Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Αναστάτωση στα Γιάννενα με ψευδώς θετικά self test σε μαθητές

 Αλαλούμ με ψευδώς θετικά self test προέκυψε στα Γιάννενα, όταν μαθητές έκαναν το test για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και μεγάλος αριθμών αυτών έδειξε θετικά αποτελέσματα. Οι γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ κι έτσι έγινε επανέλεγχος με rapid test στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Ψευδές αποτέλεσμα καταγράφηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Προς το παρόν πάντως υπάρχουν μόνο εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στη συγκεκριμένη παρτίδα, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση.

Πιθανό πρόβλημα σε συγκεκριμένη παρτίδα self test φαίνεται να προκύπτει, έπειτα από τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων στα Ιωάννινα. Δεκάδες από αυτά βγήκαν θετικά ή ψευδώς θετικά , αλλά κατά τον επανέλεγχο με rapid test βγήκαν τελικά αρνητικά.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι μαθητές έκαναν το self test για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός θετικών αποτελεσμάτων των self test οδήγησε τους γονείς να αρχίσουν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ και έτσι έγινε επανέλεγχος με rapid test στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου. Ψευδές αποτέλεσμα καταγράφηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

Την Κυριακή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά βγήκαν πέντε από τα τεστ. Προς το παρόν πάντως υπάρχουν μόνον εικασίες για ενδεχόμενο πρόβλημα στην συγκεκριμένη παρτίδα, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ