προκειμένου να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης αναμεταδότη. Μετά τα χωριά της Ηπείρου, που παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα, έγινε γνωστό πως η Digea απέρριψε και τις αιτήσεις κατοίκων στις περιοχές Νέστου και Παγγαίου στην Καβάλα, παρά το γεγονός ότι στους δήμους είχαν συγκεντρωθεί 551 και 246 αιτήσεις αντίστοιχα. Το θέμα αποκάλυψε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία κατέθεσε ερώτημα στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη μη κάλυψη της Θάσου.


Πηγή

Νέα διαπραγμάτευση για το σήμα της ERT World στον Καναδά

 

Σε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για την αναμετάδοση του προγράμματος της ERT World στον Καναδά προχωρά η ΕΡΤ. Η σύμβαση που υπάρχει μέχρι σήμερα είναι με την εταιρία Odyssey Television Network, αλλά η κρατική τηλεόραση θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους και με άλλες εταιρείες.



Προς νέες ψηφιακές μετρήσεις

 

Η διείσδυση που σημειώνει το ERTFlix στην ελληνική κοινωνία μπορεί να ενεργοποιήσει και την κυβέρνηση, ώστε να ρυθμίσει το ζήτημα των διαδικτυακών μετρήσεων και ειδικότερα εκείνες που σχετίζονται με τα τηλεοπτικά προϊόντα από τις τηλεοπτικές streaming υπηρεσίες.




Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ