Ακόμα και με την ατομική ευθύνη των πολιτών να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε κυβερνητική προσπάθεια για «ανάληψη ευθύνης» ως προς την διαχείριση της πανδημίας οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τα θύματα από Covid ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Επιχειρώντας να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Παναγιώτη Αρκουμανέα για τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ο υπουργός συνέδεσε τους θανάτους με τη «συνωμοσιολογία» και την «άρνηση να εμβολιαστούν».

Συγκεκριμένα, ο Π. Αρκουμανέας μιλώντας σήμερα στο MEGA είπε υπογράμμισε ότι το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί. «Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προσθέτοντας ότι στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας εξετάζονται τα πλάνα «απελευθέρωσης» όσων πολιτών έχουν εμβολιαστεί. Παραθέτοντας αυτές τις δηλώσεις ο Αδ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα πρώτον για την ίδια την ζωή των ανθρώπων αυτών, για τις επιπτώσεις της ασθένειας στις οικογένειες τους αλλά τελικά και για την ζημιά σε όλη την Ελλάδα, να τους έχει προσφερθεί το εμβόλιο, να αρνούνται λόγω συνωμοσιολογίας και να πεθαίνουν».

Κάτω από τη σχετική ανάρτηση του υπουργού δεκάδες χρήστες του twitter του επισημαίνουν ότι καμία σχέση δεν έχουν οι νεκροί από Covid με «συνωμοσιολόγους που αρνούνται το εμβόλιο» καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόλαβαν «να τους προσφερθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, 19,3% του πληθυσμού στη χώρα μας έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 845.000, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8%.