«Η κατάταξη δεν είναι τελική καθώς ακολουθεί η διαδικασία της συνέντευξης, όπου αξιολογείται η προσωπικότητα και ο έλεγχος καταλληλόλητας για τα καθήκοντα της θέσης. Με βάση αυτή και τα πολιτικά κριτήρια που τη συνοδεύουν θα προκύψει η τελική βαθμολογία των υποψηφίων» ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα, κατατάσσοντας πρώτη την Κωνσταντίνα Βασιλειάδου, δεύτερο τον Αιμίλιο Περδικάρη, και τρίτη, την Αλεξία Κοσίνα.

Τελικά, σύμφωνα με το πρόσφατο σχετικό ΦΕΚ, η θέση του προέδρου γενικού διευθυντή θα καλυφθεί από τον Αιμ. Περδικάρη, καθώς με απόφαση του υφυπουργού Λιβάνιου και του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα, διορίζεται στη θέση του επικεφαλής για την προσεχή τριετία, με δυνατότητα ανανέωσης, γεγονός που πιστώνεται στην διαδικασία της συνέντευξης, μέσω ΑΣΕΠ. Σημειώνεται πως λίγες νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η παράταση της θητείας του ως «μεταβατικού» προέδρου, καθώς η επιλογή νέου επικεφαλής για το κρατικό πρακτορείο εκκρεμούσε από τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη ημέρα της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έσπευσε να μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου την αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της ΕΡΤ, με τον διορισμό του Ευτύχη Παλλήκαρη, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από ενάμιση χρόνο, δίνοντας τη θέση του στον «μεταβατικό» Περδικάρη.

Ο Αιμ. Περδικάρης είχε ξεσηκώσει έντονη αντιπαράθεση όταν τον περσινό Ιούνιο, είχε υποβάλλει στον Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο του κυβερνητικού briefing< «κατασκευασμένη» ερώτηση, αναφορικά με την χρηματοδότηση που έχει λάβει κατά το παρελθόν η εφημερίδα Documento, με τον δημοσιογράφο να διαμαρτύρεται στην ΕΣΗΕΑ για την κριτική που δέχθηκε.

Επίσης, ο νέος επικεφαλής του ΑΠΕ για την επόμενη τριετία είχε μπει… με το δεξί στα νέα του καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς την ημέρα της ανακοίνωσής του ως προσωρινού επικεφαλής, είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικό πάνελ του OPEN να υπερασπίζεται -τότε- την «χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέχρι 99 άτομα», από εννέα που ίσχυε μέχρι πρότινος, καλύπτοντας έτσι τις κυβερνητικές απαγορεύσεις συναθροίσεων.

Το βιογραφικό του νέου επικεφαλής του ΑΠΕ, όπως δόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη δημοσιότητα:

Ο Αιμίλιος Περδικάρης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα Νέα Media στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση (διπλωματική εργασία) στην Πολιτική/Εκλογική Κοινωνιολογία. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Αθηνών.

Έχει εργαστεί από το 2001 ως ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης, παραγωγός και παρουσιαστής εκπομπών και ως επιτελικό στέλεχος του ειδησεογραφικού τομέα σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΡΤ, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Βήμα FM, Θέμα FM και City FM, οι εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Φιλελεύθερος», «Κεφάλαιο», οι ιστοσελίδες Newsit.gr, TheCaller.gr, Capital.gr, Reader.gr και Insider.gr, Newsbeast.gr και το περιοδικό DownTown.

Μιλάει αγγλικά και γερμανικά, είναι παντρεμένος κι έχει τρεις κόρες.

Ένα ακόμα σημείο-στίγμα της πορείας του πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, δίνει το άρθρο του στο thecaller.gr, όπου και αρθρογραφούσε πριν βρεθεί στο ΑΠΕ, στην επέτειο του ενός έτους διακυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον λακωνικό τίτλο: «Ένας χρόνος ΝΔ: είναι όλα τέλεια;»

Διαβάστε αναλυτικά το πόνημα του νέου προέδρου του ΑΠΕ για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη:

Είναι λοιπόν όλα τέλεια στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ; Προφανώς και όχι. Ούτε θα μπορούσε κάποιος να έχει την απαίτηση να είναι, καθώς ισχύει το γνωστό ρητό πως λάθη κάνει μόνον όποιος δεν προσπαθεί…

Κι αν μη τι άλλο, είναι θετικό που, όπως είπε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Σκάι, αναγνωρίζει τα λάθη του και των συνεργατών ή των υπουργών του και σπεύδει να τα διορθώσει. Ή να προχωρεί σε τολμηρές επιλογές που σπάνε τα ταμπού και τα στεγανά της συντηρητικής παράταξης κι αναφέρονται εν τέλει στο μεταρρυθμιστικό χώρο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη – και μάλιστα ταυτόχρονα – με δύο πρωτοφανείς κρίσεις: αυτή στον Έβρο και την υγειονομική κρίση του κορονοϊού. Τα κατάφερε, όμως. Κόντρα ίσως στις προβλέψεις κι εκτιμήσεις. Κι αυτό δεν ήταν κέρδος για την ίδια ή προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κέρδος για την ίδια τη χώρα.

Τα δύσκολα λοιπόν είναι μπροστά και δεν είναι άλλα από την ανάταξη της οικονομίας. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της απειλής ενός νέου κύματος της πανδημίας, το οποίο μπορεί να βαθύνει ακόμη πιο πολύ την ύφεση. Κι είναι θετικό ότι τουλάχιστον έχει αυτογνωσία ο πρωθυπουργός όταν λέει πως η οικονομία είναι η μεγαλύτερη αγωνία του για τους μήνες που έρχονται.

Το πολιτικό κεφάλαιο και η εμπιστοσύνη που κέρδισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του συνεπώς δεν είναι τυχαίο φαινόμενο. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι ν’ αναγνωρίσουν, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Το πώς θα καταφέρουν εφεξής να το διαχειριστούν, είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά είναι πλέον μια ιστορία που, όπως και η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπισή της, αφορά την ίδια τη χώρα και όλους εμάς κι όχι μόνο τους ψηφοφόρους της ΝΔ.




Πηγή