Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΕΡΤ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1982 1995

  


Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: ΕΡΤ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1982 1995 - YouTube

Σ. Κεδίκογλου: Δηλώσεις πριν και μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ - 11/06/2013 | ΕΡΤ

 



Χρονολόγιο της Ελληνικής Τηλεόρασης

 


Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: ΧΡΟΝΟΛΌΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - YouTube

Διάφορα βίντεο από το κλείσιμο της ΕΡΤ, την λειτουργία της (Ε)ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ...

 


Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: Το τελευταίο λεπτό της ΕΡΤ στην Αθήνα - YouTube



Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 + ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ - YouTube




Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: newsIT.gr Κόψιμο αναλογικού σήματος ΕΡΤ - YouTube


Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18:00 (ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ) - 11/06/2013 - YouTube









Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: 01 Το κλείσιμο της ΕΡΤ Α' μέρος αναλογικό - YouTube



Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: τελευταία λεπτά ετ3 12/6/13 - YouTube



















Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ | ΕΡΤ - YouTube







Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: έναρξη ΕΔΤ και μετά ΔΤ 10.07.2013 - YouTube




Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: Η μετάβαση από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ (04/05/2014) - YouTube











































Αν στην Ιστορία...έπεφτε μαύρο

 


Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο: ΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΕΠΕΦΤΕ ΜΑΥΡΟ | ΕΡΤ - YouTube

Όταν έπεσαν οι οθόνες - Ντοκιμαντέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

 



ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Γιώργος Αυγερόπουλος - 20/06/2013 | ΕΡΤ

 



Την πάτησε ο Μητσοτάκης! ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ κατά της υποχρεωτικότητας για το eμβόλιο

 


ΧΑΟΣ σε κρουαζιερόπλοιο με eμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα!

 



Το επίδικο είναι να μη ζήσουμε σαν δούλοι

 Ο μεγαλύτερος υπονομευτής της οικογένειας για την οποία κόπτεται η ΝΔ, δεν είναι άλλος από τον αχαλίνωτο καπιταλισμό που τόσο ένθερμα υποστηρίζει. Όταν οι νέοι πρέπει να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, για να πληρώνονται σε… ρεπό, όπως νομοθετεί ο Χατζηδάκης, όταν είναι αναγκασμένοι να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 40 ή σε διαμερίσματα τρύπες γιατί τα ενοίκια είναι υψηλότερα από τον μέσο μισθό, πώς θα κάνουν οικογένεια;


του Δημήτρη Τσίρκα

Όταν το βασικό μέτρο της επιτυχίας είναι τα λεφτά και ο απόλυτος κριτής, η αγορά, ποιος θα επενδύσει σε «άυλες» αξίες; Και όταν η κυρίαρχη έγκληση είναι απόλαυσε απενοχοποιημένα, κατανάλωνε ασταμάτητα για να «κινηθεί η αγορά», γιατί κάποιος να θυσιάσει την ατομική του βολή για να κάνει παιδιά από τα 25 του; Και αν κάνει, πώς θα τα μεγαλώσει;

Όσα, λοιπόν, συνέδρια για την υπογεννητικότητα και αν οργανώσει η ΝΔ, όσους παπάδες και να επιστρατεύσει για να φωνάξουν «γεννάτε γιατί χανόμαστε», δεν πρόκειται να πείσει τους νέους και τις νέες να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος της. Ο στόχος της είναι να μετατοπίσει τη συζήτηση μακριά από την αμείλικτη πραγματικότητα για τους εργαζομένους που η ίδια δημιουργεί, στο ιδεολογικό γήπεδο που την βολεύει, αυτό της ατομικής ευθύνης και των προσωπικών επιλογών.

Ενόσω η Δεξιά απορυθμίζει την αγορά και δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας στην εργασία, παρουσιάζει ως ατομικές αποτυχίες τις διαλυτικές επιπτώσεις του επελαύνοντος καπιταλισμού πάνω στη ζωή των ανθρώπων. Είσαι φτωχός; Δεν έχεις παρά μόνο τον εαυτό σου να κατηγορήσεις. Χρεοκόπησες; Ας πρόσεχες. Είσαι άνεργος; Δεν δόμησες σωστά το βιογραφικό σου ή έχεις παράλογες απαιτήσεις, όπως το να σε πληρώνουν όταν δουλεύεις. Για την δε υπογεννητικότητα φταίνε ο φεμινισμός και η «υπερβολική» ανεξαρτησία των γυναικών που αντί να θέλουν να γίνουν μητέρες, όπως, υποτίθεται, είναι ο προορισμός της γυναίκας, ψάχνονται να κάνουν καριέρα.

Αν όμως το πρόβλημα είναι στις ατομικές συμπεριφορές τότε εκεί πρέπει να εστιάσουν και οι λύσεις. Εδώ επιστρατεύονται ο αυταρχισμός και η καταστολή, μαζί φυσικά με μπόλικο ηθικό πανικό και εθνική υστερία.

Για τους αποτυχημένους της αγοράς έχουμε αστυνομία, πολλή αστυνομία, χιλιάδες ειδικούς φρουρούς με λυμένα τα χέρια για να δέρνουν τους κοινωνικά «απροσάρμοστους» στις πλατείες και τα πανεπιστήμια.

Για τις γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά έχουμε ντροπή και κοινωνική απαξίωση: «Πέρασες στο πανεπιστήμιο, βρήκες μια καλή δουλειά, γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου, αλλά τώρα που έχεις περάσει τα 40, δεν μπορείς να κάνεις παιδιά.», άρα, εμμέσως πλην σαφώς, είσαι μια αποτυχημένη γυναίκα. Αυτά λέει το σποτ του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και της Γενικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, όπως μετονομάστηκε αμέσως μόλις έγινε κυβέρνηση η ΝΔ.

Στόχος του συνεδρίου, όπως διαβάζουμε, είναι «να αναδειχθεί η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και την εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών… και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά.»

Ατομική ευθύνη, λοιπόν, και επαναφορά του προτύπου της πυρηνικής οικογένειας από νωρίς, για να πάψουν επιτέλους οι νέοι μας, ιδίως οι γυναίκες να υπεκφεύγουν από την εθνική υποχρέωσή τους να γεννήσουν. Μόνο έτσι θα σωθεί το έθνος μας από τον αφανισμό, όπως τονίζουν σε άλλο σημείο της αυτό-παρουσίασής τους.

Το ντρόπιασμα όμως δεν αρκεί, σιγά σιγά επιστρατεύονται και πιο «παρεμβατικές» μέθοδοι. Ξανανοίγει ύπουλα η συζήτηση για την απαγόρευση των εκτρώσεων με καλοπληρωμένες καμπάνιες για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού και πρωτοσέλιδες διαφημίσεις ακόμα και σε αθλητικές εφημερίδες.

Ο έλεγχος του γυναικείου σώματος και της σεξουαλικότητας αποτελεί διαχρονική εμμονή της Δεξιάς. Η οικονομική ανεξαρτησία που πέτυχαν οι γυναίκες μετά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, μαζί με τις σεξουαλικές ελευθερίες που κέρδισαν χάρη στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος, εμφανίζονται ως υπεύθυνες για την υπογεννητικότητα και την κρίση της «παραδοσιακής» οικογένειας.

Ο αχαλίνωτος καπιταλισμός, η διαρκής συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είτε κάτω από την πίεση της ανεργίας, είτε με νομοσχέδια σαν του Χατζηδάκη που οργουελικά διαφημίζονται ως «Σχέδιο Νόμου για την Προστασία της Εργασίας», ενόσω την κατεδαφίζουν, βαδίζουν χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής και την ισχυροποίηση του νεοσυντηρητισμού.

Το βασικό επίδικο είναι ο έλεγχος του σώματος, είτε στην παραγωγική του λειτουργία, ως μηχανή παραγωγής υπεραξίας για τους καπιταλιστές. Είτε στην αναπαραγωγική του, ως η μήτρα που εξασφαλίζει τις επόμενες γενιές εργαζομένων και τη συνέχεια του έθνους. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, το σώμα σου δεν σου ανήκει, ανήκει στο κεφάλαιο και το έθνος.

Για αυτό και ο αγώνας (πρέπει) να είναι κοινός, κάθε πόντος που χάνεται στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων, θα συνοδεύεται και από νέες επιθέσεις στις ατομικές ελευθερίες. Και κάθε συρρίκνωση των δικαιωμάτων των γυναικών θα ανοίγει τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις στην εργασία. Το επίδικο είναι να μη ζήσουμε σαν δούλοι.


Πηγή

Περιορισμούς μόνο για ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο Σκέρτσος

 Εκτενή αναφορά σε περιορισμούς που θα αντιμετωπίζουν όσοι πολίτες επιλέγουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι έκανε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, 'Ακης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι «μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους» και συνεχίζοντας έτσι τον χορό κυβερνητικών δηλώσεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ακόμα, δεν έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε εμβόλια.


Όπως ανέφερε επίσης ο Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega, «εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν».

Υποστήριξε πως δεν πρόκειται για «προνόμια» για τους εμβολιασμένους» αλλά «εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας τα οποία έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε ένα ύψιστο αγαθό: την υγεία των πολλών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Από τη στιγμή που εμβολιάζονται όμως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος να νοσούν οι πιο ευάλωτοι από μας και να επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν ξανά, από το φθινόπωρο για παράδειγμα, καθολικά μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν τις ζωές των εμβολιασμένων. Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους».

Κληθείς να σχολιάσει τι θα ισχύσει τελικά με τα self test όσον αφορά την υποχρεωτικότητα αλλά και τη διάθεσή τους, ο κ. Σκέρτσος είπε πως «Ξεκινήσαμε από τις 12 Απριλίου, έχουν διατεθεί έως σήμερα 27,5 εκατομμύρια self test σε 4,5 εκατομμύρια Έλληνες κι αυτό έχει βοηθήσει σε μία ραγδαία αποκλιμάκωση, με τη βοήθεια προφανώς και του εμβολιασμού και της ανοσίας που χτίζεται στον πληθυσμό, σε μια ραγδαία αποκλιμάκωση των θετικών κρουσμάτων covid (75% μέσα σε δύο μήνες πτώση στα κρούσματα, 65-70% πτώση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία, σημαντική αποκλιμάκωση του δείκτη θετικότητας)».

Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρώπης που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τα περισσότερα τεστ και θυμίζω ότι αυτή ήταν η βασική κατεύθυνση, ότι πρέπει να κάνετε πολλά τεστ σε μαζική κλίμακα για να μπορείτε να ελέγχετε τον ιό. ‘Αρα έχουμε θετικότητα αυτή τη στιγμή στο 0,2 με 0,3 % του πληθυσμού χάρη στην αυτοδιάγνωση και φυσικά χάρη και στους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ. Συνεπώς είναι μια πετυχημένη πολιτική δημόσιας υγείας η οποία αγκαλιάστηκε από τη μεγάλη μάζα των πολιτών. Δηλαδή 70% με 80% των δικαιούχων πολιτών, παίρνουν το τεστ, και το δηλώνουν στην πλατφόρμα».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς, ξεχωριστά και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που επί δύο μήνες όπως είπε έχουν συντρέξει και έχουν βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Από κει και πέρα επιμέρους παραφωνίες και παρεξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο κι αυτό είναι κατανοητό. «Αλλά κάνουμε μία συμφωνία κυρίων εδώ και δύο μήνες», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως ήταν μια προσωρινή συμφωνία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών για δύο μήνες.

«Στις 19 του μηνός ολοκληρώνεται αυτή η συμφωνία και είχαμε μία δήλωση από την πλευρά του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι αποχωρούν από τη συμφωνία και αυτό πρέπει να ακουστεί. Από κει και πέρα όμως επειδή η Πολιτεία θέλει να συνεχίσει αυτή την πετυχημένη πολιτική και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνομιλούμε κι έχουμε καλέσει σε διάλογο την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών την επόμενη Τετάρτη για να δούμε αν θέλουν να συνεχίσουν να τα παρέχουν, όσο αυτό μπορεί να γίνει. Για μας απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η συνεργασία με τους φαρμακοποιούς είναι η υπηρεσία να παρέχεται στο σύνολο της επικράτειας. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα ο σύλλογος στην Αχαΐα έχει δηλώσει ότι σταματάει τη διάθεση. Για μας αυτό είναι πρόβλημα. Δεν θα αφήσουμε προφανώς ακάλυπτους τους πολίτες της Αχαΐας. Έχουμε βρει άλλο τρόπο και θα διατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε σχολεία. Λύσεις και κανάλια διανομής υπάρχουν και το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλιστεί η διάθεση στους δικαιούχους».

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε στο σημείο αυτό πως μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχει κάλυψη αφού η διανομή έγινε τώρα για τρεις εβδομάδες ώστε να μην επιβαρύνονται και τα φαρμακεία με πολλές επισκέψεις. «Για τον Ιούλιο θα περιορίσουμε την πολιτική σε πιο στοχευμένες ομάδες διότι έχουμε πλέον πολύ υψηλότερο εμβολιασμό, πολύ χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο άρα μικρότερη ανάγκη για τόσο εκτεταμένο testing. Συνεπώς θα περιορίσουμε τη διάθεση από τον Ιούλιο και μετά σε μονάδες πληθυσμού που είναι εκτεθειμένες στον ιό όπως είναι ο Τουρισμός, η εστίαση, οι ανεμβολίαστοι, οι νεότεροι άνθρωποι που μπαίνουν πιο αργά στον εμβολιασμό αλλά όχι τη μαζική κλίμακα που είχαμε μέχρι τώρα».

Με άλλα λόγια οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν όπως είπε από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από τον Ιούλιο.



Πηγή

Οι G7 ενέκριναν την πρόταση να φορολογούνται οι πολυεθνικές με ελάχιστο φόρο 15%

 Φαίνεται πως προχωρά η πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, οι πολυεθνικές να φορολογούνται με ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%, καθώς εγκρίθηκε και από τους προέδρους των G7, μετά από τους υπουργούς των οικονομικών τους. Η πρόταση αναμένεται να αποθαρρύνει τους τεχνολογικούς κολοσσούς, από το να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε χώρες με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές.


Προχωρά η συμφωνία των G7 για τουλάχιστον 15% φορολόγηση των τεχνολογικών γιγάντων, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζέικ Σάλιβαν.

Σκοπός της συμφωνίας να εφαρμοστεί ελάχιστος φορολογικός συντελεστής τουλάχιστον 15%, είναι να αποθαρρύνονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί (πχ. Facebook, Amazon κλπ) από το να μεταφέρουν τα κέρδη και τα φορολογητέα έσοδά τους στις χώρες με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ανεξαρτήτως του πού γίνονται οι πωλήσεις τους. Αναμένεται πως η υιοθέτηση του μέτρου από τους G7 θα δώσει ώθηση ώστε να υιοθετηθεί και από τους G20 τον Ιούλιο στην Ιταλία.

Τα κέρδη από τη φορολόγηση, αναμένεται να βοηθήσουν τα κράτη που θα την εφαρμόσουν να αποπληρώσουν χρέη που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά σύμφωνα με το BBC προκαλεί ανησυχία σε χώρες όπως η Ιρλανδία, που είναι η «βάση» μεγάλων εταιρειών όπως η Facebook και η Google λόγω της χαμηλής φορολογίας, γιατί οι εταιρείες αυτές, μπορούν εύκολα να μετακινηθούν αλλού. Με την εφαρμογή του συντελεστή από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ωστόσο, ένα τέτοιο μέτρο δε θα επιφέρει ιδιαίτερο πρόβλημα σε μεμονωμένες χώρες.

Η αναμενόμενη εξέλιξη, ήρθε μετά από πρόταση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο G7, ενώ για την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ ήταν το τελευταίο, και είχε συμφωνηθεί λίγες μέρες πριν, από τους υπουργούς οικονομικών των G7 στο Λονδίνο.



Πηγή

Επίθεση κουκουλοφόρων σε μέλη της καταγγέλει η ΚΝΕ

 Με ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ Θεσσαλονίκης, καταγγέλει επίθεση θρασύδειλων κουκουλοφόρων σε γνωστά για τη δράση τους μέλη της, μετά τη μεγάλη απήχηση του μαθητικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα.


Επίθεση φασιστοειδών μετά το μαθητικο φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Τούμπα, κατά μελών της, καταγγέλει η Νεολαία με ανακοίνωσή της.

Η ΚΝΕ τόνισε πως ομάδα θρασύδειλων κουκουλοφόρων, επιτέθηκαν σε μέλη της τα οποία είναι αναγνωρίσιμα και πρωτοπόρα στην περιοχή και καταγγέλει πως προφανώς ενοχλήθηκαν από τη δράση και τις ενέργειες των ανθρώπων της ΚΝΕ, στα σχολεία της περιοχής και η μεγάλη απήχηση των μαθητικών Φεστιβάλ στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση;

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές

Μετά τη μαζική συμμετοχή πολλών μαθητών στο πετυχημένο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Τούμπα, ομάδα θρασύδειλων φασιστοειδών κινούμενοι για άλλη μια φορά στο σκοτάδι με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ, πρωτοπόρα και αναγνωρίσιμα για τη μαχητική τους δράση στις γειτονιές και τα σχολεία της Τούμπας.

Είναι γελασμένοι ότι θα μας φοβίσουν με τέτοιες ενέργειες, τους ενοχλεί η δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού και των μαθητών της περιοχής. Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ μέσα στα σχολεία της περιοχής για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους! Τους ενοχλεί η μεγάλη απήχηση των μαθητικών Φεστιβάλ σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και ο απόηχος που αυτά άφησαν σε εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν και τα επισκέφτηκαν! Η συμμορίτικη αυτή ενέργεια, θα πέσει για ακόμα μια φορά στο κενό! Θα πάρουν για ακόμα μια φορά την απάντηση τους, από τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων νέων στα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και πανελλαδικά! Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν πιάνουν απειλές.



Πηγή 

Παράταση της κυκλοφορίας και άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων

 Παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, περαιτέρω άνοιγμα της εστίασης και επανεκκίνηση επιπλέον δραστηριοτήτων προβλέπονται από αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, χάρη στη μείωση του ιικού φορτίου σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας.


Αλλαγές έρχονται από σήμερα 12 Ιουνίου, στον περιοριμό της κυκλοφορίας και στην επανεκκίνηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί:

  • Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.
  • Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές.
  • Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Επίσης, από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

  • Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η Περιφερειακή Ενότητα της Κω, ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας λόγω μικρής αύξησης του ιικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το ιικό φορτίο δείχνει σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας σε όλη τη χώρα και ειδικά σε 24 Περιφερειακές Ενότητες δείχνει σημαντική υποχώρηση, γεγονός το οποίο είναι ενθαρρυντικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάτω 16 Περιφερειακές Ενότητες, Βορείου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Τήνου, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο επίπεδο, στο επίπεδο 2, δηλαδή, από το πορτοκαλί.

Και άλλες 8, οι Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου, πέφτουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται από το κίτρινο στο πράσινο επίπεδο, δηλαδή στο επίπεδο 1.


Πηγή

Τσίπρας: Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά στα Εργασιακά

 Το μήνυμα «τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, απέναντι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» επιχείρησε να στείλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με συμβασιούχους και εργαζόμενους σε επισφαλείς συνθήκες.


«Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά», τόνισε κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων, με ριζοσπαστικές τομές. «Όχι μόνο θα παρθούν πίσω όλα αυτά που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση αλλά να πάμε σε μια κατεύθυνση κατάργησης της ενοικίασης εργαζομένων. Γιατί να υπάρχει; Τι εξυπηρετεί;», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πάμε στην κατεύθυνση: λιγότερη εργασία με ίδια αμοιβή και όχι περισσότερη εργασία με την ίδια ή λιγότερη αμοιβή. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά του νομοσχεδίου που φέρνει πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έχει βαλτώσει, αφού σε ποσοστό 80% οι πολίτες είναι αρνητικοί στις αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλλει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απόλυτη αποδιοργάνωση των εργασιακών. Υποστήριξε ότι «επί της ουσίας η κυβέρνηση φέρνει τις προτάσεις που έβαζε μετ’ επιτάσεως το ΔΝΤ στο τραπέζι, που με τη σειρά τους ήταν προτάσεις που τις ξέραμε εδώ στην Ελλάδα από τον ΣΕΒ και από ένα κλίμα σκληρά νεοφιλελεύθερο που επιμένει ότι μέσα από την συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων θα γίνει πιο  ανταγωνιστικότητα η ελληνική οικονομία». «Γιατί; Επειδή ο εργοδότης θα κερδίζει περισσότερα», είπε, τονίζοντας ότι στην ουσία της η λογική αυτή είναι άστοχη και δεν έχει αποδειχθεί πουθενά ότι μέσα από αυτό το δρόμο ανθίζει η οικονομία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψαν με πολύ έντονο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ως συμβασιούχοι τριμηνίτες, ως ενοικιαζόμενοι αλλά και ως συμβασιούχοι μιας ημέρας. Κατήγγειλαν ότι στην ίδια υπηρεσία υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, άλλοι μόνιμοι και άλλοι με δίμηνες συμβάσεις και πληρώνονται άλλοι με 400 ευρώ και άλλοι με 900 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, όπως είπε άλλος εργαζόμενος, προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ΔΕΣΦΑ ως σχεδιαστής και χειριστής τοπογραφικών μηχανημάτων και αυτός εργαζόταν ως ενοικιαζόμενος υπάλληλος από εταιρεία καθαρισμού.

Αναφερόμενος στη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν και ήταν μια περίοδος μνημονιακή «καταφέραμε να γίνει πολύ καλή προσπάθεια από την ενεργοποίηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που επέβαλε πρόστιμα ακόμη και σε τράπεζες με αποτέλεσμα να δηλωθούν συνολικά 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας». Σημείωσε ότι μειώθηκε η ανεργία 10 μονάδες στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με το τέλος των μνημονίων αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, καταργήθηκε ο υποκατώτατος και επανήλθαν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. Υπογράμμισε ότι «με την αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης οι εργασιακές σχέσεις θα μετατραπούν σε κόλαση ιδιαίτερα στους νέους απομακρύνοντας μας κι άλλο από τα ευρωπαϊκά στάνταρς».


Πηγή

«Προσπαθούν να βάλουν στον γύψο τον συλλογικό αγώνα, γιατί φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων»

 «Τίθεται επομένως το ερώτημα: Αν ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας των εργαζομένων είναι κάτι "ξεπερασμένο" ή "αναποτελεσματικό", όπως ισχυρίζονται διάφοροι από όλο το φάσμα των αστικών κομμάτων, γιατί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκουν να τον "βάλουν στο γύψο"; Και μάλιστα σε μία περίοδο που το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν διανύει και την καλύτερή του φάση, εξαιτίας, κυρίως, της χρόνιας, διαλυτικής δράσης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού...»» τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπό τον τίτλο: «Όταν ομολογούν τους φόβους τους».


«Μαζί με τις ανατροπές του αιώνα και το “ξεχείλωμα” του εργάσιμου χρόνου, το νομοσχέδιο-τερατούργημα της ΝΔ επιχειρεί ένα βαρύ πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνοντας προηγούμενους νόμους, ιδιαίτερα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία επιδιώκουν να βάλουν νέα εμπόδια στην πάλη του εργατικού κινήματος, φωτογραφίζοντας τα ταξικά σωματεία, επιδιώκουν να μετατρέψουν την απεργία σε μια συμβολική πράξη, επιστρατεύοντας ακόμα και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, διώξεις συνδικαλιστών κλπ» τονίζει στο άρθρο του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Τίθεται επομένως το ερώτημα: Αν ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας των εργαζομένων είναι κάτι “ξεπερασμένο” ή “αναποτελεσματικό”, όπως ισχυρίζονται διάφοροι από όλο το φάσμα των αστικών κομμάτων, γιατί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκουν να τον “βάλουν στο γύψο”; Και μάλιστα σε μία περίοδο που το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα δεν διανύει και την καλύτερή του φάση, εξαιτίας, κυρίως, της χρόνιας, διαλυτικής δράσης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού…» σημειώνει και υπογραμμίζει στη συνέχεια:

«Η απάντηση είναι αυτονόητη: Γιατί φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων! Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποτελούν την επίσημη ομολογία αυτού του φόβου! Φοβούνται ένα κίνημα που οργανώνει την πάλη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ένα κίνημα χειραφετημένο από την στρατηγική του κεφαλαίου, που δεν θα γίνεται σκαλοπάτι για να “ανεβοκατεβαίνουν” κυβερνήσεις, αλλά θα συγκρούεται με το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση δρα το ΚΚΕ, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις, αναδεικνύοντας πως σήμερα “πρόοδος” είναι η μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και όχι οι συνθήκες δουλειάς του 1920. Οι μάχες της περιόδου είναι μία σπουδαία παρακαταθήκη για να πεταχτεί στον “κάλαθο των αχρήστων” το αντεργατικό τερατούργημα, να μπουν οι βάσεις μιας πραγματικής εργατικής-λαϊκής συνολικής αντεπίθεσης» καταλήγει στο άρθρο του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Πηγή

10 χρόνια φυλάκιση στους 4 έφηβους κατηγορούμενους για την πυρκαγιά της Μόριας σε μια δίκη που αποκλείστηκε η δημοσιότητα

 Σε ομόφωνη απόφαση και 10 χρόνια φυλάκιση στους 4 από τους 6 ανήλικους κατηγορούμενους για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, κατέληξε το δικαστήριο της Χίου, σε μία δίκη «κεκλεισμένων των θυρών» με πρόφαση τον COVID-19, την ώρα που δημοσιογράφοι και διεθνείς οργανώσεις καταγγέλλουν μία δίκη γεμάτη παρατυπίες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν ήδη καταθέσει έφεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.


10 χρόνια φυλάκιση αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο της Χίου για τους 4 από τους 6 κατηγορούμενους της πυρκαγιάς στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο. Σύμφωνα με οργανώσεις που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο, καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος ακόμα και στους δημοσιογράφους με πρόφαση την πανδημία, οι συνήγοροι υπεράσπισης, κατέθεσαν έφεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την καταδικαστική απόφαση.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά την απόφαση, οι 3 δικηγόροι των προσφύγων στάθηκαν στην ανυπαρξία στοιχείων εναντίον τους και στην «προαποφασισμένη καταδίκη» από τη στιγμή της σύλληψης των 6 προσφύγων. «Δεν θα έπρεπε εξαρχής να βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι στο εδώλιο» τόνισαν.

Όπως μετέδωσε στο Twitter, η οργάνωση Juristes Démocrates de Suisse:

«Η ετυμηγορία εκδόθηκε ομόφωνα. Αυτό σημαίνει ότι και οι 3 δικαστές και το τετραμελές πατηγορητήριο βασίστηκαν σε γραπτή δήλωση ως τα μόνα άμεσα ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία και ψήφισαν υπέρ της καταδικαστικήςαπόφασης. «Δεν μας ακούσατε ούτε λίγο», κατέληξε η άμυνα.

Πολιτική ετυμηγορία σε πολιτική διαδικασία – 10 χρόνια φυλάκισης για τους 4 ενήλικες που κατηγορούνται για τη Μόρια.

Μόλις υποβλήθηκε έφεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο! Εάν χρειαστεί, θα ακολουθήσουν το Ανώτατο Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους ανηλίκους κατηγορουμένους, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Η έδρα επιπλέον, απέρριψε ένσταση των δικηγόρων σχετικά με την απουσία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του τους κατηγορούμενους και την επόμενη μέρα, πήρε άσυλο, έφυγε για την Αθήνα και έκτοτε δεν έχει εντοπιστεί.

Απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη δίκη για την πυρκαγιά στη Μόρια




Πηγή 

A.Τριανταφυλλίδης: «Από το Μαύρο Σαμαρά-Βενιζέλου στην ΕΡΤ 2013, στο Κατάμαυρο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη 2021» (11/6/2021)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο σεσημασμένος κ.Χατζηδάκης επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Είστε σεσημασμένοι, αμετανόητοι νοσταλγοί του μαύρου κύριοι της ΝΔ. Δεν ορρωδείτε έναντι ουδενός. Θυμίζω τα όσα ανέφερε στην Die Welt στις 2.7.2013, είκοσι μέρες μετά το Μαύρο στην ΕΡΤ, ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης και σήμερα Υπουργός Εργασίας, κ.Χατζηδάκης.

Στην ερώτηση “Ήταν λοιπόν λάθος η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ;” Ο Χατζηδάκης απάντησε: “Όχι, η προσωρινή διακοπή του προγράμματος της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο βήμα. Ήταν η μοναδική δυνατότητα να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας που αναμένει από εμάς την κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τα τέλη Μαΐου έπρεπε να βρούμε 2.000 θέσεις προς κατάργηση. Δεδομένου ότι από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός δεν κατέθεσε προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τον σταθμό”, είπε ο ανεκδιήγητος κ.Χατζηδάκης. Δείτε λοιπόν πως αποτιμούσε και πως αποτιμά ο κ.Χατζηδάκης την ανθρώπινη εργασία και πως λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξία»τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας από του Βήματος της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ.Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας «Είστε αμετανόητοι νοσταλγοί και οπαδοί του Μαύρου. Οχτώ χρόνια τώρα δεν ζητήσατε ποτέ μία συγγνώμη. Απολύσατε με τον ξαφνικό θάνατο 2600 ανθρώπους, δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, που απολύθηκαν σαν σήμερα, πριν από οχτώ χρόνια, χωρίς να δοθεί ποτέ ούτε καν μια λογιστική εξήγηση πώς ακριβώς το κλείσιμο και το Μαύρο στην ΕΡΤ ωφέλησε την εθνική οικονομία».

«Διερωτώμαι όμως αν ο κ.Χατζηδάκης έχει βιωμένο το παράδειγμα της απόλυσης. Πως νιώθει ένας πατέρας ή μια μάνα που απολύεται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα και χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Αλλά βέβαια για να απολυθείς πρέπει νωρίτερα να προσληφθείς κ.Χατζηδάκη».

«Αυτό το Μαύρο να αποτελεί ουσιαστικά μνήμη, ζωοδότρα μνήμη, για τους αγώνες που θα δώσουμε και θα νικήσουμε, όπως και το 2015, όταν θα υπάρξει πολιτική ανατροπή και θα εκφράζεται με άλλη πολιτική βούληση. Με αυτή την Κυβέρνηση ας μην περιμένει κανείς μια διαφορετική πολιτική πορεία. “Μαύρο παντού” είναι το σύνθημά τους και το κάνουν πράξει», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

https://www.youtube.com/watch?v=YEPlbAVRaeo



Πηγή

AIXMEΣ: Είστε σίγουροι που δεν θέλατε αθλητικά στην ΕΡΤ;

 

**Φανταστείτε η ΕΡΤ στην πρεμιέρα του Euro να μετέδιδε αγώνα κατά τον οποίο απουσίαζε η ένδειξη για τις ομάδες που αγωνίζονταν, το αποτέλεσμα και η διάρκεια του.

**Αυτό συνέβη χθες με τον ΑΝΤ1 στην πρώτη του μετάδοση αγώνα Euro, μεταξύ Ιταλίας-Τουρκίας. Απόψε θα υπάρχει η σύνδεση με το …2021 και οι πληροφορίες στην οθόνη.

**Ο σχολιασμός δε, ήταν σε αργή κίνηση με έμφαση στο πρώτο ενικό πρόσωπο.

Για να μπορούν να γίνουν οι συγκρίσεις, η ΕΡΤ το 2018 μετέδιδε το Mundial της Ρωσίας στην Υβριδική Τηλεόραση, το σημερινό ERTFLIX.

**Στη Forthnet συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών με πολυετή εμπειρία ενώ η AIA Relate ανέλαβε την υποστήριξη σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και την Τρίτη γίνεται η πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

**Ετοιμάζεται η νέα πλατφόρμα streaming της Nova, αξιοποιώντας την εμπειρία της United Media, η  οποία είναι πολύ σκληρός παίκτης στην συνδρομητική και την ελεύθερη τηλεόραση.

**Για να μην έχει την τύχη του ΕΡΤ Sports η ΕΡΤ2 πρέπει να βρεθεί ένας ικανός άνθρωπος στην ΕΡΤ, ανάμεσα στο στρατό του προγράμματος που βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο για να την αναλάβει.

** Πόσο δύσκολο είναι να εντάξει στο πρόγραμμά της και φρέσκα πρόσωπα που θα της δώσουν πνοή. Αν δεν μπορούν, ας ρωτήσουν τον Γιάννη Έξαρχο που είχε φτιάξει με τον Παν-Παν την παλιά ΕΡΤ2 με τον Α. Στάγκο στις ειδήσεις και είχε φέρει νέο αέρα στην ΕΡΤ.

**Το Open κάνει άνοιγμα με την  Μαριλού Παντάκη, ή αλλιώς τη «Madame Ginger» από τη Δευτέρα. Το κορίτσι έχει προοπτικές, έχοντας ήδη δημιουργήσει κοινό στο YouTube , με τις γευστικές της βόλτες.

**Η ΕΡΤ επιμένει σε παλαιές λογικές και αν δεν υπήρχαν η σειρές της μεγάλης σχολής του Mega, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

**Υ. Γ. Ο Γιώργος Καπουτζίδης στην ΕΡΤ παρουσίασε τη Eurovision και έδωσε και την εκπομπή του για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν έβρισκαν στέγη στην ιδιωτική TV. Τη σειρά του όμως διάλεξε να την δώσει στον ΑΝΤ1. Του χρόνου όμως θα τον περιμένει η ΕΡΤ για τον Eurovision, έτσι δεν είναι;


Πηγή

Υπέρ της επιστροφής των χρημάτων στους εργαζόμενους του Mega το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

 

Θετική γνωμοδότηση εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την επιστροφή στους εργαζόμενους των χρημάτων από τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος. Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιεχόμενο της απόφασης ενημερώθηκαν ήδη η κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ, όπως και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη που είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό. Ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους εργαζόμενους της ειδικής διαχείρισης της Τηλέτυπος, με βάση τον τελευταίο πίνακα που είχε καταρτιστεί. Τα χρήματα θα επιστραφούν από τις τράπεζες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει εντός των ημερών η καταβολή τους. Οι τράπεζες από τη μεριά τους ετοιμάζονται αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία να χρησιμοποιήσουν ένδικα μέσα για να διεκδικήσουν εκ νέου τα ποσά.






Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ