Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Μουσική Παρασκευή - Γιάννα Τερζή ~ Όνειρό Μου

 Yianna Terzi - Oniro Mou - Greece - LIVE - First Semi-Final - Eurovision  2018 - YouTube


Λίγα λόγια για την Γιάννα Τερζή

Yianna Terzi At the 2018 Eurovision Blue Carpet 03.jpg 

Η Γιάννα Τερζή γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1980 είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με το τραγούδι "Όνειρό μου".[1]

Βιογραφία

Η Τερζή γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1980 στη Θεσσαλονίκη. Είναι η κόρη του γνωστού Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή.[2][3] Στην ηλικία των 20, μετακόμισε στην Αθήνα για να αρχίσει τη μουσική της καριέρα, ξεκινώντας με την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου, Γύρνα το Κλειδί το 2006 από την Cobalt Music. Μετά υπέγραψε συμβόλαιο με την Minos EMI και κυκλοφόρησε το άλμπουμ Άσε με να Ταξιδέψω το 2008, το οποίο περιείχε το σίνγκλ με το ίδιο όνομα. Η Τερζή μετά, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δούλεψε ως ανιχνευτής ταλέντων για την Interscope Records.[4][5]

Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, η Γιάννα Τερζή, εκπροσωπώντας την Panik Records, ήταν ανάμεσα στους 20 υποψήφιους για τη Eurovision 2018 με το τραγούδι "Όνειρό μου".[6] Στις 8 Νοεμβρίου 2017, έγινε μία από τους πέντε υποψηφίους που θα συμμετείχαν στον εθνικό τελικό.[7] Μετά τον αποκλεισμό δύο από τους πέντε συμμετέχοντες, λόγω του ότι δεν είχαν "ελληνικό ηχόχρωμα", το "Όνειρό μου" βρέθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων που θα συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό.

Τελικά, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ανακοινώθηκε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες των δύο άλλων συμμετεχόντων αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 20,000€ στην ΕΡΤ και αποκλείστηκαν από την τελική φάση, αφήνοντας το "Όνειρό μου" το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι και την πιθανότερη ελληνική συμμετοχή.[8][9]

Εν τέλει, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Τερζή με το τραγούδι "Όνειρό μου" θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στην Λισαβόνα. Η Τερζή διαγωνίσθηκε στον 1ο ημιτελικό, στις 8 Μαΐου 2018, αποκλείστηκε όμως από τη συμμετοχή της Ελλάδος στον τελικό.

Δισκογραφία

Στούντιο άλμπουμ

ΤίτλοςΧαρακτηριστικάΘέση στα τσάρτ
GRE
[10]
Γύρνα το Κλειδί
  • Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2006
  • Δισκογραφική: Cobalt Music
  • Μορφή: CD, ψηφιακή λήψη
Άσε με να Ταξιδέψω
  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2008
  • Δισκογραφική: Minos EMI
  • Μορφή: CD, ψηφιακή λήψη

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΤίτλοςΈτοςΘέση στα τσάρτum
GRE
[10]
"Άσε με να Ταξιδέψω"2008Άσε με να Ταξιδεψω
"Όνειρο μου"20181Single όχι σε άλμπουμ
"Κάρμα"16




Λίγα λόγια για το ''Όνειρό Μου''
 Το "Όνειρό μου" είναι τραγούδι, ερμηνευμένο από την Ελληνίδα τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σαν ψηφιακή λήψη στις 15 Φεβρουαρίου 2018 από την Panik Records. Γράφτηκε από την Γιάννα Τερζή, μαζί με τους Άρη Καλημέρη, Δημήτρη Σταματίου και Μιχάλη Παπαθανασίου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018.[1] Παρόλο που το τραγούδι δεν πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού, έλαβε τεράστια εκτίμηση από όλο τον κόσμο.

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision

Η Γιάννα Τερζή επιλέχθηκε ως μία από τους 20 υποψήφιους για τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision 2018 με το τραγούδι "Όνειρο μου" στις 27 Οκτωβρίου 2017, εκπροσωπώντας την Panik Records.[2] Αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 2017, έγινε μία από τους πέντε υποψήφιους που θα συμμετείχαν στον τηλεοπτικό εθνικό τελικό.[3] Ακολουθώντας τον αποκλεισμό δύο από τους πέντε συμμετέχοντες, λόγω του ότι δεν είχαν "ελληνικό ηχόχρωμα", το "Όνειρο μου" ήταν στην τελική τριάδα που θα συμμετείχε στον Ελληνικό Τελικό. Τελικά, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ειπώθηκε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες των δύο άλλων συμμετεχόντων, αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 20,000€ στην ΕΡΤ και αποκλείστηκαν από την τελική φάση, αφήνοντας το "Όνειρο μου" το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι και την πολύ πιθανή ελληνική συμμετοχή. Εν τέλει, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Τερζή με το τραγούδι "Όνειρο μου", θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στη Λισαβόνα.[4][5]

Το τραγούδι διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό, που έλαβε χώρα στις 8 Μαΐου 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όμως αποκλείστηκε από τον τελικό. [6][7]


Περισσότερα εδώ


Ακολουθεί το τραγούδι ''Όνειρό Μου''


Γιάννα Τερζή - Όνειρό Μου


(Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο: Yianna Terzi - Oniro Mou - Greece - LIVE - First Semi-Final - Eurovision 2018 - YouTube )

Αν θα ψάξεις το βυθό μου
Ζωντανεύεις τ' όνειρο μου
Κι αν κοιτάξεις την καρδιά μου
Θα σε πάρω αγκαλιά μου
Πώς θες να σου το πω
Πως για σένα εγώ θα πέθαινα,
Τη ζωή μου θα στην έδινα
Τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ
Όσο κι αν πονώ
Απ'το χάρτη δεν θα σ' έσβηνα,
Τη ζωή μου θα στην έδινα
Τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ
Γιατί θέλεις να μ' αλλάξεις
Και το μπλε μου να ξεβάψεις
Αν μιλήσεις τα βουνά μου
Θα σ' ακούσει η μοναξιά μου
Πώς θες να σου το πω
Πως για σένα εγώ θα πέθαινα,
Τη ζωή μου θα στην έδινα
Τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ
Όσο κι αν πονώ
Απ'το χάρτη δεν θα σ' έσβηνα,
Τη ζωή μου θα στην έδινα
Τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ
Πώς θες να σου το πω
Πως για σένα εγώ θα πέθαινα,
Τη ζωή μου θα στην έδινα
Τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ
Όσο κι αν πονώ
Απ'το χάρτη δεν θα σ' έσβηνα,
Τη ζωή μου θα στην έδινα
Τέλος και αρχή, όλα είσαι εσύ





*Σημείωση: Το έχω δημοσιεύσει κι εδώ



«Κατεπείγουσες» αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις Κεραμέως μια ανάσα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς

 Λίγες μέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς φαίνεται πως επέλεξε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ως τον καταλληλότερο χρόνο για να καταθέσει νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, σχετικά με την αυτονομία των σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, ζητώντας μάλιστα κατεπείγουσα συνάντηση με τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Για αιφνιδιασμό και παραγκωνισμό της συζήτησης με τα σωματεία των εκπαιδευτικών κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, επικρίνοντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, με τον οποίο η Υπουργός επιλέγει να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο, λιγότερο από ένα μήνα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.


Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, σχετικά με επερχόμενο νομοσχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τα κριτήρια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και το ζήτημα της αυτονομίας των σχολικών μονάδων διεξάγεται το μεσημέρι της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι το επερχόμενο νομοσχέδιο, με τίτλο «Νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, αυτονομία και αξιολόγηση εκπαιδευτικών» επρόκειτο να κατατεθεί τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το «Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021», εν τέλει ωστόσο προγραμματίζεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, με διαδικασίες fast track.

«Αναμέναμε ενημέρωση για να υπάρξει διαβούλευση, αλλά τώρα ξαφνικά μας καλεί για να μας κάνει ανακοινώσεις όπως φαίνεται» ανέφερε μιλώντας σχετικά στο alfavita.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος. «Την τελευταία φορά που συναντήσαμε την υπουργό, πριν περίπου δύο εβδομάδες, συζητήσαμε τα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και μιλήσαμε και για τους μόνιμους διορισμούς που κοντεύει Ιούνιος και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε ο Θ. Τσούχλος.

«Στο πλαίσιο αυτής της κουβέντας η κ. Κεραμέως είχε αναφέρει ότι ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που θα το φέρει το καλοκαίρι και το οποίο θα κινείτο σε τρεις άξονες: την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τη μεγαλύτερη αυτονομία των σχολικών μονάδων και τα κριτήρια επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης. Προσωπικά θεώρησα ότι θα φέρει το νομοσχέδιο μετά τις Πανελλαδικές, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θα το κατεβάσει νωρίτερα» υπογράμμισε. «Η πρόσκληση για τη συνάντηση ήρθε ξαφνικά, ενώ λεπτομέρειες για το περιεχόμενο όσων θα περιέχει το πολυνομοσχέδιο και όσων θα μας παρουσιάσει τη Δευτέρα τις μαθαίνουμε από δημοσιεύματα στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια της Υπουργού να επαναφέρει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, μετά από πρόσφατη αναδίπλωσή της σχετικά με το ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με το εν λόγω νομοσχέδιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική αξιολόγηση 180.000 εκπαιδευτικών από τον εκάστοτε διευθυντή και σχολικό σύμβουλο, ενώ θα παραμείνει η αυτοαξιολόγηση, στην οποία αρνήθηκε τη φετινή χρονιά να συμμετάσχει η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών (95% στην Πρωτοβάθμια, 87% στη Δευτεροβάθμια).

Ως «καινοτομία» που δεν θα έχει «τιμωρητικό χαρακτήρα» χαρακτηρίζουν ΤΑ ΝΕΑ το ενδεχόμενο οι εκπαιδευτικοί να αξιολογούνται και από τους μαθητές, καθώς και την πρόβλεψη να «θεσπιστούν κίνητρα – μπόνους» στους εκπαιδευτικούς που θα σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις, με τα εν λόγω κίνητρα να περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόμενο παροχής οικονομικού επιδόματος.


Πηγή

«Φορέας της δημοκρατικής παράταξης» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Συμεών Κεδίκογλου, που προσχωρεί στο κόμμα

 Ο άλλοτε υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ανακοίνωσε την προσχώρηση του στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.


«Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό» σημειώνει σε ανάρτηση του ο Συμεών Κεδίκογλου ανακοινώνοντας ότι πλέον θα συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και επανεκλέχτηκε το 2012. Διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014 στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε το Γιώργο Παπανδρέου στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2014 και ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015. Επαναπροσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συμεών Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών.

»Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη.

»Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία.

»Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

»Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!



Πηγή

Ψηφιακό μπάχαλο- Κίνδυνος απωλειας σήματος για Αθήνα-Θεσσαλονίκη!

 

Χωρίς ψηφιακή κάλυψη μένουν πολλές περιοχές της χώρας στη διάρκεια της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης της Digea και της ΕΡΤ, που μετακινούνται στο μικρότερο φάσμα συχνοτήτων στα UHF, μετά την πώληση των 700 MHz στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Το ψηφιακό μοντέλο που υιοθέτησε η χώρα μας ήδη από το 2014 με την παραχώρηση όλων των ψηφιακών συχνοτήτων από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην Digea, το οποίο ακολούθησε χωρίς αλλαγές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

 Προβλήματα λήψης στην Άνδρο

Η τακτική αυτή ωστόσο δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, όπως αποδείχθηκε στην Άνδρο. Το νησί δεν έχει πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα και στις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων η Digea «αποκάλυψε» πως «ενδεχομένως η λήψη των καναλιών να επηρεάζεται από την εκπομπή καναλιών σε υψηλή ευκρίνεια στο Βόρειο Αιγαίο»! Επιπλέον, η εταιρεία στη 2η Ψηφιακή Μετάβαση σε όλα τα κέντρα εκπομπής προχωρά σε ταυτόχρονη αλλαγή της κωδικοποίησης από 16 QAM σε 64 QAM. Για να αντιμετωπιστεί αυτό θα πρέπει να αυξηθεί η ισχύς των πομπών, κάτι που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα αλληλοκαλύψεων και παρεμβολών στις γειτονικές περιοχές. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στην Κοζάνη, όπου δεν υπάρχει ψηφιακή λήψη των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Διαμαρτυρίες εκφράστηκαν και στην Ήπειρο, όπου αναμένεται η 2η Ψηφιακή Μετάβαση στις 28 Μαΐου και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν πως το εν λόγω κέντρο εκπομπής δεν θα εκπέμψει σε υψηλή ευκρίνεια! Εκφράζεται η ανησυχία πως μπορεί να υπάρξει κίνδυνος και για το σήμα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αν δεν επανεξεταστεί η κατάσταση.


Πηγή

Και στην Ελλάδα το ειδικό επεισόδιο “Friends: The Reunion” από Vodafone TV και Star!

 

Άλλαξαν τα δεδομένα με τα “Φιλαράκια” και έρχονται στην Ελλάφα. Το ειδικό επεισόδιο “Friends: The Reunion” θα μεταδοθεί και στην Ελλάδα αύριο το Σάββατο 29 Μαΐου, στις 9:00 μ.μ., το οποίο θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμο στον on demand κατάλογό του Vodafone TV. Από τη Δευτέρα, θα μεταδοθεί και από το Star στην ελεύθερη τηλεόραση. Για πρώτη φορά από την έναρξη της υπηρεσίας HBO MAX τηλεοτπικό πρόγραμμα θα διατεθεί εκτός της υπηρεσίας, προφανώς εξαιτίας της δημοφιλίας του.

Στα 17 χρόνια που μεσολάβησαν από το φινάλε, το cast της σειράς «Τα Φιλαράκια» βρέθηκε στον ίδιο χώρο μόνο μία φορά… μέχρι σήμερα. Ένας προς έναν, η Jennifer Aniston, η Courteney Cox, η Lisa Kudrow, ο Matt LeBlanc, ο Matthew Perry και ο David Schwimmer φτάνουν στο αρχικό πλατό της σειράς για να δώσουν ο ένας στον άλλο μια ζεστή, συγκινητική αγκαλιά και να ξεκινήσουν τη μοναδική ειδική εκπομπή επανένωσης για να γιορτάσουν τον ανεξίτηλο αντίκτυπό τους ως Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing και Ross Geller.

.

Στο FRIENDSTHE REUNION θα εμφανιστεί μια σειρά από ειδικούς καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένωντων David Beckham, Justin Bieber, BTS, James Corden, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon και Malala Yousafzai.

Ο Ben Winston σκηνοθέτησε το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα και το συμπαρήγαγε μαζί με τους εκτελεστικούς παραγωγούς των “Friends”, Kevin Bright, Marta Kauffman και David Crane. Το αφιέρωμα δημιουργήθηκε από τη Warner Bros. Unscripted Television σε συνεργασία με την Warner Horizon, την Fulwell 73 Productions και την Bright / Kauffman / Crane Productions. Οι Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc, Perry και Schwimmer ήταν εκτελεστικοί διευθυντές, ενώ οι Emma Conway, James Longman και Stacey Thomas-Muir συμπαραγωγοί.


Πηγή

Με καθυστέρηση 2 ημέρων η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) για το κλείσιμο του ΘΕΜΑ FM

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα ακόμα ενημερωτικό Mέσο κλείνει ξαφνικά. Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΘΕΜΑ 104,6 FM», μετά από 4 χρόνια λειτουργίας και έχοντας γράψει την δική του ιστορία στον χώρο του ραδιοφώνου, εκπέμπει σήμερα για τελευταία ημέρα.

Από αύριο οι συνάδελφοί μας, που εργάζονται στον σταθμό, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία και η ενημέρωση θα γίνει φτωχότερη.

Γιατί η σιγή μιας ενημερωτικής φωνής αποτελεί πλήγμα στον πλουραλισμό, που απαιτεί η ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και δηλώνει  ότι θα σταθεί στο πλάι των συναδέλφων για τη διασφάλιση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πηγή

Απεργία στη διανομή Τύπου στις 3 Ιουνίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Για να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν ένα αιώνα πίσω η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που ξηλώνουν την μία κατάκτηση των εργαζομένων μετά την άλλη για να ενισχύσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Αν η προηγούμενη καπιταλιστική κρίση έφερε τους εργαζόμενους των 400 ευρώ, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τώρα το κεφάλαιο απαιτεί και η κυβέρνηση της Ν.Δ σπεύδει να νομοθετήσει, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου και ότι κατοχύρωνε αυτό με τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, τον ελεύθερο χρόνο δηλαδή για ανάπαυση και ψυχαγωγία, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Η Κυριακάτικη Αργία μετατρέπεται σε εξαίρεση ενώ καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία για απολύσεις. Με την τηλεργασία επιβάλλεται δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης ενώ μπαίνουν και νέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Όσο και αν προσπαθεί ο Χατζηδάκης και τα παπαγαλάκια του στα κανάλια δεν θα μας πείσουν ότι είναι “ σύγχρονο” να αμείβεται ένας εργαζόμενος με 400 ευρώ, να δουλεύει χωρίς σύμβαση, 10ωρα και Κυριακές, χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Να κρύψουν πως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η ευελιξία σμπαραλιάζει τη ζωή του ενώ οι συνέπειες στην υγεία του δεν μπορούν να αποκατασταθούν από κάποια ρεπό και αυτά όποτε βολεύει τον εργοδότη.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Στην γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση εμείς θα αντιτάξουμε, την οργανωμένη πάλη για να ανατραπεί αυτό το αντεργατικό τερατούργημα. Για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Μπορεί το σύστημα να θέλει να πείσει τον λαό ότι με τους αγώνες δεν βγαίνει τίποτε, όμως εμείς γνωρίζουμε καλά πως ότι σήμερα μας παίρνουν πίσω κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και πολλές φορές με αίμα. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας μπαίνουμε αποφασιστικά στη μάχη!

 

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην Απεργία!

24/5/2021

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση


Πηγή

ΑΙΧΜΕΣ: Για την “πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη”, πήρε κανείς την ευθύνη στην ΕΣΗΕΑ;

 

**Τελειώνει ο μήνας και η κανονική διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν. Οι βασικές μετακινήσεις στην τηλεόραση, δεν έχουν ακόμη γίνει. Μείνετε συντονισμένοι.

**Μια μεγάλη παραγωγή είχε εγκρίνει η ΕΡΤ της τάξης των 4,3 εκατ. ευρ, αλλά δεν είχε υπολογίσει τους εγωισμούς.

**Τι να πουν και τα παγκόσμιας εμβέλειας “Φιλαράκια” με 10 συνεχόμενες σεζόν, και ένα επετειακό επεισόδιο 17 χρόνια μετά.

*Ευτυχώς που το Star μεταδίδει διαρκώς τα επεισόδια και έτσι δεν χάνουμε τίποτα από την υπόθεση.

**Την Τρίτη 1η Ιουνίου, αναμένονται δύο σημαντικές συνεντεύξεις Τύπου. Ο ΑΝΤ1 ξεδιπλώνει τη στρατηγική του  στα αθλητικά δικαιώματα,με αφορμή το Euro, ενώ “η WIND παρουσιάζει τους 25 στόχους για το 2025 και τη βιώσιμη ανάπτυξη”. Φυσικά, την ίδια ώρα, στις 12:00 το μεσημέρι.

**Μετά και την ημερίδα της ΕΣΗΕΑ ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της κυβερνητικής συνεργασίας  των δημοσιογραφικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην έχετε καμία αυταπάτη, όλα γίνονται για τις εκλογές που έρχονται και για να ξεχαστεί η πλαστή Φουρθιώτη και η εγγραφή του στον ΕΔΟΕΑΠ, με ένα ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει, αλλά το ΕΣΡ δεν μπορεί να μας πει αν έχει πρόγραμμα.

**Σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλογική δύναμη που συμπράττει (από το 2017) με τη ΝΔ και στο ΕΣΡ, έχει υποδείξει (ο τέως πρόεδρος της Βουλής) 3 μέλη.

**Ο αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τα media, οφείλεται και στο γεγονός πως τα όργανα όπου έχει ήδη δήθεν επιρροή  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν κάνουν τη δουλειά τους.

**Για ορισμένους  είναι  πιο εύκολο να κάνουν χάρη στον Φουρθιώτη, παρά να ανταποκριθούν σε κάποιο θεσμικό αίτημα του Τσίπρα.


Πηγή

Πρόστιμα ΕΣΡ από το… παρελθόν

 

Επαναβεβαίωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρόστιμο για τηλεπαιχνίδι-απάτη, που είχε επιβληθεί το 2015 στο Μακεδονία TV, η απόφαση του οποίου εξέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στις αρχές του έτους το ΕΣΡ επανέφερε την υπόθεση χρηματικής κύρωσης για το παιχνίδι «QUIZ MAKE-R», όσον αφορά τρεις εκπομπές, οι οποίες κρίθηκαν παραπλανητικές και πρόσβαλλαν την αξιοπρέπεια των συμμετεχόντων. Από την πλευρά της εταιρείας επαναλήφθηκε το επιχείρημα ότι δεν είχε ευθύνη, καθώς το τηλεπαιχνίδι ήταν εξωτερικής συνεργαζόμενης εταιρείας, επιχείρημα που δεν έγινε αποδεκτό από τα μέλη του ΕΣΡ. Το πρόστιμο, που επιβλήθηκε εκ νέου, ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

Δύο ακόμη υποθέσεις για τις οποίες το ΕΣΡ επέβαλλε εκ νέου πρόστιμα ύψους 15.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Nickelodeon εξέπεσαν επίσης στο ΣτΕ για τυπικούς λόγους. Αφορούσαν παραβιάσεις του 2014 όσον αφορά τη μετάδοση διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών, μεταξύ αυτών και πολεμικών παιχνιδιών σε ζώνη που απαγορευόταν.


Πηγή

Η αστυνομία απέτρεψε μητέρα να καταγγείλει bullying στον γιο της – «Θα πάρει 3-4 χρόνια η νομική διαδικασία»

 Η αστυνομία απέτρεψε μητέρα από το να καταγγείλει bullying που δέχεται ο 15χρονος γιος της από συνομήλικούς του, όπως κατήγγειλε η ίδια, με την αιτιολογία ότι «θα πάρει 3-4 χρόνια η νομική διαδικασία και το παιδί θα είναι φοιτητής». Σύμφωνα με την ίδια, ομάδα περίπου 10 παιδιών έχει κάνει ομάδα στο Instagram, μέσω της οποίας απειλεί τον γιο της, ενώ κατήγγειλε και επιθέσεις σε βάρος του εντός του σχολείου. Η μητέρα, όπως εξήγησε, προχώρησε σε αυτή τη δημόσια καταγγελία καθώς διαπίστωσε ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν δεχθεί εκφοβισμό και η γνωστοποίηση του θέματος ήταν η μόνη διέξοδος για να βρεθεί λύση, ενώ εδώ και μέρες αναγκάζεται να μη στέλνει τον γιο της στο σχολείο για να τον προστατεύσει.


Τον εκφοβισμό που δέχεται ο 15χρονος γιος της από συνομήλικούς του στο σχολείο κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 μία γυναίκα, κάτοικος Νέου Ηρακλείου. Μάλιστα, όπως τόνισε, απευθύνθηκε στην αστυνομία, ωστόσο την απέτρεψε από το να κινήσει νομική διαδικασία, αφού όπως της είπαν «θα πάρει 3-4 χρόνια και το παιδί θα είναι φοιτητής».

Σύμφωνα με την ίδια, ομάδα περίπου 10 παιδιών έχει κάνει ομάδα στο Instagram, μέσω της οποίας απειλεί τον γιο της. Η γυναίκα υποστήριξε ότι η ομάδα επιτέθηκε στο παιδί της μέσα στην τάξη, τον χτύπησαν, τον τράβηξαν βίντεο και στη συνέχεια ανέβασαν το βίντεο στη συνομιλία.

Στη συνέχεια, η ίδια μίλησε στον λυκειάρχη του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά να απολογηθούν στον 15χρονο και κάλεσε και τους γονείς τους, οι οποίοι επίσης απολογήθηκαν στον 15χρονο και τη μητέρα του. Σημείωσε μάλιστα ότι απ’ όταν έγινε γνωστό το θέμα της κακοποίησης εις βάρος του γιου της στο προαύλιο του σχολείου, δεν τον στέλνει στο σχολείο για να τον προστατεύσει.

Η μητέρα, όπως εξήγησε, προχώρησε σε αυτή την καταγγελία καθώς διαπίστωσε ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν δεχθεί εκφοβισμό αναφέροντας ότι λίγες μέρες πριν, άγνωστοι επιτέθηκαν σε ανήλικους κοντά στο ΟΑΚΑ και τους πήραν τα κινητά, ενώ πριν από δυο μέρες ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και 10χρονος, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, επιτέθηκαν με βία σε ανήλικο, στην πλατεία του Ηλεκτρικού στο Ηράκλειο.

mnmata.jpg
1100_d8a7b97e-2420-401a-9814-60913b0759f9.jpg
1100_6dae654e-89c0-4a5a-8138-fd945443d836.jpg

 

1100_ef2fbc44-9ea2-4de5-b324-6c6c44d74a3f.jpg



Απαγόρευση συναθροίσεων από την αστυνομία με φόντο τις εκλογές της ΕΟΚ, «θα γίνουν κανονικά» διαμηνύει η Ομοσπονδία

 «Λόγους ασφαλείας» επικαλείται η αστυνομία η οποία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναθροίσεις στην περιοχή γύρω από το «Απ. Νικολαΐδης» την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα για τις προγραμματισμένες εκλογές της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. «Θα γίνουν κανονικά» διαμηνύει σε ανακοίνωση της μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης η Ομοσπονδία.


Ζήτημα έχει προκύψει με τις προγραμματισμένες εκλογές της ΕΟΚ, καθώς μετά από απόφαση της αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις εκείνη την ημέρα στην επίμαχη περιοχή. Σημειώνεται ότι μετά από ψηφοφορία που έγινε από τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, οι εκλογές της Ομοσπονδίας είχαν αποφασίσει να διεξαχθούν στις 30 Μαΐου στην Λεωφόρο με φυσική παρουσία.

Την Παρασκευή (28/5) μάλιστα, όπως αναφέρει το SPORT24, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα των 28 σωματείων για ψήφο στις εκλογές, ενώ μάλιστα δεν συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 “Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες

διατάξεις”, γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις” και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 “Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων”.

  1. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.

Αποφασίζουμε

Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής

30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού – Αναστασίου Τσόχα – Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:

α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού

Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και

β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλοΑΛΑΛΟγοι – λέσχες αντίπαλων ομάδων.

ΕΟΚ: Θα γίνουν κανονικά οι εκλογές

Άμεση ήταν, η αντίδραση της Ομοσπονδίας, καθώς επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν παρόλο την απαγόρευση της αστυνομίας. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο, ενώ κάλεσε όλα τα σωματεία να παρευρεθούν κανονικά τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας σύγχυσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, σύμφωνα και με την από 28/5/2021 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ότι η επικείμενη Γ.Σ. της 30/5/2021 «θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης» κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο.

Καλούμε τα σωματεία – μέλη να προσέλθουν κανονικά τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας» το πράσινο πιστοποιητικό που παρουσιάστηκε και επίσημα

 Παρουσιάστηκε και επίσημα το πράσινο πιστοποιητικό από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. Το «πιστοποιητικό που η κυβέρνηση είχε επενδύσει πάνω του όλη την φετινή τουριστική περίοδο πριν ακόμα η ΕΕ δώσει το «πράσινο φως», αναμένεται να ενεργοποιηθεί από όλα τα κράτη-μέλη την 1η Ιουλίου με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι προτίθεται να το θέσει σε εφαρμογή νωρίτερα από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.


Με την θερινή περίοδο να έχει ξεκινήσει και τους πρώτους τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε σήμερα το «πράσινο» πιστοποιητικό το οποίο θα αποτελέσει, κατά την κυβέρνηση, τη «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας» για τα ταξίδια των Ευρωπαίων πολιτών και έχει ως στόχο να διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους.

Σε μία εκδήλωση που έλαβε μέρος το πρωί της Παρασκευής και με τον πρωθυπουργό να καρπώνεται την πρωτοβουλία και τη σύλληψη της ιδεάς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, παρουσίασαν το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό (EU Digital Covid Certificate), το οποίο η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να ενεργοποιήσει νωρίτερα από την 1η Ιουλίου.

Το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μια ενιαία βάση δεδομένων, όπου θα φαίνεται εάν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, εάν και πότε έχει ασθενήσει η αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου, ενώ όπως σχολίασε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, θα λειτουργεί ως μια «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους», ενώ αναμένεται να διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους.

Ο Κ. Πιερρακάκης εξήγησε πώς ακριβώς λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό μέσω του gov.gr, ενώ υπενθύμισε πως το σύστημα εμβολιασμού αποτελείται από τέσσερις τρόπους για να κλειστεί το ραντεβού: είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης είτε μέσα από την πλατφόρμα του emvolio.gov.gr είτε με φυσική παρουσία σε φαρμακεία και σε ΚΕΠ. Χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο ανέφερε πως οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr, και να εκδίδουν αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

«Όταν το έγγραφο έχει εκδοθεί, θα υπάρχει πλατφόρμα εξακρίβωσης, το οποίο μας το παρείχε η ΕΕ. Επομένως θα υπάρχει QR code που θα δείχνει πως το έγγραφο είναι αυθεντικό και σωστό», εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο της ΕΕ που θα επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά που θα είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα σε ολόκληρη την Ένωση, ενώ πρόσθεσε ότι θα έχουν και οι τουρίστες δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα του Plf, εφόσον κάνουν τεστ στην Ελλάδα, να παίρνουν το πιστοποιητικό. «Αποτελούν πρόκληση εκείνοι που έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε νοσήσει», προσέθεσε ο υπουργός.

Τέλος, τόνισε πως «η ΕΕ έδειξε ηγεσία στην ανάδειξη αυτού του συστήματος. Ήταν μία ευρωπαϊκή ψηφιακή χορογραφία. Αυτή η αρχιτεκτονική διάδραση εμπεριείχε μία στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών» και σημείωσε πως η διαμόρφωση του ψηφιακού πιστοποιητικού δεν ήταν μία εύκολη διαδικασία, καθώς έπρεπε να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα εξακρίβωσης, ώστε να αποδεικνύεται πως το πιστοποιητικό είναι αυθεντικό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο ο Κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να επενδύσει στην επικείμενη τουριστική περίοδο, είχε προτείνει την εισαγωγή πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19» με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά από αντιδράσεις και διαφωνίες κατά τον τέταρτο γύρο διαβουλεύσεων ήρθε και η συμφωνία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν μόλις λίγες ημέρες. 


Πηγή

Σεξουαλική επίθεση σε 19χρονη μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας

 Ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σημειώθηκε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 40χρονος άνδρας που επέβαινε το πρωί σε λεωφορείο προσέγγισε μια 19χρονη και εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό προχώρησε ανενόχλητος σε πράξη αυτοϊκανοποίησης. Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, ότι της ήταν αδύνατο να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πράγμα που ωστόσο δεν φάνηκε να αρκεί σε παρουσιαστή πρωινής εκπομπής, ο οποίος προχώρησε σε «σύσταση» σχετικά με το τι θα μπορούσε να έχει κάνει.


Σεξουαλική επίθεση υπέστη μία 19χρονη κοπέλα που επέβαινε σε ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο της γραμμής 12 το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κοπέλα στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, ο 40χρονος άνδρας που ανέβηκε μαζί της στο λεωφορείο, εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό «κόλλησε» πάνω της, αυτοϊκανοποιήθηκε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Όπως καταγγέλθηκε μάλιστα, ο τρόπος που ο άνδρας την είχε προσεγγίσει δεν επέτρεπε σε κανέναν από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες να αντιληφθεί τι συνέβαινε, λόγω του πλήθους των επιβατών που υπήρχαν στο τρόλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έλειψαν οι «συστάσεις» σχετικά με τον τρόπο που «θα μπορούσε» να έχει αντιδράσει η κοπέλα, η οποία ανέφερε στην κατάθεσή της ότι «πάγωσε» από αυτό που της συνέβαινε, με τον παρουσιαστή Κ. Παπαδάκη να λέει κατά τη διάρκεια της εκπομπής του απευθυνόμενος υποθετικά στο θύμα: «Βάλε τις φωνές και πες “ο αλήτης” ξερω γω, κάτι ρε παιδί μου, κάτι».

δώ το επίμαχο απόσπασμα στο 2:43:43


Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ