Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Μουσική Παρασκευή - Χάνα Μοντάνα (Μάιλι Σάιρους) ~ The Best Of Both Worlds

Η Μάιλι Σάιρους , ως Χάνα Μοντάνα,  στα 13 (;) της έτη το 2005 (;).

Λίγα λόγια για την Μάιλι Σάιρους

Η Μάιλι Σάιρους (Destiny Hope Ray Cyrus23 Νοεμβρίου 1992) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Είναι κόρη του τραγουδιστή Μπίλι Ρέι Σάιρους και της Αμερικανίδας ηθοποιού-παραγωγού Τις Σάιρους και είναι γνωστή στο κοινό για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Χάνα Μοντάνα του Disney Channel όπου υποδυόταν την Miley Stewart / Hannah Montana.

Η Μάιλι υπέγραψε συμβόλαιο με την Hollywood Records το 2007, για να γυρίσει την ταινία Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus, η ταινία είχε σκοπό την προώθηση των τραγουδιών της. Πούλησε 3 εκ. αντίτυπα στις ΗΠΑ, και βραβεύτηκε στα Billboard Hot 100 ως μία από τις 10 καλύτερες τραγουδίστριες με το τραγούδι "See You Again". Την ίδια χρονιά, η περιοδεία της με τίτλο Best of Both Worlds Tour εμφανίστηκε στην ταινία της με τίτλο Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert.

Το δεύτερο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2008, είχε τίτλο Breakout και έγινε πλατινένιο. Το άλμπουμ πιστοποιήθηκε από την Recording Industry Association of America (RIAA) για τις συνολικές του πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 1 εκ. αντίτυπα. Πιο πετυχημένο τραγούδι χαρακτηρίστηκε το "7 Things". Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε η ταινία κινουμένων σχεδίων Bolt, όπου χρησιμοποιήθηκε η φωνή της στον ρόλο της Penny. Έλαβε υποψηφιότητα για το Golden Globe Award for Best Original Song για την παρουσίαση της στο τραγούδι, "I Thought I Lost You". Το 2009, η Μάιλι πρωταγωνίστησε στην ταινία Χάνα Μοντάνα: Η ταινία (Hannah Montana: The Movie), τα τραγούδια που ακούστηκαν στην ταινία ήταν κυρίως από την σειρά Χάνα Μοντάνα, καθώς και από το single της "The Climb".

Το 2009 η Μάιλι με το άλμπουμ της The Time of Our Lives, κατέλαβε την δεύτερη θέση στα Billboard Hot 100, το τραγούδι της με τίτλο "Party in the U.S.A." έγινε το πιο πολυζήτητο από τα single στην μουσική αγορά. Το 2010 η Μάιλι κυκλοφόρησε την νέα της ταινία με τίτλο, The Last Song (Το Τελευταίο Τραγούδι) όπως επίσης και το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο, Can't Be Tamed. Το τελευταίο έργο της ήταν το πιο προσεγμένο όσο αφορά τα στοιχεία χορογραφίας. Τα επόμενα δύο χρόνια, επικεντρώθηκε κυρίως στην καριέρα της ως Μάιλι με αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το 2013, η Miley κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο, Bangerz, μέσω της RCA Records. Τα Singles "We Can't Stop" , "Wrecking Ball" και "Adore You" , προωθήθηκαν με μουσικά βίντεο, και το πρώτο παρουσιάστηκε και ζωντανά στα 2013 MTV Video Music Awards.Το 2015 ηταν η κεντρική παρουσιάστρια στα VMAs όπου ερμήνευσε στο τέλος και ανακοίνωσε τον νεο της δίσκο με τίτλο Mildy Cyrus And Her Dead Petz. Το 2016 ηταν κριτής στο The Voice. Τον Μαΐο του 2017 κυκλοφόρησε το νεο της τραγούδι Malibu ενώ τον Σεπτέμβριο του κυκλοφόρησε τον δίσκο της Younger Now.

Η Μάιλι έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες που προέρχονται από την Disney. Η Μάιλι κατέλαβε τη δέκατη θέση στο περιοδικό Forbes, το 2010, με τις 100 πιο δυναμικές διασημότητες. Το 2011 η Μάιλι κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο ρεκόρ γκίνες ως η "έφηβη με τις περισσότερες εμφανίσεις στα charts" και βρέθηκε στην 29η θέση στα Billboard Hot 100 στις 7 Νοεμβρίου 2009, με το τραγούδι "Party in the U.S.A.". Έχει 17 τραγούδια στα καλύτερα δέκα τραγούδια των Billboard Hot 100 και είχε τέσσερα πιστοποιημένα πλατινένια άλμπουμ από την RIAA από την ηλικία των 18. Η Μάιλι έγινε η πρώτη γυναίκα που είναι γεννημένη την δεκαετία του 90 και κατάφερε με το single Wrecking Ball να φθάσει #1 στο Billboard Hot 100.Επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 100 πρόσωπα του περιοδικού Time που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.



Άλλες πληροφορίες...

Η ΕΡΤ είχε αποκλειστικά συμβόλαια με την Walt Disney Company, από το 2004 μέχρι τον Οκτώβρη του 2012. Οι κατηγορίες ήταν: "Disney Channel Hours", "Εφηβικό - Νεανικό Πρόγραμμα Disney" με σημαντικότερη τη Χάνα Μοντάνα. Ο τρίτος κύκλος επεισοδίων της εν λόγω σειράς ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα από την ΕΤ1 στις 22 Δεκεμβρίου 2009 και μετά από το Disney Channel στην Αμερική στις 14 Μαρτίου 2010 (πρόκειται για παγκόσμια αποκλειστικότητα της ΕΡΤ). Άλλη κατηγορία ήταν το "Disney Channel Original Movies" και το "Παιδικό Πρόγραμμα Disney" από τη Play House Disney (https://el.wikipedia.org/wiki/ΕΡΤ1#Disney). Η σειρά παιζόταν συνήθως στις 16:00 το απόγευμα , από την συχνότητα της ΕΤ1 (https://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=27/7/2012&id=14134&columnId=41).
























































Ακολουθεί το τραγούδι '' The Best Of Both Worlds'':



The Best of Both Worlds

Χάνα Μοντάνα
Oh, yeah
Come on
You get the limo out front (oh-whoa)
Hottest styles, every shoe, every color
Yeah, when you're famous it can be kinda fun
It's really you, but no one ever discovers
In some ways, you're just like all your friends
But on stage, you're a star
You get the best of both worlds
Chill it out, take it slow
Then you rock out the show
You get the best of both worlds
Mix it all together
And you know that it's the best of both worlds
The best of both worlds, yeah
You go to movie premiers (is that Orlando Bloom?)
Hear your songs on the radio (oh-whoa)
Livin' two lives is a little weird, yeah
But school's cool 'cause nobody knows
Yeah, you get to be a small town girl
But big time when you play your guitar
You get the best of both worlds
Chill it out, take it slow
Then you rock out the show
You get the best of both worlds
Mix it all together
And you know that it's the best of both
You know the best of both worlds
Pictures and autographs
You get your face in all the magazines
The best part is that
You get to be whoever you wanna be
Yeah, the the best of both
(Best, best) You got the best of both
(Best, best) Come on, the best of both
Who would've thought that a girl like me
Would double as a super star?
You get the best of both worlds
Chill it out, take it slow
Then you rock out the show
You get the best of both worlds
Mix it all together
And you know that it's the best
You get the best of both worlds
Without the shades and the hair
You can go anywhere
You get the best of both girls
Mix it all together, oh yeah
It's so much better
'Cause you know you got
The best of both worlds

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!






Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ