Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το βιασμό και τη δολοφονία της οποίας καταδικάστηκαν δύο γυναικοκτόνοι από τη Ρόδο, θα πάρει δρόμος του Διδυμότειχου, του τόπου καταγωγής της.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Διδυμοτείχου μετά από ομόφωνη έγκριση και έτσι η κεντρική οδός Βασιλέως Γεωργίου μετονομάζεται σε Ελένη Τοπαλούδη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην νεαρή φοιτήτρια που σκότωσαν, κατόπιν άρνησης του κοριτσιού να συνευρεθεί ερωτικά με τους δύο γυναικοκτόνους.  Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να ανεγερθεί ένα μνημείο στην μνήμη της μπροστά στο δημαρχείο του Διδυμοτείχου. Υπενθυμίζεται ότι ήταν μια πρόταση του πρώην δημάρχου του Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, μετά από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη γυναικοκτονία.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, μιλώντας στο GRTimes, υπογράμμισε ότι «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη. (…) Να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο». «Οι γονείς της Ελένης, είναι αισιόδοξοι, ότι μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης θα μπορέσουν να βοηθηθούν άλλα παιδιά, ώστε να μην πέσουν σε τέτοια παγίδα και να προστατευθούν», επεσήμανε.

«Σκοτώνουν οι νταήδες τα κορίτσια μας»

Μιλώντας στον OPEN προ εβδομάδων η μητέρα της Ε. Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, με αφορμή τη γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο εξέφρασε την αγανάκτηση της για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

«Σκοτώνουν οι νταήδες τα κορίτσια μας, δε δέχονται το “όχι”. Να κάνουν κουράγιο οι γονείς της Γαρυφαλλιάς, αλλά ούτε αυτό είναι εύκολο» δήλωσε προσθέτοντας πως «κάθε μέρα ματώνεις, πεθαίνεις, κάθε στιγμή και ώρα. Όπου και να βρεθώ, όποια ψευδαίσθηση και να ζήσω, το μυαλό μου είναι στην εικόνα με το παιδί μου να κατεβαίνει τα σκαλιά στην Εθνική Αντιστάσεως και την πήρε ο Αλβανός. Αυτός ο διπρόσωπος, πήρε το παιδί μου και το ξεγέλασε».

«Δολοφονούν τα κορίτσια μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι γυναικοκτονία, να αποδεχτούν αυτόν τον όρο όλοι οι μεγαλοεπιστήμονες που καγχάζουν και αντιδρούνε. Είναι γυναικοκτονία, δεν είναι απλά ανθρωποκτονία» ανέφερε ακόμα. «Είμαι μισή μάνα τώρα. Κάνω κουράγιο, να σταθώ όρθια στα πόδια μου για το παιδί το έφηβο που έχω στο διπλανό δωμάτιο, που με έχει ανάγκη. Αλλιώς δεν την θέλω τη ζωή μου, να την κάνω τι; Δεν έχει νόημα η ζωή μου πια. Χάνοντας το παιδί μου, ζω κι εγώ τον θάνατο, τον γολγοθά. Με έχουν στείλει στον αιώνιο θάνατο», τόνισε η Κ. Αρμουτίδου.



Πηγή