Το ψηφιδωτό της Θεοτόκου (Βρεφοκρατούσας) στην Αγιά Σοφιά, στην Κωνσταντινούπολη.

Διά τὴν Πόλῐν

Διά τὴν Πόλῐν πολεμήσομεν
Μαρμαρωμένος βασιλεύς ἐστί ὁ δῆμος ὁ ἑλληνικός
Τήν ῥίζᾰν αὐτοῦ εὑρήσει
Αἱ θάλατται, τά Μυστήρια τῆς Ἐλευσῖνος, αἱ ἐκκλησίαι
Τὰ ἄπιστᾰ ὄντα λήψονται τὸ Μέγιστον Φῶς
Περιμένω τὴν στιγμήν διά τὴν Πόλῐν
Διά τὸν Ναόν τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίᾱς

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα, Θεόδωρος Βρυζάκης (1858)
Κι όμως δεν πίστεψα
Όρους αντέστρεψα
Είμαι ο Έλληνας που πολεμά
Είπαν πως χάθηκα
Δρόμους μου χάραξαν
Έμεινα μόνος μου κι όμως επέζησα
Έζησα στη φωτιά

Αλέξανδρος (Άλεξ) Παναγή, Στη φωτιά (Eurovision 1995)

Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Διέγραψαν από το ΣΕΗ τον Πέτρο Φιλιππίδη

 

Εκτός του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ο πρωταγωνιστής με αφορμή τις εις βάρος του καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες!

Παρελθόν αποτελεί πλέον για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πασχάλη Τσαρούχη, αποφάσισε τη διαγραφή του, με αφορμή τις εις βάρος του καταγγελίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού! Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για οριστική ή προσωρινή διαγραφή του άλλοτε αγαπημένου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εκπομπή «Πάμε Δανάη!», τα μέλη του Πειθαρχικού του ΣΕΗ συμφώνησαν να επανεξετάσουν την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, εις βάρος του οποίου έχουν υποβληθεί καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μάλιστα, η πιο σοβαρή αφορούσε απόπειρα βιασμού που είχε γίνει πριν από 18 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει παραγραφεί.

«Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη αποφασίστηκε από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ η διαγραφή του από το σωματείο. Για τον Παύλο Χαϊκάλη αποφασίστηκε να επανεξεταστούν κάποιοι μάρτυρες, ώστε να καταφέρουν να καταλήξουν σε μία απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άρης Καβατζίκης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται αντιμέτωπος και με το ενδεχόμενο προφυλάκισης, καθώς μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του είναι ζήτημα χρόνου να κληθεί σε απολογία στον ανακριτή. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε επιλέξει να μην παρουσιαστεί στον εισαγγελέα και να μην απαντήσει αυτοπροσώπως στις σοβαρότατες καταγγελίες που ερευνούσε. Αντίθετα, είχε δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων μέσω πολυσέλιδου γραπτού υπομνήματος, με το οποίο είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζουν οι τρεις καταγγέλλουσες.

Η μία παθούσα κατέθεσε ότι ο Φιλιππίδης τής επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά, όταν τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο το 2008, προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Οσον αφορά τις δύο απόπειρες βιασμού, η μία καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι ο ηθοποιός την υποδέχθηκε στο καμαρίνι του φορώντας μόνο το εσώρουχό του και όρμησε καταπάνω της, φιλώντας και χαϊδεύοντάς την, ενώ η άλλη ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός επιχείρησε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.


«Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! […] “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα” μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Επεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ… που θες και ρόλο!” μου είπε» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Α.Γ. στην περιγραφή της.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ