Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ανακοινώθηκε: "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜOS ΜΑΘΗΤΩΝ"

 


Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:


Tα ΕΙΠΕ ΟΛΑ ο Γ. Πετράκος: "Κρύβονται πίσω από έναν..."

 



Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το βίντεο:




Στον ΑΝΤ1 το Mundial, στην ΕΡΤ το Euro

 

Η μεγάλη κίνηση του ομίλου ΑΝΤ1 είναι γεγονός. Για πρώτη φορά στην ιστορία το Mundial δεν θα φιλοξενηθεί από την ΕΡΤ, αλλά από ένα ιδιωτικό δίκτυο. Ο όμιλος ΑΝΤ1, μέσα από τους επίγειους σταθμούς ΑΝΤ1, Μακεδονία TV και την υπό δημιουργία ΑΝΤ1+ θα δείξει τους αγώνες του Mundial που θα γίνει στο Κατάρ, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022. Η ΕΡΤ στον αντίποδα εξασφάλισε τα δικαιώματα του Euro2024 και είναι με αξιώσεις διεκδικεί το Euro 2028. Υπενθυμίζεται πως το φετινό Euro θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1 και το Μακεδονία TV.


Πηγή

“Έφυγε” ο Γιώργος Χουλιάρας

 

«Έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή ο συνάδελφος Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος έδινε τους τελευταίους μήνες μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Χουλιάρας γεννήθηκε στη Γουριά Αιτωλοακαρνανίας το 1954. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Μόσχας Μ.Β.Λομονοσόφ από το οποίο είχε πτυχίο και μάστερ ενώ τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1982 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Το 1989 υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας, που δημιούργησε τον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM». Το 1991 εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» και εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος του ειδησεογραφικού τομέα για μία δεκαετία, μέχρι να αναλάβει διευθυντική θέση στην ΕΡΤ, την οποία υπηρέτησε επί χρόνια. Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA». Ανέλαβε στη συνέχεια τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» στην Κύπρο, με σημαντική επιτυχία, πριν αναλάβει την ευθύνη του σταθμού «SIGMA» της Κύπρου.

Ο Γιώργος Χουλιάρας άφησε έντονο το αποτύπωμά του, όπου και εάν εργάστηκε. Οι παρεμβάσεις του, οι ιδέες  και οι προτάσεις του επηρέασαν το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας αλλά και της Κύπρου, στην οποία είχε μια μακρόχρονη παρουσία.

Το Δ.Σ. αποχαιρετά τον διακεκριμένο συνάδελφο και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πηγή

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας

 


Απεβίωσε, τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Μαΐου, ο Γιώργος Χουλιάρας
Ο δημοσιογράφος έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 4 μήνες και νοσηλευόταν στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Αφήνει πίσω του σύζυγο και τέσσερα παιδιά τα δύο εξ αυτών ανήλικα.Στην Ελλάδα, ο Γ. Χουλιάρας εργάστηκε μεταξύ άλλων, στο Mega και την ΕΡΤ, και στην Κύπρο , στο Mega Κύπρου και το Sigma.


Άδειασμα Κικίλια κατά Γεωργιάδη για το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών

Αιχμές από τον υπουργό Υγείας κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη και όσων «σχολιάζουν έξω από τον χορό». Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε πως πάνω από το 85% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί και δήλωσε: «Πολλοί ήταν αυτοί που για δυο λεπτά δημοσιότητας θέλουν να πουν κάτι που δεν έχει βοηθήσει επικοινωνιακά στην προσπάθεια την οποία κάνουμε» αδειάζοντας έτσι τον Α. Γεωργιάδη που υποστήριζε πως μόνο το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα, έδωσε πληροφορίες για το πότε θα εμβολιαστούν οι μαθητές, τι θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca και πώς θα λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Έμμεσα καρφιά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, έριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι πάνω από το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί διαψεύδοντας με αιχμή τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Άρα μην λέμε χαμηλό ποσοστό, είναι από τα πιο υψηλότερά στην Ευρώπη».

Επεσήμανε επίσης ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν εδώ και πάνω από 18 μήνες μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ρεπό και υπογράμμισε ότι είναι εύκολο να σχολιάζει κάποιος έξω από το χορό. «Να μου πει ποιος από όλους αυτούς που σχολίασαν με στοιχειώδεις γνώσεις δημόσια διοίκησης και στρατηγικής, θα έβαζε τους μεν απέναντι στους δε με γεμάτα νοσοκομεία» σχολίασε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πολλοί ήταν αυτοί που για δυο λεπτά δημοσιότητας θέλουν να πουν κάτι που δεν έχει βοηθήσει επικοινωνιακά στην προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Υπενθυμίζεται, πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει και μάλιστα ουρλιάζοντας «ντροπή» ότι μόνο το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Ισχυρισμό που έχει καταρρίψει τόσο η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) όσο και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, μέχρι στιγμής, το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80%, όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό και όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους. Κάτι που επιβεβαιώνει και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Πότε θα εμβολιαστούν οι μαθητές

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε επίσης ότι από το 2022 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και σε μαθητές κατά του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών».

Όπως είπε: «για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς κατά του Covid 19, τονίζοντας πως μόνο σήμερα ο αριθμός των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 112.000 άτομα.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ερωτηθείς εξάλλου, για το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο. Δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια. Η έγκριση του AstraZeneca – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας. Έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου», συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

Για τις πλατφόρμες εμβολιασμού

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Εμβολιάσαμε καθολικά τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων», ενώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό είπε πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα τον εφαρμόσει και προανήγγειλε ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του μήνα.


«Η σφαίρα έπρεπε να σε πετύχει στο κεφάλι»

 Απαρτχάιντ, βίαιες εξώσεις, βίαιοι εποικισμοί, σφαίρες, συλλήψεις και εθνοκάθαρση, η καθημερινότητα στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και το ιστορικό παλαιστινιακό προάστιο Σεχ Τζαράχ.

Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά;

 Απαντήσεις ζητούνται μετά τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου, Χρήστου Παππά σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του «υπαρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν ανακοινώθηκε η ιστορική απόφασης καταδίκης και «κρατικού παράγοντα». «Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η "διαπραγμάτευση";» σημειώνει ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.


Εξηγήσεις ζητούνται από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. μετά τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του καταδικασμένου χρυσαυγίτη περί επικοινωνίας του με «κρατικό παράγοντα».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δήλωση του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου και φυγόποινου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο νομικός εκπρόσωπος του 60χρονου Χρήστου Παππά σημειώνει «ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Το επίμαχο δημοσίευμα
Το επίμαχο δημοσίευμα

«Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης;»

Με παρέμβαση του ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ζητά απαντήσεις και κάνει λόγο για «δήλωση – βόμβα».

«Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά;» αναρωτιέται, και προσθέτει: «Η δήλωση του συνηγόρου του φυγόποινου ναζιστή Παππά κυρίου Σταυριανάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισημίας. Ο Σταυριανάκης δηλώνει ότι μετέφερε στον φυγόποινο Παππά πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί στις αρχές και να τύχει ευεργετήματος εξαιτίας αυτής της κίνησης. Πρόκειται για δήλωση-βόμβα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη (“όλους τους πιάνει τελικά η ΕΛΑΣ “)».

«Τώρα μαθαίνουμε για μια κατ’ ουσιαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε “κρατικό παράγοντα” και τον φυγόποινο ναζιστή. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός παράγοντας; Η αναφορά σε παράγοντα και όχι σε αξιωματούχο (ο κος Σταυριανάκης είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτικό στέλεχος. Αλλά, ακόμα και αν είναι κρατικός αξιωματούχος, είναι προφανές ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται μόνον κατόπιν εντολών» αναφέρει ακόμα.

«Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης; Και τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές;» ρωτά και επισημαίνει ότι αν και η δήλωση Σταυριανάκη έχει δημοσιευθεί στα Νέα της 8/5/21, καμία διάψευση δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση ή την ΕΛΑΣ.

«Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περιανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από 7 χρόνια…» καταλήγει.

«Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;»

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν ισχύουν όσα είπε ο συνήγορος του καταδικασμένου νεοναζί.

«Ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση “κρατικού παράγοντα” να παραδοθεί και αυτό να “να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του”. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;» σημειώνει με ανάρτηση του ο Ν. Ηλιόπουλος.

Εγκαίνια μπαρ μετά μουσικής, δίπλα από αστυνομικό τμήμα και με καλεσμένους πολιτικούς στη Λέσβο

 Την ίδια ώρα που στη Λέσβο, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, τα μαγαζιά κλείνουν από τις 11 και λειτουργούν χωρίς μουσική, εγκαίνια καφέ-μπαρ πραγματοποίησε επιχειρηματίας στο νησί, παρουσία dj και αυτοδιοικητικών παραγόντων. Το πολυδιαφημιζόμενο πάρτι σε όλο το νησί με αφίσες αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε γνωστό όταν οι ίδιοι οι καλεσμένοι -τόσο σίγουροι για το καθεστώς ανομίας που πλέον έχει επιβληθεί στο νησί όπως φαίνεται- δημοσίευσαν φωτογραφίες τους από το κάλεσμα στο διαδίκτυο. Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου διέταξε έρευνα για τον προσδιορισμό ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των υπευθύνων.


Εγκαίνια νυχτερινού καταστήματος πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, παρουσία dj αλλά και εκλεκτών καλεσμένων. Ο επιχειρηματίας είχε διαφημίσει τόσο στο διαδίκτυο όσο και με αφίσες σε όλη την Καλλονή το άνοιγμα του μπαρ, αλλά κανείς δεν τον ενόχλησε, τη στιγμή μάλιστα που η Λέσβος συγκαταλέγεται ακόμη ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Συγκεκριμένα, όπως ανέδειξε ρεπορτάζ του «Στο Νησί» παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων και κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, επιχειρηματίας έκανε πάρτι εγκαινίων, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον κορονοϊό,  Το πάρτι έγινε σε καφέ μπαρ στο κέντρο της Καλλονής, ενώ μάλιστα το αστυνομικό τμήμα απέχει κάτι λιγότερο από 300 μέτρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi, «παρόντες στο πολυδιαφημισμένο από μέρες με αφίσες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “opening” και πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντες μεταξύ των οποίων και υγειονομικός! Έχοντες κατά τα άλλα κατά καιρούς ορκιστεί ως και «πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Κάποιοι από αυτούς τόσο σίγουροι για το καθεστώς ανομίας που πλέον έχει επιβληθεί στο νησί έσπευσαν θρασύτατα να φωτογραφηθούν και να δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μετά την αποκάλυψη του πάρτι κάτω από τη μύτη της αστυνομίας με την παρουσία πολιτικών, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, διέταξε έρευνα η οποία διεξάγεται από κλιμάκιο Αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή του Νομού για τον προσδιορισμό ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των υπευθύνων.


Χρυσαυγιτισμό κάτω από τα ράσα και ιερείς που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Δράμας

 Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, προκειμένου να αναφερθεί σε ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα. Όπως αποκάλυψε, έπειτα από τις αρχικές δηλώσεις που έκανε, έγινε αποδέκτης ύβρεων, κατηγορώντας ιερωμένους, οι οποίοι όπως είπε «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το Facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

Πριν από μερικές μέρες, ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, προκειμένου να αναφερθεί σε ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα. Με απόφασή του μάλιστα δεν τελέστηκε η κυριακάτικη λειτουργία σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ιερείς και προσωπικό των ναών.

Όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Δράμας, έπειτα από τις αρχικές δηλώσεις που έκανε, έγινε αποδέκτης ύβρεων και κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που απέστειλαν υβριστικά και άλλα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ιεράς Μητρόπολης. Κατηγόρησε ιερωμένους, οι οποίοι όπως είπε «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

Ο Mητροπολίτης αποκάλυψε επίσης ότι στην ιερατική σύναξη που έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα είπε στους ιερείς ότι εφόσον δε συμφωνούν με το μέτρο της τέλεσης της Ανάστασης στις εννέα το βράδυ, τότε όλοι οι ιερείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπογράψουν ένα κοινό υπόμνημα, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι δείχνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους. Κατά τις δηλώσεις του, πρόσθεσε:  «Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα, τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».

Ο ίδιος πάντως, όπως τόνισε, θέλοντας να δείξει την ενόχλησή του με το μέτρο που θεσπίστηκε δεν έκανε Ανάσταση στον μητροπολιτικό ναό της Δράμας, αλλά πήγε στην μονή της Σίψας «από τις 11 το ολονύχτιο μέχρι τις 3.30 το πρωί, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο με τις μοναχές. Δεν κοινοποίησα καμία πρόσκληση στο facebook να πω ελάτε Χριστιανοί στη δική μου την Ανάσταση, είναι η καλή Ανάσταση και η Ορθόδοξη η Ανάσταση και οι άλλοι όλοι θα πάνε κατά διαόλου επειδή θα κάνουν Ανάσταση στις εννέα η ώρα. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα όμως;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Παύλος συμπλήρωσε: «Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα, τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».


Πηγή

Ευρωσκεπτικισμός με το γάντι και θεωρία των δύο άκρων σε ευρωπαϊκό πεδία από Σαμαρά

 Με μία παραλλαγή της θεωρίας των δύο άκρων και με αναφορές στην «πολιτικά ορθή ακροαριστερά», η οποία αυτή τη φορά απειλεί με υπονόμευση την κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο προσκήνιο, και μάλιστα, στο ευρωπαϊκό ακροατήριο του think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μέλλον της Ευρώπης. Με τρεις τοποθετήσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε ακόμα να σταθεί δίπλα και στο κύμα ευρωσκεπτικισμού, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας και του μεταναστευτικού από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μπορεί στην Ελλάδα να έχει περιοριστεί σε διαρροές και δημοσιεύματα αναφορικά με τις απόψεις του, έπειτα από παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά που τον έφεραν απέναντι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, όμως ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε τη Δευτέρα απευθυνόμενος στο ακροατήριο των ομογάλακτών του της ευρωπαϊκής Δεξιάς , στο πλαίσιο του think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπό τον τίτλο «Ζωτικά Ερωτήματα για το Μέλλον της Ευρώπης».

Με τρεις παρεμβάσεις του, σύμφωνα με την αναμετάδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να περιγράψει το «όραμά» του για το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συζήτησης του ΕΛΚ, στην γνωστή του -από τις τοποθετήσεις του σε εθνικό ακροατήριο- ρητορική περί της θεωρίας των δύο άκρων, απαντώντας σε ερώτηση για τα μεγαλύτερα οφέλη της ΕΕ, το οποία κατά τον ίδιο τίθενται σε απειλή από τα δύο άκρα του πολιτικού τόξου.

Κατά τον Αντώνη Σαμαρά, είναι η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η οικονομική δύναμη της Ευρώπης που ενώ είναι «τα μεγαλύτερα οφέλη της ΕΕ», απειλούνται να διαβρωθούν από «ομάδες της αυταρχικής ακροδεξιάς που υπονομεύουν τη Δημοκρατία», «ή» από ομάδες της «πολιτικά ορθής ακροαριστεράς που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή», κατά τον ίδιο. Για τους λόγους αυτούς μάλιστα συνέστησε να μην θεωρούνται τα παραπάνω δεδομένα.

Πασχίζοντας προφανώς για τους δικούς του πολιτικούς λόγους να απευθυνθεί στα πιο ακραία αντανακλαστικά του συντηρητικού κόμματος στο οποίο ανήκει, ο Αντ. Σαμαράς δεν έμεινε στη θεωρία των δύο άκρων, αλλά δεν παρέλειψε και να φλερτάρει και με τα ευρωσκεπτικιστικά αντανακλαστικά του, με αναφορές στις «αλλαγές» που θα πρέπει να κάνει η ΕΕ ώστε να αποφύγει το ευρωπαϊκό σχέδιο τον κίνδυνο να συρρικνωθεί.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε κατά της Ένωσης τόσο για την διαχείριση της πανδημικής κρίσης, ο οποίος «δεν ήταν πολύ κολακευτικός για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν οι κανόνες μας ενόψει τέτοιων προκλήσεων», όσο και με τον τρόπο που η Ένωση χειρίστηκε «την εισροή παράνομων μεταναστών ή την Τουρκία ή την Ουκρανία», για τα οποία επίσης σημείωσε πως «δεν κολακεύει τις γεωπολιτικές μας προτεραιότητες».

«Καθώς η πραγματικότητα εξελίσσεται μέσα στις κοινωνίες μας και γύρω μας, οι προτεραιότητές μας αλλάζουν και το σύνολο των κανόνων μας πρέπει να προσαρμόσει αυτήν την εξέλιξη. Εάν το σύνολο κανόνων μας είναι πολύ αυστηρό ή «άκαμπτο», δεν θα εξελιχθούμε. Από την άλλη πλευρά, εάν οι κανόνες μας είναι πολύ “χαλαροί”, υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθούμε προς διαφορετικά “μονοπάτια” ή να αποσυντεθούμε. Επομένως, πρέπει να προσαρμόσουμε άμεσα τους κανόνες και τις προτεραιότητές μας. Και να τα κάνουμε αμοιβαία συμβατά» ανέφερε ακόμα, ισορροπώντας μεταξύ ευρωσκεπτικισμού και εξ οικείων κριτικής στην Ένωση.

Σε άλλο σημείο των παρεμβάσεών του, ο ίδιος προχώρησε σε μία σειρά γενικόλογων διακηρύξεων, για μία «νέα αναπτυξιακή ατζέντα» για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μία «νέα προοδευτική ατζέντα» για τη διατήρηση της Δημοκρατίας μέσω της ανάπτυξης, όπως ανέφερε, καθώς και μία «νέα συντηρητική ατζέντα» για τη διατήρηση της κοινωνικής αλλαγής «μέσω της αλλαγής».

Παρακάτω, απαντώντας σε ερώτηση για τηγν μεγαλύτερη ανησυχία και το μεγαλύτερο όνειρό του για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και για τη συμβουλή του σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος αναφέρθηκε και πάλι σε γενικολογίες για μία σειρά από «αναγκαίες πολιτικές». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μία «νέα πολιτική για την κατασκευή νέων υποδομών και τον χειρισμό του χρέους», μία «νέα πολιτική για να προσαρμοστεί η μεσαία τάξη στην επόμενη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», μία «νέα πολιτική ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού για τις επόμενες δεκαετίες», μία «νέα πολιτική για τους παράνομους μετανάστες και την εσωτερική ασφάλεια».

Ακόμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη πολιτικής «για την υπεράσπιση των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων μας», περιγράφοντας πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι η ενότητα και η ενσωμάτωση στην Ευρώπη δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να ελέγχουμε τα όριά μας και να επεκτείνουμε την επιρροή μας πέρα από τα όριά μας. Εάν χάσουμε τον έλεγχο στην ενδοχώρα μας, θα σπάσουμε και θα διαλυθούμε», καθώς και σε μία «νέα πολιτική για την προβολή των προτεραιοτήτων ασφαλείας μας στο εξωτερικό».

«Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο με τους πολίτες μας και ένα νέο σύμφωνο αξιοπιστίας με τους συμμάχους μας στο εξωτερικό» πρόσθεσε ακόμα μία ανάγκη, πριν κλείσει την παρέμβασή του.


Πηγή

Αναστάτωση στα Γιάννενα με ψευδώς θετικά self test σε μαθητές

 Αλαλούμ με ψευδώς θετικά self test προέκυψε στα Γιάννενα, όταν μαθητές έκαναν το test για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και μεγάλος αριθμών αυτών έδειξε θετικά αποτελέσματα. Οι γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ κι έτσι έγινε επανέλεγχος με rapid test στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Ψευδές αποτέλεσμα καταγράφηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Προς το παρόν πάντως υπάρχουν μόνο εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στη συγκεκριμένη παρτίδα, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση.

Πιθανό πρόβλημα σε συγκεκριμένη παρτίδα self test φαίνεται να προκύπτει, έπειτα από τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων στα Ιωάννινα. Δεκάδες από αυτά βγήκαν θετικά ή ψευδώς θετικά , αλλά κατά τον επανέλεγχο με rapid test βγήκαν τελικά αρνητικά.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι μαθητές έκαναν το self test για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός θετικών αποτελεσμάτων των self test οδήγησε τους γονείς να αρχίσουν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ και έτσι έγινε επανέλεγχος με rapid test στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Ψευδές αποτέλεσμα καταγράφηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

Την Κυριακή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά βγήκαν πέντε από τα τεστ. Προς το παρόν πάντως υπάρχουν μόνον εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στην συγκεκριμένη παρτίδα, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση.


Πηγή

Αγωγή Πατούλη κατά του aftodioikisi.gr για (ανα)δημοσίευση «αποκαλύψεων» από τον οικογενειακό του κύκλο

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητά με αγωγή του από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα 500.000 ευρώ, σχετικά με αναδημοσίευση μέρους ρεπορτάζ από το protothema.gr. Το εν λόγω ρεπορτάζ επικαλούνταν πληροφορίες από το περιβάλλον της Μαρίνας Πατούλη και οι οποίες αναφέρουν ότι «στη διαμάχη που έχει με το σύζυγό της περιφερειάρχη Αττικής δεν θα προχωρήσει μόνο σε αποκαλύψεις που αφορούν προσωπικά θέματα, όπως, άλλωστε, έχει κάνει μέχρι τώρα, (τρίτο, τέταρτο κλπ πρόσωπο -αδιαφορούσε για το σπίτι του) αλλά θα μιλήσει και για οικονομικές ατασθαλίες».Η ιστοσελίδα έχει απαντήσει με εξώδικο στον Γ. Πατούλη, και «θα απαντήσει με τον ίδιο και ακόμη πιο αναλυτικό, τρόπο, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, μαρτυρίες πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφων, εργαζόμενων κλπ, και ενώπιον της Δικαιοσύνης στην αγωγή φίμωσης που της έχει ασκήσει ο κύριος Πατούλης.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γίωργος Πατούλης, ζητά με αγωγή του από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα aftodioikisi.gr 500.000 ευρώ, με αφορμή άρθρο που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για άρθρο με τίτλο: «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις & για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της» και ημερομηνία δημοσίευσης 30 Μαρτίου 2021.

Το τότε δημοσίευμα επικαλούνταν πληροφορίες από το περιβάλλον της Μαρίνας Πατούλη και οι οποίες αναφέρουν ότι «στη διαμάχη που έχει με το σύζυγό της περιφερειάρχη Αττικής δεν θα προχωρήσει μόνο σε αποκαλύψεις που αφορούν προσωπικά θέματα, όπως, άλλωστε, έχει κάνει μέχρι τώρα, (τρίτο, τέταρτο κλπ πρόσωπο -αδιαφορούσε για το σπίτι του) αλλά θα μιλήσει και για οικονομικές ατασθαλίες».

Πρόκειται για αναδημοσίευση καθώς το συγκεκριμένο άρθρο προέρχεται από την ιστοσελίδα protothema.gr, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πατούλης έχει κινηθεί νομικά.

«Ο περιφερειάρχης Αττικής, πλήττοντας ευθέως την ελευθερία του Τύπου, στοχοποιεί επιλεκτικά ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ, επιχειρώντας αφενός να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους του για να μην του ασκούν κριτική και αφετέρου να το εξαφανίσει από το χάρτη του Διαδικτύου» το πρώτο σχόλιο της aftodioikisi.gr που καταφεύγει «ενώπιον της Δικαιοσύνης στην αγωγή φίμωσης που της έχει ασκήσει ο κύριος Πατούλης».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρεται σκοπτικά προς τον Περιφερειάρχη Αττικής με αφορμή τους «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς της Περιφέρειας για τα rapid test, τις μάσκες, αλλά και τον πασχαλινό στολισμό.

Η ιστοσελίδα έχει απαντήσει με εξώδικο στον Γ. Πατούλη, και «θα απαντήσει με τον ίδιο και ακόμη πιο αναλυτικό, τρόπο, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, μαρτυρίες πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφων, εργαζόμενων κλπ, και ενώπιον της Δικαιοσύνης στην αγωγή φίμωσης που της έχει ασκήσει ο κύριος Πατούλης.

Επειδή το ζήτημα της αγωγής του κυρίου Πατούλη κατά της aftodioikisi.gr, δεν είναι μόνο ή κυρίως Δικαστικό.

Είναι ζήτημα που θίγει βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Είναι, εντέλει, ζήτημα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό.

Εν κατακλείδι: Η aftodioikisi.gr βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας εδώ και πάνω από 13 συναπτά έτη. Και θα βρίσκεται και μετά την επίθεση που εξαπολύει εναντίον της ο κύριος Πατούλης, με στόχο την εξόντωσή της. Το ερώτημα που τίθεται είναι, πού θα βρίσκεται ο κύριος Πατούλης τότε».


Πηγή

«Σηκώσαμε τον φασισμό στις πλάτες μας»: H Μάγδα Φύσσα για τον Παύλο, τον Ζακ και την κρατική απουσία στον αγώνα για δικαιοσύνη

 Χθες ήταν η γιορτή της Μητέρας όμως η Μάγδα Φύσσα, όπως και πολλές ακόμα, δεν μπορούσε να ακούσει «χρόνια πολλά». Έχει χαρακτηριστεί ως η μητέρα όλων, ενώ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στον φασισμό και τη Χρυσή Αυγή. Με αφορμή την 9η Μαΐου μίλησε για τον Παύλο, τον Ζακ αλλά και πολλές ακόμα μητέρες εκεί έξω που πονούν και έχουν χάσει τα παιδιά τους. «Ας μην ξεχνάμε και την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε δημόσια θέα και πόσες άλλες» αναφέρει χαρακτηριστικά .

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Reader.gr, η Μάγδα Φύσσα με αφορμή την γιορτή της μητέρας μίλησε για τον Παύλο, τον αγώνα για δικαίωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και για πολλές ακόμα μητέρες που ζουν χωρίς τα παιδιά τους.

«Έχουμε χωριστεί στα δύο. Είναι οι μητέρες που αύριο γιορτάζουν, γιατί έχουν ολοκληρωμένη την οικογένειά τους στο σπίτι τους. Και οι μητέρες που έχουν χάσει είτε ένα μέλος, είτε ένα παιδί, είτε είχαν ένα και το έχασαν και δεν έχουν κανένα άλλο, οπότε στην ουσία είμαστε χωρισμένες στα δύο. Αυτό που έχω να πω στις μητέρες που έχουν τα παιδιά τους, είναι να ζήσουν, να τα χαίρονται και να έχουν πραγματικά τον τίτλο και τον ρόλο της μητέρας. Είναι πράγματι ένα σεβάσμιο πρόσωπο στην κοινωνία η μητέρα, σε όποια ηλικία και αν είναι. Αυτοί που γιορτάζουν λοιπόν σήμερα ας την χαρούν την ημέρα αυτή και να χαίρονται την κάθε μέρα με τα παιδιά τους» σημειώνει.

Η ίδια έχει χαραχτεί στις μνήμες μας ως «η μητέρα όλων» όμως δηλώνει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι μόνο εκείνη σύμβολο, «είναι πάρα πολλές μητέρες εκεί έξω».

«Εγώ συγκεκριμένα έχασα το παιδί μου από τους φασίστες, από τους νεοναζί αυτής της χώρας. Σήμερα θα είμαι μισή. Το ένα μου παιδί δεν θα είναι εδώ να μου πει χρόνια πολλά. Το άλλο μου παιδί που είναι εδώ λοιπόν, θα πάρει όλο αυτό το βάρος επάνω του και θα μου πει χρόνια πολλά και για εκείνον και για τον αδερφό του που λείπει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα. Δύσκολο για όλους. Σήμερα είναι η ημέρα της μητέρας. Μιλώ ως μητέρα χαμένου παιδιού, το οποίο δολοφόνησαν οι νεοναζιστές αυτής της χώρας. Δεν είμαι μόνο εγώ σύμβολο. Είναι πάρα πολλές μητέρες εκεί έξω. Που πονούν, αφού και εκείνες έχουν χάσει το παιδί τους. Ας μην ξεχνάμε και την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε δημόσια θέα και πόσες άλλες» δηλώνει ακόμα.

«Θα ήθελα να πω και δυο λόγια για αυτούς τους πατεράδες. Είναι εξίσου το ίδιο τραγικά πρόσωπα κι αυτά. Πονούν κι αυτοί εξίσου το ίδιο, αφού και για αυτούς διαλύθηκαν οι οικογένειές τους» αναφέρει.

Όταν ρωτήθηκε αν ως μητέρα, θα μπορούσε να αλλάξει κάποια πράγματα, ποια θα ήταν αυτά απάντησε: «Αυτό που θα άλλαζα στην κυριολεξία, θα ήταν να βλέπω ευτυχισμένα παιδιά. Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό και πιο σπουδαίο. Όταν υπάρχει ειρήνη όλα λύνονται. Να μπορούσαμε να συμπράξουμε όλοι μαζί να μην υπάρχουν διαφορετικότητες. Τον κόσμο όλο θα άλλαζα. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ».

Τέλος, ερωτηθείσα αν νιώθει μόνη ή αν νιώθει ότι έχει την υποστήριξη της πολιτείας αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου.  Αν εννοείτε το κρατικό κομμάτι, της εξουσίας, όχι βέβαια. Στην πορεία όλων αυτών των χρόνων – πάμε στον όγδοο χρόνο – είναι πολύς κόσμος μαζί μας. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα αυτά τα χρόνια, γιατί όπως είπα και στην αρχή χρειάστηκε να σηκώσουμε στις πλάτες μας, όχι μόνο εγώ, η οικογένεια όλη, και φίλοι και αδέλφια να σηκώσουμε τον φασισμό αυτής της χώρας στις πλάτες μας. Και να προχωρήσουμε. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα στις 7 Οκτώβρη έδειξε ότι τα καταφέραμε τελικά και κάτι κάναμε.


Πηγή


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ