Ότι βρήκε την ακοή του και ότι τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε κακή κατάσταση επικαλείται το Δημόσιο σε έφεση που άσκησε εναντίον της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου που όριζε αποζημίωση στον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο ο οποίος έχει δώσει επί χρόνια αγώνες για φτάσει να δικαιωθεί.

Το 2011, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό του με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και να υποβληθεί σε αμέτρητες θεραπείες και δύο χειρουργεία έτσι ώστε να αποκατασταθεί έστω και μερικώς η ακοή του. Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, τον Μάιο του 2020, δικαιώθηκε, καθώς το Διοικητικό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε απόφαση «η οποία απέδωσε ευθύνη στην αστυνομία για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου και του απένειμε αποζημίωση» βασιζόμενο και σε αντίγραφο της λήψης των καμερών ασφαλείας, αλλά και σε εκθέσεις ανεξάρτητων ειδικών τεχνικών εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν από το δικαστήριο και πιστοποιούσαν πως ο Κυπραίος δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και είναι κωφός άμφω με σοβαρά προβλήματα υγείας. Λίγους μήνες αργότερα, το Δημόσιο, ασκεί έφεση στην απόφαση αυτή.

Τα «επιχειρήματα» της έφεσης που φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος, είναι η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και το γεγονός πως, κατά τους ίδιους, ο Μ. Κυπραίος έχει ανακτήσει πλέον την ακοή του, επομένως, δεν τον δυσχεραίνει κάτι στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται πως παρόλο που ο ρεπόρτερ είχε επιδείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ, ενώ για την περίπτωσή του παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστεία διοργανώνοντας διεθνή καμπάνια. Επιπλέον, δεν ήταν ο μόνος εργαζόμενος σε ΜΜΕ που ξυλοκοπήθηκε και υπέστη βία από την αστυνομία εκείνη την περίοδο, καθώς είχαν τραυματιστεί και ο, τότε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, και ο Γιάννης Καυκάς, στον οποίο επίσης αποφασίστηκε να δοθεί αποζημίωση.



Πηγή