Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΗΝΕΙ ΝΕΟ «ΚΟΛΠΟ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Έχε το νου σου! Ο Μητσοτάκης θα…



ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S08E04: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ

 Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία είναι ένα γεγονός περιορισμένης σημασίας. Είναι σαν να τρως στιφάδο και να προσπαθείς να αφαιρέσεις τα κρεμμύδια. Βγάζεις ένα, δύο, τρία, Από κάποια στιγμή και μετά θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι απλώς δεν σου αρέσει το στιφάδο. Δηλαδή θέλεις να βγάλεις τον Μπογδάνο από τη Νέα Δημοκρατία, Μετά θέλεις να βγάλεις τον Θάνο Πλεύρη μετά και τον Άδωνι Γεωργιάδη μετά θυμάσαι ότι δεν σου αρέσει ούτε ο Μάκης Βορίδης Ε από κάποια στιγμή και μετά τράβα πάρε κρέπα ρε φίλε, δεν σου φταίει ο άνθρωπος. Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ κάνει μία βουτιά στα θολά νερά της ελληνικής δεξιοακροδεξιάς, ξεκινώντας από τη ΝΔ και καταλήγοντας σε διπλανά μαγαζιά, που προβάλλουν έναν μοναδικό συνδυασμό γραφικότητας και μίσους.

 

Κάντε ένα Subscribe στο κανάλι μας στο Youtube και μην ξεχάσετε να υποστηρίζετε το TPP, την ανεξάρτητη δημοσιογραφία: https://community.thepressproject.gr/

Συγγραφική ομάδα:

Xάρης Ζάβαλος
Θάνος Καμήλαλης
Δάφνη Καραγιάννη
Νάντια Μουτσουρούφη
Κωνσταντίνος Πουλής

Μοντάζ: Λυδία Βλάχου
Παραγωγή: Ζωή Παπαδοπούλου





Πηγή

Μετά τις φωτιές ήρθαν οι πλημμύρες στη Β. Εύβοια

 Οι πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα οι δήμοι Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας βρίσκονται αντιμέτωπες με πλημμύρες και κατολισθήσεις μετά το πέρασμα της ¨Αθηνάς¨. Οι συνέπειες από την καταστροφή τόσων χιλιάδων στρεμμάτων λόγω των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών του Αυγούστου έκαναν ήδη την εμφάνιση τους, ενώ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Κεδίκογλου μιλάει για γοργούς ρυθμούς αντιδιαβρωτικών έργων.


Μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι στη Βόρεια Εύβοια με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές από άκρη σε άκρη του νησιού, ήρθε η πρώτη κακοκαίρια στην Ελλάδα με την ονομασία “Αθηνά” και επιδείνωσε την κατάσταση με έντονες πλημμύρες και κατεδαφίσες, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον και εντείνοντας την απόγνωση των κατοίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο τοπικό σάιτ AdventureEvia, είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα μετά το πέρασμα της χθεσινής κακοκαιρίας, συγκεκριμένα στην Δημοτική κοινότητα Νηλέως. Ο δήμαρχος Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης αναφέρει ότι: “Μεγάλη κακοκαιρία χτύπησε τον Δήμο μας κ συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Νηλέως κ την κοινότητα Στροφυλιάς. Κατολισθήσεις σε Αχλαδι, Κοτσικια κ πλημμυρικά φαινόμενα στην κοινότητα Στροφυλιάς” ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει πλημμυρίσει και η παραλία της Αγίας Άννας. Ταυτόχρονα έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας στην Β. Εύβοια απο Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά.

Τα γεγονότα έρχονται να αντικρούσουν τα λόγια του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε χθεσινή περιοδεία του στην περιοχή σχολίασε ότι οι διαδικασίες κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συνομίλησε με τους δασεργάτες και τους ευχαρίστησε για το έργο που έχουν επιτελέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ μπόρεσε και ο ίδιος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις των εργασιών ενόψει και του χειμώνα.

Ο Σ. Κεδίκογλου που έχει καταγωγή από την περιοχή της Ιστιαίας υπήρξε το επίκεντρο του διαδικτύου και των social media τον περασμένο Αύγουστο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει υπάρξει θύμα επίθεσης από τους αγακτισμένους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα καμμένα. Ο ίδιος σχολίασε αυτή την είδηση ως fake news.







ΑΙΧΜΕΣ: “Η αένη λιακάδα” της συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

**Από το 2017 ως και σήμερα η συνεργασία των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των ΜΜΕ σε ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΡ δίνουν τον τόνο, το μέτρο και τη διάρκεια.

**Μπορεί για παράδειγμα ,ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ, επειδή όπως παραδέχθηκε ο τελευταίος εντός Βουλής, δεν  μπορεί να επιτελέσει το έργο  που ανατέθηκε.

**Τόσο εντός της Αρχής, όσο και στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να σαν μην συνέβη το γεγονός.

**Η διατήρηση της συνεργασίας με τη ΝΔ, που σημαίνει την αναπαραγωγή των  θέσεων εξουσίας (μισθοδοτούμενων ή όχι) έχει μεγαλύτερη αξία ακόμη και αν στρέφεται κάτα του αρχηγού του κόμματος  της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

**Η Αγγελική Σπανού ξαναχτυπά, σήμερα, στην “Καθημερινή” με το άρθρο “Οι Συριζαίοι φίλοι μου”.

**Κατά  τα λοιπά, στην ΕΡΤ είναι πιθανές  οι αλλαγές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 αλλά και μία ενδεχόμενη αποχώρηση στον τομέα αυτό.

**Και στον ΑΝΤ1 θα δούμε πράγματα.

**Η κυβέρνηση  ξέχασενα εκδώσει  την ΚΥΑ για την ένταξη και των εταιρειών Ιντερνετ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης  του 2% επί του τζίρου τους που έχει ήδη  καταβληθεί στον ΕΔΟΕΑΠ.

**Ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στην καθημερινή σκληρή εργασία των ειδήσεων είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης.Διαχειρίστηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ ως παρουσιαστής την επίθεση των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο με μοναδική ψυχραιμία και αξιοπιστία, χωρίς να έχει καμία έπαρση

**Είναι σε θέση να επικοινωνεί με διαφόρους ανάλυτες σε θέματα άμυνας  και διπλωματίας και εγκαίρως ,πριν  από ένα χρόνο, είχε μεταφέρει στο ελληνικό κοινό  την σημερινή αμυντική  ελληνογαλλική συμφωνία και συνεργασία.

**O (αυθεντικός) “Happy Traveller”  Ευτύχης Μπλέτσας έχει αντιληφθεί το νόημα της τηλεόρασης. Ταξίδι, μπισκότα και ευτυχία.



Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ