Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι ὅμως δὲν πίστεψα
Ὅρους ἀντέστρεψα
Εἶμαι ὁ Ἕλληνας ποὺ πολεμᾶ
Εἶπαν πὼς χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Ἔμεινα μόνος μου κι ὅμως ἐπέζησα
Ἔζησα στὴ φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στὴ φωτιά (Eurovision 1995)

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Νew York Times: Στην Ελλάδα όλοι μιλούν για εκβιασμούς και παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ «ένα σκάνδαλο από τον απόηχο της χούντας»

 Στο επίκεντρο δημοσιεύματος των «New York Times» βρέθηκαν οι υποκλοπές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η χώρα που ταλανίζεται από «ένα σκάνδαλο από τον απόηχο της χούντας».


Για «το ελληνικό Watergate που κλονίζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» κάνουν λόγο οι New York Times σε άρθρο τους σχετικά με τις υποκλοπές, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή, γράφοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «σκάνδαλο από τον απόηχο της χούντας» και για το ότι μόνο πέρσι δόθηκε εντολή στην ΕΥΠ για την έναρξη, επέκταση ή διακοπή τουλάχιστον 15.000 παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δημοσίευση των New York Times αναφέρεται πως σε μια τεταμένη και άκρως εμπιστευτική συνάντηση σε αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο επιλεγμένος από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ΕΥΠ απέφυγε ευγενικά τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Αυτοί ζητούσαν να μάθουν αν είχε παρακολουθήσει έναν αντίπαλο πολιτικό και έναν οικονομικό δημοσιογράφο που ερευνούσε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα κοντά στον πρωθυπουργό.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, οι έρευνες, δεν οδήγησαν ως επί το πλείστον πουθενά. Ο πρόεδρος της επιτροπής, ένας πολιτικός σύμμαχος του πρωθυπουργού, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποθάρρυνε τις περαιτέρω ερωτήσεις, περιόρισε τον χρόνο στο ελάχιστο και διασφάλισε ότι η συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου, το περιεχόμενο της οποίας εξακολουθεί να προστατεύεται, δεν έβγαλε πουθενά -γράφουν.

Γράφουν επίσης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που ανέλαβε προσωπικά τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου των μυστικών υπηρεσιών το 2019 και του οποίου ο πατέρας αποδυναμώθηκε από κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία όταν εκείνος διετέλεσε πρωθυπουργός πριν από περίπου 30 χρόνια, προσπαθεί να διαχειριστεί τη ζημιά. Έτσι, απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είναι επίσης ανιψιός του, και προχώρησε σε τηλεοπτική δήλωση τη Δευτέρα (08/08) που ήταν γεμάτη με διαψεύσεις, αλλά και προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΥΠ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός επιπέδου δικαστικού ελέγχου.

Μάλιστα, η δημοσίευση των New York Times προχωρά ένα βήμα παρακάτω και κάνει λόγο για «σκάνδαλο από τον απόηχο της χούντας», επισημαίνοντας όμως ότι είναι και αρκετά επίκαιρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αφού ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, έχει γίνει στόχος του ισχυρού κατασκοπευτικού λογισμικού «Pegasus», όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε..

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ευρώπη, η οποία είναι τόσο υπερήφανη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και το κράτος δικαίου, οργιάζει με συσκευές παρακολούθησης και κατασκοπείας τη στιγμή που οι δημοκρατίες της απειλούνται από τη ρωσική επιθετικότητα. Τόσο πολύ, που η Ε.Ε. ελέγχει τακτικά τις συσκευές.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ