Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

"Μητσοτάκη ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!" - Στην δημοσιότητα τα στοιχεία που δείχνουν ότι...

 



Κούβελας: "Φέρτε το φάρμακο, όποιος νοσεί θα γίνεται καλά, είναι δεν είναι eμβολιασμένος"

 



Μουσική Παρασκευή - Stefania ~ Mucho Calor

 

Πηγή εικόνας


Περισσότερες πληροφορίες για το ''Mucho Calor'' εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την Στεφανία Λυμπερακάκη εδώ





Frozen and broken
Moonwalking on the ring of fire Breathing in the night air Hearts racing down to the wire You brought into my life burning desire Let’s turn the flames higher Tonight it’s getting hot, hot tara ta yeah You’re lighting up my heart, ta tara ta yeah As we’re burning, we’re burning the floor Yo siento mucho calor Tonight it’s getting hot, hot tara ta yeah-ey Mucho calor, calor Mucho calor, yeah Mucho calor, calor Mucho calor, yeah Cruising in the midnight I feel like your favourite hero Dancing over thin ice Like lovers against subzero You brought into my life burning desire Let’s turn the flames higher Tonight it’s getting hot, hot tara ta yeah You’re lighting up my heart, ta tara ta yeah As we’re burning, we’re burning the floor Yo siento mucho calor Tonight it’s getting hot, hot tara ta yeah-ey Mucho calor, calor Mucho calor, yeah Mucho calor, calor Mucho calor, yeah We met inside the eye of the hurricane Two shiny rays of light in between the rain And as we’re getting one Step closer to the sun Mi amor yo siento calor As we’re burning, we’re burning the floor Yo siento mucho calor Tonight it’s getting hot, hot tara ta yeah-ey Mucho calor, calor Mucho calor, yeah Mucho calor, calor Mucho calor


Αυτό το τραγούδι σίγουρα θα γίνει η απόλυτη επιτυχία ( ή αλλιώς το απόλυτο χιτ) του καλοκαιριού!


Καλό Σαββατοκύριακο και Καλό Καλοκαίρι (το οποίο θεωρώ ότι ξεκίνησε και επίσημα με την κυκλοφορία αυτού του τραγουδιού) !


To παρελθόν του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Πως περνούσε τα ψυχολογικά τεστ

 



Να μην εφαρμοστεί η οριζόντια περικοπή του επιδόματος 25.000 προσφύγων απαιτούν δεκάδες οργανώσεις

 Να δοθεί τέλος στο πισωγύρισμα με την υπογραφή του Υπουργείου Μετανάστευσης που πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες γκέτο και περιθωριοποίησης των προσφύγων ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση 30 οργανώσεις, ενόψει της οριζόντιας περικοπής του οικονομικού βοηθήματος για τους χιλιάδες αιτούντες άσυλο, που πλέον δεν στεγάζονται σε δομές που ελέγχονται από το Υπουργείο. Την ίδια ώρα, οι οργανώσεις επισημαίνουν ότι η εν λόγω απόφαση κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας, ενώ είναι βέβαιο ότι θα δυσχεράνει την ένταξη των αιτούντων άσυλο στη χώρα. 


Να επανεξετάσει την απόφαση της οριζόντιας περικοπής του οικονομικού βοηθήματος σε περίπου 25.000 αιτούντες άσυλο που έχουν καταφέρει να αυτοστεγαστούν και να μην εξαρτώνται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καλούν με ανακοίνωση τους το εν λόγω Υπουργείο 30 εγχώριες και διεθνείς οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Απριλίου το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Καταργείται από 1/7/21 το οικονομικό βοήθημα σε αιτούντες διεθνή προστασία που δε στεγάζονται σε δομές ευθύνης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή συνεργαζόμενους με το ΥΜΑ φορείς.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης των δεδομένων που έχει στη διάθεση του, ενημερώνει ότι από 1/7/2021 δεν θα δίνεται πλέον οικονομικό βοήθημα, σε αιτούντες διεθνή προστασία, οι οποίοι δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του ΥΜΑ ή και συνεργαζόμενων με το ΥΜΑ φορέων.

Στην ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη προς τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, διευκρινίζεται ότι «οι υλικές συνθήκες υποδοχής θα παρέχονται συνολικά μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης».

Ως εκ τούτου, οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επεξεργάζονται ήδη όλες τις αιτήσεις στέγασης που έχουν υποβληθεί από τον αστικό πληθυσμό.

Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν πως η ανακοίνωση της 15ης Απριλίου τίθεται εκτός των ορίων της νομιμότητας, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διασφάλιση της μεταφοράς τους σε απομακρυσμένες δομές η διαμερίσματα, καθώς και για την έγκαιρη μεταφορά της υπόθεσης ασύλου τους στο πλησιέστερο Γραφείο Ασύλου του νέου τόπου κατοικίας τους.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι την ανακοίνωση του Υπουργείου, που επιβάλλει στην ουσία τη διαμονή των αιτούντων άσυλο σε δομές φιλοξενίας, δεν έχει ακολουθήσει καμία σχετική Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να εξειδικευτεί η διαδικασία, που εκτός των ζητημάτων νομιμότητας, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για την ένταξη των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση, που συνυπογράφουν 30 οργανώσεις:

Με ανακοίνωσή του στις 15 Απριλίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξήγγειλε την οριζόντια περικοπή του οικονομικού βοηθήματος για όλες και όλους τους αιτούντες άσυλο που δεν στεγάζονται σε δομές της ευθύνης του ή των συνεργαζόμενων με αυτό φορέων, από την 1η Ιουλίου 2021. Η εξαγγελία αυτή έγινε, μάλιστα, χωρίς την έκδοση καμίας σχετικής Υπουργικής Απόφασης που να εξειδικεύει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Οι αιτούντες που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς». Καθώς η διορία πλησιάζει, οι οργανώσεις μας επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη απόφαση έχει σοβαρές  προβληματικές πλευρές, τόσο κοινωνικές όσο και νομικές.

Υπολογίζεται πως έως και 25.000 αιτούντες άσυλο, μεταξύ των οποίων και πολλές οικογένειες με παιδιά, έχουν καταφέρει να αυτοστεγαστούν, χάρη στο οικονομικό βοήθημα που τους παρέχεται στο πλαίσιο των συνθηκών υποδοχής, με ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι άνθρωποι που κατάφεραν να συγκατοικήσουν με ανθρώπους της επιλογής τους: να νιώσουν ασφαλείς με φίλους, συντρόφους, συγκατοίκους, που τους υποστηρίζουν σε περίπτωση ανάγκης (ψυχικής ασθένειας, αναπηρίας, προχωρημένης ηλικίας κ.λπ.). Άνθρωποι που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο, που έχουν αποκτήσει φίλους, κοινωνικές σχέσεις και μια καθημερινότητα. Είναι, δηλαδή, άνθρωποι που με πολύ αγώνα έχουν κάνει βήματα για να ανακτήσουν την αυτονομία τους, γεγονός που ενισχύει και την προοπτική της ένταξης για όσους και όσες, τελικά, θα μείνουν στην Ελλάδα.

Τώρα όμως, καλούνται να εγκαταλείψουν την όποια ζωή κατάφεραν να δημιουργήσουν, να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα με πολλούς άλλους συγκατοίκους που δεν γνωρίζουν και συχνά από άλλες εθνικότητες.  Καλούνται επίσης να επιστρέψουν σε δομές καταυλισμών εκτός του αστικού ιστού, συχνά πίσω από υπερυψωμένα τείχη, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες για την αξιοπρέπεια και την προοπτική της ένταξής τους. Και όλα αυτά, για να μεταφερθούν σε μια κατοικία ελεγχόμενης διαμονής, χωρίς να είναι σαφές το πώς θα επιτευχθεί αυτό ομαλά στην πράξη και χωρίς καν το Υπουργείο να διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για να υλοποιήσει την απόφαση.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα διασφαλιστεί η έγκαιρη μεταφορά των ανθρώπων σε απομακρυσμένες δομές ή διαμερίσματα ή για το εάν και με ποιον τρόπο θα καλύπτονται τα έξοδα της μετακίνησής τους, δεδομένου ότι πολλοί αδυνατούν να το κάνουν από μόνοι τους. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το εάν και πώς θα διασφαλίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες η έγκαιρη μεταφορά της υπόθεσης ασύλου τους στο πλησιέστερο Γραφείο Ασύλου του νέου τόπου κατοικίας τους.

Το Υπουργείο ζητάει τη συνδρομή της κοινωνίας των πολιτών για την υλοποίηση αυτής της εξαγγελίας. Ζητάει, δηλαδή, από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  να αναλάβουν εξολοκλήρου την εφαρμογή της απόφασής του: να καταγράψουν τα αιτήματα στέγασης, να ενημερώσουν τους αιτούντες, να διαχειριστούν όλο το φόβο, το θυμό και την απόγνωσή τους για τη ζωή που αναγκάζονται, για μια ακόμη φορά, να εγκαταλείψουν, έχοντας  μάλιστα ελάχιστη προθεσμία (μία-τρεις μέρες), για να αποφασίσουν αν αποδέχονται τη μετακίνησή τους.

Το μήνυμα που στέλνει το  Υπουργείο είναι ότι οι αιτούντες άσυλο πρέπει να ζουν μέσα σε κέντρα φιλοξενίας. Αυτό θα αποτελέσει μέγιστο πισωγύρισμα στη διαδικασία της ένταξης και θα δημιουργήσει συνθήκες γκέτο και περιθωριοποίησης.

Επίσης  η  απόφαση αυτή δεν συμβαδίζει με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με το άρθρο 57 του πρόσφατου νόμου 4636/2020, ο περιορισμός ή η διακοπή των υλικών συνθηκών υποδοχής, στις οποίες περιλαμβάνεται και το οικονομικό βοήθημα, αφενός απαιτεί ατομική και αιτιολογημένη κρίση από την αρμόδια αρχή υποδοχής, δηλαδή δεν είναι επιτρεπτή με μια οριζόντια και γενική απόφαση. Αφετέρου, επιτρέπεται μόνο όταν συντρέχουν οι όροι που προβλέπει η διάταξη του παραπάνω άρθρου 57, που επαναλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/33/ΕΕ, δηλαδή μόνο όταν ο αιτών εγκαταλείπει το χώρο φιλοξενίας χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια διοίκηση ή όταν δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις δήλωσης στοιχείων ή σε περίπτωση μεταγενέστερου αιτήματος.

Σε αντίθεση προς αυτές τις περιοριστικά οριζόμενες προϋποθέσεις, η ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, χωρίς σαφές έρεισμα στο νόμο,προαναγγέλλει την διακοπή του βοηθήματος για όλο τον αστικό πληθυσμό που δεν στεγάζεται στις δομές ευθύνης του Υπουργείου.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση αυτή, και να μην επιβάλει ένα μέτρο το οποίο και εγείρει ζητήματα νομιμότητας, αλλά και, πάνω από όλα, θα οξύνει τα προβλήματα ένταξης των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας.

Οι υπογράφουσες οργανώσεις:

Action for Education
ARSIS – Association for the Social Support of Youth
Babel Day Centre
Better Days NGO
Centre Diotima
Changemakers Lab
ECHO100PLUS
Equal Rights Beyond Borders
Europe Must Act
Fenix – Humanitarian Legal Aid
Greek Council for Refugees (GCR)
Greek Forum of Migrants
Greek Forum of Refugees
HumanRights360
Initiative for the Detainees’ Rights
International Rescue Committee (IRC)
Irida – Women’s Center
Lesvos Solidarity
Lighthouse Relief
Melissa Network
Network for Children’s Rights
Network for the Social Support of Refugees and Migrants
Refugees International
Refugee Legal Support
Refugee Rights Europe
Samos Volunteers
SolidarityNow
Still I Rise
Symbiosis School of Political Studies in Greece
Terre des hommes Hellas



Πηγή 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος βιαστής της καθαρίστριας στα Πετράλωνα

 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος βιαστής της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, σύμφωνα με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Μετά την απολογία του, παρουσίασε ασυνήθιστη συμπεριφορά, ενώ ο φερόμενος συνεργός του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος βιαστής της καθαρίστριας στα Πετράλωνα, μετά την απολογία του το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου.

Ανακριτής και εισαγγελέας, έκριναν τον 35χρονο άνδρα προφυλακιστέο, παρά την άρνησή του ότι επιτέθηκε και βίασε την 50χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κατηγορούμενος παρουσίασε περίεργη συμπεριφορά, χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο, με τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιούν για να ηρεμήσει.

Ο άλλος άνδρας που είχε συλληφθεί γιατί τον υπέθαλπτε, όσο ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε φυγή, για να αποφύγει τη σύλληψη, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.



Πηγή

Επικοινωνιακό βάρος στην απειλή της «παραλλαγής Δέλτα»

 Στην απειλή που συνιστούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, και ειδικά το παραλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα» στέκονται διεθνείς φορείς με σχετικές τους ανακοινώσεις, απευθύνοντας αυστηρές προειδοποιήσεις και καλώντας στην επιτάχυνση των εμβολιασμών ώστε να επιτευχθεί η προστασία του πληθυσμού. Για μεγάλη εξάπλωση της παραλλαγής μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, συναγερμό για την ανάγκη επίτευξης της ανοσίας της αγέλης από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.


Στην ραγδαία εξάπλωση της «πιο μεταδοτικής παραλλαγής του κορονοϊού», την επονομαζόμενη Δέλτα που αρχικά είχε εντοπισθεί στην Ινδία, στέκεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, τονίζοντας πως αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη στις αρχές Αυγούστου και το 90% έως το τέλος του Αυγούστου.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του ECDC δρ Αντρέα Άμον, «δυστυχώς τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δέλτα μπορεί να μολύνει άτομα που έχουν κάνει μόνο μία δόση των υπαρχόντων σήμερα εμβολίων. Είναι πολύ πιθανό ότι η εν λόγω παραλλαγή θα κυκλοφορεί εκτεταμένα στη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως μεταξύ των νέων που δεν περιλαμβάνονται στον εμβολιασμό. Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους πιο ευπαθείς ανθρώπους να μολυνθούν και να αρρωστήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν, αν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως».

Από την άλλη, όπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι η χορήγηση δύο δόσεων οποιουδήποτε από τα σημερινά εμβόλια παρέχει υψηλή προστασία έναντι της παραλλαγής Δέλτα και των συνεπειών της. Όμως περίπου το 30% των ατόμων άνω των 80 ετών και περίπου το 40% εκείνων άνω των 60 ετών δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά άτομα με κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19, τα οποία πρέπει να προστατεύσουμε το συντομότερο δυνατό». Γι’ αυτό, κάλεσε τις υγειονομικές αρχές στις ευρωπαϊκές χώρες «να βαδίσουν το τελευταίο μίλι», επιταχύνοντας τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το ECDC η παραλλαγή Δέλτα είναι 40% έως 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Άλφα («βρετανική») και φαίνεται να ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας.

Την ίδια ώρα, αυστηρές προειδοποιήσεις απευθύνει και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούρλιχ Μοντγκόμερι, τονίζοντας πως θα πρέπει να πειστούν οι σκεπτικιστές και οι αρνητές του εμβολίου, ώστε να επιυχθεί η ανοσία της αγέλης. Όπως τονίζει, οι μη εμβολιασμένοι θα μολυνθούν από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού

«Εάν δεν πείσουμε ένα μέρος της ομάδας των σκεπτικιστών και των αρνητών για το νόημα του εμβολιασμού, δεν θα επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης. Όποιος δεν εμβολιαστεί, αργά ή γρήγορα θα μολυνθεί από τον κορονοϊό, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

«Απαιτείται εκτεταμένη εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού. Τα παιδιά αποτελούν το 17 έως 18% του πληθυσμού. Για αυτά, το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνο, έτσι ώστε είναι πιθανό να συνεχίσει να ισχύει η εκτίμηση ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να συνιστάται για παιδιά. Δεν μπορούμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά απλώς για να προστατεύσουμε την κοινωνία», συνέχισε.

Οι ιατροί των Ταμείων Υγείας ζητούν περισσότερη ταχύτητα των εμβολιασμών. «Βρισκόμαστε σε μια μάχη με το χρόνο. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν δύο φορές τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τόσο μικρότερη θα είναι η επίδραση της παραλλαγής Δέλτα. Για να γίνουν ταχύτερα οι εμβολιασμοί, θα πρέπει επίσης να παραδίδονται περισσότερα εμβόλια. Υπάρχει όμως ακόμη μεγάλη καθυστέρηση στη μαζική παράδοση. Αυτό είναι εις βάρος του προγραμματισμού», δήλωσε ο Αντρέας Γκάσεν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών των Ταμείων (KBV), στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung».



Πηγή

Πληρώνεται και η τρίτη δόση του 1.800.000 ευρώ στο ΑΠΕ

 

Εγκρίθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό ΜΜΕ Θεόδωρο Λιβάνιο, η τρίτη δόση του κρατικού προυπολογισμού από το ΑΠΕ. Το ποσό ανέρχεται σε  1.800.000 ευρώ και καλύπτει τις ανάγκες του πρακτορείου, μέσω του οποίου  διακινούνται δεκάδες ειδήσεις κάθε μέρα από τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Το καθεστώς αυτό έμμεσης κρατικής ενίσχυσης των ιστοσελίδων και από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο Internet.



Νέα καμπάνια ύψους 620.000 ευρώ

 

Επικοινωνιακό πρόγραμμα ύψους 620.000 ευρώ θα διαθέσει στα ΜΜΕ για το υπόλοιπο του έτους η κυβέρνηση για την προβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η νέα καμπάνια με κονδύλια από το δημόσιο προστίθεται στις δεκάδες που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας, με τελικό στόχο τα ΜΜΕ.




Πρωτοβουλία του Action24 για τα ΜΜΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για έναν θεσμικό εκσυγχρονισμό στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το Action24 απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία, στα πολιτικά κόμματα και στους θεσμικούς φορείς για ένα Δημόσιο διάλογο που θα οδηγήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της Ελευθεροτυπίας και την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας. Δίπλα μας στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας βρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες και ενεργοί πολίτες.
Ακολουθούν η σχετική ανοιχτή επιστολή και οι υπογραφές (αλφαβητικά) 
Ελευθεροτυπία δεν σημαίνει ασυδοσία. Δεν σημαίνει ανοχή στη σπίλωση, τη συκοφαντία, τη δολοφονία χαρακτήρων. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν βαθιά πληγή για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία και απαιτούν γενναίες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οριστικά και αποτελεσματικά. Πρωτοβουλίες, που θα εγγυηθούν την προστασία αυτονόητων δικαιωμάτων που δυστυχώς σήμερα καταπατώνται βάναυσα χωρίς συνέπειες.
Είναι η ώρα για τον αναγκαίο θεσμικό εκσυγχρονισμό που θα ενισχύσει την ελευθεροτυπία και θα καταπολεμήσει την ασυδοσία και την αδιαφάνεια.
Μέσα ενημέρωσης με ορατή και καθαρή ταυτότητα, κατοχύρωση του σήματος στην εταιρία που τα εκδίδει, πραγματική και όχι τυπική δυνατότητα στον πολίτη που θίγεται να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στην ανοχή, στην αδιαφάνεια, στην καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Η Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα, ο δημοσιογραφικός κόσμος, όλοι μαζί, είναι ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Θεσμικός εκσυγχρονισμός εδώ και τώρα!

 

Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας Παν. Κρήτης
Ιωακείμ Γρυσπολάκης , Ομότιμος Καθηγητής – Πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης
Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης
Άννα Διαμαντόπουλου, Πρόεδρος Το Δίκτυο
Μαρία Ευθυμίου, Ακαδημαϊκός – Ιστορικός
Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης – Κάτοχος της έδρας GladStone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Λευτέρης Κουσούλης, Πολιτικός Επιστήμονας
Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δικηγόρος – Πρώην Πρόεδρος Συνασπισμού
Μάριος Κ Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος
Κωνσταντίνος Λεντάκης, Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών,Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (Πάντειο)
Θοδωρής Μαργαρίτης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής
Γιάννης Μεϊμάρογλου, Εκδότης Ηλεκτρονικού Περιοδικού metarithmisi.gr
Νίκος Μηλαπίδης, Δικηγόρος
Χριστίνα Παναγουλέα, Δικηγόρος
Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσσου, πρ. Υφυπουργός
Χάρης Ρώμας , Συγγραφέα , ηθοποιός , Σκηνοθέτης
Αγγγελική Σπανού, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Πέτρος Τατσόπουλος, Συγγραφέας
Σώτη Τριανταφυλλου, Συγγραφέας
Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Νομικής Σχολής – πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας
Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας
O Πρόεδρος, η διοίκηση, οι Δημοσιογράφοι και Συνεργάτες του Action24
Διονύσης Παναγιωτάκης
Αθανασοπούλου  Τζένη
Γιάννης Αγουρίδης
Παναγιώτης Δουδωνής
Κατερίνα Δούκα
Σταμάτης Ζαχαρός
Μαρία Καρακλιούμη
Χριστίνα Κοραή
Γιώργος  Κουβαράς
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Ρενάτο Λέκκα
Γιώργος Μουρούτης
Αντώνης Παπαγιαννίδης
Γιώργος Πιέρρος
Γιάννης Πολίτης
Μάκης Προβατάς
Δημήτρης Σεβαστάκης
Δημήτρης Τάκης

Γιώργος Φλωρίδης


Πηγή

ΑΙΧΜΕΣ: Θέλει ΕΡΤ (ξανά) ο Σπύρος Παπαδόπουλος

 

**Προσεχώς οι μεγάλες κινήσεις στην τηλεόραση. Μείνετε συντονισμένοι.

**Με καθυστέρηση κατάλαβαν και οι συνδικαλιστές του θεάματος, τις συνέπειες των αλλαγών του Κ. Πιερράκακη στο “νόμο Κρέτσου”.

**Καθώς συνεχίζονται τα διθυραμβικά κείμενα για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την τελική εκδοχή της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, άραγε ενημερώθηκε η  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πως η ελληνική τηλεόραση, με απόφαση αυτή της κυβέρνησης παραμένει σε εκπομπή SD.

**Και παρά το γεγονός πως υπάρχουν επιχειρηματίες που επενδύουν στις νέες τεχνολογίες, η Ελλάδα, είναι, στο πεδίο της τηλεόρασης, ακόμη στην αναλογική νεολιθική εποχή;

**Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι σε ανοικτή συζήτηση με την ΕΡΤ για μία οποιαδήποτε μορφής συνεργασία.

**Η Βίκυ Λάσκαρη, προτείνει τον Κωστή Μαραβέγια για το “Στην υγειά μας” (έκανε μουσική εκπομπή στην ΝΕΡΙΤ)  για το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το πρόγραμμα “Στα τραγούδια λέμε ναι”, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά της ΕΡΤ.

**Ενδεχομένως στη σειρά “Τα καλύτερα μας χρόνια” να υπάρξει μία απώλεια που αν συμβεί θα …κοστίσει στην αισθητική της.

**Μπορεί και να μην αλλάξει τίποτα στην πρωϊνή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ1.

**Η διαδρομή Συγγρού, Παιανία, Αγία Παρασκευή δεν έχει ακόμη ανοίξει για τις ενδιαφερόμενες παρουσιάστριες.

(L-R): Anna Paquin as Robyn and Sophie Okonedo as Caroline in FLACK, “Sofi”. Photo Credit: Ludovic Robert/POP TV.

**Ο μαγικός κόσμος   των δημοσίων σχέσεων και η ανευθυνότητα των ανθρώπων του θεαμάτος υπάρχουν στην γεμάτη χιούμορ και κυνισμό σειρά “Flack” που έχει διαθλέσιμη η Cosmote TV.

**Καλή τύχη στη θέαση.



Πηγή

Πληρώνει την “Αυτοδιαχείριση” το Netflix για πνευματικά δικαιώματα

 

 

 

Στη φάση της υλοποίησης περνάει η συμφωνία Netflix-“Αυτοδιαχείρiση”.Εντός των ημερών αναμένεται η προκαταβολή από τη διεθνή τηλεοπτική υπηρεσία streaming προς τον ελληνικό φορέα συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων. Η συμφωνία αυτή πέρα από το γεγονός ό,τι είναι μια σημαντική ενίσχυση,σε μια εποχή που τα έσοδα είναι καθηλωμένα εξαιτίας της πανδημίας, συνιστά και ένα “οδηγό” για το πως πρέπει να εφαρμόζονται οι συμφωνίες στην ψηφιακή εποχή.

Υπενθυmίζεται πως η  σύμβαση αφορά το εκπροσωπούμενο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο του Οργανισμού, αναφορικά με τη χρήση του στην Ελλάδα, μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές, τα ντοκιμαντέρ, τις πρωτότυπες παραγωγές του Netflix και άλλο ψυχαγωγικό
οπτικοακουστικό περιεχόμενο που παρέχει η υπηρεσία στα μέλη της. Η σύμβαση έχει διάρκεια έως το 2023 με δυνατότητα αυτόματης ετήσιας ανανέωσης και με αναδρομική ισχύ από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα, όμως δεν διαθέτει κεντρική πολιτική για τα πνευματικά δικαιώματα. Η πρόταση για τη σύσταση ενός ισχυρού φορέα “ομπρέλα” που στη συνέχεια θα διανέμει στους φορείς συλλογικής διαχείρισης αγνοήθηκε, παρά το γεγονός πως από το 2019 υπάρχουν νέα δεδομένα

Είναι ενδεικτικό πως μόλις σήμερα ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας καλεί το σύνολο των φορέων συλλογικής διαχείρισης δικαιώματων ενόψει της ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Οδηγιών  2019/789 και 2019/790 το Φθινόπωρο. Πρόκειται για συνολικά 22 φορείς ΣΔΔ, μεταξύ των οποίων είναι  η ΕΔΕΜ, η “Αυτοδιαχείριση”, η Τηλεοπτικά Δικαιώματα της ΕΙΤΗΣΕΕ , αλλά και η ΕΙΗΕΑ και η ΕΣΗΕΑ που δεν έχουν ως σήμερα το δικό τους σχήμα!


Πηγή

Η κυβέρνηση «τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις»

 Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις -αυτό είναι ο προσωπικός κουμπαράς-, με όλο το ρίσκο που έχει βέβαια ένα τζογάρισμα. Στο τέλος της ημέρας, τα κέρδη θα είναι στις ιδιωτικές εταιρείες και οι ζημιές θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «έχουμε δει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως όταν χρεοκόπησε η "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ"».


Για «τζογάρισμα των εισφορών και των συντάξεων των πολιτών», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Εγνατία Τηλεόραση» και αναφερθείς στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις -αυτό είναι ο προσωπικός κουμπαράς-, με όλο το ρίσκο που έχει βέβαια ένα τζογάρισμα. Στο τέλος της ημέρας, τα κέρδη θα είναι στις ιδιωτικές εταιρείες και οι ζημιές θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «έχουμε δει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως όταν χρεοκόπησε η “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ”».

«Οι σημερινές συντάξεις πληρώνονται με τις εισφορές των ασφαλισμένων. Από τη στιγμή που -όπως λέει το σχέδιο της ΝΔ- θα αφαιρέσουμε από το σύστημα πόρους -αφαιρώντας τις εισφορές των νέων εργαζομένων- είναι προφανές ότι δημιουργείται ένα κενό. Αυτό το κενό, το οποίο ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα ξεπεράσει τα 50 δις, θα το πληρώσουμε όλοι μας», υπογράμμισε. «Οι δημόσιοι αυτοί πόροι, με τους οποίους θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα γίνουν κέρδη για λίγες εταιρείες», σημείωσε.

«Με το σχέδιο αυτό, θα κινδυνεύσουν οι σημερινές επικουρικές συντάξεις γιατί θα χαθούν πόροι από το σύστημα, αλλά σε πολύ δύσκολη θέση θα έρθουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι, γιατί κανένας δεν θα είναι σίγουρος ότι θα πάρει τη σύνταξή του», συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι η παρέμβαση στο ασφαλιστικό έρχεται να συμπληρώσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που ψήφισε πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση, γιατί «όταν μειώνεις τους μισθούς, όταν φέρνεις τα απλήρωτα 10ωρα και διαλύεις τις εργασιακές σχέσεις, την ίδια στιγμή υποσκάπτεις τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης».

Όσον αφορά το σχέδιο για το «νέο σχολείο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «μετά από μια χαμένη σχολική χρονιά στη διάρκεια της οποίας “εξερράγησαν” οι εκπαιδευτικές ανισότητες, αντί να συζητάμε πώς θα ενισχύσουμε πραγματικά το δημόσιο σχολείο, συζητάμε το πώς θα φτιάξουμε σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων». «Θα υπάρχουν τα σχολεία στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, όπως στα δυτικά της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, που δεν θα έχουν την κατάλληλη στήριξη και δεν θα είναι ψηλά στις αξιολογήσεις. Και θα υπάρχουν και τα σχολεία για την ελίτ», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «μια “μεταρρύθμιση” που θα έρθει να βαθύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες».

Τέλος, σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την έξαρση της εγκληματικότητας, εκτίμησε ότι «σίγουρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που βλέπουμε, προσλαμβάνοντας ειδικούς φρουρούς». «Δεν μπορούν οι αστυνομικοί στη χώρα μας, με τις μορφές που έχει πάρει το έγκλημα σήμερα, να μην έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, ανέφερε ότι «η δύναμή του είναι το μαύρο χρήμα και η ΝΔ ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε, ήταν να χαλαρώσει το πλαίσιο ελέγχου για το μαύρο χρήμα».

«Ένα φαινόμενο που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά μετά την πανδημία, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, είναι η ενδοοικογενειακή βία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική αστυνομία δεν διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και δομή για να την αντιμετωπίσει».

«Οι δηλώσεις κεντρικού συνδικαλιστή της αστυνομίας, ο οποίος από την τηλεόραση έδινε “συμβουλές” σε επίδοξους γυναικοκτόνους για το πώς να πέσουν στα μαλακά, ήταν μία ακραία στιγμή που δείχνει ξεκάθαρα τα δομικά προβλήματα που έχει η αστυνομία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ